Fórum témák
» Több friss téma |
Ha magyar nyelvűre gondoltál, akkor pontosítanád kicsit, hol keressem, honnan lehet letölteni ?
Arra gondoltam, hogy 30 napon belül keresned kell valami megoldást, mert utána már késő lesz.. :yes:
Sikerült végre egy full verziót kerítenem, feltettem rá az sp 2-őt is. Nagyon szép meg jó..............
Viszont elég bonyolultnak tűnik. Nincs valakinek valami magyar nyelvű leírása, első lépések, vagy valami ?
Egyszer elkezdtem papírra vetni a gondolataimat
Arra vár az a pár oldalnyi anyag, hogy szépen számítógépre tegyem, képekkel illusztrálva. Talán egyszer kész lesz
Kapcs. rajz készítésnél el lehet tüntetni jobb oldalt alulról a tervrajz adataira vonatkozó részt, hogy a teljes lap méretet fel lehessen használni a rajznak ?
A lap szélén a referencia zónára 2x katt, vagy a design>>document options-ban a "title block" kikapcs.
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy a régi "global" parancs helyett mit lehetne találni, ha egy szerre több alkatrészen akarom ugyanazt a műveletet elvégezni? Pl: az összes wire legyen piros
Üdvözlet!
Most én kérdeznék.. hol találok a protel alkatrészkönyvtárában (sch) 2sk170-2sj74-2sk246-2sj103 alkatrészeket. A Toshiba könyvtárban nincs ..
Ha szimulációs szemszögből nézzük, akkor nem tudom a választ.
Ha viszont az SCH részben tervezel, akkor nem is fogsz találni ilyen alkatrészt, mivel ez egy átlagos N-csatornás FET; ilyennek a sematikus ábrája pedig, ha jól tudom, van az általános könyvtárban. Ezt kiválasztva, és a "munkalapra" letéve, megváltoztatható az alkatrész neve, így már akár 2SK170-ként szerepelhet a rajzon. Ehhez egyébként hozzá van rendelve egy általános tokozástípus is, ami nem biztos, hogy a valóságnak megfelel. A PCB részlegben viszont természetesen ki lehet hozzá választani a TO-92 vagy akármilyen más tokot (amilyenben épp van az alkatrész).
Tulajdonképp nekem csak a szinból jelük kellenének , összerendelve a fotoprinthez rendelt alkatrészével. Ha minden igaz, akkor az sch szimbolum jel számozása 123 az eltér az n-p feteknél. De maga a fet tokozása az viszont azonos.De javitson ki valaki ha tévedek.
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy van-e ötleted arra hogyan lehet design>classes>From To Classes ablakba kötéseket definiálni. Nekem sehogy sem sikerül, mindig üres az ablak. A feltételekben szeretném alkalmazni az autoroutban. Üdv: Paci
Üdv mindenkinek!
Én eddig a Protel egy régi DOS-os változatát használtam de már nagyon elegem van belőle. Hol tudnám letölteni egy újabb verzióját? Mondjuk a Protel DXP 2004-et? Előre is köszi a javaslatoka!!!
Pl. szólsz nekem, hogy szeretnéd letölteni és privátban megbeszéljük a többit...
Kösz az ajánlatot Norberto!!!
...de azt hiszem mégsem élnék vele...ugyanis idő közben sikerűlt megszereznem a 2006 Altium Designert és a 99 SE-t azért még egyszret THX A LOT
99-es Protel-em van. Hogy lehet a schematikot jpg-re vagy valami kép formátummá átkonvertálni??
Én PDFCreatorral csinálok pdf-et, aztán pdf-ből lehet gyártani jpg-t.
Köszönöm... ez jó ötlet, ki is próbálom.
Sziasztok!
Még mindíg a dxp global parancsát keresem. Nem tud valaki segíteni vajon hová dugták?
Én nem tudok róla, hogy lenne benne ilyen "global-parancs"...
Az előző oldalon láttam, szóba került pl. hogyan lehet megoldani, hogy az összes vezeték színe más legyen, mint alapjábavéve. Egyszerű. Design menüpont > Board Layers & Colors > és itt az előugró ablakban bal oldalt felül lehet a színekre rákattintani az adott fóliás oldal (pl. Top layer) mellett Itt a színes téglalapra rákattintva, előjön egy újabb, kicsi ablak, és lehet választani a több száz szín közül...aztán OK gomb 2-szer, és már meg is változott mondjuk a felső oldali fóliázat színe...
Köszi a gyors reagálást!
Én arra gondoltam, hogy a protel 99-ben az SCH-ban pl duplaklikk egy ellenállásra, és a felugró panelben be lehetett állítani, hog az ellenállás mondjuk 3 raszteres legyen, és a "Global" gomb megnyomása után volt arra lehetőség, hogy az egész rajzon azellenállásokat 3 raszteresre lehessen állítani. Ugyanígy a többi jellemzőt is. Lehet, hogy már nem így hívják, de nem találom sehogy a lehetőséget.
Megtaláltam a megoldást, csatoltam a megfelelő dokumentumot
Köszi a segítséget. Angolból sajnos 0 vagyok, de valahogy megoldom.
Mégegyszer: köszi!
Hy!
Segítenétek légyszi, hogy hol lehet letölteni ezt a protelt?
Felrakod a gépedre az emule aktuális verzióját, és letöltöd azt a protel verziót amit jónak látsz.
http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=1
Halihó!
Eddig a DOS-os Tango-t használtam de szerentém kipróbálni a Protel 2004-t. Sajnos a megadott ftp cim visszautasit ezért nem tudom letölteni. Tudna valaki segiteni? Köszke! Ardwaark
Miért nem rakod fel az emulét? Ennél egyszerűbben letölteni (pláne ingyen) nem igen tudsz. De itt egy másik lehetőség a protelhez:
http://www.elektroda.net/download/file1039.html
OK most töltöm a Protelt és köszi a segitséget.
Még 2kérdés: Ez a protel 30 napos trial version... Mi lesz 30 nap után. Esetleg van crack hozzá valahol? Mi az az emule? Ardwaark
Azt jelenti, hogy 30 nap múlva nem bírod használni a programot, ennyi időd van rá hogy gyakorold kipróbáld, és ha sok pénzedvan, akkor majd megvedd a programot. Persze a megoldás az ez lenne .A másik pedig, olyan három hozzászólásal fentebb olvashatod . Ha kell a program, akkor feltelepíted az emule-t (fájlcserélő program). Semmi regisztrációt nem igényel, rögtön használható. Csak a beállításnál a feltöltési sebességet ne vidd 10 kb/s fölé. A letöltést meg állítsd a maximumra . Crack (pdxp)létezik ehhez a programhoz is mint szinte mindenhez. Ezt inkább privátban kellene kitárgyalni..Ja és a használathoz (emule ) találsz magyar instrukciókat is. Most nem tudom a címet ,de google-val keress rá.
Sziasztok !- az a kérdésem volna ,hogy a Protel bejelentkezésekor látható az alsó részben egy Nexar ablak. Ez nem tudom mire jó ,tudnátok ebben segíteni? Elöre is köszi !
Szerintem azok az Altium cég termékeit reklámozó kis képecskék/ablakok...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |