Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Acer AL1914 LCD monitor javitása
Témaindító: Meekk Elek, idő: Jún 21, 2010
Sziasztok van egy Acer AL1914 LCD monitorom a táp panelon van egy 2A. biztositék ami tönkrement. próbáltam áthidalni de azt is elvete. abban kéne a segitségetek hogy hol kezdjem a hiba keresését.majd lefényképezem a panelt és küldök képet róla.
Csereld ki a diodahidat. Merd ki, ott szokott zarlatos lenni egyik-masik.
A kovetkezo lepes a nagyfeszultsegu felvezeto, az is siman zarlatba mehet.
Mindezt a kondik kiszáradása okozza. Időben kell cserélni őket és akkor sokáig jól működnek.
köszönöm a segitséget megnézem.
Vagy más hálózati esemény. Azt azért nem ártana egemlíteni, hogy a primer eszköz zárlatba vonulásával sok esetben hal el annak vezérlése is, a csere és az indítás kíván némi előkészületet,
Igen, igazad van. Ezen kívül is sokmindent fel lehetne sorolni, nem egyszerű kapcsolóüzemű tápot javítani. Én a kondikat azért mertem említeni, mert nekem ez volt több esetben a tapasztalatom. A saját 24"-osomon is cserélnem kellett 3 év után...
Köszönöm mindenkinek a segítségét a diódahidat kellett kicserélni. van még egy kerámia kondenzátor sorba kötve a dióda híd bemenetével. le van pattanva belőle egy darab így is működik, de azért kicserélem.
hellósztok
lenne egy asus 19" monitorom de ha bemelegszik fehér vékony csikok bújnal elő. szerintetek mi lehet a hiba és lehet e javitani?
Sziasztok!
Két napja a mellékelt kép szerint működik a monitorom. Időnként eltűnik, de hamarosan vissza is jön az OSD menű ezen része. Nem lehet sem kikapcsolni, sem a menűbe belépni. Mi lehet az oka? Talán a kezelőgombok alatti panel ment tönkre?
hi
nekem is hasonló monitorom van, csak kicsit más jellegű a hibajelenség. acer 1914sm és semmit sem csinál a táp paneljén mértem feszkót, a két secunder diódán, de mivel nem sok tapasztalatom van az lcd javításában, fogalmam sincs , még kb re se mennyit kellene mérni. az egyiken 5 volt, a másikon 6.2 volt, ja és terheletlenül, legalábbis a jobb oldali panel nem volt csatlakoztatva, és a világító fénycső vagy nemtudom mi, azok is le voltak húzva róla. de ha jól gondolom nagyobb feszkó is kellene a tápról, mondjuk 12 volt, jól gondolom? semmi felirat, semmi infó nincs sehol ,kapcs rajz meg pláne....
Eloszor ossze kellene rakni, mindent dugj ra.
Aztan bekapcsolni, OVATOSAN feszkokat merni. Lehet, hogy standby 5V van rajta, 12 csak bekapcsolaskor lesz (egyebkent nem hiszem). Azert kell ovatosan, mert 1. nincs tapasztalatod 2. ott a 230V a kozelben 3. ott lehet a par ezer volt a kozelben Nagyjabol olyan 12-15V korulinek kellene lennie a fenycsomeghajtok bemeneten (ott is van egy biztositek, de az mar kisfeszultsegu reszen), azon meg tudod merni a feszultseget. Hagyd egy darabig bekapcsolva (mondjuk 1 perc), barmennyire is halottnak tunik, aztan kapcsold ki, huzd ki es tapogasd meg a felvezetoket, melegszik-e valamelyik. Ezt is ovatosan, kulonosen a primer resznel, mert maradhat a kondiban par szaz volt. Probalj esetleg szerezni egy kijelzotorottet, abbol siman at lehet emelni a tappanel-reszt. Talan mas tipusu is megteszi, de 19-es legyen.
köszi a figyelmeztetéseket, mindenkinek jól jön a villannyal való foglalatosság veszélyeire való figyelmeztetés.
régebben foglalkoztam hagyományos tvk javításával, manapság már nemannyira, némi átélt tapasztalat is van a villannyal kapcsolatban. csak felhagytam a szereléssel, és alig van már alkatrészem, és nem akarok sok pénzt feleslegesen beleölni, próbálok biztosra menni. nincs határidő, mire legyen kész, úgyhogy ráérek foglalatoskodni vele. olyan tanácsot is kaptam, hogy a szecunder kondikat cseréljem mindet, ez következik majd most. üdv mindenkinek
Hátha valaki tudja. A szakikat kérdezném, tisztelettel. HP 1940-es monitoron világos függőleges csik van. ( menű rendszer kezelhető) Vajon kijelző? vagy vezérléshiba lehet?
Sziasztok! Van egy 19" DELL LCD monitorom és a következő a probléma vele. A kijelző alján lévő hajlékony fóliaszerű átvezető kábelekből kettő le van válva a kijelzőről. Vissza lehet ezt tenni valahogyan hogy működjön a szerkezet, vagy az ilyen jellegű javítás házilag teljességgel lehetetlen? Üdv: Maddriver
|
Bejelentkezés
Hirdetés |