Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   46 / 582
(#) zoz11 válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hello
Sajnos az 1.xx és 2.xx verzió számú procik nem cserélhetők egymással fel.
Ha még kell a proci meg a választó kapcsoló, akkor privátba keress, és rendezzük a dolgokat.
Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hello
Ez a hiba két dologtól lehet, vagy elvan kopva a kefe a motorba. Vagy pedig a panelon a motor vezérlés részén van valami kontakthiba szerűség, esetleg relé érintkezője oxidos, vagy esetleg triak hiba is lehet.
Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza jocoka hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hello
Még ezek után esetleg motorhiba lehet. A kopott kefék sok féle hibát képesek csinálni.
Ha az se akkor valóban szoftver hiba lesz. Egy EEprom cserével kezdeném a dolgot, ilyenkor az is elég ha a régiből kimented és egy újba beírod a progit, nagyon sokszor helyre jön a akkor a gép.
Üdv: Zoltán
(#) jocoka válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Szia!
Köszönöm ez lesz a következő lépés.
Majd megírom mi lett.
Köszi mégegyszer.
(#) zoz11 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hello
Az eepromot cserélted vagy csak újra írtad?
Próbáld ki új eeprommal, és azt írd bele ami eredetileg bent volt. De könnyen lehet, hogy nem ott lesz a hiba, hanem a prociban, mivel az szokott lenni, hogy ilyen eseteknél csak azt a programot hajlandó elindítani, ami akkor futott mikor összeomlott a tápja.
Üdv: Zoltán
(#) jocoka válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Szia!

Semmit nem csináltam még vele.
De ha nem lenne nagy kérés egy ilyen eeprom tartalmat felrakna nekem valaki,mert akkor megveszem az eepromot és úgy rakom bele mert a gép 25km-re van töllem.
Azt nagyon megköszöném.
Üdv: jocó
(#) vgyre válasza jocoka hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Szia!
Még mielőtt hozzányúlnál az EEPROM-hoz találsz a panelen egy 1, vagy 1.5µF 275V-os kondit. Ezt cseréld ki. Találkoztam már ilyen hibával, a centrifugát és a szivattyút egyszerre nem tudta működtetni, és mindig újraindult a ciklus.
Gyula
(#) vgyre válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Köszi várom.
Gyula
(#) Tanyasipeti válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Köszönöm a hozzászólást!
Sajnos a gépet időközben visszavitték a gazdájához, ilyen kis buta állapotban. A tulajt nem ismerem, de majd közvetve megérdeklődöm, hogy mit szólna hozzá, ha megpróbálnám nála a műveletet. Már viszonylag egyszerű dolgom lenne, mert kihoztam az eeprom SDA SCL lábait egy csatlakozóra.
Nem cseréltem ki, (nekem csak 24LCxx EEPROMjaim vannak itthon), gondolom, hogy a proci programja nincs felkészítve rá, hogy felismerje és kezelje, így ezzel nem is kísérleteztem.
Ha jól értettem, te már találkoztál a jelenséggel. És mivel biccentetted ki a gépet ebből a makacs állapotból?
Egyébként nekem az logikátlan lenne, hogy a proci saját memóriájába is írkál, mert azt nem lehet ennyiszor írni, mint egy erre a célra tenyésztett EEPROM-ot.
De ez csak találgatás, tapasztalatom mosogatógép elektronika ügyben nincs...
Üdv: Tanyasipeti
(#) zoz11 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hello
Van amit a prociba ír, főként csak azt jegyzi h melyik program volt utoljára indítva. Sajnos nem hiába mekken meg a procijuk idő előtt. Az EEPROMot érdemes kicserélni, sőőőt ki is kell.
Azt tudom, hogy nagyon sokszor újra írható, de még is az a tapasztalatom hogy ha a régit újra írom akkor az soha nem lesz jhó, de ha egy újba azt a tartalmat beleteszem ami a régibe volt, jó lesz tőle a gép.
Ezért én régi EEPROMOT soha nem teszek vissza, mert csak a kínlódás van vele.
Üdv: Zoltán
(#) Tanyasipeti válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Annak alapján, amit írtál, kezdek hinni az olyasfajta elméletekben, amik szerint gyárilag teszik bele a hibát, hogy ismét új gépet kelljen venni
Ha tényleg előfordul a jelenség, hogy új eprom a régi tartalmával visszatéve a gép javulásához vezet - és miért is volna okom kételkedni benne ?- akkor teljesen igazat adok a feltétel nélküli csere kérdésében. Ha egy százforintos tétel esetleg felesleges cseréje árán megtakarítanék többórás szívást egy géppel, akkor én sem gondolkodnék rajta. Én egyébként nem is vettem ki, hanem a helyén írogattam, felemelve az SDA, SCL lábikóit. Azt hiszem, tartanom kellene néhány gyakrabban használatos EEPROMot itthon lezsírozva. De még mindig nem mondtad, hogy mi lesz azzal a géppel, amelyik a proci saját memóriájába írt tartalomtól tévelyedik el. Azzal mi tudsz kezdeni?
(#) zoz11 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Elég sok procihoz van programozóm, pl. 68HC 68HD sorozatokhoz, Thosiba procikhoz. De elég sok géphez van gyári szerviz kábelem is. Ezekkel hozzá lehet férni a proci tartalmához, és így már lehet is benne törölgetni.
Pl. a whirpool os olvasón van külön ilyen funkció is, amivel a proci ezen részeit lehet helyre állítani.

Amikor kezdtem ezekkel foglalkozni, akkor sokszor volt nekem is olyan, hogy nem cseréltem EEPROMOT, volt mikor 1hetet elment a gép és utána kezdte a hülyeségét, meg hasonlók, de mikor ugyan azt a tartalmat beírtam, utána csodálatosan működött a gép.

Hogy ez miért van így elképzelni nem tudom, meg már találkoztam nem egyszer olyannal, hogy üres volt az EEPROMja a gépnek, tettem bele egy újat, a szoftverrel, és a mai napig működik.
Üdv!
(#) vladcepes válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Na de ha elvan kopva a kefe a motorban akkor nem megy végig gondolom üresen se ,vagy nem?
Lehet hogy hülye vagyok hozzá de ahogy írod a kontakt hibát is ,akkor gondolom nincs olyan hogy üresen végigmegy,ruhával meg nem akkor ha kontakthiba akkor szerintem üresen se kellene végigmennie.
De nem biztos hogy úgy van ahogy gondolom.

Köszöntem a választ.

Üdv
(#) zoz11 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hello
Nagyon sokszor van az, hogy kopott kefével üresen gond nélkül elmegy. Vagy esetleg egy rossz triakakkal is üresen gond nélkül elmegy, nagyon sokszor találkoztam ilyennel.
Üdv: Zoltán
(#) CUNGI44 hozzászólása Júl 6, 2010 /
 
Üdv!
Lehet hogy épp nem ebbe a topickba való a kérdés.....
szeretném a hozzáértők véleményét-segítségét kérni egy sima 1 fázisu 1,5kw-os motorbekötéssel kapcsolatban, ha lehet rajzzal/ érthetően, laikus vagyok, ha lehet rajzzal!"/
(#) zoz11 válasza CUNGI44 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hy
Ez nem ide tartozik… van erre külön topic, és létezik kereső is.
Ha ezt egy modi meglátja
(#) jocoka hozzászólása Júl 7, 2010 /
 
Sziasztok Srácok!

Na a Sógorom szétszedte a kapcsolóját,telefonon azt mondta hogy a kapcsolót működtető motor alatt van valami érintkező az éget össze,ezen a héten pénteken megyek át megnézni mert sikerült úgy szétszednie hogy most nem bírja összerakni
(#) vladcepes válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Szia.
Ezek a kefék merre találhatóak? A triakk az mi? Az hol található?

Üdv:Árpi
(#) imikee10 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
A kefe az a motorban szénkefére utal.
A triac az a panelen ami a fém lemezhez van fogatva és a motort üzemelteti.

Imi
(#) vladcepes válasza imikee10 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Ennél a triac-nál mit kell nézni? hogy ellenőrizhető? javítható?

Köszöntem
(#) feri023 hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy Indesit mosógépbe kell eepromot cserélni a benne tárolt adatok átmásolásával. 24C64WP van benne, de csak ATMEL 24C64 PI 1,8-ast kaptam. Az új eeprom behelyezésekor hibakóddal eeprom hibát írt ki a gép. 24C64WP adatlapot nem találtam. Aki többször cserélt már Idesitben eepromot
milyenre célszerű cserélni, esetleg kell-e valamit módosítani?
Köszönöm
(#) zoz11 válasza feri023 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Hello
ATMEL gyártmányúval nem is fog elindulni. Tapasztalatból mondom, szerezz be ST gyártmányút, a HQ-nál például van.
Üdv: Zoltán
(#) feri023 válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Szia Zoltán!
Köszönöm a választ. Egy másik Indesit WP jelölésű eepromjával próbáltam, (átírás nélkül) és azzal nem adott hibakódot. Ezért gondoltam hogy valami a gyártmánnyal, vagy a jelöléssel van gond. Természetesen nem működött normálisan mivel nem a saját programja volt benne.
Köszi!
Üdv.: Feri
(#) Imcsi2 válasza imikee10 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Szia! Nálam is ugyanez a probléma van("Ed ").
Az ajtózárat hogyan lehet ellenőrizni? Hogyan működik? Abszolút amatőr vagyok, úgy gondolom elektromágnes reteszelheti az ajtót, és ez nem működik!
(#) Tanyasipeti válasza Imcsi2 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Ajtózár sem egyféle van, de többnyire nem elektromágnessel, hanem bimetállal zárnak. A legegyszerűbbnek három lábikója van. Ebből egyik a bimetál egyik vége, a másik a bimetál és a kapcsoló rész közös pontja, a harmadik pedig a kapcsoló rész másik pontja. A bimetál nevéből is következik, hogy két különböző fémből, egészen pontosan fémszalagból áll. Ha hálózati feszültséget kötsz rá, felmelegszik (az ellenállása megnő, így csökken az átfolyó áram és nem fog elégni), a két fém különböző mértékben megnyúlik, a fémszalag meggörbül, ezáltal egyrészt záródik a kontaktus, másrészt mechanikusan reteszelődik az ajtó, ha előzőleg be volt csukva. Ha nyitva volt, a mechanika megakadályozza a görbülő bimetált abban, hogy zárja a kontaktust, így a mosó program nem indul el. Kikapcsoláskor meg kell várni, míg a bimetál kihül, csak akkor oldja a reteszelő mechanikát. Ezzel elérhető, -szemben az elektromágnessel- hogy akkor sem tudod kinyitni az ajtót, ha pl. centrifugázás közben áramtalanítod a gépet.
A fentiekből már tudod is, hogy kell kipróbálni. (Ha nem, akkor szerintem ne próbálkozz vele. A hálózati feszültség nem játék, csak annak szabad próbálgatnia, aki pontosan tudja, mit csinál.)
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Júl 10, 2010 /
 
Na *alakulgat az univerzális elektronika projekt... előlap már van.. elektronika alakulgat. a motor vezérlésében és a hőmérsékletben viszont kérnék egy kis segÍtséget..

A H betűt kivettem a na szócska után, de utoljára..köb..

ELŐLAP.JPG
    
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Brutális lett mi? a fel le gombal kiválasztoda programot ok-ot nyomsz kiválasztod a hőmérsékletek ok-ot nyomsz kiválasztod a centri fordulatot start-ot nyomsz meg jelenik a hátralévő idő és hogy hol tart a mosásban.. egyszerű demégis nagyszerű lessz ha elkészül...
Igaz nem saját projekt teljesen, mert ti segÍtetek itt a fórumokon...
(#) amitech hozzászólása Júl 11, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Whirlpool AWT2284 mosógépem, az a gond vele, hogy mosás közben megáll, vagy ha éppen nem áll meg, akkor elkezdi gyorsan pörgetni a dobot, mintha centrizni akarna, de közben még víz van benne ezért majd' leveri a csempét. Kézi beállításnál gond nélkül kiszivattyúzza a vizet, nincs sehol dugulás. Szerintetek merre lehet a probléma?
(#) zoz11 válasza amitech hozzászólására (») Júl 11, 2010 /
 
Hello
Az valami motorvezérlő hiba lesz. Esetleg képet tudnál feltenni a panelről?
Üdv: Zoltán
(#) amitech válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /
 
Szia!

Sajnos ennyire nem merek egyelőre belenyúlni a mosógép lelki világába. Kicsit pontosítanék, öblítés előtt megáll, tele vízzel, majd ha kézzel tovább kapcsolom öblítés+centrifugálásra akkor kezdi el gyorsan pörgetni. a megállás ha órához hasonlítom a kapcsolót, akkor 2 óránál van.
Következő: »»   46 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem