Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1326 / 3615
(#) lui144 válasza mrex hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

A semmittevés az annyit jelentett, hogy bementünk és ültük 45 illetve 90 percen keresztül és mindenki azt csinált amit akart. Én legtöbbször azt csináltam, hogy előkaptam egy-két elektronikai könyvet és olvastam.
(#) lui144 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Nekem olyan érdekesség volt, hogy egy barátomnál kiégett egy kompakt fénycső amibe bele van építve a gyújtóelektronika. Mivel feketedés nem volt rajta ezért én azt csináltam, hogy fogtam egy csavarhúzót, szétszedtem és csak annyi baja volt, hogy a kompakt fénycső egyik csatlakozása nem érintkezett. Ráforrasztottam és lás csodát működött tovább. Azóta is kapom javításra a beépített elektronikájú kompakt fénycsöveket.
(#) Doncso válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Tökéletesen egyetértek veled, pláne abban, hogy más volt az értékrend, ezt nagyon jól mondod.
(#) Müszi válasza Doncso hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Gyerekvállalás: Ezer bocs, Doncso mester, hogy a te hsz-edre reagálok, de fontosnak tartom leirni. Tegyük fel hogy egy illetö megtalálja a párját, boldogan élnek, stb. Ahogy én látom a legtöbb fiatal, aki kikerül egy végzettséggel nehezen talál, BIZTOS, SZILÁRD munkahelyet. Énszerintem nincs meg az anyagi biztonság egy gyerek felneveléséhez.

Van egy házaspár itt a városban (nagyon jó barátaim), akikkel egyszer erről is beszélgettem. És ök azt mondták: "Ennek a mocsok világnak nem adunk gyermeket, hogy szenvedjen", Tökéletesen egyetértek velük.

Magam részéröl, gyereket én se nagyon szeretnék. Egyszerüen nincs türelmem hozzájuk, és száz % alkalmatlannak találom magam erre a feladatra!

üdv: Müsz
(#) gg630504 válasza mrex hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Oktatás, önképzés, munka témában kis kitekintés: HASix fórum: Amatőr vs. szakember - gondolatok.

Például:
Idézet:
„HA5GN: ...a profi definíciószerűen csak annyit tud, hogy megéljen belőle (ettől profi), de ez olyan messze van "a jó munka elvégzéséhez éppen elég ismerettől" mint Makó Jeruzsálemtől. Ugyanis nincs szüksége a jó munka végzéséhez szükséges ismeretekre, csak annyira, hogy a főnöke még éppen ne rúgja ki, tehát olyan gyorsan - és sz@rul - csináljon meg valamit, hogy a teljesítmény nagynak látszódjék és legalább addig kitartson az eredmény, míg elfogadják. Ha jól dolgozna, kevesebbet keresne.”
(#) Norberto válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„Magam részéröl, gyereket én se nagyon szeretnék. Egyszerüen nincs türelmem hozzájuk, és száz % alkalmatlannak találom magam erre a feladatra!”

Lehet, hogy most még így gondolod, de azért valljuk be, kb. 18 éves fejjel még nem lehet mindenre előre gondolni. Ha egyszer találsz egy olyan igazi fajta nőt, akkor akarsz majd tőle 10, meg 20 gyereket is, hidd el.
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Más meg össze se akar vele házasodni... Egyik volt évfolyamtársammal futottam össze múltkor. A szokásos kérdések, "Hogy vagy?" stb. Aztán a párjára terelődött a szó. Újságolta, hogy a régi barátnőjével szakított, de a mostaniról úgy érzi, ő az igazi. Mire én tréfásan: Esküvő mikor lesz? A reakciójából kiderült, hogy nem is gondolt rá. És nem két hónapja jártak.
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Van, akinek bejön és igényli, van, aki utoljára gondol rá.
(#) Stadi válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Nem akartam felhozni, de van nálunk egy nagy kisebbség, amelyről köztudott, hogy többnyire elég kevés pénzből élnek, mégis sok gyerekük szokott lenni. Ha ők fel tudják nevelni a gyereküket, akkor a magyarok miért nem??? A másik dolog, hogy ezzel a hozzáállással a kisebbség felé tolódnak el a létszámarányok, azaz matematikailag előbb-utóbb a magyar lesz a kisebbség. A harmadik tényező a szociális juttatások. Minél kevesebb aktív dolgozó van egy országban, annál több az az egy főre jutó szociális közteher, amelyet nekik kell befizetniük. Durván leegyszerűsítve, ha nincs gyereked, akkor a többi kortársad gyerekeinek a vállára raksz plusz terhet, miután nyugdíjba mentél, vagy ne adj' Isten lebetegszel, megrokkansz, munkanélküli leszel.

Idézet:
„száz % alkalmatlannak találom magam erre a feladatra!”

Szerinted a szüleidnek nem volt ez dilemma, mikor Téged tervezgettek?
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Hát nem tudom, de én ha megtalálnám az igazit, biztos mindenkinek dicsekednék vele, hogy hivatalosan, ország-világ előtt ő a párom, és nem "csak úgy" együtt élünk. Azért a dolog komolyságának mindenképp bizonyítéka a házasság intézménye. Persze én régimódi vagyok, tudom...
(#) vicsys válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„Ha ők fel tudják nevelni a gyereküket, akkor a magyarok miért nem???”
Nem erről van szó, hanem a gyerekvállalásról. Szülni-nemzeni minden egészséges ember tud, csak vannak akik mérlegelnek, nem pedig újratermelik a hátrányos helyzetet.
(#) Norberto válasza vicsys hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„csak vannak akik mérlegelnek”

Nem is tudom, mintha lenne valami ilyesmi pozitúra a Káma Szútrában ismertetve. Úgyhogy jól mondod, vannak, akik ezt, vagy hasonlót csinálnak, bizony. Akár ebben a pillanatban is.
(#) vicsys válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Az a mérlegezés. Leginkább hosszú téli áramszünetek alkalmával gyakorolják a legtöbben.
(#) Stadi válasza vicsys hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Két külön dologról beszélünk, mivel azt ugye nem állítod, hogy minden olyan magyar pár, aki nem akar gyereket, hátrányos helyzetű?

Gyereket felnevelni is bárki tud, csak nem mindenki akar. Azt, hogy miért nem, könnyű megideologizálni. Én néhány észérvet hoztam fel az "igen" mellett. Nyilván vannak szubjektív érvek is.

Aki meg az anyagiak miatt aggódik: körbe lehet kérdezni nagymamánál-nagypapánál, hogy ők hányan voltak testvérek, miből, mennyiből, és hogyan éltek. Meglepő történetek fognak elhangozni.
(#) vicsys válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Idézet:
„Gyereket felnevelni is bárki tud, csak nem mindenki akar.”
Na ez így elég meredek kijelentés volt. Észre kellene venni, hogy egy szülő (aki nem csak megszüli a gyerekét hanem gondoskodik is róla!) mindig a legjobbat szeretné a gyerekének. Ebből fakadóan, badarság azzal példálózni, hogy egy szegény hétgyermekes családban milyen felnőni. A gyerekvállalás nem merülhet ki abban (márpedig nekem ez jött le a hozzászólásodból), hogy majd fölnő az a gyerek..., hanem tudatosan fejlesztjük és neveljük, hogy könnyedén beilleszkedjen a társadalomba és annak elvárásait teljesíteni tudja. -nem pedig csak éljen küszködve máról-holnapra... Most a XXI (!) században is ismerek olyan tanulót (állítólag felnevelt ??) gyermeket, akik nem tudta, hogy mi az a tolltartó, mert olyat még nem látott.
(#) gg630504 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

!Általánosítás!
A cigányoknak a család az első, a gyermek csak a legelső. Ha van gyerek, lesz segítsége. Nem a nyűgöt, hanem az örömöt látja a gyermekben. Örül a családnak.
A magyarnak a családszeretete - és így a gyermekszeretete - is kevesebb. Gondozóházban magyarok vannak, nem cigányok.
A múlt században a világválság, világháborúk idején is vállaltak gyermeket a magyarok.
Egoizmus és hedonizmus van most?
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Lehet, hogy igazad van, mert ezt tényleg igy látom. Hogy gyerek legyen a háznál akárhogy nézzük, kell az anyagi biztonság.

Idézet:
„Ha egyszer találsz egy olyan igazi fajta nőt”

Hát, Norberto mester, erre nem nagyon van esély, mert nemhogy "igazi fajta"-t nem találok, de semmilyet sem, sajnos már egy jóideje, pedig keresgélem, ahogy az erömböl futja
(#) Norberto válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Még van pár tíz éved a Földön, úgyhogy ne add fel csak ilyen könnyedén.
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Hát nem tudom, egyenlöre reménytelen a helyzet
(#) klemo86 válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Egy jótanács: minél jobban keresgélsz, annál rosszabb lesz a helyzet! (Tapasztalat, nem csak az enyém.) Egyszer rád is rád talál az igaz szerelem, és akkor jajj Neked!
(#) vicsys válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Bizony-bizony! Ezzel mi is így voltunk anno. Ha volt kivel, akkor nem volt hol. Ha volt hol, akkor éppen nem volt kivel... Ne aggódj. Akkor jön el, amikor nem is számítasz rá.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 23, 2010 /

Kicsit más téma. Nézegettem az USB-s DVB-T vevőket. Ebay-en fillérekért dobálják. Bővebben: Link
Ugyanez, a képekből ítélve a vakerán több, mint kétszer annyi. Bővebben: Link
Lehet beszerzek egyet ebay-ről, ez nem egy nagy összeg érte. Még 2k-ba sem kerül. Akkor vajon mennyi lehet egy ilyennek az előállítása?
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

A piros betűs részt olvastad?
Idézet:
It can not support MPEG-4 format.

Ami azt jelenti, hogy Magyarországon max feldu..., igen oda, ugyanis nálunk MPEG-4 ben sugároznak.
Nem tudom, hogy a vaterás szövegnél miért is maradt ki ez?
(#) nagy hoho válasza Szárnyas hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Valóban búbos vöcsök a fiókákkal.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Az nem kacsa. De legalább nem olyan mutáns, mind az én dagadt kacsafarkú lepkém.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Igen utána észrevettem, de van olyan is kb ennyiért, ahol ezt nem írják. Bár ott inkább rákérdeznék vétel előtt, hogy tudja-e az MPEG4-et.
Egyébként én úgy tudom ezek csak vevők, a dekódolást meg program végzi, nem? Akkor meg ha össze lehet hozni MPEG4 dekódolására alkalmas programmal, akkor mennie kellene.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Kacsa a kórházban van úgy is hívják, hogy ágytál.A kacsa madár az a tőkésréce. Meg van a tökös réce , ő a fiú.

Hát... akkor igen. De akkor miért hangsúlyozzák, hogy nem támogatja? Itt valami nem kóser.
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Lehet venni kellene egyet, ennyiért nem nagy összeg. Ha meg nem jön össze, akkor van egy usb csatlakozóm, pici dobozom, egy pár alaktrészem meg antennám, távirányítóm.

Fő a pozitív gondolkozás!
Következő: »»   1326 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem