Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   4 / 82
(#) chipi hozzászólása Jún 9, 2010 /
 
Sziasztok!

Vettem ma egy super digitenne elnevezésű aktív szobai lapantennát, és sajnos szomorú módon nem jön vele a digitális jel, csak az analóg. Valahol ezt olvastam a neten, hogy 10-15km re kell lenni az adótól. Nos hát tőlünk Kab-hegy 15km re van kb.
Valami megoldás lehetséges rá?
Voltam vele tetőn és padláson, de semmi, bármerre is forgattam.
(#) Gyurika válasza kadarist hozzászólására (») Jún 9, 2010 /
 
Kissé átfogalmaznám válaszodat, így:

A digitális átállásnak egy értelme van: pénzBEVÉTEL. Az egész az üzletről szól (több legyet egy csapásra):
1. több csatorna (program) sugározható, így javul a műholdak kihasználtsága (program/transzponder).
2. az adás kódolható, így pénzért adható (EZ A LÉNYEG!).
3. új készülékeket (set-top box, DVB vevős TV, PC-kártya, műholdvevő, stb.) lehet eladni, mitöbb, a felhasználóknak meg KELL venniük.
4. a többszörös hibajavítás révén gyengébb átvitel esetén is elfogadható a kép (illetve adat-) átvitel.
5. a digitális átállással a HD technika is költséghatékonyabban vihető át.
6. A média és a marketingesek majd meggyőzik a nézőket, hogy az egész csak a tisztelt publikum kedvéért történt...
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Jún 9, 2010 /
 
A digitális vételhez alapvetően nem másik antenna kell, hanem digitális vevővőkészülék (beltéri egység). Az antenna csak felfogja a rádióhullámokat, a dekódolást a vevő végzi.
(#) gery555 hozzászólása Jún 10, 2010 /
 
helló

Vettem egy Alcor HD-2000 DVB-T vevő készüléket, amely usb-re képes felvenni.
Viszont a felvétellel gondom van! Ha bekapcsolom, hogy vegye fel pl. az rtl-t, amelyet éppen nézem, akkor az sikeresen felveszi. Viszont ha felvétel közben elkapcsolok egy másik csatornára, akkor még továbbra is írja, hogy felvétel van, de ha a felvétel után le akarom a felvett műsort játszani, akkor csak 3-4 másodpercet játszik le, ezután a kép kimerevedik és csak a hang megy.
Viszont néha-néha (10-ből 1-szer) sikerül a felvétel, hiába kapcsolgatok másik csatornára (az adott csatornaszámon belül)

Mi lehet a gond?? A készülékem a hibás?

köszi
(#) abcdabcd válasza gery555 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
1 vagy 2 tuner van a készülékben? Ránéztem a linkre amit beraktál hozzá ott nem találtam igazából akkor lehet, hogy inkább 1 van benne... és akkor azt lehet hogy meg tudja tenni, hogy időeltolásos lejátszás, hogy az elejéről elkezdi lejátszani miközben folyamatosan veszi, de ha másik csatornát is akarsz nézni akkor ahoz kéne még 1 tuner ami azt befogja... és ez meg már lehet szoftverhiba viszont, hogy ilyenkor se nem áll le a felvétel se nem a másik csatornával folytatja, hanem esetleg hülyeségeket ír a fájlba amit utána nem tud lejátszani... PC-n esetleg próbáltál lejátszani ilyen file-t? Pl VLC playerben van hibajavítás elég sok mindent le tud játszani és nem kér kodeket, de ha tudsz hasonlót próbáld azzal...
(#) kadarist válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Szia!
Nem kell két tuner az egyidejű felvételhez és más műsor nézéséhez, mert egy frekvencián, egy adatfolyamban van az összes csatorna. Szoftveresen megoldja a szétválasztást a műsornézéshez és a felvételhez..
(#) abcdabcd válasza kadarist hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
ja ezt nem tudtam, azt hallottam, hogy itt kisebb frekvenciasáv kell egy csatorna adásához és így több félét lehet sugározni megfelelően, mint analógban, de ezt még nem akkor nincs ötletem, de valószínűleg a készülék nem jó akkor se, mert ez nem szép dolog amit csinál
(#) chipi válasza kadarist hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Ezzel tisztába is vagyok. Egy digitális tunerrel rendelkező tv-re tettem rá, csak a probléma az antennával, hogy semmi jelet nem fogott fel, vagy is nem jött vele adás.
Kábel minden ok, kap tápot is. Mivel egy aktív antennáról beszélünk.
(#) kadarist válasza chipi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Az a készülék képes MPEG4-es vételre? Mert ez egy lényeges feltétele a magyarországi digitális adások vételének. Áramot adtál az antennának?
(#) chipi válasza kadarist hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Lefényképeztem. A dobozra nem látom ráírva sehova az Mpeg4 -t.

DSC_4683.JPG
    
(#) pinkova válasza chipi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
A digitális vételhez tökéletesen megfelel a hagyományos UHF antenna! Az ilyen bizbaszok arra jók mint egy közepes szobaantenna. Próbáld ki a régi tetőantennával, jó (cserélt, tiszta oxidmentes csatlakozásokkal- kábellel). Ilyen antennával fogj meg 100 km-re levő adót! Tutira nem fog menni. Tessék tudomásul venni, ha Tv. kell, akkor antenna is./ Ha érnének valamit ezek az újítások, szerinted a honvédség még futkosna ekkora antennákkal?
Az antenna meg nem tudja hogy Mpeg4, vagy Mpeg2 esetleg analóg az adás. Az csak veszi a jelet. Amivel feldolgozod, annak kell tudnia a DVB-T Mpeg4-et.
(#) proba válasza chipi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Nem az antennád,hanem a TV-nek kell tudnia a digitális tuner/ mpeg4 funkciót . Az antennának teljesen mindegy mit vesz ,vele szembe csak a frekvencia átvitel paramétere kritikus.(600-800 Mhz-t illik tudnia.)
(#) pinkova válasza pinkova hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Esetleg ideírhatnád a vevőkészülék pontos tipusát.
(#) chipi válasza pinkova hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
LG LCD Tv.
(#) pinkova válasza chipi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Pff.. Sokat mond. És színes? Elöl van a képernyője? Meg fogsz lepődni! Ilyen az összes. Van annak a készüléknek neve, típusa. Például:LG 32LD750..
Nézd meg az LG honlapján, alkalmas a DVB-T MP4 vételre?LG Magyar Ha igen, akkor a digitális tunert így tudod beállítani1. Menü->beállít->kézi hangolás->DTV->csatornaszám->ez a Kab-hegyről a 61, 64-es csatorna. Remélem tudtam segíteni.MindigTv
(#) Csabi_x hozzászólása Jún 27, 2010 /
 
Szaisztok. Sikerült beszereznem egy Strong 5501 MHP DV3 dekódert. Bekapcsoltam, működik is, csak az a bibi, hogy nincs hozzá távirányító. Szerintetek hol lehetne ilyen távirányítót (persze jó lenne egy univ. is) beszerezni?
(#) chipi válasza pinkova hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Szia!

Sajnos az antenna olyan kis teljesítményű, hogy itt a városban lehetetlen vele a digitális adást fogni. Kint a hegyen (Szent György - h.) optikai rálátással is csak 54% minőséget értem el vele. Ott mondjuk jött-jött vele, de csak akadozva.
(#) chipi válasza Csabi_x hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Egyszerű megoldás Nokia okos telefon(symbian OP rendszer) és rátelepíteni IR remote programot, nekem is volt ilyenem amíg el nem lopták okos telefonomat.
Univerzális távirányítót meg műszaki kereskedésben találni fogsz. No perszer el kell olvasni a benne található kis füzetet, hogy tudja e kezelni a készülékedet.
(#) pinkova válasza chipi hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Szia! Mint már írtam: próbáld meg a vételt egy normális UHF tetőantennával. Nézz körül az ismerősöknél, szomszédoknál.
Sokan fenthagyták ezeket az antennákat a kábeltévé bekötése után, most meg "csak ott van a madaraknak". De ha nem akarsz visszabontott cuccal szenvedni, 2-5000Ft-ért lehet kapni tisztességes antennákat. Fontos még: ha kiteszed a szabad ég alá, csak olyan koaxot használj ami bírja a napot-->UV!! Esetleg a kültéri csatlakozást finoman kend be (nem röhögni!!) vazelinnel. Nem lesz oxidos a csatlakozás és könnyű a csavarok mozgatása egy későbbi hozzányúlás alkalmából. Közben egy kicsit utánaolvastam. Neked igazából a Nagykanizsai adótorony lenne a jobb a Kab-hegyi helyett. A Duna 1-2 a 65-ös, a többi pedig a 24-es csatornán van. Elvileg 2009 December 1.-e óta megy. Jó vételt!
(#) pinkova válasza Csabi_x hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
(#) chipi válasza pinkova hozzászólására (») Júl 2, 2010 /
 
A tetőn van normál antenna is. Azzal gond nélkül jön tisztán a digitális adás. Csak ezzel a pici kis antennával voltam gondba, hogy miért ilyen amilyen.
(#) chipi hozzászólása Júl 12, 2010 /
 
Sziasztok!

Ezzel a kártyával tudok kezdeni valamit?
A tv azt írja ki nincsen teleweb szolgáltatás.

DSC_5109.JPG
    
(#) Tarzan hozzászólása Júl 28, 2010 /
 
Hali! Kistarcsán lakom. Van egy ilyen tv kártyám:Bővebben: Link valamint vettem hozzá egy szobaantennát is: antenna. Minden csatornát megtalál, de az a problémám, hogy amikor pl az RTL kulb képe nézhteő és hallgatható akkor az m2 nézhetetlen, de pl. hang van rajta és csíkozik, vagy fordítva. Hogy melyik csíkoz és melyik nézhteő, azt úgy vettem észre, hogy az antenna kis lepke vevőfejének forgatásával tudom némiképp állítgatni. A topicot olvasgatva rájöttem, hogy tulajdonképp meglepő, hogy ez a tuner fog digitális adásokat, hisz ha jól értette, magayarországon mpeg-4 ben sugároznak, ez a tuner meg mpeg1-2 t tud. Ötleteket várok, hogy állandó forgatgatás helyett mivel lehetne megoldani a problémámat. Egyáltalán meddig használható még ez a tuner? Köszi.
(#) patexati válasza Tarzan hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Szia! Amit te találtál az analóg adás! A digitális nem csíkozik hanem vagy van vagy nincs kép esetleg néha ha nem tud pufferelni rendesen megáll esetleg bekockázik! Az MPEG4 nem nézhető MPEG2-vel ez nem alkalmas rá! Az a ciki,hogy a kísérleti adások hajdanán MPEG2-ben indultak és nekiálltak forgalmazni ezeket a tunereket aztán egy 180 fokos fordulatot vett az egész és váltott a mai használatos MPEG4-re mi persze sokkal jobb is!
(#) Tarzan válasza patexati hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Én úgy gondolom, hogy digitális adás, mert antennával a következő csatornák foghatóak a kártyámmal : tv2, rtl, m1, m2, duna, autonómia, euronews: ezek nézhetőek is csak forgatnom kell a kis lepkét a tányér előtt, de a leírt hibajel mellett. Plusz kódoltan(itt nincs kép csak megtalálja): atv, hírtv, disney, cool ... ( persze a tuneren digitálisra állítva a csatornakeresést)
A csíkozást meg úgy kellene érteni, hogy vízszintesen sűrűn egymás alatt keskeny csíkokban van értelmezhetetlen kép. Ha valakinek van ötlete, kérem válaszoljon az első kérdésemre. Köszi
(#) MAGA VAN válasza Tarzan hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Üdv Tarzan!
Nem kétséges, digitális adás. A jelzett problémának több oka lehet.A csikozódás milyenségéből semilyen következtetést nem lehet levonni. Analizátor nélkül marad az ötletelés és a probálgatás.
1. Az antenna tartalmaz egy erősítőt ami valamilyen külső forrásból eredő nagyfrekvenciás jel miatt túlvezérlődik, ami főleg az analóg adásnál okoz zavart.
2. Gerjedékeny, vagy gerjed az ant.erősítő.
3 A vételi helyen a digitális adás 55 és 62 csatornán vehető, közbeékelődve az analóg 58-as.
4 Reflektált a vett jel
5. Az USB tuner nem azonos szelektivitású a Tv-vel, illetve a setupbox-al.
Üdv
M-V
(#) kadarist válasza Tarzan hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Szia!
Gyenge a jel, és azért törik a kép. Tessék tetőantennát használni, és a Széchenyi-hegy felé forgatni. Ennyire egyszerű.
(#) rolandi350 hozzászólása Júl 28, 2010 /
 
Üdv. Ha TV kártyával szeretnétek nézni DVB-T-s adást elég MPEG2-es kártya is. Mert ha a számítógépen fel van telepítve MPEG4-es codec akkor nézhető. Nem a kártya fogja kikódolni, mivel csak MPEG2-est tud hanem a számítógép szoftveresen.
(#) pinkova hozzászólása Júl 29, 2010 /
 
Ha valakinek mostanában csinált volna érdekeset a DVB-T vevője.
(#) hzoli2 hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem : Van egy mpeg2-es DVBT vevőm.
Radix DT2000T tip. Frissítettem a belső software-t, azt gondolván, hogy az újabb software tudni fogja az mpeg4-es kód rendszert is, de sajnos nem tudja, jól működik, de mpeg2-es rendszerben.

(Lehetséges, hogy úgyan ezt a tipust mpeg4-es vételre alkalmassan is forgalmazhatták, ebben az esetben biztos, hogy csak sofware-s a különbség.)

A külömbség az mpeg2 és az mpeg4-es készülékek között software-s , vagy hardware-es is ?

Mert ha csak software-s akkor lehet, hogy mpeg4-est tartalmazó fw-vel működésre lehetne bírni egy jelenleg mpeg2-es beltéri egységet?
Következő: »»   4 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem