Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   71 / 1152
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Nincs mit!
(#) belfi2 válasza Stadi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hali! Megírnád nekem hol találtad azt a bios fájlt mert nekem megy!?
(#) whalaky válasza didyman hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Sajnos már mind volt. Akár egyedül van akár egyszerre megy mind, kábelek és a router port cserélgetve, eredmény semmi.
A torrent volna a legkisebb gondom, a nagyobb az hogy otthonról kéne elérnem külső adatbázisokat és távoli asztalokat, de ezzel a trutymóval nem megy, a 2 gigás cerka lassúcska, a northwood meg az asszonyé
Bármelyik sebességmérő oldalon nézem ez a gép ami elvileg a legerősebb ez nem megy.
(#) didyman válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Szoftverkörnyezet milyen? Próbáld meg antivírus és egyéb tűzfal nélkül, hogy milyen a kapcsolat.
(#) KTobi válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Találkoztam már olyan lebutított modemmel, hogy csak az 1es és négyes kimenetén volt internet. Másik gép helyére berakva működik?
(#) djusee válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hello. Próbáld meg kilesni annak a gépnek a MAC cimét amelyiken jol megy a net és Windows alatt ir be ugyanazt a cimet a hibás gépbe. Persze akkor csak azt az egy gépet kösd a router be. Probáld ki.
(#) whalaky válasza KTobi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

A router biztosan jó, bármelyik gép bármelyik porton van a jelenség ugyan az. (mindamellett van egy tartalék routerem, más típus de az sem segít rajta )
didyman: Én is eleinte a Kasperskyre gyanakodtam, az megtréfált már pár alkalommal, de kikapcsolva is gyakorlatilag ugyan az. A gyanús programokat már legyalultam, windows (igaz, csak javító telepítéssel, de) újratelepítve.
Amikor a gép hozzám került teljesen jól ment.
Valami baja vagy a gépnek vagy a windowsnak van, de tippem nincs rá hogy mi, és pillanatnyilag nencs a sublótban egy HDD hogy szűz telepítéssel is megpróbálhassam, bár hajlok rá hogy az lesz a sorsa.
djusee: megpróbálni megpróbálom, de mint irtam az alaplapi hálókártya kitiltása mellett volt benne másik (2) biztosan jó kártya, a jelenség ugyan az. A router logban semmi, a windows logokban semmi.
(#) Stadi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Pl. itt. De ez ugyanaz, mint amit Te találtál.
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Nekem a prohard-ról lett , szerintem ez is ugyanaz.

030611.zip

(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Köszi mindkettőtöknek !
(#) szilva válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Ehhez hasonló jelenséget akkor tapasztaltam, amikor a hálókártya és a hálózati eszköz portjai valamiért nem tudták megbeszélni a sebességet és/vagy a duplexitást normálisan (pl. tipikusan alpha szerverek és cisco eszközök csinálták egy időben). Ilyen esetben a hálókártya beállításainál az "auto"-kat kézzel át kellett állítani "100Mbps full duplex"-re vagy "100Mbps half duplex"-re. Persze illene a hálózati eszközön is ugyanezt beállítani kézzel, de a broadband routereken ez nem szokott opció lenni. Azért sem igazán hiszek abban, hogy nálad ez a gond, mivel próbáltad külön kártyával is.

Ha viszont nem sebességbeli gond van, akkor leginkább az oprendszer környékén lassíthat valami (vírusvédelem, tűzfal, esetleg valami kártevő). Szerintem két dolgot kellene leellenőrizni első körben:
1. egy belső hálózaton lévő, másik gépre tudsz-e normális sebességgel fileokat mozgatni?
2. pl. egy Linux live CD-ről bebootolva milyen az internet?
(#) whalaky válasza szilva hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Köszi! A bootCD-s dolog még nem volt, jónak tűnt az ötlet...
csak esze ágában sincs felismerni a hálókártyát.....
Sajnos csak WindowsPE bootCD-m van, de túrok valami jobbat.
Kezd a puttonyom tele lenni ezekkel az új csodákkal. Valahol agyrém hogy egy hálókártyához több száz megás drivereket kell telepíteni hogy elinduljon. Lassan már a bekapcsoló gombnak is spéci drivere lesz ami csak DVD-n fér el...
(#) didyman válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Fenét. Az mindenféle haszontalan-hasznos eszköz hozzá, maga az illesztő, amivel effektíve működik, néhánytíz-száz kB. A többi opcionális. Én csak nagyon ritkán teszek fel egyéb eszközt hálókártyához, jellemzően wifihez a saját eszközét, ha azzal működik jobban (de preferrálom az XP/W7 beépített kliensét, egyszerű, nudli erőforrás), LAN esetében az Intelhez néha teszek fel diagnosztikai szoftvert, mert az jó. Egy időben nem akartam elhinni, hogy a Realteknél lesz undorítóbb gyártó. Hát lett. Kettő is. A Broadcom, meg a marvell meg nem tud LAN phy-t gyártani, sem szoftvert írni, sem terméktámogatni tisztességesen. A Wifi vonalon meg a Broadcom mellé sorbaáll az Atheros, de az legalább működik, meg a csehek lelkesek, ezért van illesztő is mindhez...
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Köszi a választ!
Ha nem fog menni, akkor meg eladom... Ez ilyen zsákbamacska lesz, de hát kockáztatni kell
A Nero Boot CD-jét nem nagyon használtam, az számomra túl semmitmondó volt. Inkább felmásoltam még anno egy floppyra a megfelelő fájlokat, írtam egy jó autoexec.bat-ot, és kész Volkov Commander ráfért párszor egy flopira
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Pedig az jó dolog, a Caldera-DOS, benne mindenféle jósággal, gyorsítótár, multitaszk, meg amit akarsz . Egy időben sokat használtam, jobban illett újabb gépekhez, sokoldalú és erős rendszer. csak néha összeveszik a "rendes" DOS-os dolgokkal.
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Köszönöm a tippet, de sajnos már vége van annak a korszaknak Mostmár minden megy magától, és kész. De ez már off...
(#) djusee válasza whalaky hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Ne WinPE vel probáld. Inkább ezel Mandriva Szerintem Szilva is ilyesmire gondolt
(#) koga2 hozzászólása Júl 9, 2010 /

Üdv mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pár hete arra lettem figyelmes hogy a gép amikor el akarok indítani egy bizonyos programot akkor elmegy a kép és furcsa fekete fehér csíkok jelennek meg és semmi csak ha resetelem a gépet.
A hiba fokozatosan kezdődött először a G...le Earthal aztán tovább ment most már tíz húsz progi nem indul hiába rakom ujra őket ez a jelenség pár hete kezdődött de most már kezd idegelni.
Mi lehet a gond?
(#) ptesza válasza koga2 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Hardveres hiba lehet.

1. Nagytakarítás
2. Ventillátorok ellenőrzése ,a szilikon is cserés a hűtők alatt
3. Tápegység ellenőrzés
4. Az alaplapi kondik szemrevételezése
5. memteszt
6. Videókártya teszt

Elsőre így csinálnám.
(#) koga2 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Nagytakarítás megvolt
Hat venti nehogy má ne legyen elég neki de azé megnézem.
A táp lehet hogy szarakodik de ilyet még nem csinált (Egyébként a videokártya külön tápról megy.)
Minden kondi hibátlan megnézve kimérve.
A memteszthez kérnék egy megbízható progit.
És a videokártya teszthez is.
Köszi a segítséget remélem megtaláljuk mi baja nagyon idegesít.
(#) ptesza válasza koga2 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Memtest 86

3D mark 2003 vagy ujjabb , és izzasztani mint állat.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Júl 9, 2010 /

Sziasztok

Ismét kitalált valami hülyeséget az XP-m (már csak, hogy ne legyen túl egyhangú az élet

USB-ről működik: nyomtatás, Webcam, fölsimeri a pendrive-t is ha beteszem.
De se a wincommander, se a sajátgép nem látja annak tartalmát
Van valakinek ötlete mitévő legyek?
üdv
(#) ptesza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Nem lehet ,hogy a víruskergetőd ,vagy a tűzfalad blokkolja?
(#) zsoltee0001 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Szia

Csak windows-os tűzfalam van.
Eddig nem volt vele gond.
V3 telcsit símán látja, még a PK2 is dolgozik
De se pendrive-t, se a fényképezőt nem látja.
Mármint úgy értve, ha bedugom akkor TADAM-ozik, meg kijelzi a hardwert, de fájlkezelői műveleteket nem tudok csinálni.
(#) belfi2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Szia! Meghajtó betűjelet ad neki a win, vagy csak érzékeli hogy ott van?A lemez kezelő látja?Véletlenül nem rejtetted el a tartalmat?
(#) belfi2 hozzászólása Júl 10, 2010 /

Sziasztok! Csak nem hagyott nyugodni a Matsonic.Ismét neki ugrottam a bios frissítésnek de ezúttal sikerült is. Végül is az Uniflash program segített.Minden rendben van csak most induláskor változtatást kér a DRAM-mal kapcsolatban. Javaslatot tett az órajel frekijére " Suggested DRAM clok is133Mhz".Átraktam a CPU frekiválsztó jumpert de csak 105Mhz re tudtam beállítani csak azt nem értem miért nem megy fentebb? A CPU feszültség jupereket "AUTO"beállításban hagytam.A ramok 133Mhz-esek de jelenleg csak 100-on futnak.
(#) zsoltee0001 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Szia

Nincs betűjel se, se a wincommandernél, se a sajátgépnél.
Nem gyanítom, hogy rejtve lenne, mert a wincommanderrel be van állítva a "show hidden files"
Meg gondolom olyan menüpont se nagyon létezik az XP bugyraiba elrejtve:
Akarod-e látni az USB pendrive tartalmát.... igen/nem?

Nincs valakinek ötlete? ne kelljen már újratelepíteni az Xp-t emiatt.
Még egy észrevétel, volt egy olyan gondom, hogy bizonyos programok (pl PK2) hibaüzenettel leálltak.
Rájöttem, hogy a .net framework keretprogrammal van a gond, ezt újrtatelepítve a gond megoldódott.
Mintha ezóta lenne problémám az USB-vel.
De lehet, hogy csak véletlen egybeesés.
Üdv
(#) belfi2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Ha a lemezkezelőben látod de nincs betűjel ,rendeljél hozzá.
(#) zsoltee0001 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Ha megnyitom az eszközkezelő-t és beteszem a pendrivet, akkor megjelenik a lemezmeghajtók-ban a winyó mellett az "USB flash drive usb device".
Ez idáig ok, de nem látom hol kell betűjelet hozzá rendelni?
Üdv
(#) belfi2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Kiválasztod az eszközt (pendrive)Jobb klikk meghajtó -betűjel elérési út módosítása,vagy start>vezérlőpult>felügyeleti eszközök>számítógépkezelés>lemezkezelés>pendriv jobb klikk meghajtóbetűjel elérési út módosítása
Következő: »»   71 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem