Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
:no:
Nemhiába mondtam, hogy olvasd el mi van a zvs meghajtóhoz írva.
Akkor az irf 540 a nyerő.Bővebben: Link
Le van írva, hogy 10A-nél nagyobb az áramfelvétel független a feszültségtől! A 2A-es kis töltődnek adtál egy rövidzárat ezzel a kapcsolással.
Akkuról üzemeltetem ami kb 2 A Bocsi rosszul fogalmaztam.
Megtaláltam azt az oldal amin a zvs meghajtást találtam.
Hupsz ne is orosz. hanem szlovák a csóka. Bővebben: Link
Hát lehet nem fog tetszeni amit írok,de szerintem neked inkább tranzisztorok meg inverterek helyett mindenekelőtt az alapokat kellene elsajátítanod,mint például "OHM" törvénye,Kirchhoff törvényei,az energiamegmaradás törvénye stb...
Amúgy meg azzal hogy a FET-eket most elkezded cserélgetni más típusuakra,nem érsz el semmit,ugyanis az egész kapcsolás hatásfoka eleve halálra van ítélve a táppal,tehát én is csak azt tudom ajánlani amit itt a kolegák is ajánlanak neked,olvasd el figyelmesen a leírottakat...
Nem tudom, miért egy cseh oldalt nézel, szerintem le sem írta a legfontosabb dolgokat.
Bővebben: Link Ezek a csehek meg úgy látszik mind egyformák, ahogy danik sem képes egyetlen eszközt sem normálisan megépíteni, ez is szigetelőszalaggal betekert ételhordódobozba 2 méterről beledobta az egész meghajtást a sorkimenővel együtt. Na jó, ez legalább ismeri a nyákot.
Ha rendesen meg építem azt az IRF540-es kapcsolást, akkor működhet?
A "rendesen meg építem" alatt azt értem, hogy készítek nyákot, kerítek egy jobb tápot Pl.:12-14V/8-10A Két kérdés: Miért kell a kapcsolásban induktivitás? Ha változtatom az értékét, akkor mi fogy változni?
Ő..., ugye most akkuról üzemeltetem a ZVS meghajtásom.
Már rájöttem hogy miért kapcsol ki. Ha le van merülve az akku, akkor ne csodálkozzak ha kikapcsol. Akkor inkább táppal fogom járatni. U.i.:Legszívesebben beleverném a fejem a falba.
Teljesen mindegy, hogy le van-e merülve vagy sem, egy nyamvadt fúróakksi nem fog neked 12-15A-t leadni folyamatosan.
Nyákot nem fontos csinálni, lehet próbapanelre is tenni azt a néhány kis alkatrészt, a FETeket illetve rezonáns kondit, illetve nagyfrekvenciás részeket pedig vastag kábelből, rövid vezetékekkel forraszt be. A legjobb a 4-es lágy rézcső, mivel mechanikai szilárdság mellett rendkívül jól használható ilyen áramkörökbe. A fojtótekercset is jó vastag huzalból kell megtekerni, ugyanis ott átfolyik a tápáram, és a nagyfreki meg izzasztja a magot rendesen. Nekem leolvadt a ragasztó is róla.
Nemrégiben én is IRF540-esekkel oldottam meg a zvs-t,42V-ról 7-8cm-es ívet kaptam.
Idézet: „Két kérdés: Miért kell a kapcsolásban induktivitás?” Az az induktivitás itt nagyrészt a nagyfreki szűrésében játszik döntő szerepet,mondjuk a kapcsolás működik nélküle is,de nem éri meg...
Nekem IRFP260N-el 28V-ról >10cm. Szerintem ez a legjobb fet hozzá.
Lehet,de nekem nem az ív volt a cél,amire nekem kellett az 540-es is megfelelt.
Egyébként nálad mekkora volt az áramfelvétel?mert a fojtó először nálam is elfüstölt
Miért nem olvassa el senki a ZVS leírását?
Ott van benne, hogy a használt tápfeszültség 4x-ese kell, hogy legyen a Vds. Tehát másodszorra: Bővebben: Link
Nem tudom, nem is izgatott, mert 6kVA-es szabályozható toroidról kapta az áramot, kissé búgott, mikor feltekertem 30V fölé. 30A alatt meg nem is fontos nagyon a trafónak sem az áram. A fojtó meg a nagyfreki miatt is rettenetesen melegszik, sőt inkább az fűti.
Nekem végülis minden jól működött egészen addig,amíg puszta kíváncsiságból feltoltam a feszt 60VDC-ig,hát az ív az nagy volt,de a sorkimenőm bánta,na meg az egyik fet.
Tekerni kell saját trafót, jó szigeteléssel. Akkor lehet 100kV-ost is csinálni.
Egy-két próbálkozás van a youtubén is ,Bővebben: Link
Hát aki nem szigeteli rendesen, annál átüt. Aki jól megcsinálja a sorok szigetelését, annál pedig nem
Hát 100kV-nál nem lehet szárazon járatni nagyon. Ha úgy alakul a térerő, akkor 20centit is átüthet levegőben.
Sziasztok.
Gondolkoztam és arra jutottam, hogy ha van nekem a 2sk794-es FET-em és hálózati fesz.-re van tervezve akkor nem lehetne-e a sorkimenőt egy leválasztó trafóról hajtani? Még valami, hogyan lehetne az áramot korlátozni, hogy ne égjen el a FET?
Halli.
A mai színes tv-k sorkimenőkben vannak nagyfesz kondik, de nem tudom pontosan hogy mekkorák. De a ha nem sütöd ki, úgy meg csíp hogy azt fogod nem köszönni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |