Fórum témák
» Több friss téma |
Pestről vásárolok és ha megerőltetem magam szerintem 6-7 féle gyártótól tudok összeszedni ugyanolyan kapacitású kondenzátort. A Nichicont azért kérdeztem, mert didyman-el összeszedtünk egy páréle kondigyártót, a Nichicon pedig a legjobbak között van, amúgy meg direkt audiofil alkalmazásokra ajánlják ezeket a kondikat, ezért kérdeztem rá.
Értem.Én is preferálom a márkás, direkt speciálisan egy célra kifejlesztett eszközöket, csak arra szerettem volna rákérdezni, hogy ennyire hallható lesz-e a különbség, hogy megéri ebay-ról rendelni? Nem beleszólni szeretnék, csak egy kis infót! Üdv!
Rendszeresen rendelek ebay-ről, úgyhogy ilyen szempontból nem probléma, ráadásul majdnem mindegyiknél ingyenes a szállítás.
Akkor én már fiatalon le vagyok maradva néhány dologról
![]()
Először is elnézést az amatőr kérdésért, de valaki tudna segíteni, hogy a zöld színű kondik milyen típusúak?
Köszönöm!
Sziasztok!
Van három fajta kondenzátorom, és az van rájuk írva, hogy "XK103", "NJ10" és "NJ56". Ezek mit jelentenek?
Hali. Egy fóliakondira az van írva hogy 104J63. Akkor az 100nf?
Sziasztok!
50V-os G-LUX gyártmányú elko, valamint 50V-os LOW ESR YAGEO típusú elko-t lehet használni 48V-os maximális feszültségről, vagy inkább kevesebbről kellene? Köszönöm!
Elméletileg lehet, de nem szokás. H jól emlékszem, ~olyan 1,5szeres feszültségtúlméretezést szoktunk használni. A határokhoz közel sokkal jobban öregszik, előbb megy tönkre a kondi.
Üdv, egy fura kérdésem lenne!
![]() ************* Köszi! kérdésed törölve, a veszélyessége miatt. köb..
Üdv!
A linkelt kapcsolási rajzon szerepel kettő,mértékegység nélkül feltüntetett kondenzátor. 47;150 Piko vagy nano nagyságrendű?Bővebben: Link
Hali!
A képen lévő kondenzátornak melyik a pozitív és a negatív kivezetése? Ezek vannak ráírva: Elko 3300uF 40V - GPF EFR 3300 - 40 (51) FRAKO W.Germany ( x1 )
Köszi. Egyébként már találtam másik kondit
![]()
Sziasztok!
Kondenzátoroknál ki lehet pontosan számolni, hogy egy soros ellenállással való töltése vagy kisütése során egy bizonyos időpillanatban mekkora feszültség mérhető a kivezetésein. Feltöltés: Uc=Ut*(1-e-t/R*C) Kisütés: Uc=Ut*e-t/R*C Uc: a kondenzátor feszültsége (V) Ut: a tápfeszültség (V) t: az eltelt idő (t) R: az ellenállás értéke (Ω) C: a kondenzátor értéke (F) Számításaim és kísérleteim alapján ezek a képletek csak akkor működnek, ha a feltöltés teljesen kisütött kondenzátoron történik, melyen nem mérhető feszültség, a kisütés pedig tápfeszre feltöltött kondenzátoron. Hogyan lehet azt kiszámolni, hogy xV feszültségre feltöltött kondenzátort bizonyos ideig töltve mekkora lesz a feszültsége? Tehát nem 0V-ról indul a töltés, hanem kezdő feszültségről. Létezik erre valami képlet?
hello.van 3 darab 1750 µF 400 V-os kondenzátorom.azt szeretném meg kérdezni hogy nem tudja valaki hogy menyibe kerül,vagy kb menyi-é tudom eladni?
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Egy 18W -os fénycső elektronikus előtét javítottam meg, amiben egy 3n3/630V -os kondenzátor még nem szállt el, de meg van pörkölődve. Úgy néz ki, mint egy sötétzöld cukorka, azt hiszem, hogy mylar anyagú. Ép olyan kondenzátorom nincs itthon, és boltból sem tudtam venni, hanem vettem (vetettem) egy szintén fólia anyagú kondenzátort, ami talán polypropilén. De nem tudom, hogy jó-e oda. (az van ráírva, hogy 3n3 J, 400V BC, 0237 370) Mi a lényegi külömbség a két típus között? (Parazita elemekre gondolok elsősorban, úgy mint:induktivitás, átmeneti ellenállás, polarizációs veszteség. ) Melyik bírhat nagyobb áramot...?
Szia!
A 400V-os nem lesz jó a 630V-os helyett. Ha lehet, akkor használj kerámiakondit: kerámiakondenzátor
Köszönöm a választ.
Nem kötekszem,csak kíváncsi vagyok: Miért nem elég a 400V -os...? Akkorát "visszarúgna" az a pici tekercs, aminek a gyűrűmagja akkora, mint a legutóbbi 1 forintos érme? (csak mert a kondi egyik fele stabilan kb 320V -on van, a másik fele pedig tekercset ér. A földhöz képest mínuszba nem mehet el a fesz. mert ezt egy 1N4007-es dióda védi. Akkor hogy meghaladja a 400V-ot a kondenzátor két fegyverzete között lévő feszültség, ahoz a visszaindukált feszültségnek 320+400=720V -nak kell lennie. Lehetséges ez?) Amúgy a kerámia kondinak nem túl nagy a disszipációs vesztesége, és nem túl kicsi a hőstabilitása? ![]()
Teszek fel egy kapcsolási rajzot, hátha valakit érdekel.
A tranzisztorok eredetileg 13003BR típusúak voltak, TO-126 tokban. Ahelyett most 2SC4977 van benne. Az ellenállások 0,5W -osak. A 47nF -os kondenzátor pedig 400V -os, és talán kerámia. (szép kék, legömbölyített élek-sarkok, és a hosszabbik oldalon vannak a kivezetések) Az összes többi -azt hiszem- polietilén; mylar. Az összes dióda 1N4007 -es. N1, N2 és N3 tekercsek egy közös ferritgyűrűre vannak tekerve, és mindegyik annyi menet, ahány hupli van a rajzon.
Fénycsőinverterekben előszeretettel használnak spéci kerámiakondenzátorokat. A nagyobb feszültségű kondenzátor csak ajánlás volt. Természetesen nem kötelező nagyobb feszültségűt használni, de én nem mennék a gyári feszültség alá.
A "szintén zenész.jpg" helyett nekem a fórum keresője jön be :S Amúgy kerámia kondenzátorok soros veszteségi ellenállásáról mit lehet tudni?
Sziasztok! Sokszor a gyári sem elég!! Alá menni soha nem szabad! Inkább magas feszültségű 1500-2000V-os kerámiákat javasolok mert gyújtáskor hamar kimúlnak az olcsóbb verziókban ezek a kondik.
Köszi, de hogyan keveredne oda akkora feszültség?!
Nézd meg kérlek a kapcsolási rajzot. Arról a kondiról van szó, ami balról jobbra az első a rajzon, ami látható. 3,3nF
Zenész helyett van másik kép. Még egyszer: nem szabad kisebbet tenni, még akkor sem, ha gyárilag csak azért van erősebb abban a pozícióban, mert az üzemben csak olyan volt kéznél.
Oké köszönöm, azt hiszem nem kötekszem tovább. Úgy sincs már itthon "tartalék" tranzisztorom, 2.2ohmos ellenállás sem.
Akkor keresek egy szimpatikus kerámiát.
Sziasztok van egy hasonló kondim mint ami a képen látható csak az ami nekem van kék színű az van ráírva hogy 330n j 250v philips 378 MKP HQ 94 27 ez vajon 330nf lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |