Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Küldök egy képet - saját fotózás - jól kiszámolták.... (Vásárolj 50%-ért de fizess többet)
De akkor a pákahegy-csavar érintkezésnél is kell szigetelés!
Kép - hogy jobban értse mindenki ... Idézet: Szerintem oda nem kell szigetelés, másképp hogy kapná meg a megfelelő feszültséget? A csavaron keresztül jut el a réz huzalba a feszültség. „De akkor a pákahegy-csavar érintkezésnél is kell szigetelés!”
Akkor viszont az átmenő csavar rövidre zárja.
Nem mert:
Idézet: oldalanként volt egy-egy átmenő csavar, nem egy darab összesen. „csak használtunk szigetelést is a kettő csavar között, azaz meghagytuk az eredeti szigetelést.”
De a poén épp az volt, hogy a 2 csavar helyett tettek be 1 hosszú csavart (az "átmenő" szón van a hangsúly!). És várták, hogy működjön.
Idézet: „És a két csavar helyett beraktak egy átmenő csavart” Egyébként a pákahegy a hasáb oldalának van szorítva, innen is megvan az érintkezés, nem csak a csavar irányából.(de ha a csavar rövidre zárja...)
A 90-es években az öreg szakik biztos a belső energiákat akarták alkalmazni,egyben a fiatal Titánokat megtéveszteni,ezért egy ügyes húzással (csavarral) kiiktatták a fűtőhegyet.
Én is ismertem ilyen találékony ,gyorsészjárású szakit. Egy transzformátorház egyik cellájában kapcsolási műveletet kellett végrehajtani,de nem működött a teljesítmény megszakító.A megszakító előtt mindig van egy un. késes szakaszoló is aminek a helyzete ellenőrízhető, látható. A trafóházban éppen ott volt a nagyfőnök is és "hiba" okát a kapcsolási rajzok felett görnyedve keresték nagy igyekezettel. Mégis a főnök is itt van lássa milyen fontos beosztottjai vannak. Az egyik stréber,hosszúnyelvű szaki felugrott," FŐNÖK MEGVAN A HIBA! itt ez az érintkező nem ad át ", és már rohant is a cellához,rövidrezárta a helyzetkapcsolót,amit a rajzon felfedezett,megnyomta teljesítmény-megszakító indítógomját,...ééés egy óriási robbanás,füst lett a következmény. A helyzetkapcsoló éppen "négervédelemek" volt beépítve a szakaszolóhoz,ha ki van kapcsolva ,tíltsa megszakító bekapcsolást.
Értjük egymást biztos minden az átmenő csavar ügyben.
Van aki a 2 kivezetősín végébe kölön-külön rak átmenőcsavart,de hogy teszi bele nem tudom,ahhoz szét kell feszíteni a sineket? Éredekes ,hogy változnak az idők. Nekem egy gépelemek tanárom azt tanította régen: A szakember mindig menetet fúr,abba akkora csavart tesz ami max.4-5 mentettel lóg túl furaton. Igaszeget szekérbe,anyáscsavart ekébe kell tenni.
Pont így volt ahogy mondod, ha már így ki kell vesézni azt az átmenő csavart. A gépnek az az összetartó-összeszorító bilincse már nem volt meg ami itt a képen egy műanyagdarabként látható, és így szét lehetett feszíteni a két réz hasábot, hogy benyúljunk a villáskulccsal megfogni a csavar fejét. Ugye ezt nem sűrűn kellett csinálni, így épségben maradt a gép is.
Ezaz! Megfigyelted ,mindig a pisztolypáka a leghálátlanabb szerszám?
Az 7szentség,hogy mindig akkor ég el a hegye,mikor forrasztani akar az ember? Ha már megforrasztottam ,minek cseréljek hegyet ,igaz? De a problémát egy M 3,5 -ös menettel majdnem örökre meg lehet oldani.(Én azt csináltam)
Akkor folytatom...egyszer már fel volt fúrva és nagyobb menet benne, de az is kikopott, és így végül maradt az átmenő csavar. És igen-igen...volt olyan sokszor, hogy elégett a hegy elszakadt a vége, és inkább úgy forrasztottam, hogy kissé oldalt nyomtam az anyaghoz a pákahegyet, így még ősszeért a két réz drót, aztán volt még kontakt, és meg tudtam melegíteni amit kellett. De láttam már olyat is, hogy fogták és összecsavarták a két drótot, aztán azzal forrasztottak.
A fazonhuzal végeibe belefúrsz 1,6-os fóróval, és nem kell szemhajlítással bíbelődni többé.
Idézet: „inkább úgy forrasztottam, hogy kissé oldalt nyomtam az anyaghoz a pákahegyet, így még ősszeért a két réz drót, aztán volt még kontakt” Miért nem forrasztottad inkább össze a két drótot? Idézet: „De láttam már olyat is, hogy fogták és összecsavarták a két drótot, aztán azzal forrasztottak.” Amíg pillanatpákám volt párszor én is így csináltam, amikor nem volt kedvem hegyet hajtogatni. :hide:
Köbüki Zoli kolléga!
Ha már itt tartunk elképzelt jelenet: Matyi áll egy diszperzites vödör mellett komoly védőruhában gázmaszkkal, míg ő a paneleket fogja addig te begyújtod a disznóperzselőt, majd a felmelegített panelből Matyi egy határozott mozdulattal a panel tartalmát a vödörbe üti. Második felvonásként Matyi két diszperzites vödörrel a kezében ballag hazafelé. Ha sértő az esetleges szereplőktől elnézést kérek.
Neki nem való pillanatpáka a kézébe, ez köztudott.
Venned kell egy Wellert ezért, amit Te nem használhatsz, csak Ő amikor nálad vendégforraszt.
Az a jó ebben ,hogy mindenki magára ismer, és látszik,egy ősanyától származunk mindannyian.
Ugyanazt a lustaságot örököltük majdnem minden.
Most agyaltam ki egy törvényt az Ohm,Kirchoff törvények mellé a pisztolypáka témára és le is védetem.
Neve :pisztolypáka 1. törvény. Legyen a forrasztandó pontok száma n, a pákahegy mindig az n.-ik pontnál ég el.
Hogy is van az a mondóka? Kés, Wi-fi antenna vagyis villa, olló gyerek kezébe nem való?
Van még itt pár orosz csoda.
Én nem is tudom, hogy az embernek mindjárt az jusson eszébe ha lyukat lát, hogy valamit beledugjon.
(Egyébként így lehet tönkretenni agy koax csatlakozót)
Ezért találták ki a dugós idomszert. A lényeg az idomszert jó furatba kell dugni. Ha nem megy bele akkor újra kell próbálkozni a fúrással nem pedig egyéb módszerrel. Ha már a nemmegy oldal is belemegy akkor meg vagy ki kell dobni vagy pedig felverni a furatot.
Volt egy alternatív cigarettás kollégám, az keverte a munkahelyét az otthonnal, nyalogatta a kész vasat.
Aki szereti a Snake nevű játékot, az most a youtubeon is kiélheti magát. Play gomb, majd tekerj bele a zenébe, amikor a betöltés jelző aktív (középen a kör) akkor a fel le jobbra és balra gombokkal lehet kezdeni a játékot
szerk: A link lemaradt Youtube snake
Nem rossz, csak kicsit gyorsan megy a kígyó
Pont az előző oldalon tették fel
Így nem fog lába kelni Hiszik ők....
Akik elviszik, nagy része úgysem tud olvasni..
Erről jut eszembe: Havernak kellett egy lámpához vagy 2m vezeték. Megy az egyik öreghez kérni. Adott is neki. Nézi haver, régi telefon vezeték. Megkérdezte honnan van. Mondja az öreg hogy vette. A haver kételkedett. Aztán a végén kiderült hogy az öreg 2X is vette. Egyszer észre, meg egyszer fel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |