Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   63 / 164
(#) mrex válasza petemazi hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

A háladós smileért is frász jár! Ahogy az oszták főnökünk szokta tört magyarsággal mondani nééézni kollega nééézni!
Örülök hogy sikerült . Amúgy eszemben sem volt lehülyézni.
(#) petemazi válasza mrex hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Kár, mert jogos lett volna.

Rosszul ítéled meg. Elég dolgot tapasztaltam az ifjaknak csak vezetni kell a kezét. Ebből a néhány napból barátom tanultál. Én is tanultam. És csak remélem ha megjönnek a fetjeim nem füstöltetem el őket mert sajnos akkor a legnagyobb az esélye mikor azt gondolod rutinból megy.
Hangszóróvédőd van?
Na és hogyan szól?

Persze, van.
Elsőre ugyanúgy mint a sima vf2, csak az ic hangja más egy kicsit. Ebben még ne5534 van, a vf2-.ben opa606 volt. De majd átrakom valamikor, kipróbálom mennyire szereti.

Igen ezt én is tapasztaltam ha meg kéne fogalmznom az 5534 talán a közepekben erősebb de ez csak fülre viszont pl TL061 a mélyeknél simább Lehet hogy nem kéne, hogy legyen különbség de szerintem is van. Pl amit most csinálok a 130w-os kicsit átpofozott a 270w-osból átemelt duplafetes változat 4 ohmon közel 200W ot tud de teljesen kihajtva sem durván erős a hangja . Bár lenn a műhelyben (pince) csak közelről hallom de a tölcsérek távolra szólnak ha meglesz a második 2x 130 as duplafettel és jól is vizsgázik a műterhelésen akkor meghidalva kipróbálom. műterhelésen 400w ig bírta gond nélkül egy órán át színusszal. a mély már jó a közép még nem tetszik

Van hanggenerátorod?

Hát maximum a hangkártyám..

No akkor itt egy ami igen ügyes kis kapcsolásHanggenerátor most ha agyonütnek se találom a nyáktrvét majd előbányászom Műterhelésed van az erősítő élesztéshez?

Hangfalam van hozzá, és fülre nem torzít. Ez elég amíg nincs megfelelő műszerezettségem..
Kimenő teljesítményre mérni meg halál felesleges, mert a trafó csak 100W-os.
Van még egy ugyan iylen trafóm, csak lomexből kéne cucc az új tápokhoz. Monoblokk lesz.
(#) (Felhasználó 4577) válasza mrex hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Én műterhelés hiányában mindig a régi hangfalamat használom ilyenkor kipróbálni a végfokokat, mert hangszóróm nincs, viszont mindig rámérek előtte, hogy van-e DC a kimeneten.
Ezt a hanggenerátort pedig a PC is tudja, ha jól emlékszem a program fent is van itt HE-n Jel generátor néven.
(#) mrex válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

A következő a problémám a pc generátorral. Nem tudja a vonalfeszültséget. Hiába írja kia 0dB nem tudja. Ezzel addig nincs is gond míg pl pont egy ilyen erősítőt nem csinál mint a VF2, ahol ha egy picit nem vigyáz az embet máris túllövi a kivezérléssel az erősítőt, mert a táp még tudja és a fetek is csak lehet hogy a hangszóró nem! . Az látható a szimulációkból, hogy a kivezérelhetőség vége felé még a torzítás, háromszögesedés megjelenése előtt 1mv feszültségemelkedés hatalmas kimenőfeszültség emelkedéssel jár ezzel természetesen a teljesítmény is ugrásszerűen megnő. Az egyszerűségért és a széles tépfeszültség variációk lehetőségéért ezzel kell fizetni. Hasznos dolog ez az oszcillátor az egytelepes üzem és nagy jelszint miatt. ezzel be lehet állítani a teljes rendszert a bemenetektől az egyes fokozatokon át a végéig. a pct itt szkópnak szoktam használni illetve egy ügyes kis ferekimérővel a generátor frekvencáját mérem. Műterhelés készítése pedig halál egyszerű itt a HE-n lehet kapni ellenálláshuzalt a kb 1mm áttmérőjűből kell lenyesni 8 ohm-nyit majd egy kisebb kerámia virágcserép alját kiütni vagy kifúrni és mint a toroid trafó úgy megtekerni, hogy ne érjenek össze a menetek aztán egyszerűen beleállítani a rákövetkező méertű virágcserépbe. Kész a több 100w-os műterhelés fityingekből. Szkópom nekem sincs de azt tudom hogy a multiméterem valós RMS-t mér legalábbis 50Hz en. mindegy ennek ellenére felteszem a nyákot ha esetleg valakinek kéne.

MINIOSC.lay

(#) mrex hozzászólása Júl 16, 2010 /

[OFF]Fenébe mindenki valami strandon van?[OFF] Emberek ha duplafetes conduktort állítok be akkor mennyi legyen a nyugalmi áram elvileg az egyfetes duplája? Ne kérdezzétek mitől lett keretes a hozzászólásom
(#) petemazi válasza mrex hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Szerintem maradhat az eredeti érték, mivel a fetek nem sorban vannak, hanem párhuzamba..
(#) (Felhasználó 4577) válasza mrex hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Idézet:
„Fenébe mindenki valami strandon van?”

Igazuk is van.
(#) mrex válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 16, 2010 /

Na igen a strand majd jövő szombaton a buliban. Egyenlőre ima a holnapi tesztüzem miatt és a teljes földelési hálózat átépítéséért. Edig 2x2 conductor a deszkamodellben nem kell ezt hidalni ebben a cuccban ez jól szól A fetek nem szálltak el de a hiba is meglett. Amikor az egyik fet elszállt legutóbb elvitte magával a BD241-et nálatok MPSA42 és nem vettem észre.Viszont KD mester leírása szerint élesztettem 10 ohm-os ellenállással. Hibajelenség a nyugalmi áram szép fokozatosan kúszik felfelé kirántottam, mikor füstölni kezdett a 10-ohm a gyanúm erre az alkatrészre irányul és az is volt .gyors csere és már minden ok. De most este már nem mertem megdöngetni no de holnap
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Nos a mai döngetés sikeres volt. Jó ez a conuctor. Zúg a fejem és a gyomrom.Néhány észrevétel a műveleti erősítővel kapcsolatban. Mivel nekem aktív váltó van és frekvenciatarományonként tudom vizsgálgatni a conductor hangját Azt tapasztaltam, hogy a mély 400Hz a vágási pont 24db/oktáv linkwitz-riley szűrős
Ebben a pozícióban a TL 071 nem torzít még nagyon nagy mélyemelés esetén sem 5534 esetén igen azonos zene azonos kivezérlés. Jobb minőségű drágább ide nekem felesleges. A topláda közepe 400-4000Hz vágási ponttal ebben a pozícióban nem torzít az 5534 még mikrofonnal sem ha jól bele ordítok akkor igen de eddig ez sokkal jobb erre a célra a quadnál. Egész délelőtt üzemelt a melegedés elfogadható bár ventillátoros. Elfogott ugyan a kísértés, hogy hidalva kipróbáljam a 200/400 as mélyeimen de amit a műterhelésen át tudott tolni egy ilyen duplafetes hát nem biztos, hogy ekkora tápfesznél +-50 kibírná a hsz. Inkább nem kockáztatok. Később a beszerzendők közé egy magasabb feszültségű toroid bekerül aztán akkor ugyanez a panel már 270 w-ot lenyom majd.
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

No hát összeállt bedobozolva 8 végfok + keverő visszhang 3 mikrofon csatorna csatornánként 3 sávos hangszín parametrikus középpel 2 sztero csatorna master 3 sávos hangszín parametrikus középpel 3 csatornás aktív váltóval subszűrővel igaz 60 kiló de végre a földhurok is ki lett belőle véve szomat buliiiii!
Mély és közép már conductor a sub is az lesz szerintem, rövidesen
Szép ez a nap délután leviszem a gépet és kicsit döngetek
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Ha valaki el akarja üldözni a családot vagy olcsón meg akarja venni a szomszéd házát ajánlom a conductort. Kicsit morcos a nejem, el is ment az anyósomhoz irdatlan jó döngetés volt főpróba címszóval ő nem ismeri a műterhelés fogalmát
(#) soos csaba válasza mrex hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Szevasz mrex, az én nejem is morcos szokot lenni mikor bekapcsolom a két 600W-os hangfalamat oszt neki álok döngetni, na de mind egy, már a múltkor is kértelek hogy tegyél fel egy pár képet az erölködödröl, most nem lehetne hogy fel teszel egy párat?, nagyon kiváncsi volnék rá. Köszi.
(#) mrex válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia Csaba! Teszek de egy fényképezőgépem van ami a lányom nyaralásán volt. Teszek fel bár gőzöm sincs miért ennyire fontos ez? De legyen. Ha felkeltek a csajok lefotózom, de előre bocsájtom a huzalozás senki számára nem követendő példa, végre nincs benne hurok sem zaj de a belseje sokkal inkább chokito katagória. Tudod "Ronda de finom" semilyen fotó kedvéért most nincs időm kitakarítani és most idő sincs a ládákat lefesteni.
(#) Alkotó válasza mrex hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

A fotó azért kell, mert alátámasztja vagy megkérdőjelezi amiket mondasz. Hitelessé tesz téged.
A kivitelből, annak színvonalából, az alkalmazott megoldásokból sokak számára kiderül milyen szinten műveled az erősítőépítést. A festés éppen nem műszaki tartalom, az inkább az esztétika része.
(#) mrex válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Ám legyen.
Bár két sorozatban tudom feltenni ha nagyon szertnéd ez nem színvonal mert gyorsan kell mint mindig nincs időm most szépre csinálni. de estére valószínűleg nekiállok és solid works-ben csinálok neked olyan fotorealisztikus 3 d nyákot amit autocadban soha ez most nem pengeváltás volt.Mert rajzolói (kollega?) szemmel is nagyon nagyon igényes az a mód ahogy te dolgozol.
Nem szóltam hozzád, de kijavíthatnád azt az ellenállás elirást a conductor +-30v-os verziójában ami tőled származik, és sokaknak okozott már kellemetlen perceket illetve fel is hívhatnád erre a tévedésre azok figyelmét akik nem tudják emiatt feléleszteni, ez is a szinvonal része nem csak az igényes rajz
De nem kötekedni akarok, csupán szégyellem hogy nem olyan szép mint itt sokaké.

A keverő kusza huzalozását semmiképp nem tudtam másként megoldani. emiatt nem szertném a fotózás kedvéért tovább bontani. mert ez egy dupla keverő és a hétvégén működnie kell. A subládát nem tudom most kibányászni a kupiból de amikor a buli lesz akkor készítek majd arról is
(#) Alkotó válasza mrex hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Idézet:
„kijavíthatnád azt az ellnállás elirást a cobnductor +-30v-os verziójában ami tőled származik”

Azt hiszem valamit összekeversz, mert nem tudok ilyen rajzról. Egyet átrajzoltam, de az a +-50V-os 130W-os változat, és abban nem tudok hibáról, amit számos sikeres utánépítés igazol. Ha mégis van hiba, gyorsan mond meg konkrétan mi az, és azonnal javítani fogom.
Én nem vagyok rajzoló. Magamtól tanultam meg az AutoCAD-el rajzolni, úgy síkban mint térben, és látom a benne lévő lehetőségek korlátait. Amire én használom arra alkalmas.
A kiviteleddel nincs semmi gond. Túl zárt az egész, ezért nem látni sok fontos részletet a képeken.

A conductor +-30 v os sprint layoutos nyáktrvén található beültetésről beszélek itt egyhelyen a nyákterv egy zipben mintha tőled származna de ha nem akkor elnézést kérek mint mondtam nem kötözködni akarok. Nekem mondod hogy zárt.Hajaj.
Figyelj a lényeg szerintem átlátni és kiépíteni a rendszert majd ha lesz elegendő idő akkor átdrótozom(vagy inkább soha?) Nem "hangember" vagyok. Én meg ezt tanultam magamtól ettől hobbi a hobbi.De kérdés hogy addig amig nem szép szabad-e fotózni?Vagy kiindulási alap az hogy fotó nélkül minden igaztalan?Továbbra is a chokíto szlogenje jön be enekem inkább "Ne ítélj elsőre" Én középkorú fejjel tanulok itt nem keveset az itt található szép kütyük láttán nem biztos hogy szertném a saját próbálkozásaimat feltenni. Viszont a 3D modellezésben regisztrált nemzetközi profiként fogadd őszinte elismerésemet az aprólékos és rendkívül részletgazdag munkád elismeréseként úgy Autocadban mint Sprint layoutban végzett munkád miatt

(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Utána néztem ez a beültetés nem származhat tőled, te nem ilyen alkatrészeket használsz Elnézést kérek mindenik előtt az imént tévedtem, petemazi beültetési feiratozása rossz!
(#) elektrorudi válasza mrex hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Űr Isten... !
Hát ez nem semmi.
Gratula !
(#) mrex válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nenene! Ez a dróthalmaz inább szégyen mintsem elismerendő dolog. Minden amiatt van hogy a potik nyákcsatlakozóval szerelhetők legyenek. és mindenért fizetni kell valamivel. Sajnos ez a dzsungel a fizetség ezért.
(#) elektrorudi válasza mrex hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nem vagyok híve a kábelkorbácsnak, bandázsolásnak.
Szerintem az egyfajta leplezése a semminek...
Azonkívül szerencsétlen dolog szervizelés esetén is. Az áthallásról, zavartatásról nem is beszélve. Gyakran szidom a felmenőjét annak, aki kitalálta (a kábelcsatornával együtt)...
Ez így jó, ahogy van.
(#) petemazi válasza mrex hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Igen, én csináltam a beültetést, ezzel jól megsz*patva magam.
Ha jár erre egy moderátor, letörölhetné a képet.
Következő: »»   63 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem