Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Megírnád nekem hol találtad azt a bios fájlt mert nekem megy!?
Sajnos már mind volt. Akár egyedül van akár egyszerre megy mind, kábelek és a router port cserélgetve, eredmény semmi.
A torrent volna a legkisebb gondom, a nagyobb az hogy otthonról kéne elérnem külső adatbázisokat és távoli asztalokat, de ezzel a trutymóval nem megy, a 2 gigás cerka lassúcska, a northwood meg az asszonyé Bármelyik sebességmérő oldalon nézem ez a gép ami elvileg a legerősebb ez nem megy.
Szoftverkörnyezet milyen? Próbáld meg antivírus és egyéb tűzfal nélkül, hogy milyen a kapcsolat.
Találkoztam már olyan lebutított modemmel, hogy csak az 1es és négyes kimenetén volt internet. Másik gép helyére berakva működik?
Hello. Próbáld meg kilesni annak a gépnek a MAC cimét amelyiken jol megy a net és Windows alatt ir be ugyanazt a cimet a hibás gépbe. Persze akkor csak azt az egy gépet kösd a router be. Probáld ki.
A router biztosan jó, bármelyik gép bármelyik porton van a jelenség ugyan az. (mindamellett van egy tartalék routerem, más típus de az sem segít rajta )
didyman: Én is eleinte a Kasperskyre gyanakodtam, az megtréfált már pár alkalommal, de kikapcsolva is gyakorlatilag ugyan az. A gyanús programokat már legyalultam, windows (igaz, csak javító telepítéssel, de) újratelepítve. Amikor a gép hozzám került teljesen jól ment. Valami baja vagy a gépnek vagy a windowsnak van, de tippem nincs rá hogy mi, és pillanatnyilag nencs a sublótban egy HDD hogy szűz telepítéssel is megpróbálhassam, bár hajlok rá hogy az lesz a sorsa. djusee: megpróbálni megpróbálom, de mint irtam az alaplapi hálókártya kitiltása mellett volt benne másik (2) biztosan jó kártya, a jelenség ugyan az. A router logban semmi, a windows logokban semmi.
Pl. itt. De ez ugyanaz, mint amit Te találtál.
Nekem a prohard-ról lett , szerintem ez is ugyanaz.
Ehhez hasonló jelenséget akkor tapasztaltam, amikor a hálókártya és a hálózati eszköz portjai valamiért nem tudták megbeszélni a sebességet és/vagy a duplexitást normálisan (pl. tipikusan alpha szerverek és cisco eszközök csinálták egy időben). Ilyen esetben a hálókártya beállításainál az "auto"-kat kézzel át kellett állítani "100Mbps full duplex"-re vagy "100Mbps half duplex"-re. Persze illene a hálózati eszközön is ugyanezt beállítani kézzel, de a broadband routereken ez nem szokott opció lenni. Azért sem igazán hiszek abban, hogy nálad ez a gond, mivel próbáltad külön kártyával is.
Ha viszont nem sebességbeli gond van, akkor leginkább az oprendszer környékén lassíthat valami (vírusvédelem, tűzfal, esetleg valami kártevő). Szerintem két dolgot kellene leellenőrizni első körben: 1. egy belső hálózaton lévő, másik gépre tudsz-e normális sebességgel fileokat mozgatni? 2. pl. egy Linux live CD-ről bebootolva milyen az internet?
Köszi! A bootCD-s dolog még nem volt, jónak tűnt az ötlet...
csak esze ágában sincs felismerni a hálókártyát..... Sajnos csak WindowsPE bootCD-m van, de túrok valami jobbat. Kezd a puttonyom tele lenni ezekkel az új csodákkal. Valahol agyrém hogy egy hálókártyához több száz megás drivereket kell telepíteni hogy elinduljon. Lassan már a bekapcsoló gombnak is spéci drivere lesz ami csak DVD-n fér el...
Fenét. Az mindenféle haszontalan-hasznos eszköz hozzá, maga az illesztő, amivel effektíve működik, néhánytíz-száz kB. A többi opcionális. Én csak nagyon ritkán teszek fel egyéb eszközt hálókártyához, jellemzően wifihez a saját eszközét, ha azzal működik jobban (de preferrálom az XP/W7 beépített kliensét, egyszerű, nudli erőforrás), LAN esetében az Intelhez néha teszek fel diagnosztikai szoftvert, mert az jó. Egy időben nem akartam elhinni, hogy a Realteknél lesz undorítóbb gyártó. Hát lett. Kettő is. A Broadcom, meg a marvell meg nem tud LAN phy-t gyártani, sem szoftvert írni, sem terméktámogatni tisztességesen. A Wifi vonalon meg a Broadcom mellé sorbaáll az Atheros, de az legalább működik, meg a csehek lelkesek, ezért van illesztő is mindhez...
Köszi a választ!
Ha nem fog menni, akkor meg eladom... Ez ilyen zsákbamacska lesz, de hát kockáztatni kell A Nero Boot CD-jét nem nagyon használtam, az számomra túl semmitmondó volt. Inkább felmásoltam még anno egy floppyra a megfelelő fájlokat, írtam egy jó autoexec.bat-ot, és kész Volkov Commander ráfért párszor egy flopira
Pedig az jó dolog, a Caldera-DOS, benne mindenféle jósággal, gyorsítótár, multitaszk, meg amit akarsz . Egy időben sokat használtam, jobban illett újabb gépekhez, sokoldalú és erős rendszer. csak néha összeveszik a "rendes" DOS-os dolgokkal.
Köszönöm a tippet, de sajnos már vége van annak a korszaknak Mostmár minden megy magától, és kész. De ez már off...
Ne WinPE vel probáld. Inkább ezel Mandriva Szerintem Szilva is ilyesmire gondolt
Üdv mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pár hete arra lettem figyelmes hogy a gép amikor el akarok indítani egy bizonyos programot akkor elmegy a kép és furcsa fekete fehér csíkok jelennek meg és semmi csak ha resetelem a gépet. A hiba fokozatosan kezdődött először a G...le Earthal aztán tovább ment most már tíz húsz progi nem indul hiába rakom ujra őket ez a jelenség pár hete kezdődött de most már kezd idegelni. Mi lehet a gond?
Hardveres hiba lehet.
1. Nagytakarítás 2. Ventillátorok ellenőrzése ,a szilikon is cserés a hűtők alatt 3. Tápegység ellenőrzés 4. Az alaplapi kondik szemrevételezése 5. memteszt 6. Videókártya teszt Elsőre így csinálnám.
Nagytakarítás megvolt
Hat venti nehogy má ne legyen elég neki de azé megnézem. A táp lehet hogy szarakodik de ilyet még nem csinált (Egyébként a videokártya külön tápról megy.) Minden kondi hibátlan megnézve kimérve. A memteszthez kérnék egy megbízható progit. És a videokártya teszthez is. Köszi a segítséget remélem megtaláljuk mi baja nagyon idegesít.
Memtest 86
3D mark 2003 vagy ujjabb , és izzasztani mint állat.
Sziasztok
Ismét kitalált valami hülyeséget az XP-m (már csak, hogy ne legyen túl egyhangú az élet USB-ről működik: nyomtatás, Webcam, fölsimeri a pendrive-t is ha beteszem. De se a wincommander, se a sajátgép nem látja annak tartalmát Van valakinek ötlete mitévő legyek? üdv
Nem lehet ,hogy a víruskergetőd ,vagy a tűzfalad blokkolja?
Szia
Csak windows-os tűzfalam van. Eddig nem volt vele gond. V3 telcsit símán látja, még a PK2 is dolgozik De se pendrive-t, se a fényképezőt nem látja. Mármint úgy értve, ha bedugom akkor TADAM-ozik, meg kijelzi a hardwert, de fájlkezelői műveleteket nem tudok csinálni.
Szia! Meghajtó betűjelet ad neki a win, vagy csak érzékeli hogy ott van?A lemez kezelő látja?Véletlenül nem rejtetted el a tartalmat?
Sziasztok! Csak nem hagyott nyugodni a Matsonic.Ismét neki ugrottam a bios frissítésnek de ezúttal sikerült is. Végül is az Uniflash program segített.Minden rendben van csak most induláskor változtatást kér a DRAM-mal kapcsolatban. Javaslatot tett az órajel frekijére " Suggested DRAM clok is133Mhz".Átraktam a CPU frekiválsztó jumpert de csak 105Mhz re tudtam beállítani csak azt nem értem miért nem megy fentebb? A CPU feszültség jupereket "AUTO"beállításban hagytam.A ramok 133Mhz-esek de jelenleg csak 100-on futnak.
Szia
Nincs betűjel se, se a wincommandernél, se a sajátgépnél. Nem gyanítom, hogy rejtve lenne, mert a wincommanderrel be van állítva a "show hidden files" Meg gondolom olyan menüpont se nagyon létezik az XP bugyraiba elrejtve: Akarod-e látni az USB pendrive tartalmát.... igen/nem? Nincs valakinek ötlete? ne kelljen már újratelepíteni az Xp-t emiatt. Még egy észrevétel, volt egy olyan gondom, hogy bizonyos programok (pl PK2) hibaüzenettel leálltak. Rájöttem, hogy a .net framework keretprogrammal van a gond, ezt újrtatelepítve a gond megoldódott. Mintha ezóta lenne problémám az USB-vel. De lehet, hogy csak véletlen egybeesés. Üdv
Ha a lemezkezelőben látod de nincs betűjel ,rendeljél hozzá.
Ha megnyitom az eszközkezelő-t és beteszem a pendrivet, akkor megjelenik a lemezmeghajtók-ban a winyó mellett az "USB flash drive usb device".
Ez idáig ok, de nem látom hol kell betűjelet hozzá rendelni? Üdv
Kiválasztod az eszközt (pendrive)Jobb klikk meghajtó -betűjel elérési út módosítása,vagy start>vezérlőpult>felügyeleti eszközök>számítógépkezelés>lemezkezelés>pendriv jobb klikk meghajtóbetűjel elérési út módosítása
|
Bejelentkezés
Hirdetés |