Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   432 / 983
(#) Gigapixel válasza Gigapixel hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Küldök egy képet - saját fotózás - jól kiszámolták.... (Vásárolj 50%-ért de fizess többet)

Kép011.jpg

(#) Gigapixel válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

De akkor a pákahegy-csavar érintkezésnél is kell szigetelés!
Kép - hogy jobban értse mindenki ...

aa400.JPG

(#) hapro válasza Gigapixel hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Idézet:
„De akkor a pákahegy-csavar érintkezésnél is kell szigetelés!”
Szerintem oda nem kell szigetelés, másképp hogy kapná meg a megfelelő feszültséget? A csavaron keresztül jut el a réz huzalba a feszültség.
(#) Gigapixel válasza hapro hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Akkor viszont az átmenő csavar rövidre zárja.
(#) hapro válasza Gigapixel hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Nem mert:
Idézet:
„csak használtunk szigetelést is a kettő csavar között, azaz meghagytuk az eredeti szigetelést.”
oldalanként volt egy-egy átmenő csavar, nem egy darab összesen.
(#) Gigapixel válasza hapro hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

De a poén épp az volt, hogy a 2 csavar helyett tettek be 1 hosszú csavart (az "átmenő" szón van a hangsúly!). És várták, hogy működjön.
Idézet:
„És a két csavar helyett beraktak egy átmenő csavart”

Egyébként a pákahegy a hasáb oldalának van szorítva, innen is megvan az érintkezés, nem csak a csavar irányából.(de ha a csavar rövidre zárja...)
(#) örökagyaló válasza Gigapixel hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

A 90-es években az öreg szakik biztos a belső energiákat akarták alkalmazni,egyben a fiatal Titánokat megtéveszteni,ezért egy ügyes húzással (csavarral) kiiktatták a fűtőhegyet.

Én is ismertem ilyen találékony ,gyorsészjárású szakit.
Egy transzformátorház egyik cellájában kapcsolási műveletet kellett végrehajtani,de nem működött a teljesítmény megszakító.A megszakító előtt mindig van egy un. késes szakaszoló is aminek a helyzete ellenőrízhető, látható.
A trafóházban éppen ott volt a nagyfőnök is és "hiba" okát a kapcsolási rajzok felett görnyedve keresték nagy igyekezettel.
Mégis a főnök is itt van lássa milyen fontos beosztottjai vannak.
Az egyik stréber,hosszúnyelvű szaki felugrott," FŐNÖK MEGVAN A HIBA! itt ez az érintkező nem ad át ", és már rohant is a cellához,rövidrezárta a helyzetkapcsolót,amit a rajzon felfedezett,megnyomta teljesítmény-megszakító indítógomját,...ééés egy óriási robbanás,füst lett a következmény.

A helyzetkapcsoló éppen "négervédelemek" volt beépítve a szakaszolóhoz,ha ki van kapcsolva ,tíltsa megszakító bekapcsolást.
(#) örökagyaló válasza Gigapixel hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Értjük egymást biztos minden az átmenő csavar ügyben.
Van aki a 2 kivezetősín végébe kölön-külön rak átmenőcsavart,de hogy teszi bele nem tudom,ahhoz szét kell feszíteni a sineket?

Éredekes ,hogy változnak az idők.
Nekem egy gépelemek tanárom azt tanította régen:
A szakember mindig menetet fúr,abba akkora csavart tesz ami max.4-5 mentettel lóg túl furaton.

Igaszeget szekérbe,anyáscsavart ekébe kell tenni.
(#) hapro válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Pont így volt ahogy mondod, ha már így ki kell vesézni azt az átmenő csavart. A gépnek az az összetartó-összeszorító bilincse már nem volt meg ami itt a képen egy műanyagdarabként látható, és így szét lehetett feszíteni a két réz hasábot, hogy benyúljunk a villáskulccsal megfogni a csavar fejét. Ugye ezt nem sűrűn kellett csinálni, így épségben maradt a gép is.
(#) örökagyaló válasza hapro hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Ezaz! Megfigyelted ,mindig a pisztolypáka a leghálátlanabb szerszám?
Az 7szentség,hogy mindig akkor ég el a hegye,mikor forrasztani akar az ember?
Ha már megforrasztottam ,minek cseréljek hegyet ,igaz?
De a problémát egy M 3,5 -ös menettel majdnem örökre meg lehet oldani.(Én azt csináltam)
(#) hapro válasza örökagyaló hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Akkor folytatom...egyszer már fel volt fúrva és nagyobb menet benne, de az is kikopott, és így végül maradt az átmenő csavar. És igen-igen...volt olyan sokszor, hogy elégett a hegy elszakadt a vége, és inkább úgy forrasztottam, hogy kissé oldalt nyomtam az anyaghoz a pákahegyet, így még ősszeért a két réz drót, aztán volt még kontakt, és meg tudtam melegíteni amit kellett. De láttam már olyat is, hogy fogták és összecsavarták a két drótot, aztán azzal forrasztottak.
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

A fazonhuzal végeibe belefúrsz 1,6-os fóróval, és nem kell szemhajlítással bíbelődni többé.
(#) (Felhasználó 4577) válasza hapro hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Idézet:
„inkább úgy forrasztottam, hogy kissé oldalt nyomtam az anyaghoz a pákahegyet, így még ősszeért a két réz drót, aztán volt még kontakt”

Miért nem forrasztottad inkább össze a két drótot?

Idézet:
„De láttam már olyat is, hogy fogták és összecsavarták a két drótot, aztán azzal forrasztottak.”

Amíg pillanatpákám volt párszor én is így csináltam, amikor nem volt kedvem hegyet hajtogatni. :hide:
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Köbüki Zoli kolléga!
Ha már itt tartunk elképzelt jelenet:
Matyi áll egy diszperzites vödör mellett komoly védőruhában gázmaszkkal, míg ő a paneleket fogja addig te begyújtod a disznóperzselőt, majd a felmelegített panelből Matyi egy határozott mozdulattal a panel tartalmát a vödörbe üti.
Második felvonásként Matyi két diszperzites vödörrel a kezében ballag hazafelé.

Ha sértő az esetleges szereplőktől elnézést kérek.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Neki nem való pillanatpáka a kézébe, ez köztudott.
Venned kell egy Wellert ezért, amit Te nem használhatsz, csak Ő amikor nálad vendégforraszt.
(#) örökagyaló válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Az a jó ebben ,hogy mindenki magára ismer, és látszik,egy ősanyától származunk mindannyian.

Ugyanazt a lustaságot örököltük majdnem minden.
(#) örökagyaló hozzászólása Aug 8, 2010 /

Most agyaltam ki egy törvényt az Ohm,Kirchoff törvények mellé a pisztolypáka témára és le is védetem.
Neve :pisztolypáka 1. törvény.
Legyen a forrasztandó pontok száma n, a pákahegy mindig az n.-ik pontnál ég el.
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Hogy is van az a mondóka? Kés, Wi-fi antenna vagyis villa, olló gyerek kezébe nem való?

Van még itt pár orosz csoda.

83.jpg

(#) pucuka válasza mineral hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Én nem is tudom, hogy az embernek mindjárt az jusson eszébe ha lyukat lát, hogy valamit beledugjon.
(Egyébként így lehet tönkretenni agy koax csatlakozót)
(#) szamóca válasza pucuka hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Ferikém, ez genetikailag kódolt.
(#) SALáta válasza pucuka hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Ezért találták ki a dugós idomszert. A lényeg az idomszert jó furatba kell dugni. Ha nem megy bele akkor újra kell próbálkozni a fúrással nem pedig egyéb módszerrel. Ha már a nemmegy oldal is belemegy akkor meg vagy ki kell dobni vagy pedig felverni a furatot.
Volt egy alternatív cigarettás kollégám, az keverte a munkahelyét az otthonnal, nyalogatta a kész vasat.
(#) vaszil29 hozzászólása Aug 8, 2010 /

Ruszki párbaj.

( )Bővebben: Link
(#) Georgee hozzászólása Aug 8, 2010 /

Aki szereti a Snake nevű játékot, az most a youtubeon is kiélheti magát. Play gomb, majd tekerj bele a zenébe, amikor a betöltés jelző aktív (középen a kör) akkor a fel le jobbra és balra gombokkal lehet kezdeni a játékot

szerk: A link lemaradt Youtube snake
(#) Tomi20 válasza Georgee hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Nem rossz, csak kicsit gyorsan megy a kígyó
(#) Georgee válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Rájöttem, de én már egy órája játszom
(#) nagy_david1 válasza vaszil29 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Pont az előző oldalon tették fel
(#) vagnerjazon hozzászólása Aug 8, 2010 /

Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni.

nem_alu.jpg

(#) zoly15 válasza vagnerjazon hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Így nem fog lába kelni Hiszik ők....
(#) mark.budai válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Akik elviszik, nagy része úgysem tud olvasni..
(#) zoly15 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Erről jut eszembe: Havernak kellett egy lámpához vagy 2m vezeték. Megy az egyik öreghez kérni. Adott is neki. Nézi haver, régi telefon vezeték. Megkérdezte honnan van. Mondja az öreg hogy vette. A haver kételkedett. Aztán a végén kiderült hogy az öreg 2X is vette. Egyszer észre, meg egyszer fel
Következő: »»   432 / 983
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem