Fórum témák
» Több friss téma |
Van nekem egy samsung telefonnak a kamerája és ezt szeretném valahogy felcsatlakoztatni a számítógépre de lilám sincs hogy hogyan egyátalán megoldható e!!!!
Ha valaki tud valamit vagy van kapcsolási rajza az segítsen rajtam!! Légysz!!!
Jó eséllyel nem megoldható. A telefon-kamerák képfeldolgozását külön áramkör végzi, ami teljesen más elvű, mint a webcam-ok. De ne add fel, hátha...
Link elé kéretik beírni a HTTP:// részt is!
3000Ft nem akciosan a teszkóban, usb-s szép nem lognak belöle vezetékek
én is a kémkamerámat próbálom beüzemelni
csak nemtom hogy hogy kell a kamerán jobb és bal oldalt 12 12 kapcsolódási pont van, infrás, állítólag zummos mert a havertól kaptam és azt mondta. a képen bal oldalon van a kamera mert a jobbos 1 miki
a kepen lathato kamera egy samsung e820 mobiltel resze, es meg veletlenul sem zoom-os....
honnan tudod vagy cask gondolod?
meg lehetne csinálni úgy hogy rákötni 1 tvre vagy esetleg 1 digi fényképezőgépre?
nem csak gondolom, mivel mobiltelefonjavitassal is foglalkozom , a kamera csak a mobiltelefon processzoraval kepes a mukodesre...
es infra egyaltalan nincs rajta, a kamera alatt lathato 3 atlatszo pici felgombok pedig nagy fenyereju ,feher fenyu SMD ledek...
ha leadnám a gsm boltba a kamerát akkor mennyit kapnék érte?
hogyan lehetne megoldani 1 vezetékes webkamerán azt hogy vezetéknélküli legyen?
azt gondoltam de 1 kapcsot nem tudnátok adni róla amit számcsihoz lehetne kötni?
helo sziasztok!
bocsi hogy ide firkálok, csak annyit szeretnék tudni, hogy az USB kábelben futó 2 adatot szállító ér iránya univerzális, avagy egyik in, a másik meg out???(Rx-Tx) köszi a segítséget! Idézet: „egyik in, a másik meg out???(Rx-Tx)” :yes: :yes: Rx - receiver - vevő Tx - transmit - adó üdv
köszi a segítséget!
szerinted meg lehetne oldani, hogy elvágom az usb kábelt, és a két lógó végre egy-egy full-duplex-es 433MHz-es transcievert rakok? (persze a készülék felől még egy 5V-os tápot) vajon működne a dolog?
Szia!
Nem. Nem részletezném miért nem, de nem lehet. Ha legegyszerűbben akarsz vezetéknélkül webkaemra jelet továbbvinni, vegyél olyan wifis routert amin van USB port. Asus wl-500-g Deluxe és tsai.
A kérdés első része a helyes feltételezés.
A két adatvonal, DATA- ill. DATA+ ugyan azt az adatot szállítja, csak az egyik negálva. Ezért is csavart a két ér. Tehát, hogy mikor küld a master a slavenek ill. a slave a masternak adatot, azt a host dönti el, és vezérli. Ez attól is függ, hogy milyen class-be tartozik az adott slave, - interrupt vezérlésű, bulk, vagy isoszinkron. Összefoglalva: A két adatvonal egymás "tükörképe", amin egy és ugyanaz az adat megy, csak az egyik ér (DATA-) invertálva van a másikhoz képest (DATA+). Ezért is képes hatalmas adatmennyiség 480Mbit/s átvitelére "jó nagy" távolságokon is. Elviekben jó minőségű kábellal akár 30 méter is. u.i. Nem véletlenül nincs "direkt" USB-transmitter vagy hasonló cumó...
Ahogy alább is kifejtettem, ez az álláspont, hogy az egyik a TXD a másik meg az RXD nem az USB-re vonatkozik! Ha nem vagyunk biztosak benne, ne mondjunk hülyeséget!
Lehet, hogy velem van a baj, de nem értem az összefüggést. Azért mert két vezetéken megy az adat, miért ne lehetne rádiós az összeköttetés (legfeljebb a sebesség csökkenne)? Ráadásul (ha a sebesség nem igazán számít), akkor a DATA- -t szerintem földre is lehet kötni (nagy valószínűséggel diff. erősítő van a bemeneten zajszintcsökkentés miatt), DATA+ -ra meg legfeljebb 2-szeres jelszint kell. Ha nincs igazam, elnézést kérek, csak "hangosan gondolkozom".
Nézd át az USB fizikai működéséről szóló dokumentációkat.
Jó hely erre pl. a 18F4550 es PIC-ek adatlapja. Pl. honnan tudja, a HOST (PC) azt, hogy most egy 2.0-ás vagy 1.*- es USB-s slave csatlakozott hozzá. Különböző értékű az adatvonalakra helyezett felhúzóellenállás értéke stb. Ezeket nem tudod átvinni egy rádió segytségével. Továbbá a 433-os rádiók zajosak, az USB meg nagyon is időkritikus dolog. Az egész gyk. idkeretekre épül. Ha ezt nem tudod pontosan biztosítani -- nem tudod, mert rádióról van szó--- akkor borul a bili.
Lucifer már korrektül válaszolt, a sebesség igen is számít, időkeret van mindenre.
A host valóban csak a két ér közötti feszültségkülönbséget figyeli, nem az abszolút (testhez mért) potenciált. Ez így korrekt, ahogy mondtad. de.... Ez nem olyan egyszerű... A full-duplex átvivőd tudni fogja, mikor melyik oldal küld és melyik fogad? És képes a mindig azonos frekvencián történő adatátvitelre. Ezzel azt értem, hogy kevés adat esetén is ugyan akkora a sebesség, mint sok adat esetén... Az Idézet: 480MHz meg aligha vihető át 433MHz-es technológiával... „elvi”
kösz mindenkinek a sok okosságot!!!
Lucifer engem komolyan érdekelne a dolog, de sajnos nem tudok angolul... szóval honnan is tudja a host hogy mi is a slave valójában? ha nagyon hosszú, akkor hagyjuk... előre is thx!
Az utolsó kérdésedre tudok valamit:
Itt tekintettel arra, hogy még új technológia, gyanítom, hogy kell pár év, addig, hogy emberi áron számunkra is beszerezhető legyen.
Egy webkamera (inkább más célú, de számítógéphez kapcsolt kamera) készítésén én is régóta fáradozok. Elsőnek beszereztem, egy TV-hez kapcsolható FF biztonsági kamerát a L**l üzletben, meglehetősen jó áron, beépített mikrofonnal, táppal meg minden hozzávalóval. Nos, ezen SCART csatlakozó van, tök okés minden, szuperul megy TV-n.
A kamera egy kompozit videó jelet ad le, 60Hz-es vertikális és 24kHz-es horizontális frissítési frekvenciával. Elvileg ezt jobban át lehetne vinni, - egyenáramot leválasztva és eltolva, egy analóg rádiófrekvenciás adóval, - mint egy digitális kamera jelét. De én is kíváncsi vagyok más véleményére, lehetséges-e ez így? Van-e valakinek tapasztalata ilyen téren?
nincs esetleg valami kissebb sebességű usb szabvány? ahhoz talán megfelelne a 433as transmitter... na meg ha mikrokontrolleren keresztül menne a buli?
Szia!
Eléggé hosszú, de volt valahol egy magyar doksi ami ezt taglalta. Itt. Konkrétan nem tér ki az 1.* és 2.0-s eszközök közti eltérésre, de egy kicsit képet ad arról, hogyan is működik az egész. Most fejből nem vágom, hogy hogy is van ez a felhúzók közti különbséges dolog, de túrok neked elő valamidoksit róla.
A 433 Mhz-s sávval az a baj, hogy mindenki ezt használja, rengeteg a zavar. Olvasd el Topi cikkét. ott a manchester kódolás. Minden adatot a duplájában küld el. Az áttviteli sebessége a vevőmoduloknak elvben 2400 b/s Ez a gyakorlatban jó ha 1200 b/s.. Ezt ha kódolod mondjuk manchesterrel kapsz 600 b/s-et. Mostnem akarom kiszámolni egy 320*240-es monokróm kép mennyi idő alatt menne át de szerintem nem is érdemes. Továbbá a 433-as sávon tilos a videó illetve hangátvitel.
Szóval ha valami más megoldás érdekel, akkor ott vannak a vezetéknélküli biztonsági kamerák. Jó tudom kb. 10K HUF egy ilyen, és még akkor kell egy TV kártya is. Vagy amit mondtam routeres megoldás is elgondolkodtató. Tudom egy router + a wifi kártya is hasionló árban van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |