Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv : Peter és Mugab javaslatára az alábbiakat elvégeztem: (eredeti probléma:lásd #738315)
lézer fejet csuzdát ujbol megtisztitottam csuzda vezető sint wd 40 el finoman bekentem a fej most már könnyen alap és végállás között könnyen kézzel fogaskerék mozgatásával elcsuszik. Proba: a fejet alapállásba hagytam (cd elsö szám- kezdéséhez T:001) A cd beküldése után a lemez elkezdett forog- ni,majd a fej a végállásba csuszott az utol- só számhoz T13 amit a gép ki is irt. Ez után a cd lemez léállt. Ez idö alatt lejátszás nem volt. Nos talán van még valami javaslatotok? bárkinek is ha van megköszönöm . Ezt követöen már Bp- szerviz-hez kell for- dulnom ami igen drága persze majd idövel. Segitséget köszönöm Üdv : Endre Ui:semmi képpen nem tudtam kezdö számhoz (T001) beállitani agépet.
Bekentem de nem jó.Ha megütöm még mindig elveszíti a fonalat.Olyan nem lehet hogy nem megfelelő a táv a lemez és az olvasófej között?
Idézet: „Esetleg még azt a tesztet megnézheted hogy lejátszáskor kicsit megkocogtatod az eszközt. Ha így nem téveszt akkor az olvasás jó, a fej kizárva. ” Valamit félreértelmeztél, ha megütöd, és nem téveszt, akkor a fej hiba kizárva, mert olvas rendesen, de ha ugrik, akkor lehet, hogy ott a probléma. Nem lehetséges, hogy oda van már az az olvasófej?
De ha nyugton hagyom akkor minden rendben.Csak ha megütöm akkor téveszt.Nem tudom.Külsőleg látni valamit az olvasófejen ha odavan?
Tényleg.Az normális hogy az olvasófejnél a lézer csak vagyon halványan világít.?Én szedtem már szét DVD-t de annak élénk pirosan világított ennek meg csak világítgat.
Szemmel nem látható, ha szépen játszik , és nem ugrál, akkor nem kell bántani a fejet. De akkor kicsit megkavarodtam, mi is a konkrét probléma?
LEgelőször csak no discet írt.Szétszedtem az olvasó részt ahol tudtam alkohollal lemostam.Akkor már egyes cd-ket beolvasott.Ma szétszedtem teljesen bekentem a mozgó dolgokat most már nagyjából jól játszik de néha "remixel"
. ![]()
Azt próbálnám még ki hogy üresen (nincs benne cd) visszamegy e alapállapotba. Ha üresen is elmegy a végéig akkor zárlat van a motorvezérlőnél. (szerintem)
Értem, én két dologra tippelnék így, lehet a fej már gyengélkedik, amikor megpucoltad valamelyest javult, de ahogy írod nem az igazi, vagy lehet a cd forgató motor, bár nem hinném. Esetleg megpróbálhatod a kapcsitápját átkondizni, sokszor segíteni szokott. Illetve adhatsz neki egy kis fej áramot, de tudnod kell, hogy ezzel meg is ölheted a fejet. Szóval a fejáram feltekerésével, még adhatsz neki fél évet, ha valóban az a baja, hogy gyengélkedik. De ha túltekered, akkor megölöd. Ezt a rizikót neked kell eldönteni. Nálam segített a technics-emen. Annak is ez volt a gondja, azonnal beolvasott mindent, csak ugrált, kis fejáram rátekerés, és máris tökéletesen olvas, de kb fél évet adok neki, és fejcsere lesz.
Remélem segítettem.
Aha.És az normális hogy a cd forgató motor olyan lassan pörget hogy szinte látni a feliratot a cd-n?A fejáramot a kis trimer potival lehet szabályozni ami az olvasófejen van?
A motort így konkrétan nem tudom, hogy jó e. A fejáram poti az, ami rajta van a fejen. De hangsúlyozom, egy rossz mozdulat, és kuka a fejed. Ha feltétlen csavargatni akarod, akkor tekerd az egyik irányba egy hajszálnyit, ha semmi javulás, vagy rosszabb, akkor a másik irányba egy hajszálnyit, valamerre javulást fogsz észlelni.
Köszönöm az összes javaslatot javitás sikerült Üdv
Endre.
Üdv, mindenkinek. Van egy philips fw780p Hifim, a problémája hogy az egyik oldal nagyon halkan szól csak a másikhoz képest? Mi lehet a probléma szerintetek?
Kipróbáltam, hogy a végfokokat megcserélem, de nem azzal van a baj, hiba ugyanúgy fennáll. Szerviz doksit nem találtam, sajnos, hozzá, így fogalmam sincs hol keressem a hibát. Minden tippet ötletet szívesen fogadok.
Sziasztok egy kis segítség van egy 3 cd hifim ami nem akarja bepörgetni a cd azt hittem hogy lézerhiba ezért szétszedtem és próbáltam állítani a lézer fejen de hiába közben észre vettem hogy a cdét egyátalán meg sem pörgeti.A cdét keresi mert forog benn a tár mikor odaér a cd helyéhez meg is emelkedik a cd a lézer de már lép is tovább a következő cd hez de azzal is ugyan ez van aztán a végén mikor körbeértek a lemezek akkor meg kiírja hogy no disk.De egyiknél sem mozdul meg a cd szerintem ezzel lehet a gond de nem tudom.Esetleg valakinek van valami ötlete mi lehet vele és mit tudnék vele csinálni?Még egy dolog csak audio lejátszós.
Szia, legalább sokat tekertél a fejen? Lehet hogy megölted. Melyik irányba tekerted és kb mennyit? Ha túltekeredm akkor sem olvas, viszont meghalhat. Gondolj bele, a készülék honnan tudja , hogy van e lemez az aktuális tokban? Onnan, hogy odaviszi a fejhez, és ráolvastat egy kicsit, ha érzékeli a lemezt, elindítja, ha nem akkor továbbviszi a tálcát, megnézi a következő tálcát, és így tovább. Ha nem talál lemezt akkor NO DISC, nade, ha kivan a fej, akkor "nem látja" a lemezt, vagy nem látja olvashatónak, ezért már lép is tovább. Teccikérteni?
Üdv. D.
Köszi a reagálást de ennyire idióta én sem vagyok ezt eddig is tudtam meghát szerintem szerintem egyértelmű hogy ne tekergettem össze vissza nagyon finoman nagyon picit tekertem jobbra úgy hogy való színű hogy felfele tekertem rajta amúgy meg pont közép állásban volt eredetileg.De még mindig nem tudom mi ............. csináljak vele
Félreértesz, senki nem mondta , hogy idióta lennél, de azért annyit elmondanék, hogy a legtöbb esetben az óramutató járásával ellentétes irányba kell feljebb vinni a fej áramot. Hát , hogy mit csinálj vele, az elég nyilvánvaló nem? Próbálj állítani egy kis fejáramot, majd próba, ha semmi, akkor jó esély van rá hogy ki kell cserélned a fejet.
Csáo nem változott semmi hiába állítottam sőt úgy érzem mert megnéztem az olvasó panelján tűz forró az egyik ic sőt figyeltem és a lézer fej nem is mozgott közben fogtam a fogaskerékkel eltekertem az a lézerfejet és ugyan ott maradt indításnál nem ált vissza az alapállásba.Nem ez az első hifi amit csináltam azoknál nem így volt eddig ez az első amivel nem boldogulok.Már tanácstalan vagyok
764066-ra KOPASZS
Azt hiszem tudok segiteni. Nekem 5-cd-és Thomson altima hifim van aminek ugyan olyan hibály volt mint a te hifidnek a következöket csináltam aminek eredményeként kiváloan müködik a hifim. Akövetke- zöket csináltam amit neked is ajánlok. 1/ a lézer fejet az neredeti helyére rögzitsed. 2/ alézer fejet és a lézert mozgato sint gyári fülpiszkáloval gondossan tisztisd meg. 3/ wd-40-nel gondossan vékonyan kenyd be a si neket (fülpiszkáloval). 4/ a lézer mozgató mechanikát (tartó asztal) a csat- lakozó ki fogaskereket probáld ovatossan mozgatni. Ugyanis ha az nem tud mozogni a lézer fej nem tudja követni a cd sugár irányú irányát. Acél az,hogy a lézert tartó asztal asineken tudjon csuszni .Ellenkezö esetbe a gép no disk-et ir ki. Nagy kár, hogy a lézer fejet elmozditottad, ugyanis rendkivül fontos annak a helyzete. Kiváncsi vagyok, hogy sikerül e megjavitanod a hifidet. üdv Nagy Endre
Kösz megprobálom.
Hali!
A lemezforgató motor hibája is okozhatja. Próbáld meg kézzel megpörgetni egy kicsit a lemezt, amikor elkezdené olvasni. Utána nézhetsz a forró IC adatlapjának is, hogy nem véletlenül motormeghajtó-e.
Üdv!
Lehet hogy nem ebbe a témáab tartozik,de van egy elég komoly mozi receiverem,aminek a surround bal hangfal terminálján nem jön ki semmiféle hang, az összes többi csatorna teljesen jól szól.. Kérdés mekkora a baj? Mennyibe keürlhet megjavíttatni? (esetleg én megtudom cisnálni? ) Köszönöm Gábor
Van tipusa is?
Persze, bocs.. Sony str-da1200ES
Így hirtelen, Bővebben: Link itt a service manualja, leszedem , átnézem és okosabbak leszünk. Nem mellesleg, látom új vagy, üdv a fórumon.
No, az 53-as oldalon találod a végfokozat panelt, ezen szinte csak a végtranzisztorok vannak rajta, és azok emitter ellenállásaik. Én első körbe kimérném, hogy az adott csatornához tartozó tranyók kapnak e tápfeszt, illetve nincsenek e bezárlatosodva, megszakadva.
Üdv.
Köszi ... Ettől féltem, én elektonikailag ilyen szinten nem értek a dolgokhoz sajnos
![]() ![]() Esetleg nem tudsz valakit aki megtudná ezt profin csinálni nekem, olcsón? AZt mondták nekem hogy ez kb ilyen max 3ezer forintos hiba.... Gábor
Hát nézd, ez így butaság, hogy max 3000Ft os hiba, mivel gondolom én, hogy aki ezt mondta , azért annyira nem szedte szét és mérte ki , hogy mi a baja, csak úgy rávágta, mivel ez valóban egy elég komoly és összetett erősítő, ahogyan mondtad, lehet, hogy csak a végfokozattal van probléma, de az is lehet, hogy még a végfok előtt, akár a digitális panelen, vagy a fene tudja hol, szóval ezt ki kell ám azért bogarászni, alkatrészbe lehet, hogy 3000-ből megvan, de hogy ennyiért egy szervizes sem fog görnyedni felette ez 100%. Szóval én inkább azt javasolnám, ha van egy kis affinitásod, méricskélj párat, multid csak van, esetleg egy jóbarátoddal aki kicsit érti a dolgokat, személy szerint azt gondolom, hogy valószínű kisebb impedanciát kötöttél rá, és elpukkant a végfok tranyó, így erre 70%-ot látok, ezt pedig ki tudnátok mérni, még cserélni is , ha arról van szó.
Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |