Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Kicseréltem az összes elkót a kártyán, átkötöttem a szakadást a csatoló felületen a helyzet változatlan: egy hosszú, három rövid síp.
Abit ST6-os
Ha PCI-os videokártyát (S3 Trio) is teszek a gépbe, arra kötöm a monitort, felismeri a Geforce-ot is és semmi problémát nem talál az XP. Helyesbítek: nem ismer fel semmit!
...azt még a kondicsere előtt csinálta.
A sípolás azt jelzi, hogy VGA-memória baja van (1 hosszú 3 rövid), ha nem érintkezne jól, az 1 hosszú 2 rövid.
Akkor úgy tűnik nincs értelme játszani vele?
![]()
A másik Nvidia kártyámnak is az a baja. Mindenféle karakterek villognak és hasábok jelennek meg a képernyőn már akkor mikor elindítom a gépet.
Azt hiszem mintha két rövid lenne...
... ha nincs benne videokártya akkor is ugyanaz.
Szóval egy körkérdés: hol fordulat még elő szakadás a kártyán? Úgy sípol a gép mintha nem lenne benne videokártya.(Ebből gondolom, hogy szakadás lehet még mindig.)
Az összes elkót kicseréltem, átforrasztottam a szakadt fóliát. Csatoló és a GPU körül ellenőriztem az ellenállásokat, nincs szakadás. Vizsgálom még folyamatosan...
Megeshet, hogy kozbenso foliareteg(ek) is elvillant(ak), vagy furatgalvan(ok), azt pedig sohasem fogod megtudni a nyakterv es X-ray nelkul, ezert ajanlottam a legelejen, hogy kuka. Egy rakas idot, penzt elpocsekolsz egy bizonytalanert. Egy serult szamtech kartya nem igazan javithato hazi eszkozokkel, de meg gyari szinten sem eri meg, mivel csekely az erteke. En tapasztalatbol mondom ezeket. RMA debug technikuskent is dolgoztam, draga (4-16kEur) ipari halozati rendszer hibakereses-javitasaval, de ott is volt egy elmeleti hatar - pl. tobb mint 35db alkatresz (ertektol fuggtelenul), vagy harmadszori rework - ameddig erdemes volt foglalkozni vele es ezutan scrap, azaz selejt.
Probalkozni lehet, de szerintem dragabb lesz a leves mint a hus, valamint lesz/lehet egy javitott alkatreszed, ami felett igencsak eljart mar az ido. Az IT egy olyan ag, amiben minden gyorsan avul, eppen ezert is masak a garancia ido alatti es azon tuli szabalyok erre a teruletre.
Esetleg nem az alaplapod AGP portja hibas? Csak a #679322 hozzaszolasodat elolvasva otlott fel bennem.
Megeshet, hogy nem is fog mukodni a Te alaplapoddal. Elso kutakodas eredmenyekent, majdnem rakerdeztem, "valoban AGP-s a kartyad"? Tettem volna, mivel az ATI honlapjan a HD3600-as sorozat csak PCIe kivitelben letezik. Egy kicsit jobban utananezve talaltam egy forumon a kovetkezo valaszt:
"smarty2009 04-25-2009 at 02:13:19 PM Show message - 0 + To tell the truth these HD3650 (or 3850) cards with PCIe-AGP bridge are not fully compatible with the old motherboards (AGP slots, chipsets, etc.) The manufacturers try to gain some money from this part of the market too. To demonstrate the situation: This card for the old (AGP) motherboard is just like a Ferrari Testarossa engine for a Fiat Uno. :lol: " A lenyege, hogy ugy nez ki, a kartyad egy AGP-re eroszakolt PCIe-es (es igy valoban igaz az ATI-s honlap, miszerint csak PCIe letezik)
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy némely játékoknál pár perc játék utána a monitor elfeketedik, nem kap jelet. Legutóbb viszont már nem csak játékoknál jelentkezett ez, hanem mikor csak simám a Windows-ban tevékenykedtem. Az utóbbi probléma megoldódott: a videókártya ventillátora belassult, meg-meg akadt, sokszor teljesen leállt, a kártya pedig felmelegedett. Ez sikerült orvosolni alternatív megoldással, viszont a korábbi probléma még mindig megoldásra vár. A videókártya hőmérséklete már nem magas, legfrissebb driverek letöltve, próbáltam registry cleanert, meg 1-2 segédprogramot semmi sem használt. A legérdekesebb talán az, hogy nem csak a nagy gépigényű játékoknál csinálja ezt. (pl. Star Wars Force Unleashed-nál csak akkor csinálja ha sokáig a menüben "ácsorgok", egyébként semmi probléma, viszont az Age of Empires 3-nál pár perc utána "feketedés") Külföldi oldalak a hőmérsékletet írják, de mint fent említettem az nem lehet probléma. Egy NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) van szó. Sajnos annyira nem vagyok benne a témában, ezért a segítségeteket kérném. Előre is köszi!
A hűtőborda és a GPU közötti thermálpasztát is cserélted?
Sziasztok!
egy kicsit hülye voltam és valamit el csesztem:S olyan gondom van,hogy én úgy szoktam meg nézni a vidi karit hogy gyengén hozzá nyúlok és ha meleg ki kapcsolom most hozzá nyúltam de a kép el mákosodott rózsaszín és fekete kép stb.. és ki vetem a vidi karit be is tettem és semmi mi lehet a gond?? Most Intelgrált alaplapom van és arról megy a gép segítenétek ? meg köszönném üdv!
Sziasztok!
Új videókártyát vásároltam kedden a gépembe(Nvidia 9500GT 1GB) az alaplapi kiváltására. (az alaplap Asrock alive nf6p). Kb 20 perccel ezelőttig működött hibátlanul, majd egy fagyás és az azt követő restart óta nincs a monitoron kép. A windows sztem elindul de jel nem jön a monitorra. Nem hajtotta meg, játszani abszolút nem szoktam, tervezésre kellett volna. Mi lehet a baj?
Sziasztok kellene egy kis segitség van egy gf 7300 le video karim és ha beteszem a gepbe nem indul el csak őtodik hatodik inditasra más külőmben semi baja a gepnek alaplapos videokártyával megy. KÉRLEK SEGITSETEK ELŐRE IS KOSZI
DFerus és paladin: ezt én is tapasztaltam... egy egyszerü de banális megoldással elindult... kihuzod a tápot..mindent beszerelsz majd az oraelem eltávolitása 1-2percig...ha ezse segit simma biosfrissités
![]() Üdv
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. ATI radeon 9800-am van, és egy ideig hibátlanul működött. Maga a gép hűtése hibátlan, rengeteg hűtő van benne. Nem olyan rég elkezdett a recover nálam is virgonckodni, a "termetesebb" játékoknál a gép lefagyott úgy 10 perc után. Egy ideig tettem-vettem, azután gondoltam, benézek a gépházba. A kártya hűtője egyáltalán nem forog, meglökdösöm finoman, elindul, majd beakad, mintha fennakadna valamin. Szétszedtem, teljesen kitisztítottam, full tiszta, de elakad... Épp ezért van, hogy ha erősebb gameket erőltetek, a gépnek annyi kb 10 perc után, mert felforrósodik. Nem tudjátok, mi okozhatja, hogy a vga saját hűtője megy taccsra? Néha olyan érzésem van, mintha az maga kezdett el volna olvadozni a hőségtől. Na de, hogy maga a hűtő...
Szia!
A használattól megy tönkre, meg a rossz minőségű felhasznált anyagoktól. Cseréld ki a ventilátort, és ne gondolkozz az okokon.
Alátámasztom és megerősítem.
Láttam már annyi híres, neves videokártyát kézbenfogva, hogy én is elmondhatom: a legtöbbnek a gyári hűtése, azaz a gyárilag berakott ventilátorok hihetetlen pocsék, gyatra minőségűek szoktak lenni. A legtöbb gyártónak sajnos előbbvaló a dizájn, a komolyságot sugárzó színek használata és az olcsóság, mint a használható és értelmesen kivitelezett hűtés, ill. ventilátorok alkalmazása. alfac: Ha van lehetőséged bárhonnan igazi golyóscsapágyas kis méretű ventilátort szerezni, akkor olyat fabrikálj a régi helyére.
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a videokártyám csak driver nélkül működik! Ahogy felteszek egy drivert az 'Üdvözöljük' feliratnál (vagy még az előtt) kifagy, elkezd ugrálni a kép és semmit nem tudok csinálni! Ezért csökkentett módban kell belépni és törölni a videokártyát a rendszerből! Eddig nem volt gond vele ezt 2 napja csinálja! A rendszert is újraraktam utána működött driverrel is durván fél óráig! Windows XP sp3 a rendszerem és Gforce 8500GT 512MB a videokártyám! valaki esetleg tudna nekem segíteni? Köszi előre is!
Kőszi kiprobáltam mind két javaslatodat de sajnos egzik sem segitet de azért furcsa az en alaplapomal más video karival megy de a sajatomal nem és más gepben az én karim meg megy
Sziasztok! Talán ide illik legjobban a kérdésem.
Extravékony gépházat kellene építenem, de a video- és egyék kártyák merőleges csatlakozása ezt lehetetlenné teszi. Kérdésem az lenne, hogy nem tudtok valami hosszabító kábelt az alaplapi sínekhez? Gondolom nem egyszerű az ilyesmi, megfelelően árnyékolt is legyen, mentes az áthallástól stb... Nem kellene túl hosszú, 30centi megfelelne. Az már elér mindenhova. Ha ilyesmi nincs forgalomban milyen anyagokkal lenne érdemes nekivágni az építésnek? Széttúrtam a netet, de hasonlót se találtam. Vagy nem jó szavakkal próbálkoztam.
mely buszrendszerre gondoltal? Regebben leteztek EISA ill. PCI buszrendszerhez branded (HP, Compaq...) desktopokhoz, workstationokhoz 90 fokos csatlakozok.
Szinte biztos vagyok benne, hogy PCI, de utánajárok pontosan.
Az integrált megoldásokban nem gondolkoztál? Mi az az extra kártya, ami feltétlen kell és nem létezik alaplapra integrálva?
Vagy az alap kiindulás, hogy már van valami alaplapod? Szerintem ha máshogy nem meg, akkor simán kétoldalas nyákkal csinálhatsz magadnak L alakú fordítót, vagy hosszabbítót is, bár nem tudom az időzítések mennyire lesznek jók mondjuk egy videokártya esetében, ha sokat hosszabbítasz rajta.
Integráltról szó sem lehet. A helyzet az, hogy van egy komplett konfig. ami le kellene "lapítani". Kezembe nyomták, hogy ha tudom oldjam meg. Ha lennének megfelelő hosszabbítóim akkor a különféle kártyákkal úgy sakkozhatnék ahogy nekem tetszik, meglehetősen egyszerű a feladat. Legalábbis azt hittem. Magához a géphez nem sokat értek, max felhasználói szinten. Csinálok róla egy fényképet, illetve megkérdezem a tulajt tud-e valami pontosat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |