Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Fülledt meleg mentes szép estét!
Ismét haladtam picit a multiméteremmel... Helyre kerültek a mértékegységek, a jobb alsó sarokban pedig a Idézet: helyett a hőmérséklet került kijelzésre! Amit most tud: Feszültség és áram mérése 50V-ig, illetve 10A-ig. Mért feszültség és áram értékéből teljesítmény számítása, 500W-ig. Hőmérséklet mérése, aminek szenzorát célszerűen hűtőbordára lehet tenni, hőmérséklet függvényében a ventillátor fordulatának vezérlése. Ez kétféleképpen történhet, ami választható. Az egyik mód, amikor a venti fordulatszámát négy részben emeljük. 25°C felett 25% fordulat, 30°C felett 50% fordulat, 35°C felett 75% fordulat, 40°C felett fullgázon pörög a levegőmahinátor. A másik mód, amikor a hőmérséklettel arányosan, folyamatosan emelkedik a fordulatszám, melynek maximumát 42°C elérésekor éri el.„PIC forever” Ami még hátra van, az a felesleges nullák kioltása, a kijelző színeinek "menüből" való állítása (mert most még csak a programon belül lehet variálni...), mint háttérszín, illetve az egyes mennyiségek színei. Sajnos a csatolt képen nem "valós" tápegységre kötöttem a a multit. Kíváncsi voltam, mennyire melegszik fel a borda, nagyáramú terhelés hatására. A tápegységem csak picivel 3A felett tudott, így rövidzárban 45°C-ig melegedett fel, ha azt nézzük, hogy a környezeti hőmérséklet 35°C körül volt a műhelyemben. Megbuheráltam a tápot, így sikerült is kivennem belőle rövid ideig 10A-t, de valami miatt egy segédáramkör elhalálozott, így már nem volt alkalmam úgy lefényképezni. Ehelyett egy 12V-os akkusfúró volt a táp. Terhelésnek három darab párhuzamosan kötött 26V 30W-os izzót használtam. Ezért a kijelzőn látható hőmérséklet nem az áteresztő tranyók hőmérsékletét mérte, hanem a műhelyét már. Így este 10 után, még "kellemes" meleg van. Azt hiszem ennyi, mostmár bebiggyesztek két képet! : )
Ejj, ezt nem hagyhatom ennyiben, mostmár elkéne kezdeni PIC-eznem (illetve folytatni ott ahol abbahagytam még tavasszal), no majd rákontrázok
Amúgy grat! :yes:
Most már van időm ilyenekkel is foglalkozni szerencsére...
Haladj Tomi, mert nem ér utol egy PIC32-vel sem! És persze, köszönöm!
Dettó, ez már "felháborító"! Szép munka ez is!
Lehet vadulni, még nem keltek fel a modik (természetesen csak vicceltem)
Háháhááá, nem is igaz! :eplus2:
Ez nem automatikus üzenet.
Szép munka! A felirat még mindig elférne!
Hali. Bocs hogy beleszólok, de az mp3 kijelzést ( ha az akar lenni), megoldhattad volna egy fektetett ilyen kijelzővel, amire egy 3-as szám karakterét irod ki, és máris egy m betűre hasonlít
Meg akkor lecserélhetnéd egyúttal az ávéereket PIC-re Egyébként nem AVR-ezik más? Ne csak zolee-t piszkáljuk már
Talán egy 1x1 pixeles területet fel tudok neki szabadítani! :yes:
szia
igen (mp3) akar lenni és énis úgyszerettem volna megoldani ahogy írtad de annyi hely már nincs a panel mögött az alkatrészek miatt hogy elbirttamvolna fektetni 1db kijelzőt "majd lecserélem őket 14 szegmensre -ha lessz rávalóm"
Sziasztok,
Nem gondoltam volna, de sikerült vasalásos módszerrel megcsinálnom egy LQFP100-as tokozású IC-hez egy átalakítót! Már csak be kell forrasztani valahogy Íme a képek:
Grati, szép lett. A forrasztásnál nagyon figyelj oda, én a TSSOP tokot úgy tettem be, hogy szinte nem is volt ón a pákán, kis folyasztószer csak a panelra, ami óndarabkás, azzal leónoztam a vezetősávot, majd rátettem a tokot, szépen letörölgettem a pákát és odamelegítettem csak, ha ónt tettem a pákára, azonnal összefolyt két láb. Jó móka, sok sikert.
Szia!
Ez gyönyörű lett! A beforrasztáshoz mindenképp használj folyasztószert és ha van, akkor hőlégfúvót. Bár pákával is lehet, csak kicsit nehezebb.
Szia!
Nem rossz, de! Nem szerencsés az IC hasa alatt meghagyni nagy rézfelületet, forrasztásnál egy kicsit összefolyik valamivel és kész a baj, főleg ha ez a 99.-ik leforrasztott lábnál következik be.. Én így csináltam a TQFP100-hoz adaptert.
Le se feküdtek!Úgy a legegyszerűbb felkelni
Én is feküdtem már le reggel fél 6-kor, de amikor jöttem a múltkor, még egyik sem volt fent Nem rosszalkodtam volna úgyse, nem vagyok én olyan :whistle: OFF vége.
Hi
Nem rossz Csináltam már hasonlót, kellett hozzá egy nagyítós lámpa és egy stresszmentes nap.
Végre elkészült a találkozóra a PCL86 PP erősítőm, a gép különlegessége, hogy csak hulladékból, és bontott cuccokból épült, a kapcsolás CHZ mester tervezése, ma Akció Laci segítségével bemértük az átvitelt, egész jó lett 9Hz-20kHz ig lineáris, szóval a jó tervezésnek hála egész jól sikerült. A fedlap aluminiumból készült, a potitakaró már rajta van, ez egy kicsit régebbi kép, sajnos nincs most gépem. Na de mutatnám a képeket.
Nekem kifejezetten tetszik ez a tangóharmonika fazon.
Jó lett nagyon, szép Kicsit furcsa, hogy "szemben" vannak a csövek, de ettől még egyedibb! Gratula!
Az enyém is készülget, a következő találkozón meg lehet fülelni is :hide: (Képek a dobozolás után!)
Szerintem is nagyon jora sikeredett.
Idézet: „a kapcsolás CHZ mester tervezése” egy linket lennel szives feltenni, kimeno tervek is vannak hozza? Koszi.
Hmm, a rajzok mind privatban vannak. Sajnos nem tudok hozza ferni.
Gyönyörű! Szabad megkérdeznem, hogy a potitakaró miből készült?
Üdv!
Sikerült "összetákolnom" egy 12/24 V-os,100W-ig terhelhető pákartafót.A doboz nem a legszebb,de egyik első munkám. Bővebben: Link Máté.
Első munkának szerintem tökéletes, a dobozolás is első munkához képest egyedülálló!
Müszi
Köszönöm Egy fiókból készült,a teteje a megmaradt fiók alja
Máté. |
Bejelentkezés
Hirdetés |