Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Sajnos az 1.xx és 2.xx verzió számú procik nem cserélhetők egymással fel. Ha még kell a proci meg a választó kapcsoló, akkor privátba keress, és rendezzük a dolgokat. Üdv: Zoltán
Hello
Ez a hiba két dologtól lehet, vagy elvan kopva a kefe a motorba. Vagy pedig a panelon a motor vezérlés részén van valami kontakthiba szerűség, esetleg relé érintkezője oxidos, vagy esetleg triak hiba is lehet. Üdv: Zoltán
Hello
Még ezek után esetleg motorhiba lehet. A kopott kefék sok féle hibát képesek csinálni. Ha az se akkor valóban szoftver hiba lesz. Egy EEprom cserével kezdeném a dolgot, ilyenkor az is elég ha a régiből kimented és egy újba beírod a progit, nagyon sokszor helyre jön a akkor a gép. Üdv: Zoltán
Szia!
Köszönöm ez lesz a következő lépés. Majd megírom mi lett. Köszi mégegyszer.
Hello
Az eepromot cserélted vagy csak újra írtad? Próbáld ki új eeprommal, és azt írd bele ami eredetileg bent volt. De könnyen lehet, hogy nem ott lesz a hiba, hanem a prociban, mivel az szokott lenni, hogy ilyen eseteknél csak azt a programot hajlandó elindítani, ami akkor futott mikor összeomlott a tápja. Üdv: Zoltán
Szia!
Semmit nem csináltam még vele. De ha nem lenne nagy kérés egy ilyen eeprom tartalmat felrakna nekem valaki,mert akkor megveszem az eepromot és úgy rakom bele mert a gép 25km-re van töllem. Azt nagyon megköszöném. Üdv: jocó
Szia!
Még mielőtt hozzányúlnál az EEPROM-hoz találsz a panelen egy 1, vagy 1.5µF 275V-os kondit. Ezt cseréld ki. Találkoztam már ilyen hibával, a centrifugát és a szivattyút egyszerre nem tudta működtetni, és mindig újraindult a ciklus. Gyula
Köszi várom.
Gyula
Köszönöm a hozzászólást!
Sajnos a gépet időközben visszavitték a gazdájához, ilyen kis buta állapotban. A tulajt nem ismerem, de majd közvetve megérdeklődöm, hogy mit szólna hozzá, ha megpróbálnám nála a műveletet. Már viszonylag egyszerű dolgom lenne, mert kihoztam az eeprom SDA SCL lábait egy csatlakozóra. Nem cseréltem ki, (nekem csak 24LCxx EEPROMjaim vannak itthon), gondolom, hogy a proci programja nincs felkészítve rá, hogy felismerje és kezelje, így ezzel nem is kísérleteztem. Ha jól értettem, te már találkoztál a jelenséggel. És mivel biccentetted ki a gépet ebből a makacs állapotból? Egyébként nekem az logikátlan lenne, hogy a proci saját memóriájába is írkál, mert azt nem lehet ennyiszor írni, mint egy erre a célra tenyésztett EEPROM-ot. De ez csak találgatás, tapasztalatom mosogatógép elektronika ügyben nincs... Üdv: Tanyasipeti
Hello
Van amit a prociba ír, főként csak azt jegyzi h melyik program volt utoljára indítva. Sajnos nem hiába mekken meg a procijuk idő előtt. Az EEPROMot érdemes kicserélni, sőőőt ki is kell. Azt tudom, hogy nagyon sokszor újra írható, de még is az a tapasztalatom hogy ha a régit újra írom akkor az soha nem lesz jhó, de ha egy újba azt a tartalmat beleteszem ami a régibe volt, jó lesz tőle a gép. Ezért én régi EEPROMOT soha nem teszek vissza, mert csak a kínlódás van vele. Üdv: Zoltán
Annak alapján, amit írtál, kezdek hinni az olyasfajta elméletekben, amik szerint gyárilag teszik bele a hibát, hogy ismét új gépet kelljen venni
Ha tényleg előfordul a jelenség, hogy új eprom a régi tartalmával visszatéve a gép javulásához vezet - és miért is volna okom kételkedni benne ?- akkor teljesen igazat adok a feltétel nélküli csere kérdésében. Ha egy százforintos tétel esetleg felesleges cseréje árán megtakarítanék többórás szívást egy géppel, akkor én sem gondolkodnék rajta. Én egyébként nem is vettem ki, hanem a helyén írogattam, felemelve az SDA, SCL lábikóit. Azt hiszem, tartanom kellene néhány gyakrabban használatos EEPROMot itthon lezsírozva. De még mindig nem mondtad, hogy mi lesz azzal a géppel, amelyik a proci saját memóriájába írt tartalomtól tévelyedik el. Azzal mi tudsz kezdeni?
Elég sok procihoz van programozóm, pl. 68HC 68HD sorozatokhoz, Thosiba procikhoz. De elég sok géphez van gyári szerviz kábelem is. Ezekkel hozzá lehet férni a proci tartalmához, és így már lehet is benne törölgetni.
Pl. a whirpool os olvasón van külön ilyen funkció is, amivel a proci ezen részeit lehet helyre állítani. Amikor kezdtem ezekkel foglalkozni, akkor sokszor volt nekem is olyan, hogy nem cseréltem EEPROMOT, volt mikor 1hetet elment a gép és utána kezdte a hülyeségét, meg hasonlók, de mikor ugyan azt a tartalmat beírtam, utána csodálatosan működött a gép. Hogy ez miért van így elképzelni nem tudom, meg már találkoztam nem egyszer olyannal, hogy üres volt az EEPROMja a gépnek, tettem bele egy újat, a szoftverrel, és a mai napig működik. Üdv!
Na de ha elvan kopva a kefe a motorban akkor nem megy végig gondolom üresen se ,vagy nem?
Lehet hogy hülye vagyok hozzá de ahogy írod a kontakt hibát is ,akkor gondolom nincs olyan hogy üresen végigmegy,ruhával meg nem akkor ha kontakthiba akkor szerintem üresen se kellene végigmennie. De nem biztos hogy úgy van ahogy gondolom. Köszöntem a választ. Üdv
Hello
Nagyon sokszor van az, hogy kopott kefével üresen gond nélkül elmegy. Vagy esetleg egy rossz triakakkal is üresen gond nélkül elmegy, nagyon sokszor találkoztam ilyennel. Üdv: Zoltán
Üdv!
Lehet hogy épp nem ebbe a topickba való a kérdés..... szeretném a hozzáértők véleményét-segítségét kérni egy sima 1 fázisu 1,5kw-os motorbekötéssel kapcsolatban, ha lehet rajzzal/ érthetően, laikus vagyok, ha lehet rajzzal!"/
Hy
Ez nem ide tartozik… van erre külön topic, és létezik kereső is. Ha ezt egy modi meglátja
Sziasztok Srácok!
Na a Sógorom szétszedte a kapcsolóját,telefonon azt mondta hogy a kapcsolót működtető motor alatt van valami érintkező az éget össze,ezen a héten pénteken megyek át megnézni mert sikerült úgy szétszednie hogy most nem bírja összerakni
Szia.
Ezek a kefék merre találhatóak? A triakk az mi? Az hol található? Üdv:Árpi
A kefe az a motorban szénkefére utal.
A triac az a panelen ami a fém lemezhez van fogatva és a motort üzemelteti. Imi
Ennél a triac-nál mit kell nézni? hogy ellenőrizhető? javítható?
Köszöntem
Sziasztok!
Egy Indesit mosógépbe kell eepromot cserélni a benne tárolt adatok átmásolásával. 24C64WP van benne, de csak ATMEL 24C64 PI 1,8-ast kaptam. Az új eeprom behelyezésekor hibakóddal eeprom hibát írt ki a gép. 24C64WP adatlapot nem találtam. Aki többször cserélt már Idesitben eepromot milyenre célszerű cserélni, esetleg kell-e valamit módosítani? Köszönöm
Hello
ATMEL gyártmányúval nem is fog elindulni. Tapasztalatból mondom, szerezz be ST gyártmányút, a HQ-nál például van. Üdv: Zoltán
Szia Zoltán!
Köszönöm a választ. Egy másik Indesit WP jelölésű eepromjával próbáltam, (átírás nélkül) és azzal nem adott hibakódot. Ezért gondoltam hogy valami a gyártmánnyal, vagy a jelöléssel van gond. Természetesen nem működött normálisan mivel nem a saját programja volt benne. Köszi! Üdv.: Feri
Szia! Nálam is ugyanez a probléma van("Ed ").
Az ajtózárat hogyan lehet ellenőrizni? Hogyan működik? Abszolút amatőr vagyok, úgy gondolom elektromágnes reteszelheti az ajtót, és ez nem működik!
Ajtózár sem egyféle van, de többnyire nem elektromágnessel, hanem bimetállal zárnak. A legegyszerűbbnek három lábikója van. Ebből egyik a bimetál egyik vége, a másik a bimetál és a kapcsoló rész közös pontja, a harmadik pedig a kapcsoló rész másik pontja. A bimetál nevéből is következik, hogy két különböző fémből, egészen pontosan fémszalagból áll. Ha hálózati feszültséget kötsz rá, felmelegszik (az ellenállása megnő, így csökken az átfolyó áram és nem fog elégni), a két fém különböző mértékben megnyúlik, a fémszalag meggörbül, ezáltal egyrészt záródik a kontaktus, másrészt mechanikusan reteszelődik az ajtó, ha előzőleg be volt csukva. Ha nyitva volt, a mechanika megakadályozza a görbülő bimetált abban, hogy zárja a kontaktust, így a mosó program nem indul el. Kikapcsoláskor meg kell várni, míg a bimetál kihül, csak akkor oldja a reteszelő mechanikát. Ezzel elérhető, -szemben az elektromágnessel- hogy akkor sem tudod kinyitni az ajtót, ha pl. centrifugázás közben áramtalanítod a gépet.
A fentiekből már tudod is, hogy kell kipróbálni. (Ha nem, akkor szerintem ne próbálkozz vele. A hálózati feszültség nem játék, csak annak szabad próbálgatnia, aki pontosan tudja, mit csinál.)
Na *alakulgat az univerzális elektronika projekt... előlap már van.. elektronika alakulgat. a motor vezérlésében és a hőmérsékletben viszont kérnék egy kis segÍtséget..
A H betűt kivettem a na szócska után, de utoljára..köb..
Brutális lett mi? a fel le gombal kiválasztoda programot ok-ot nyomsz kiválasztod a hőmérsékletek ok-ot nyomsz kiválasztod a centri fordulatot start-ot nyomsz meg jelenik a hátralévő idő és hogy hol tart a mosásban.. egyszerű demégis nagyszerű lessz ha elkészül...
Igaz nem saját projekt teljesen, mert ti segÍtetek itt a fórumokon...
Sziasztok!
Van egy Whirlpool AWT2284 mosógépem, az a gond vele, hogy mosás közben megáll, vagy ha éppen nem áll meg, akkor elkezdi gyorsan pörgetni a dobot, mintha centrizni akarna, de közben még víz van benne ezért majd' leveri a csempét. Kézi beállításnál gond nélkül kiszivattyúzza a vizet, nincs sehol dugulás. Szerintetek merre lehet a probléma?
Hello
Az valami motorvezérlő hiba lesz. Esetleg képet tudnál feltenni a panelről? Üdv: Zoltán
Szia!
Sajnos ennyire nem merek egyelőre belenyúlni a mosógép lelki világába. Kicsit pontosítanék, öblítés előtt megáll, tele vízzel, majd ha kézzel tovább kapcsolom öblítés+centrifugálásra akkor kezdi el gyorsan pörgetni. a megállás ha órához hasonlítom a kapcsolót, akkor 2 óránál van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |