Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Még jó hogy nincs belőle most egy darab se.
Köszönöm. Még valami. Azt nézem hogy tulajdonképpen nincs egyik kis jelű tranyó sem teljes tápon.
De bajban vagyok, fene ebbe a magas hálózatiba. :szomoru1:
Készen, beüzemelve.
Bár én már láttam belőle részleteket de azért engedd meg hogy azt mondjam nagyon szép . Ezen látni nagyon igényesen kivitelezett lett az egész. Hangzásilag már tesztelted ? Van cső bőven , ezekkel is lehet hallgatózni egy darabig , arra kiváncsi leszek nálad melyik jön be.
Így ezzel az elrendezéssel mekkora lett a szélessége sacc ,500mm ?
Köszi Laci. :worship:
Még csak beüzemeltem, és végighallgattam a többivel egy gyors hasonlítás véget. A térképzése, tisztasága az ami feltűnő a többi mellett. Majdnem eltaláltad. 503cm.
Imitől kaptam ezt is, és reszelgettem le minden lábból hogy belemenjen a furatba. A börzén nem láttam még ilyet se.
Mivel szigetelted a félvezetőket a bordától? A fotón úgy látszik, mintha nem lenne alattuk semmi.
(ez a te képeid közül az egyik, csak kicsit belepiszkáltam)
Csillámszigetelő, és szikével körbevágva, majd a hőelvezető paszta triklóretilénes gyanta eltávolítóval lemosva.
Ha valóban pontosan kontúrra van vágva, az iszonyúan nagy hiba (nagyon alaposan megnéztem a fotókat, szerintem nem jól gondolod).
Ugyanis ez az elképzelhető legbizonytalanabb elszigetelési módszer lenne, és mint ilyet, igyekszünk elkerülni az alkalmazását. Bármi a szélekhez kerül (akár csak porszemcsék, ami idővel elkerülhetetlen), jelentős átvezetések alakulhatnak ki. Utólagosan kiegészítve a hozzászólás alapján: Akkor mégis! Én néztem rosszul a fotókat. Sajnálom, elnézést érte.
A lakk jó ötlet!
Így viszont esztétikusabb mint a lógó teflonfüllel, vagy massza piszkolt csillámmal
Valamikor régen csak fehér szilikont használtam de az a multé , mostanában csak is áttetsző szilikont használok . Azzal a szép fehér zirral nehéz volt ugy a tranzsisztort meg a csillámot bekenni hogy ne legyen minden havas, ezért áttértem az áttetsző szilikonra sokkal könnyebb vele dolgozni meg aztán a hővezetésével sem nincs gond eddig legalább is a tapasztalat azt igazolja! Ja és ha netán mellé kennéd akkor egyszerűen lelehet törölni nem kell harcolni az eltávolitásával .
Bővebben: Link
Zoli jó lessz mind kettő de kéne 30 darab! HTA-30
Aha, ez OK-s, de gondolom ezt is reszelgetni kellett volna.
Ez már marad ilyennek. Dekorációs erölködőnek.
Úgy is a vöfö-t hallgatom Idézet: Virágtartónak nem jó ! de csak azért épitetted hogy elmond neked is van HTA-30 csöves hajtánnyal . „Dekorációs erölködőnek” Idézet: „Úgy is a vöfö-t hallgatom” Ez nem volt valami meggyőző . Nos van e már véleményed a HTA -30 -ról ?
Nos, végigpakolgattam a nálam található csöveket, (Mullard: Phillips: TESLA: Tungsram:Haltron) de olyan egetverő különbséget nem tapasztaltam. Talán a sima ECC88 Tungsrammal jobb lenne, de olyannyira árnyalatnyi a különbség mint a pilleszárnysuhanás.
A mániámmal a vöfö hárommal összehasonlítva, A mélyek sokkal jobbak, mélyebbek, nyugodtabb, jobb az öszhang a HTA nál. Azonban a Kis bélyeg magasai még ha grízesen is de magasabbak. Érdekes hallani ahogy Hans Thessink-Call Me című számának kezdetén a nyál odatapad az előadó szájához, Ezt a HTA nem hozza ki annyira. Akusztikusoknál a harmonika-virtuóz Orosz Zoltán billentyű léütéseit is jobban kihozza a picur. Tehát részletezőbb a hangja. Orgona muzsikán A HTA viszi a prímet, a bélyegnek eltünnek a mélyei. /vagy nincsennek is? / Diszkózenén el nem döntöm hogy melyik a jobb. Ha dögös akkor HTA, ha cicegős a bélyeg. (Egy dolgot azonban már eldöntöttem. Mégpedig hogy megcsinálom a bélyeg +-28V-os verzióját)
Szuper lett !
Gondolom sok munkád van benne , remélem nem fog csalódást okozni . Nyáklemezt hol vetted ? Nagyon jó ez a fehér lemez , régebben én is használtam , de már nem tudok sehol lelőhelyet .
Köszi Zoli!
Azt csináltam. Hőálló fehér festékkel lefújtam, és beégettem 200C°-on. Viszont nehezebb rá vasalni mint a sima NYÁK-ra.Bővebben: Link
Megtévesztett a felülete , nem látszik hogy festett .
Nekem volt ilyen nyáklemezem , sajnos már sehol nem kapok ..
Szaporodik a saját tervem szerinti változat.
Ennek a panelnek mekkora a fizikai befoglaló mérete?
Még tennék egy javaslatot ha megengeded , nekem ebben csak az nem tetszik hogy a hűtőborda az középen van tehát így fűti az elkokat is ? ezért ugy még jobb és szebb lenne ha ezt a dolgot megoldanád! Szamóca: Neked ezt a panelt kellett volna megépitened itt minden bőségesen elfért volna , nem lett volna gondod a tulméretezett alkatrészek beültetsével sem !
Erre már rákérdeztem én is, de talán nem olyan nagy gond. Egy ekkora borda talán nem lesz annyira meleg, hogy problémát okozzon. Az eredetiben ugye borda sincs, csak az L idom és a ház.
Mellesleg nekem se tetszett ez a kialakítás a borda miatt.
A panel 186,7x192,4 mm. Ebből a 186,7-es méret csak azért ekkora (egyébként 166,7mm már bőven elég lenne), mert a borda mérete ilyen, és nem akartam, hogy lelógjon, illetve ha már nagyobb lett, akkor ezt használom ki az alátámasztáshoz is.
A borda helyzete több szempontból is vizsgálható. Egyszer a hőelvezetés fizikájának kell megfelelnie, másodszor az áramkör felépítésének logikájába is be kell illenie. Hangsúlyozottan a saját véleményem szerint, sikerült egy nagyon ideális megoldást találnom, ami mindkét szempont követelményeit -szinte- ideálisan kielégíti. Az áramkör logikája azt hiszem jól átlátható, ahol a tervezés egyik vezérelve az volt, hogy középen legyen egy markáns GND felület, ne pedig a széleken kanyarogjon, illetve, elférjen minden, és a fontos elkók (tápfeszültség szűrő és kicsatoló) mindenképpen duplák legyenek, mert ennek a "csoportosításnak" jobb hang az eredménye. A melegedés nekem is gyanús volt az elején. (Ha esetleg visszaemlékeztek, akkor ugyanennek a tervnek van egy olyan változata is, ami nagyon hasonlít CHZ kialakításához.) De a lényeg, mert az első példányt nagyon alaposan megméregettem. Ha a borda 70°C-ra felmegy (fel kellett a nyugalmi áramot emelnem 150mA-re, mert csak úgy tudtam ennyire felmelegíteni), a kondik palástja (a műanyag köpeny bordához legközelebb eső élén próbáltam mérni a digitális multiméterrel, ahol egy hurkapálcára rögzítettem a mérőszonda fejét) akkor is csak kb. 40°C. Tehát a panel szellőző lyukai (amik pontosan illeszkednek a borda házagaihoz) bőven biztosítják a szükséges kéményhatást, illetve az 5,5mm-es távolság elégséges a kondik védelmében. Ezt a bordát, nekem még sosem sikerült üzemszerű körülmények között 50°C fölé melegíteni.
Előbányásztam az említett tervet, ami valami ilyesmi volt akkor.
Ez jobban tetszik ennek is elkérhetném a méreteit ?
Ezt még át kéne nézni. Ez a terv csak tanulmány volt, nem jutott el a kivitelezhető szintre.
Ha ezt szeretnéd, akkor megcsinálom rendesen, mert volt néhány módosítás idő közben, amiket erre is adoptálni kell. Ha már direkt neked csinálom, akkor milyen legyen a poti?. Lehet a rajz szerinti "kicsi" vagy -amit én jobban szeretek- a 20mm-es Radiohm, vagy akár ALPSot is tervezhetek rá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |