Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én építtetem magamnak otthon egy távezérelt sorompót szentem ötletes!!
![]() ![]() ![]()
Gondoltam rá hogy pc táp dobozába rakom de nem volt elég hely
![]() ![]()
Az igen! Nagyon ötletes, szép és jó de mire fogod használni?
![]()
Akkor tett volna a végére egy szmájlit vagy egy off utalást, hogy: "Ugye Attila barátom!" Szegénykémbe így mindenki rúg egyet... :whistle:
Csak tudnám, hogy Topi hsz-át miért jelölték ennyien segítőnek.
Miben is segít, áruljátok már el! ![]() --- Meg kéne szokni, hogy ez nem a YouTube vagy más oldalak, ahol ezzel nyilvánítunk véleményt. A Segítőnek jelöl gomb a szakmai jellegű segítséget jelölné alapértelmezés szerint... Akinek ez nem egyértelmű vagy világos, szívesen megfogalmazom kiscsoportos szinten...
Melyiket is?
![]()
Mivel a kérdésed ebben a topikban OFF, itt válaszoltam Neked.
Sziasztok!
Én az első projectemet szeretném megvalósítani mert egy légpárnás hajót szeretnék építeni de nem tudom miből legyen a test karton vagy hungarocel és milyen akksiról menjem mert a szoknyáját megoldom sittes zsákból csak az a lényeg hogy minnél könyebb legyen hogy a ventillátor amire készítek szűkítőket hátha nagyobb a toló erő meghajtsa. Aki tud valamit még javasolni annak várom ötletét. Előre is köszönöm: Zsombor
Szia
Javaslom a kereső használatát és azt is javaslom, hogy inkább a kezdő kérdésekben kérdezz, mert ez itt a ki mit épített (két tével a végén... )
Itt nézd meg van jó néhány könyve légpárnásokról:Bővebben: Link
Meg ezt is:Bővebben: Link Kész termékek: Bővebben: Link Googlee:Bővebben: Link
Én olyasmire gondoltam hogy egy karton lapra csinálok három lyukat és bele három ventilátor azok szolgálnák a szoknya felfújását és hátra egy ventilátor ami a meghajtást szolgálná egy forgó motorral egy szűkítővel ami jobb meghajtásért én valahogy így képzeltem el.
Köszönöm a pontokat, de ez nem az a fórum, ahol ezt meglehetne beszélni, nézd meg például a a téma címét.
Javaslom, nézz be a következő fórumra, ott keresgélj. rcmodell fórum:Bővebben: Link
Ez nem pont idevág,csak súrolja,de ha már föl lett dobva a légpárnás.
Mi egy barátommal vettünk egyet,amit az előző gazdája kissé összemókolt,csak addig menjen ,míg elviszik alapon. Egy porlasztót szerelt rá egy 1.0L-es suzuki motorra. És itt jön be a képbe az elektronika:Mi hárman visszaépítettük rá az injektort,a hozzátartozó vezérlőelektronikával együtt.Még nem tökéletes,de már megy a motor. Ui: Ha úgy gondolják a modik,hogy off,akkor mehet a süllyesztőbe. Sziasztok. Barna István
Wow, ez nagyon klassz, nagyon tetszik! Óriási ötlet ez a légpárnás cucc. A háttérben az a sokkerekű is jó lehet.
Ez atom jó cucc lehet!
![]()
Mindegy, alapból úgy működik, hogy alul is jön ki a levegő , ez tartja el a talajtól.A szoknyája meg lukas pár helyen, csak azért van, hogy amíg ki nem megy a levegő, bent tartsa.Tehát olyan mindegy, hogy egy kicsi lukkal több vagy kevesebb.Nem úgy kell elképzelni, mint egy ventilátorral felszerelt gumimatracot.
Amúgy tényleg nagyon jó, jól néz ki, szívesen kipróbálnám.Grat. ![]()
Aztamindenit
![]() ![]()
Kösz mindenkinek!
Ez még csak a béta verzió,ha teljesen elindul,repül,úszik,akkor szétkapjuk,kap egy fényezést,meg a motor is ki lesz glancolva.De nagy élmény volt ,mikor az elektronika megkapta a fordulatszámjelet is,és elindult.Szerencsére az elektronika lábai feliratozva voltak,igaz csak rövidítésekkel,de végül sikerült bekötni,de a fő segítség innen a fórumról jött,mivel le tudtam szedni egy komplett doksit a kérdéses Suzuki javításáról.egy kis ízelítő A sokkerekűt nem sikerült kibérelnünk,pedig nagy szükség lett volna rá a tavaszi GPS-es területmérési mizériában. Üdv mindenkinek. Barna István
Ha a kétéltűre gondolsz, az tényleg klassz
![]() ![]()
Szóval ez a levegőben "lebeg"?
![]()
Nem éppen lebeg... Ahogy írták ez nem olyan, mint egy gumicsónak, ennek az alja nyitott, csak a test körbe van véve egy erős gumi szoknyával. A föntről befújt levegő nem marad bent a test és a felszín között, hanem szabadon kiáramolhat.
Köszönöm! Értem már! Viszont azt még nem, hogy csónakázni miért jó az hogy a "csónak alá megy a levegő"
![]()
Zoli, a neveben is benne van, hogy legparnas. Egy legparnan siklik, elvileg nem er sem a vizhez sem a foldhoz. Felfoghatod egy nagyon alacsonyan repulo valaminek is. Kepzelj el egy deszkat. Felette ulsz te, alul van korben egy rugalmas szoknya, az alja ossze van kicsit huzva, de egyaltalan nem zart. A deszkan van egy jo eros venti, ami lefele nyomja a levegot. Ez felduzzasztja a szoknyat es felemeli a deszkat is, ahogy alul elkezd kiszokni. Ha valahol jobban szokik a levego, akkor a cucc kozelebb kerul a talajhoz es zar a szoknya ujbol.
Hasonlo a dolog ahhoz, mint amikor egy nagy, nehez kogombot tudsz forgatni, mert a feszkeben viz nyomja alulrol es ezen a vizfilmen mar konnyen forog. Csak itt levegofilm van. Nezz utana a neten, legparnas jarmu mukodesi elve vagy hoovercraft.
Zolikám, mostanában sokat köhögsz, tán megfáztál? Vagy elkaptad Vicsystől és szamócától a nyavaját?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |