Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 47
(#) Joy válasza orizon hozzászólására (») Feb 18, 2007 /

Ha magyar nyelvűre gondoltál, akkor pontosítanád kicsit, hol keressem, honnan lehet letölteni ?
(#) orizon válasza Joy hozzászólására (») Feb 18, 2007 /

Arra gondoltam, hogy 30 napon belül keresned kell valami megoldást, mert utána már késő lesz.. :yes:
(#) Joy hozzászólása Feb 19, 2007 /

Sikerült végre egy full verziót kerítenem, feltettem rá az sp 2-őt is. Nagyon szép meg jó..............
Viszont elég bonyolultnak tűnik. Nincs valakinek valami magyar nyelvű leírása, első lépések, vagy valami ?
(#) Norberto válasza Joy hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

Egyszer elkezdtem papírra vetni a gondolataimat

Arra vár az a pár oldalnyi anyag, hogy szépen számítógépre tegyem, képekkel illusztrálva. Talán egyszer kész lesz
(#) Joy hozzászólása Feb 20, 2007 /

Kapcs. rajz készítésnél el lehet tüntetni jobb oldalt alulról a tervrajz adataira vonatkozó részt, hogy a teljes lap méretet fel lehessen használni a rajznak ?
(#) gepesz13 válasza Joy hozzászólására (») Márc 1, 2007 /

A lap szélén a referencia zónára 2x katt, vagy a design>>document options-ban a "title block" kikapcs.
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy a régi "global" parancs helyett mit lehetne találni, ha egy szerre több alkatrészen akarom ugyanazt a műveletet elvégezni?
Pl: az összes wire legyen piros
(#) orizon hozzászólása Márc 10, 2007 /

Üdvözlet!

Most én kérdeznék.. hol találok a protel alkatrészkönyvtárában (sch) 2sk170-2sj74-2sk246-2sj103 alkatrészeket. A Toshiba könyvtárban nincs ..
(#) Norberto válasza orizon hozzászólására (») Márc 10, 2007 /

Ha szimulációs szemszögből nézzük, akkor nem tudom a választ.

Ha viszont az SCH részben tervezel, akkor nem is fogsz találni ilyen alkatrészt, mivel ez egy átlagos N-csatornás FET; ilyennek a sematikus ábrája pedig, ha jól tudom, van az általános könyvtárban. Ezt kiválasztva, és a "munkalapra" letéve, megváltoztatható az alkatrész neve, így már akár 2SK170-ként szerepelhet a rajzon. Ehhez egyébként hozzá van rendelve egy általános tokozástípus is, ami nem biztos, hogy a valóságnak megfelel.

A PCB részlegben viszont természetesen ki lehet hozzá választani a TO-92 vagy akármilyen más tokot (amilyenben épp van az alkatrész).
(#) orizon hozzászólása Márc 10, 2007 /

Tulajdonképp nekem csak a szinból jelük kellenének , összerendelve a fotoprinthez rendelt alkatrészével. Ha minden igaz, akkor az sch szimbolum jel számozása 123 az eltér az n-p feteknél. De maga a fet tokozása az viszont azonos.De javitson ki valaki ha tévedek.
(#) paci hozzászólása Márc 22, 2007 /

Sziasztok!

Az a kérdésem hogy van-e ötleted arra hogyan lehet
design>classes>From To Classes ablakba kötéseket definiálni. Nekem sehogy sem sikerül, mindig üres az ablak. A feltételekben szeretném alkalmazni az autoroutban.

Üdv:

Paci
(#) JHUNHS hozzászólása Márc 24, 2007 /

Üdv mindenkinek!

Én eddig a Protel egy régi DOS-os változatát használtam de már nagyon elegem van belőle. Hol tudnám letölteni egy újabb verzióját? Mondjuk a Protel DXP 2004-et?

Előre is köszi a javaslatoka!!!
(#) Norberto válasza JHUNHS hozzászólására (») Márc 24, 2007 /

Pl. szólsz nekem, hogy szeretnéd letölteni és privátban megbeszéljük a többit...
(#) JHUNHS válasza Norberto hozzászólására (») Márc 26, 2007 /

Kösz az ajánlatot Norberto!!!
...de azt hiszem mégsem élnék vele...ugyanis idő közben sikerűlt megszereznem a 2006 Altium Designert és a 99 SE-t

azért még egyszret THX A LOT
(#) majorblink hozzászólása Ápr 9, 2007 /

99-es Protel-em van. Hogy lehet a schematikot jpg-re vagy valami kép formátummá átkonvertálni??
(#) Prinner válasza majorblink hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /

Én PDFCreatorral csinálok pdf-et, aztán pdf-ből lehet gyártani jpg-t.
(#) majorblink válasza Prinner hozzászólására (») Ápr 11, 2007 /

Köszönöm... ez jó ötlet, ki is próbálom.
(#) gepesz13 hozzászólása Ápr 12, 2007 /

Sziasztok!
Még mindíg a dxp global parancsát keresem. Nem tud valaki segíteni vajon hová dugták?
(#) Norberto válasza gepesz13 hozzászólására (») Ápr 12, 2007 /

Én nem tudok róla, hogy lenne benne ilyen "global-parancs"...

Az előző oldalon láttam, szóba került pl. hogyan lehet megoldani, hogy az összes vezeték színe más legyen, mint alapjábavéve.

Egyszerű.

Design menüpont > Board Layers & Colors > és itt az előugró ablakban bal oldalt felül lehet a színekre rákattintani az adott fóliás oldal (pl. Top layer) mellett

Itt a színes téglalapra rákattintva, előjön egy újabb, kicsi ablak, és lehet választani a több száz szín közül...aztán OK gomb 2-szer, és már meg is változott mondjuk a felső oldali fóliázat színe...
(#) gepesz13 hozzászólása Ápr 12, 2007 /

Köszi a gyors reagálást!
Én arra gondoltam, hogy a protel 99-ben az SCH-ban pl duplaklikk egy ellenállásra, és a felugró panelben be lehetett állítani, hog az ellenállás mondjuk 3 raszteres legyen, és a "Global" gomb megnyomása után volt arra lehetőség, hogy az egész rajzon azellenállásokat 3 raszteresre lehessen állítani. Ugyanígy a többi jellemzőt is.
Lehet, hogy már nem így hívják, de nem találom sehogy a lehetőséget.
(#) Norberto válasza gepesz13 hozzászólására (») Ápr 13, 2007 /

Megtaláltam a megoldást, csatoltam a megfelelő dokumentumot
(#) gepesz13 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 13, 2007 /

Köszi a segítséget. Angolból sajnos 0 vagyok, de valahogy megoldom.
Mégegyszer: köszi!
(#) pet hozzászólása Máj 12, 2007 /

Hy!

Segítenétek légyszi, hogy hol lehet letölteni ezt a protelt?
(#) orizon válasza pet hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Felrakod a gépedre az emule aktuális verzióját, és letöltöd azt a protel verziót amit jónak látsz.

http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=1

protel.JPG

(#) Ardwaark hozzászólása Máj 13, 2007 /

Halihó!

Eddig a DOS-os Tango-t használtam de szerentém kipróbálni a Protel 2004-t. Sajnos a megadott ftp cim visszautasit ezért nem tudom letölteni. Tudna valaki segiteni?

Köszke! Ardwaark
(#) orizon válasza Ardwaark hozzászólására (») Máj 13, 2007 /

Miért nem rakod fel az emulét? Ennél egyszerűbben letölteni (pláne ingyen) nem igen tudsz. De itt egy másik lehetőség a protelhez:
http://www.elektroda.net/download/file1039.html
(#) Ardwaark hozzászólása Máj 13, 2007 /

OK most töltöm a Protelt és köszi a segitséget.

Még 2kérdés:

Ez a protel 30 napos trial version... Mi lesz 30 nap után. Esetleg van crack hozzá valahol?

Mi az az emule?

Ardwaark
(#) orizon válasza Ardwaark hozzászólására (») Máj 13, 2007 /

Azt jelenti, hogy 30 nap múlva nem bírod használni a programot, ennyi időd van rá hogy gyakorold kipróbáld, és ha sok pénzedvan, akkor majd megvedd a programot. Persze a megoldás az ez lenne .A másik pedig, olyan három hozzászólásal fentebb olvashatod . Ha kell a program, akkor feltelepíted az emule-t (fájlcserélő program). Semmi regisztrációt nem igényel, rögtön használható. Csak a beállításnál a feltöltési sebességet ne vidd 10 kb/s fölé. A letöltést meg állítsd a maximumra . Crack (pdxp)létezik ehhez a programhoz is mint szinte mindenhez. Ezt inkább privátban kellene kitárgyalni..Ja és a használathoz (emule ) találsz magyar instrukciókat is. Most nem tudom a címet ,de google-val keress rá.
(#) hátor hozzászólása Jún 5, 2007 /

Sziasztok !- az a kérdésem volna ,hogy a Protel bejelentkezésekor látható az alsó részben egy Nexar ablak. Ez nem tudom mire jó ,tudnátok ebben segíteni? Elöre is köszi !
(#) Norberto válasza hátor hozzászólására (») Jún 5, 2007 /

Szerintem azok az Altium cég termékeit reklámozó kis képecskék/ablakok...
(#) hátor hozzászólása Jún 5, 2007 /

Helló Norbertó ! örülök ,hogy ilyen gyorsan kaptam választ . Amikor megadom a licenszet a programnak akkor válaszható ,hogy protel 2004-et akarok e telepíteni , vagy protel/ Nexar-t ,ezért gondolom ,hogya program valamilyen része .
Következő: »»   4 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem