Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy teljesítmény nem tudom mim és azt szeretném meg tudni,hogy mi az.
Az van ráírva: WST 648 13009-H2 Aki tud az segítsen.
Teljesítmény micsoda?
Már nem tudom, mert rézzel együtt adtam le, de az is volt vagy 20 kiló.
Olyan tokozása mint egy teljesítmény tranyó mert van hütőfelülete,de nem tudom mi az pontosan csak azt,hogy ez van ráírva:WST
648 13009-H2
Erre hasonlít: FJP13009H2?
Műszerrel meg kellene állapítani, hogy tranzisztor van-e a tokban.
Kicsit nagyobb tokozással,de hasonlít csak nem hoz ki rá semmit az alldatasheet...
A lábaira rámértél diódavizsgálóval?
Képet tudsz csinálni róla?
Képet csak holnap tudok adni és nem mértem meg mert csak egy olcsó multim van azzal pedig nem tudom...
Az olcsó multi is alkalmas diódavizsgálatra.
Melyik állásban?
Dióda állásban.
hát az enyémen nincs olyan,de van helyette:
-szakadásmérő -DCV -ACV -DCA -tranzisztor mérő -ohm mérő
A szakadásmérő állás milyen szimbólummal van jelölve?
Javaslom, ebben a pozícióban próbáld mérni a diódát, mindkét irányban.
A dióda mérő állást egy kis dióda jelnek kell jelölnie. Vagy ha nincs más állisd az ohm mérőt 2kohm-os állásba és ugy mérd meg a kivezetések közti ellenállást. A multiméter piros vezetéke jelöli a pozitiv oldalt.
De ha meg is mérem mit kezdjek vele?
Amúgy bocsi tényleg van rajta diódamérő csak az a gond,hogy még egy nyáklapban van és nem tudom jol megmérni az összeköttetések miatt.
Ezzel a módszerrel azt lehet eldönteni, hogy tranzisztor van-e a tokban.
Segítség a méréshez: Bővebben: Link Ha a bázis és kollektor, valamint a bázis és emitter között egy-egy diódát találsz, akkor nagy valószínűséggel tranzisztorral állunk szemben.
Forraszd ki a mérés idejére.
De honnan fogom eldönteni,hogy nem ilyen diódakapú vagy micsoda mert az is hasonló...
A mérés alapján egy PNP tranyó csak nekem még kéne az is ,hogy max. hány V hány A hány W...-ezért kéne adatlap. (holnap lökhetek képet ha kell)
Lökj képet! Milyen áramkörbe van beépítve?
Hát egy tápba van aminek kapcs rajza nincs meg nekem se típus,de mondom holnap tudok csak mert most lemerült a fényképező...
De amúgy amit mértem az alapján simán lehetne ez is: (csak más tokozásban) http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/172702/UTC/SBL3040C.html
Na, ugye, hogy tudsz Te!
![]()
A Schottky-diódákat nem lehet tranyóként használni?(lehet,hogy most baromságot kérdeztem :hide: )
Amúgy nem lakik valaki keresztúr környékén?(csak mert jó lenne ha lenne valaki a közelben aki ért az elektronikához csak mert egy ilyen ismerősöm sincs)
Nem. A tokban két különálló dióda van.
Értem,de amúgy a mérés és az alapján,hogy tranzisztorok mellet van arra következtetek,hogy egy PNP tranyó mert a schottky-k másol voltak.
Kép alapján könnyebb lenne eldönteni. A nyákon nincs valamilyen felirat az alkatrész lábainál?
Ahol van az alkatrész ott annyi van,hogy Q03 ahol pedig a sávok vannak ott csak a nyák középre nagybetűkkel van írva,hogy 22F 20Z lehet,hogy ez a típus szám.
A "Q" tranzisztort szokott jelenteni.
![]() Szuper akkor tranyó ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |