Fórum témák
» Több friss téma |
Helló
A rádiótechnika 2008/2. számában van egy 0-1µF-ig mérő kapacitásmérő előtét. ha valaki már megépítette akkor azt megkérném hogy írjon róla egy véleményt. Főleg a pontossága érdekel és hogy hol lehet beszerezni az etalon ellenállásokat.
Üdv!
Kapacitív üzemanyagszintmérőt szeretnék csinálni, és ehhez kellene egy nagyon kis értékeken (min szint 20pf, max szint 35pf), nagyon pontosan mérő kapacitásmérő. Multiméterrel szépen tudom mérni, de a cél hogy avr számára feldolgozható jelet állítsak elő. Konkrétan hogy mennyi a kapacitása nem érdekel, inkább arányaiban legyen pontos, a szintekhez tudom kalibrálni. Köszönöm a segítségeketeket előre is!
Hali !
Ez a rajz melyik könyvből származik ?
Mivel eddig senki nem válaszolt, leírom hogy meddig jutottam. Találtam egy egészen jó oldalt( Bővebben: Link) ,namost ez leírás szerint kb 350pF érzékelőre lett tervezve, és 2khz-től 4khz-ig változtatja a frekvenciát a kapacitás függvényében.
Az a gondom, hogy nekem sokkal kisebb kapacitású az érzékelőm, kb 20 és 40pf között kellene a lehető legpontosabban mérnem, és ezzel arányos feszültséget előállitanom a kimeneten. Mit kellene módosítanom hogy kisebb kapacitással is működjön? Fél napot szimuláltam már, de találgatásnál sajnos nem tudok többet tenni, megköszönöm a segítségetek.
Szia!
Küldök egy digitális kapacitásmérő kapcsolási rajzot.
Kicsit jobb minőségbe be tudnád szkennelni? Lehet megépítem, nem is tűnik olyan bonyolultnak...
Hali
A Hobby Eletronika 1990. decemberi számában van egy kapacitásmérő (képen látható) amit szeretnék megépíteni. A kérdésem az, hogy hol tudok ehhez a kapcsoláshoz analóg kapacitív mérőt venni, vagy ha nem lehet ilyet beszerezni, akkor mivel tudnál helyettesíteni?
Üdv!
"Analóg kapacitásmérő" alatt az M betűs karikát érted, amin átmegy egy nyíl? Csak mert az egy analóg alap árammérő műszer, mely 1mA érzékenységű. Analóg panelműszer néven pl HEStore-ban is lehet kapni.
Hali
igen pontosan arra gondoltam. Nem értem, ha az egy alap árammérő műszer, vele hogy mérek kapacitást?
Hát pontosan erre való a kiegészítő kapcsolás, az 555 ic-k, hogy a kapacitást (frekvenciát mérve) átalakítsák feszültséggé, majd az alapműszer számára megjeleníthető árammá. Fogd fel úgy hogy ez a kapcsolás egy kapacitás/áram konverter
Szia!
Van ennek a linknek élő változata is? Engem is érdekelne......... Előre is köszi!
Bár ezt a konkrét kapcsolást nem ismerem, ed ha kapacitásmérőt szeretnél, nézd meg az 'LC mérő' nevű témát itt a HE-n... az ott az utolsó sok-sok oldalon tárgyalt LCM3 nevezetű műszert érdemes megépíteni ez kapacitás induktivitás meg esr mérő is... relatíve olcsón meg is építhető... nézz be oda
Megvan a kapcsolási rajz! Ha kell vkinek, dobjon üzenetet!
Sziasztok!
6.3-25V 470-2200µF (nem beépített) kondenzátorok kapacitás tesztelésére tudtok ajánlani műszert? Akár épített is érdekel; Ebay-en 10e Ft környékén már látni ilyen kütyüket, de nem tudom mennyire pontosak és a leírt specifikációjuk. Köszi a választ.
Késve de küldöm
Gondolod, hogy 9 éve erre vár a kolléga, hogy a mai napon végre eljusson hozzá a beszkennelt leírás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |