Fórum témák
» Több friss téma |
Hello.
Szeretnék egy 150cm*150cm*20cm-es dobozt megvilágítani led-el vagy valami hasonló megoldással úgy hogy egyenletes legyen a fényeloszlás. Jelenleg neon csövekkel van megoldva amik eléggé sokat fogyasztanak éves szinten, ezért szeretném lecserélni energiatakarékosabb megoldásra. Gondoltam arra hogy lehetne egy nagy plexi lapot felcsiszolni és azt megvilágítani minden oldalból de nem tudom ez mennyire lenne jó megoldás. Tudnátok tanácsot adni hogy miképp lehetne gazdaságosan kivitelezni?
Szia!
Szerintem használj erős fényű LED-eket, még a színekből is válogathatsz, fogyasztásuk pedig 20 mA körül van. 15-20 cm-enkénet raksz egyet-egyet, akkor kb. 20-25 LED kell, aminek még mindig csak 400-500 mA a fogyasztása. A tápláláshoz használj szerintem dugasztápot. LED-ek: Bővebben: Link Üdv.: mate_x
Hello.
Jelenleg 5 neon cső van benne 20-30w-os. A doboz "előlapját" akarom megvilágítani belülről. mate_x: Én is gondoltam hasonlóra, de nem tudom mennyire lenne a fénye egyenletes.
Esetleg ha nagyító lencsét teszel a ledek mögé, akkor az egyenletesebbé teheti a fényt.
Szia ! Ajánlom neked a ledman.hu oldalt ahol kész smd led panelek és tápok is vannak.Amit írtál a doboz méretéről ahhoz 49 db led panel kellene és ezeknek a sugárzási szöge (20cm -re az előlaptól)az pont megfelelő lenne neked. Ha energiát akarsz megtakarítani és a lux is megfelelő legyen vagy még jobb én ezt ajánlanám.
Szia! Szerintem a legtakarékosabb megoldás az lenne, ha a fénycsöfojtókat elektronikus elötétre cserélnéd, ezze javul a hatásfok, kb 1-2 éve piacon lévö ledes világítások színtjét hozná lényegesen kisebb befektetéssel.
Hello. Előszőr is sajnálom hogy még csak most válaszolok, de nem volt semmi időm mostanáig.
Na szóval akkor a válaszaitok alapján leszűrve drágábban jönnék ki led-del mint most viszont ha fénycsőnél maradok akkor maradna az alapdíj is ami a 230 miatt van. Ilyen smd led csíkot már láttam én is (Hajdúszoboszlón a városnéző "kisvonatnak" azzal van megcsinálva a vagon világítás) és tényleg erős fénye viszont az ára kicsit borsosabb 5000HUF/m. Na most akkor ez az előtét pontosan mi is lenne és hogyan működik és hogy tudom megcsinálni vagy esetleg megvenni?
Szia! Meglehet venni boltokba, elektronikus fénycsőelőtét néven. A lényege, hogy nagyfrekvenciával állítja elő a gyújtófeszültséget, takarékosabb, és elmarad az 50Hz-es villogás is. Itt olvashatsz róla bővebben: Bővebben: Link
Külsőre olyan, mint a hagyományos induktív előtét, annak helyére kell rakni, nincs szükség a gyujtóra se többé. Ilyen: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |