Fórum témák
» Több friss téma |
aha Ki lettem oktatva, hogy a Linde csak olyan palackot tölt meg, ami nagy tisztaságú. Nekem sajnos nincs ilyen palackom, vagy épp rossz helyen voltam
Neked megvan a reduktor, meg honnan szerezted a palackot?
Reduktort vehetsz a vaterán is, most néztem vannak már 5eFt-tól. Lényeg, hogy a bemenő nyomást elbírja, és a csatlakozása is passzoljon.
Aha, értem. Engem meg kiokosítottak, hogy a legtisztább gázhoz tiszta reduktor tartozik, így biztonságos a cső!
Majd meglátjuk, hátha lesz még kedvem megépíteni. Köszi!
Én is most keztem bele egy kicsi házi cnc épitésébe,az lenne a kérdésem hogy ezt a kapcsolást valaki megépitette?És ha igen müködik?A mach3 progival meg lehet hajtani?A mechanikám nagy vonalakban kész de azon töröm a kobakot melyik egyszerübb de bevált kapcsolást csináljam meg.
Elöre is köszi a segitséget. üdvBővebben: Link
Megépítettem.
Van benne PWM, amely kb 10%-onként veszi le a kitöltést 50%-ra, ennek mókás hangja van ám! Működik mach3-mal is, de azzal nem működik a PWM, ugyanis a vezérlő a mach3 jelével nem működik normálisan, csak ha negálod a step jelet. Ebben az esetben viszont nem indul el a PWM. A saját programjukkal hibátlan!
Írtad, hogy megépítetted a vezérlőt. Van erről valami kapcsolási rajz is ? Én nem láttam, csak a nyáktervet. Talán a képek alapján ültetted be ? Ami nem is lehetetlen.
PWM nélkül nem sokat ér a dolog! Megpróbálok utánanézni, de nem ma volt a megépítése.
... Igen, a rajz maga a kapcsolási rajz, hiszen minek kapcsolási rajz, ha ilyen szép beültetési rajzot adnak mellé? Én sem tudnám szebben megrajzolni...
Üdvözletem!
Lenne egy olyan problémám, hogy készen van a vezérlő és a meghajtó kártya is, és szeretném kipróbálni és tesztelgetni a motorokat. Leszedtem a "KCam4" +"Mach 3" programokat, de sajna nem bírom beálítgatni. Ebben szeretnék segítséget kérni. (felrakok a kapcsolásról fotót, hátha az valamit segít) üdv szabolcs
Üdv
akkor melyik elektronikát javasolnátok megépitésre az l297-298 párostol kicsit huzodozik a pénztárcám de pickekkel el vagyok látva itthon.Ugyhogy egy olyan projectet keresnék amit szinte ithoni alkatrészekböl össze lehetne rakni van valami ötletetek? köszi
hátha ez segit: http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/tartalom.html
Szia!
Köszi nagy segítség volt. Igazándiból a meghajtó kártyákat bróbálnám ki. Az lenne a kérdésem, hogy a vezélőn rövidre kell esetleg zárnom a "-Limit", vagy "Home" ,vagy "+Limit", hogy induljon a motor??? üdv szabi
Sziasztok!
És ezt a kapcsolást probálta valaki? Bővebben: Link Van ithon egy marék fetem is hátha lehetne kezdeni vele valamit. Üdv
üdv
Ezt a kapcsolást hol találtad? el birnád küldeni a linkjét? Köszi
Szia
Köszi a linkeket. Sikerült beélesztened az elektronikát?Irtad hogy voltak kezdeti problémák. üdv
Uff.
Az orosz tudásom kicsit megfakult,megprobálom kihámozni . Gondolom ez a hozzá tartozo fet-es vége. Bővebben: Link üdv
Szia!
Én a google oldaláról szedtem egy kiegészítő fordító tolbart és azzal fordítottam az oldalt. "google translate" http://www.google.com/toolbar/ie/#tbbrand=GZEZ&utm_campaign=en&utm_...t&rd=f Müködik a kártya, csak az a gondom vele, hogy a 4. tengelyt még nem tudtam mozgásra bírni. de a X" Y" Z" tökéletesen megy. Majd ma kezdek egy átfogó hibakeresést. Lehet, hogy a biosban kell átálitani a port kimeneten, hogy a 4. axis, is tudjom lépkedni. (de majd kiderül). Üdv Szabi
Szia.
Köszi a segitséget valoszinüleg ez a 16f628-as vezérlö nem lesz megépitve mert csak 1db 16f628 van ithon de bezzeg 16f877,16f876 16f88 16f84 16f627 ezekböl pedig van egy csomo.Valoszinüleg a 16f627 es pickes verziot épitem meg elsöre.Esetleg valaki nem akar cserélni?3db877 vagy 876a vagy88-at 3db 628 ért? A 628-as vezérlö pedig bejönne nekem. Hamár itt tartunk erröl a kapcsolásrol mi a véleményetek?Egyszerü mit a tök. Mégegyszer köszi.
Arra kell vigyázni!, hogy a Pic melett nem kristály, hanem rezonátor van!!! És a Pic 16F628 20/P legyen!!!
Mind a 2 lényegtelen. A PIC ugyanúgy meg tudja rezegtetni a kvarcot, mint a rezonátort, csak a kvarc mellé kell még 2 db 22pF kondi.
A "20/P" pedig csak a tokozást jelzi.
Módosítok!! A Pic ne 4Mhz legyen, hanem 20-as
Hello
És az utoljára feltett kapcsolásrol mi a véleményed?Elég egyszerü de semmi extra,a forumán azt irták hogy mach3 kompatibilis. üdv
Igen! Én is elkészítettem és tökéletesen megy Mach 3 Progival is.
Többet sajna nem tudok mesélni róla, mert az én szettem is tesztelés alatt van, de összeépítve egyenlőre tökéletesen megy. A kapcsolás egyszerű átlátható, én mint totál lajikus simán megépítettem, minden gond nélkül. Neked is ajánlom első vezérlőnek azt a opto-s 2.2 verziót. 4 Axis. Gondolom te is azt nézted. De ha esetleg mégem, holnap belinkelem, hogy én mit csináltam meg üdv szabi
Tisztelt vaszil29
Légyszíves linkeld be a kapcsolási rajzot illetva ha van még hozzá tartozó infód, dokumentumod. Nagyon megköszönném én is és még szerintem sokan. Illetve kb mennyibe került neked a megépítése időben és pénzben is? Előre is köszönöm
Sziasztok!
Szerintem az egészet 8-10e ből megvolt tokkal vonóval. 1 vezérlő kártya, +4db meghajtó kártya de lehet, hogy még sokat is mondtam. Motor meghajtó kártyám! Bővebben: Link Vezérlő Kártyám! Bővebben: Link A lap alján megtaláljátok a komplett dokumentációt rar ba csomizva "kész méretarányos nyákterv+ kapcsolás rajz. +Hex a Pic-be. De ide is felrakom! Nyák terv Sprint Layout ban van szerkesztve. A kapcsolás sPlan-ben van szerkesztve. A nyákokat egyszerű elkészíteni, amúgy az egész kapcsolás átlátható és könnyen építhető. Az én rutinommal (az az semmi) illetve 0-a, össz vissz 2 nap volt a megépítés, napi 2,5ó. A Pic klón2 megépítésével többet szívtam Ha valami nem tiszta, szóljatok és segítek!!! üdv szabi
Köszi a választ, akkor szerintem én is neki állok de ha nem haragszol a kapcsolást is fel tudod rakni? mert egyszerűen nem tudom letölteni az orosz oldalról.
Előre is köszönöm
Oké
Köszi az eddigi segitségedet ha kész vagyok a nyákkal az élesztésnél segithetnél. üdv:lui
[quote]de ha nem haragszol a kapcsolást is fel tudod rakni?
A kapcsolást is megtalálod a Win RAR álományban amit feltőltöttem! sPlan Progival megtudod nyitni! (spl-file) A LAY file-t Layout progival nyithatod! Jó utánépítést! üdv szabi ui: Ha nem megy a kitömőrítés felteszem a kapcsolást pdf file-ban |
Bejelentkezés
Hirdetés |