Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   314 / 1274
(#) kadarist válasza Orion90 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Szia!
Ellenőrizd a végfok tápfeszültségeit (200V,12V), lehet, hogy magasak. Ezen kívül még átütős képcső is könnyen kinyírhatja a videovégfokozatot. Cseréld ki még egyszer az IC-t és csökkentett G2 feszültség mellett próbáld. Szoktak még 250-300V-os szupresszordiódát beépíteni a katódok és a test közé, az IC védelme érdekében.
(#) kadarist válasza szaszaa01 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Megnézted a menüt?
(#) kovacspista válasza Komár Gábor hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Szia. Nem értem ezt az elcsúszást. Hova csúszik? elhangolódik vagy oldalra kimegy? Hang marad?
Pontosítsd légy szíves.
(#) kovacspista hozzászólása Aug 19, 2010 /

Sziasztok. Annyi kérdésem lenne, hogy a képeken látható hibát, a dekóderen kívül még mi okozhatja? Találkoztam ilyen hibával sokszor de mindig a dekóder volt a ludas.
Most viszont úgy tűnik valami mással van gond. Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Nadehát ez már el van adva. Minek foglalkozol vele?
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Ha Ha hát ez a legnagyobb baj!

PT92-es sasszi van benne? Akár nyák-repedés is lehet a hiba okozója. Ha kicsit erőszakosabban teszik le, már roppan is. Semmilyen képet nem ad, csak OSD van?
(#) marciart hozzászólása Aug 19, 2010 /

sziasztok van egy orion 72 cm es tv ém pt90 es alaplappal és az a gond hogy a kép csak középen van és nem hajlandó programot váltani csakváltja a kiirást, a kép néha ki megy teljesbe de aztán össze ugrik, ezt proci szokta okozni de a procit már kicseréltem és a hiba ugyan az.
Az lenne a kérdésem hogy még mit lenne érdemes megnézni?
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Szia!
Hogyhogy középen? Rendes képaránnyal, csak kis méretben, vagy összenyomva?
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

PT 100 saszi van benne. Minden működik rajta csak ez a pár csík fent a "bónusz". Végig néztem a fóliát, nem vettem észre semmit. Csak a láthatóság miatt kapcsoltam AV-re.
(#) kovacspista válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

A philips-el mentél valamire?
(#) sooty válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Érdekes a régi Schneider digitális (féldigitális) TV-ken mindegyiken ilyen volt az av-re kapcsolásnál a kép. (Addig volt ott amíg jelet nem kapott, néha még azután is, ezért a kép amplitúdót be kellett állítani, hogy ne látszon).

Cseréld ki a függőleges végfok körüli elkókak. Akkor szoktak a mérőjelek csíkjai látszódni, amikor a függőleges kioltás nem jó időzítéssel működik.
(#) kovacspista hozzászólása Aug 19, 2010 /

Megfogadom a tanácsokat, de már csak hétvége után.
megpróbálok kikapcsolni egy kicsit, bár a "vezérhangya"
mindig mocorog. Jelentkezem majd. Köszi.
(#) Gafly hozzászólása Aug 20, 2010 /

Sziasztok!

Két kérdésem lenne (mindig megtalálnak ezek a fránya TV-k hiába mondom hogy nem értek hozzá, meg útálom is őket ).

#1 Grundig Supercolor A7100, Serie S822, CUC 120. Tesóm TV-je, csak a hangpanelt küldte el belőle Hangpanel rajza mellékelve. R24006 biztosítékként is funkcionáló ellenállás megnyúlva, elkezdte már kiforrasztani magát... Labortápra kötve már 5V esetén is melegszik jócskán az R24006, 1.5V jut az IC-re. Szerintem a TDA1037 kuka. Sajnos akárhogyan kerestem, sehol nem tudtam beszerzési forrást találni. Kérdés:
- Hol lehet venni TDA1037-et?
- Mivel lehet kiváltani?
- Vagy építsem ujra a panelt mondjuk egy TDA2003-al?

#2 Grundig SE7288 IDTV, CUC1822. Barkácsanyagnak kaptam, szomszéd szerint hirtelen egyszercsak homályos lett a kép. Mivel a távirányítót már úgyis megette a kutya, ezért vettek másikat Rajzot nem találtam még róla (köszönettel venném ha esetleg lenne valakinek). Itt igazán az a kérdés hogy ennél a készüléknél a fókusz a sokszorozóról megy? Ha igen akkor gondolom totálkár... Mondjuk nem szívesen dobnám ki, inkább életre kelteném.

Üdv,
G.

Ps: Van köztünk TV szerelő? Én inkább elvinném szakemberhez...
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Szia!
A hang-ic már beszerezhetetlenné vált. Inkább tényleg építs újra 2003-al. Az új erősítő erősítését valószínűleg majd be kell állítani a régi szintjére.
A CUC1822 rajza: Bővebben: Link
Igen, a fókuszpotméter a sokszorozóról megy. Ha azért homályos a kép, mert kicsi a fókuszfeszültség, és nem is tudsz állítani rajta, akkor a poti és a test közé építs be egy másik fókuszellenállást. Így megemeled az osztó alsó tagjának az ellenállását, amitől a fókuszfeszültség megnő. Nézd még meg a sortrafó "A" kivezetésére kötött kondenzátorokat is. Nameg egy alapos portalanítás sem árt.
(#) mcsico hozzászólása Aug 20, 2010 /

Sziasztok!
Lenne egy elég alapnak tűnő kérdésem.
Hogyan lehet megállapítani, hogy a sorkimenő trafó, vagy a képcső a zárlatos? Akár műszerrel, vagy anélkül.

Mert van egy Orion tv, amibe cseréltem sorvég tranyót. Jó is volt a készülék kb 2- óráig. Utána volt valami puffanó hang, és azóta nem éled fel a táp, de a sorvégtranzisztor viszont nem szállt el, de ha kiforrasztom, akkor újra feléled a tv, csak nyilván kép nélkül. A kondikat már megmértem, mindegyik rendben van.
Valakinek valami ötlet?
(#) kadarist válasza mcsico hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Elszállt az a tranyó. Ha a kondik jók, akkor trafós lesz. A melegedéssel szépen zárlatba megy, vagy belül áthúz. A tranzisztor nem volt túl meleg?
(#) mcsico válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Amikor megint elszállt, akkor sajnos nem volt lehetőségem hőmérsékletet nézni, így nem tudom mennyire lehetett meleg a kritikus pillanatban.
De a tranyó most alap állapotban nem zárlatos, bár a lábai között 500 és 2000 Ohm között vannak az értékek.
(#) kadarist válasza mcsico hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Diódavizsgálattal nézd meg a tranzisztort.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Aug 20, 2010 /

Sziasztok.Adott egy Panasonic tx-29ps12p tvb,az a baja hogy a képernyö közepén egy nagy szines kör van,amugy van kép is meg hang is.Mitöl lehet ez a jelenség ,javitható-e,mert ha nem érdemes vele foglalkozni akkor nem vállalom be.Köszi
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Köszönöm szépen.
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Szívesen!
(#) Gafly válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Húzd ki a konnektorból (a TV-t nem a gyereket ).
Ha kis szerencséd van holnap reggelre jó lesz...

A gyerek úgy jött a képbe, hogy annó kollégám még a régi rendszerben vett (akkor még nagy szám volt) színes TV-hez odanyomott egy hangszóró mágnest és mutatta a feleségének hogy: "Látod milyen érdekes?"
Na az igazán érdekes az volt amikor elvette és úgy maradt

Ha az éjszakai ki/be kapcsolás nem gyógyítja meg akkor is érdemes még a lemágnesező PTC-t kimérni/kicserélni. 2/3 lábú alkatrész, úgymond filléres tétel, én mindenképpen adnék ennyi esélyt a gépnek...

UJ kérdésem van.Van egy Sony kv-2585 tv .Az a baja hogy kék a képernyö.Megmértem a feszkókat a képcsöpanelon.A KB en 110 voltot mérek ,A KR en ésKG en 215 öt.van valami ötletetek?Lehet hogy képcsöves?
(#) horvathrobert2006 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Köszi a válasz ,de ki-be kapcsolástól nem jön rendbe,ilyen már 1 hónapja.
(#) nagyimre10 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Szia.Jutottam,proci hiba,de sajna nem találtam még bele,kadarist szerint csak bontva találhatok,így hát keresgélek.üdv.imi.
(#) bimbi hozzászólása Aug 20, 2010 /

Helló!
Az lenne a probléma a régi (12 éves kb) képcsöves Samsungommal, hogy bekapcsolom készenelétbe, aztán bekapcsolom és 10mp után kikapcsol teljesen, de kb 1 perc múlva magától visszajön a készenlét. Tegnap sikerült kb 1 percig bekapcsolni. Valahol írták, hogy lehet az a gondja, ha nincs adás kikapcsol egy idő után, de van adás rajta.
Mi lehet a gond?
Ha kondi baja van, azt honnan tudom meg? Hol keressem, hogy néz ki ami már rossz?

A Sony tv en A képcsöpanelra bejövő feszkók R-0.6 v,G-0.6v,B-3,6v
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Nincs vezérlése a piros és a zöld katódnak, azért kék a képernyő.
Következő: »»   314 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem