Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Gyengül a képcső. A G2-n tekerj egy kicsit.
És külső eszközről szines?
Még mindig keresek hangmodult és kijelzőt techwood
natus X 9321B lcd készülékhez. Ha valakinek van és megválna tőle segítsen! köszönöm.
Szóval, Sat tv van itthon és kipróbáltan a másik set-top boxal azzal színes. Felhívom a hibabejelentőt, mondta hogy a távirányítóján nyomkodjam a Disp. gombot míg SD1-et nem látok a kijelzőn. Ezzel lehet állítani a felbontást, és láss csodát jó lett!
Akkor örülünk!
Sziasztok! A napokban kaptam egy Sharp 70GS64Tip. készüléket "csinálj vele mait akarsz"jelszóval.Hálózatot kap jelzi a kis glimm.A táp illetve a sor tranzisztor rendben.arra szeretnélek kérni benneteket ha valamelyikőtök ismeri a készüléket és tud tanácsot adni mit kell elsősorban megvizsgálni az legyen szíves segítsen.A kondikon nincs púp, a rejtett "biztik" jók.A rajz megtalálható az Elktro Tanyán.De e-mail-ben elküldöm ha kell.
Üdv belfi2!
Szia!
Kiszáradt elektrolitkondenzátorok melegben képesek feléledni. A tápegységben cserélj elkókat.
Köszi szépen.Melyik a G2 és holtalálom?
A Sony-nál a képcsőpanelen szokott lenni egy nagyobbacska potméter, tekerj rajta az óramutató járásával egyező irányba, majd ellenőrizd a hatást. "Screen" név alatt keresd.
Köszi a segítséget.Időközben megtaláltam.Most már 10 másodperc alatt megjön a kép.
![]()
Próbáld ki teljesen hideg indítással is, 20-30 perc várakozás után.
Szép jó napot mindenkinek.Egy problémára szeretnék megoldást kérni.Van egy 10-éves LG-72-cm tv,edig gond nékül müködöt,az elmult 2hétben kezdet el kikapcsolgatni,de még vissza lehetett kapcsolni.Most ottartunk hogy kapcsoláskor a led elhalványul majd erősödik ki-be kapcsol.
Szia!
A forrasztások rendben vannak a tápegység és a sorkimenő körül? Gyakori, hogy elvált, kilazult forrasztások a ki-bekapcsolgatáson kívül végül sorvégtranzisztor zárlatot produkálnak. Lehet, hogy Nálad is ez lett a végkifejlet.
Szasztok,
adott egy Philips 25ML 8300 típ. Matchline 100Hz CRT TV. Bekapcsolást követő kb. 2 órán keresztül megy, majd a képen látható hibajelenséget produkálja. Szerintetek mi lehet vele? Előre is köszönöm a választ. ivicz
Szia!
Szintén forrasztáshiba, vagy ellenállás-megszakadás okozza ezt a hibát. Tipp:Bővebben: Link Rajz: Get Manual
Szia.A hiba úgy nézki hogy a másik panelon "volt"a sor kapocs tüskéjének a forasztása engedet el.Most tesztelés aztán megirom a végkifejletett.
Nagyon köszönöm a választ, kadarist, ezen már el tudok indulni. ivicz
Kipróbáltam és így is működik.Köszönöm szépen a segítséget.
Sziasztok egy kis segítség kellene ha ránézek egy képcsőre miből tudom megállapítani hogy az trinitron képcső-e?
Szia!
Hátulról kell megnézni. Ha az van ráírva, hogy SONY, akkor az Trinitron rendszerű.
Van a képcsőn egy matrica arra az van ráírva videocolor azért kérdezem mert ezen a képcsőn nincs ez a mágnesező amit ugye lehet tekergetni itt a kép róla.
De van. Az a sárga cucc a nyakon mágneses. A Trinitronokon rendes, állítható színtisztaság-konvergencia szerelvény van.
Ha már képcsövekről van szó. Valaki tudja e , hogy az
A51KSV 40X02 és az A51 - 231 X kompatibilis e?
Köszönöm a segítséget még egy dologban kérdeznélek ha esetleg tudsz benne segíteni az említett képcsőhöz rendeltem egy úgy nevezett kompakt panelt mert úgy kaptam meg ezt a tvét hogy teljesen rossz volt a panelen a fólia nem igen tudtam vele kezdeni semmit.Arról lenne szó hogy nem igen tudom hogy az új panelen lévő kábeleket már mint azt a négyet ami a képen látható csőre mennek hogy kell bekötni azt tudom hogy ki kell mérni ohm mérővel hogy melyik a kimenet meg a bementet csak attól müggetlenül még mindig nem igen tudom hogy miképpen kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |