Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   587 / 2499
(#) nagy_david1 válasza mystro hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Kicsit jobban pontosíthatnának, de szerintem ez ki volt számolva. Az erősítőd RMS lehet (torzítást nem írják), míg a hangszóróid azok zenei.
(#) mystro válasza Doncso hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
ok köszi, akkor maradok a hifinél
(#) Frenki007 válasza hapro hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Az erősítőbe mi mehet ki leginkább mit nézzek át először? Az erősítőt egy TDA2030A hajtja. Ma levettem a hátulját, a nyák nem látszik hogy meg lenne égve valahol minden rendben van ránézésre, a biztosíték sincs kiégve. mi lehet mégis vele
Valami ötlet vagy tipp mit nézzek át benne
(#) zolika60 válasza Frenki007 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Sok alkatrész nem okozhatja. Leggyanúsabb maga az IC. Ha a táp működik persze. Tehát táp mérés. Ha rendben kövesd a jel útját egészen a TDA bemenetéig. Ha megvan akkor ő a bűnös.
(#) Doncso válasza Frenki007 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
zolika60 jól mondja, ellenőrizd a tápot, azt az IC 3-5 lábán teheted meg, kapcsolás technikától fügően lehet szimmetrikus, vagy asszimetrikus is a tápellátása, mérd meg a földhöz képest a 3,5 lábet illetve simán tedd rá a multit a 3,5-re, majd írd le mit tapasztaltál. Ha az rendbe van, lehet tovább menni. Mondjuk azt furcsállom, hogy semelyik hangszóró kimeneten nincs hang, próbálj másik bemenetre kötni jelet, és a hozzá tartozó kimenetre egy hangszórót. Egyszerre nem szállhat el mindegyik végfok.
(#) csovalek válasza Doncso hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Villámcsapás esetén elszállhat minden
(#) Doncso válasza csovalek hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Annak azért nyoma van nem gondolod?
(#) csovalek válasza Doncso hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Lehet mondasz valamit
(#) Frenki007 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Na mondom mire jutottam.
A TDA lábain mértem az áramot. Mindegyiken volt áram valaméken 16volt van améken csak 2volt de volt egy améken nem volt semmi hanem a műszer csak egy egyest jelenített meg mint mikor diódavizsgálásra állítom.
Vagy nem is jól mértem nem is így kellet volna
Megnéztem még a trafót magában az leadja a rá írt 2x11voltot.
Nem tudtok valami kapcsolást, hogy az alapján is tudjam vizsgálni.
(#) csovalek válasza Frenki007 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Katt ide
Ez a te icd adatlapja.
Tanuld meg használni, nagyon okos dolgokat ír.
Lábkiosztás, feszültség, leadott telyesítmény és ez meletti torzítás,stb. Kinézed azt a lábat ahol a táp kell hogy legyen és megméred, aztán a bemeneti jelet és így sorban...
Ennél nem tudok többet segíteni, hisz nem mérhetek helyetted. Ha megvan akkor elsorolod és akkor tudunk tanácsot adni de így nem nagyon. Doncso is ezt írta de te nem vetted figyelembe...
(#) soos csaba hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
Szevasztok, van nekem egy gyári Memorex stav-3100 típusú erősítőm, az a problémám vele hogy mikor bekapcsolom megyen szépen a gép halkan, de ha feltekerem a hangerőt akkor is nincs semmi gond vele, csak akkor lép fel a probléma vele ha le tekerem a hangerőt és a hangfalaim magas hangszóróiban hallatszik egy idegesítő zümmögés mind a két oldalban. Én szét szedtem az erősítőt mert az alimentálásban lehet a gond szerintem, az alimentálás úgy van meg oldva hogy van benne 6 darab 6A-es dióda párhuzamosan, és a 6 darab alkot egy Gratz hidat, és két darab 8200 mikrós kondi 80V-ra, ezen a panelen van a Stadby elektronikája is. Az az érdekes hogy mikor csinálja a zümmögést a difuk magas hangszóróiban, akkor zümmög a stanby alimentáló kis trafója is. Na most én ki cseréltem a standby elektronikába az összes kondít újra, a kis standby alimentáló trafóját meg fürdetem lakba, mivel arra gondoltam hogy a vasmag zümmög, akkor a 6dióda körül voltak hidegítő kondik 100 Nanofaradosak azok is cserélve lettek, de csak fent áll a probléma, szerintetek mi lehet a gond?. Én valamelyik diódára gyanakszok hogy valamely át enged másik irányba is és amikor oda sózok az erősítőnek persze akkor nagyobb lesz a fogyasztás is, és akkor valamelyik dióda be adhassa a derekát, de ez az én elméletem. Ha meg újra ki és be kapcsolom megszűnik a zümmögés, de ha fel nyomom a hangerőt és megint le akkor meg meg jelenik. Ha valaki tud segítsen mert már harmadjára ugortam neki és mindig fent áll a problémám. Köszi a segítséget.
(#) Frenki007 válasza csovalek hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Még anyit lehet hülyeség de ugye be kell lenie kapcsolva az erősítőnek?
(#) Frenki007 válasza csovalek hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Ugye a +Vs en és a -Vs en kéne áramnak lennie, de ott egy nagyon minimális van épphogy eléri a 0,5 voltot.
(#) Tomi20 válasza Frenki007 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Akkor valószínűleg a tápegysége (abból is a trafó valószínű) a halott. Tudom bagatell kérdés, de GND (test) -hez viszonyítva 0,5V a +- tápfesz? Csak mondom, hogy ne azt írd, hogy van áram a lábon, vagy nincs, feszültség a rendes kifejezés. Mert ha áramot írsz, az teljesen más.
(#) csovalek válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Szerintem valami más gond lehet nem a táp.
A másik dolog, hogy grec híz 6 diódából???
Ez hogy néz ki???
Rakj képeket...
(#) Doncso válasza Frenki007 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Na ez kivágta nálam a biztit.....kész. óriási. Jó éjt urak.
(#) CIROKL hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
suprampli II
Erről a végfokról nem tud valaki többet ?
Első sorban a kapcsolási rajz , meg valami közelebbi kéne.
(#) soos csaba válasza csovalek hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Bocsánat fiúk, el írtam 8-at akartam írni. Teszek fel képeket az erősítőről.
(#) hapro válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Annyi közelebbit találtam, hogy drága.
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Az ígért képek, a képen a standby elektronikája látszik a 8 darab 6A-es diódával, és a 4 darab 100nanofarados kondival.
(#) thecyrus válasza kadarist hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Szia! Köszi a segítséget, de ennél a rajznál úgyanúgy terveznem kell mert a terv nem alkalmas a panel készítésére a minősége miatt! Ilyesmi kapcsolást sokat találtam! Nekem olyan kell amit nyomtatok vasalom összerakok!
Értékelem a segítséged! Köszönöm!
(#) Mayan válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Igencsak meglepődnék ha meg tudnád szerezni a rajzát... és persze engem is érdekelne. Bár ha jól tudom KD-nak megvan.
(#) szilva válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Jól látom, hogy van venti ebben a cuccban? Nem lehet, hogy amikor megdöngeted, akkor a melegedéstől kapcsol be a venti, és az kelt zavart, amit hallasz a hangszóróban? Vagy a venti mindig megy?
(#) CIROKL válasza Mayan hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
A titok csak addig titok még egy embernek van meg attól kezdve ha már kettő létezik belőle már nem minősül titkosnak , onnantól már csak az idő fügvénye a publikussá válása !
Bizom benne hogy előkerül hisz ettől már titkosabban kezelt dolgok is napvilágot láttak a kis hazánkban .
(#) csovalek válasza szilva hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Meg lehet, hogy a venti zavar be ahogy mondod. :yes:
(#) soos csaba válasza szilva hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Szevasz, nem a ventilátor egy külön kapcsolóról megy, és csak akkor kapcsolom be ha nagyon hangosan hallgatom, és meleg van a szobába. , de ha be is kapcsolom az nem kelt semmi féle zavart a hangszóróban. Itt valami kondi lesz a hibás szerintem csak azt nem tudom hogy miék.
(#) Mayan válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Ezt írta KD a suprampliról egy másik fórumban:

"A legmegrázóbb, hogy IRF540-IRF9540 kapcsolófeteket használ, ezeket egy sima szimmetrikus fokozat hajtja BD139-140 ből 5,1Kohm-os kollektorellenállásokkal, ezeket meg 2sa970 2sc2240 es bemeneti fokozat, aminek emittereit piros led+2sa970-2sc2240+390Ohm áramgenerátor feszíti elő. A DC servo teljesen ugyanaz, mint az integra 1-ben, csak most 2 nagy értékű ellenállat megy a bemeneti fokozat emittereire. (Két kisebb értékű meg a földre: ezek a bemeneti fokozat emitterellenállásai). Hát a Sallay ezt jól lerendezte 8 tranzisztorból (+1 a hőkompenzálás), olyan az egész, mint a Piret mosfet erősítőjének az egyszerűsített rajza visszacsatolás nélkül, kapcsolófetekből! összeszámoltam: 5-600Ft ba van a megépítési költsége egy panelnek."

Szóval... hajrá! Bár állítólag az jellemző a hangjára, hogy már fárasztóan analitikus, ripityára szedi a hangot és eléggé természetellenesen jeleníti meg, szétszórva a térben.
(#) levi102 hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
Üdv ! Az a problémám hogy van egy ITT 8033-as erősítőm és amikor hallgatom a zenét akkor a jobb oldal erősen betorzít.A bal oldal szépen tisztán szól.Mi lehet a baj?
(#) levi102 válasza levi102 hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Még több kép.Ha kell még valamiről kép akkor szóljatok bátran ! Köszönöm!
(#) fkenny hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
Sziasztok! Olyan kérésem lenne, hogy tudna e nekem valaki olyan erősítőt tervezni ami menne pc-s táptól és 2x 10-15wattos. Viszont most jön a bonyolítása a dolognak, mivel a hangerőt egy DS1669-050-es ic-vel szeretném állítani bizonyos okok miatt. Ami kellene egy nyákrajz és egy anyaglista. Remélem tudtuk segíteni. Előre is köszönök mindent! Üdv. Ádám
Következő: »»   587 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem