Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Valami ilyesmire gondoltál?
Sziasztok!
Én csináltam egy airbus a380 (a világ legnagyobb utaszállító gépet) papír makettba és feltunigoltam egy kék- piros váltakozó viloggó ledekkel Kb 3 nap míg megcsináltam szentem nagyon baró Igaz a vidin nem nagyon látszik de élőbe szebb!!
Na kérem, végre valahára elkészült a TOO. Ez egy segédberendezés tápegységhez vagy erősítőkhöz. Amit tud:
- Egy nyomógombbal ki-be kapcsolható egy relé a kimenetén - Méri a hőmérsékletet (a hűtőbordára szerelt szenzor) és egy duo leddel indikálja azt. 40°C alatt zölden, 40°C és 70°C között sárgán, 70°C felett pedig pirosan világít. - A panelon egy átkötéssel beállítható, hogy a piros zóna elérésekor kikapcsolja-e a relét vagy sem. Itt van egy kis video a működésről: Bővebben: Link A nyák elég PICire sikerült, csupán 2x3cm-es.
Ez nagyon félelmetes óriás ! Ez már érdekelne engem is , felhasználási ingert érzek iránta.
Gratulációm hozzá !
Ügyes kis szerkezet lett! Gratulálok! Bár neked ez csak amolyan hétvégi projekt...
Köszönöm mindenkinek! Akkor legyen cikk? Az ÓRA benne van. Belső 4MHz-es ÓRAjelről megy.
Szerintem is legyen cikk mert ez nagyon jó!
Hello
Engem is érdekelne a cikk, nagyon profi lett
Sziasztok!
Személy szerint, így nekem jobban tetszik, hogy egy síkban van az előlappal a kijelző. Vicsysnél a pont Az előlapot öntapadós papírra nyomtattam, majd kapott egy fóliát is. Az előlap terve Kila fórumtárstól származik, igaz kicsit át kellet szabni, köszönet neki is.
Igen ilyen megoldásra. Szerencsére azért ezekre is akad példa: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/ca/ca58ad10d9770bfd09cf2...38.jpg http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/2b/2b83482d955c79602b32c...27.jpg http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/f8/f866f1fc329def8f63d28...3f.jpg http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/cb/cb6aea1c9f749ddc757bc...d3.jpg
Nagyon szép erősítő. A doboz te csináltad? vagy honnan van?
Gratulálok! A kalibrációs adatok is rendben vannak!
Vannak ismerőseim, akik lézervágógépen dolgoznak, hegesztők és szinterműhelyben dolgozók is
Élőben picit csúnyább, mert nem pont a rajzom alapján csinálták meg. Itt-ott eláll egy picit a lemez, de nem vészes. A belseje meg úgysem látszik.
Szia!
Köszönöm, de gratulálni nekünk kell, hogy mind ezt megalkottátok!
A legújabb agymenésem, tda1554q, deszkába álmodva... elég szépen szól, tda-hoz képest.
Nagyon szép, de kikívánkozik egy kérdés:
Miért pont ezt az ic-t használtad?
Tyűha! Szép a "doboz"! Bár én inkább árnyékolt kábeleket használnék ahelyett a csavart micsodák helyett...
Nem biztos hogy jobb lenne, nálam a saját magam által fonottak váltottak árnyékolt 20ezer forintos kábeleket[OFF]
Érdekes elgondolás , kár a fenyőért hogy megreccsent a szélén . Dugasztápról megy ? Én a helyedben a trafot is ráterveztem volna , meg a táp többi részét is .Egy valami burkolat alá helyezve a trafót és a többit ...
Igazán érdekes "dobozolás". Csak nem valamilyen elektronikai építőkészlet adta az ihletet? Talán lehetne folytatni pl egy hangszinszabályzó "kockával", oldalt elhelyezett merev csatlakozókkal....hmm?
Csinos, csinos, csak kicsit túl letisztult, én vinnék vele egy kis krómot vagy alumíniumot polírozva, akár egy táblácskát, vagy bármi mást, sokat dob rajta.
Sziasztok!
A hétvégén nagyjából elkészültem a "relés kártyámmal". LPT portról lehet 8 relét kapcsolgatni. Sehol se találtam olyan kapcsolást, ami jó lett volna nekem. Ezért sok keresgélés, olvasgatás után magamnak kellett összeállítanom a rajzot, így biztos, hogy nem tökéletes. Kipróbáltam, működik. Egyedül a relék melegednek kicsit, 10 perc csattogás után. Az ic-ken kívül az egész bontott alkatrészekből van, így megérte megépíteni. A nyák nem a legszebb, tudom. (ez a 3. vasalásom, és az 1. otthoni maratásom. ) A tranzisztort is véletlenül fordítva rajzoltam. Várom a kritikákat, ötleteket, hogy min változtassak. Köszönöm! JĐ További képek
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nem tudom a penel forrasztás előtt is ilyen "mancsos" volt-e, de jobban meg kellett volna takarítani! Egyéként tetszik! Én is most dobok majd össze egy ilyen LPT-s vezérlést az egyik majd triakos lesz a másik meg relés. A relés nekem azért nem szimpatikus mert van benne kopó alkatrész.
Üdv.
Mert ez volt eppen keznel... meg egyebkent is azt hallotam hogy ez eleg jo az ic-k kozt.
Nincs is megreccsenve a deszka... meg ugyan jol tulelte az alkotoi rohamomat... Egyelore egy dugasztaprol megy, semmi brumm vagy ilyesmi, holnap osszedobok neki egy jobb tapot. Nem akartam ratenni a trafot es a tapot, hadd legyen abszolut lapos es letiszult. Meg a bekapcsolasjelzot is banom mar rajta kicsit... |
Bejelentkezés
Hirdetés |