Fórum témák
» Több friss téma |
Küldöm nagy tisztelettel a 3 Suzuki márkaszervíznek:
(ABS: 3. oldal)
Ha nincs vezérlője, mi vezérli? Van 4 darab keréksebesség jeladó a kerekeknél. Mi dolgozza fel az tőlük kapott értékeket? 2 relé?
A fogazott tárcsákat megnézték?
szia!
nos, megvan a kapcsolási rajz, picival okosabbak vagyunk: megvan a vezérlő a műszerfal alatt. a vezérlő elektronikája nem továbbítja a jeleket az abs felé, ez már tuti. meg kell találni, hogy melyik ic vagy kondi, egyéb szart be, s csak akkor fog kiderülni, hogy hol van a agond-mivel csak ekkor fog tudni kommunikálni a tech-2 az abs rendszerrel...
Sziasztok!
Most vettem egy 2001-es suzuki swift gs-t, szeretnék első ködlámpát felszerelni, elől a fényszórók mögött találtam is mindkét oldalon egy egy szabad köteget csatlakozóval ami el is érne az alsó ködlámpákig de nem tudom hogy eredetileg az e? Rámértem a csatlakozókra, tompított fénynél, hátsó ködlámpa felkapcsolva, de nincs benne feszkó, esetleg külön biztije van ami nincs berakva?Tudna nekem valaki ebben segíteni? Előre is köszönöm!
Talált, süllyedt! Az lesz az!
Relé kell hozzá és külön kapcsoló. Mindegyik előre be van vezetékezve és biztosítékozva. Az alábbi linken találsz a beszerelésről egy elég részletes leírást. Vaterán és egyéb hasonló oldalakon találhatsz esetleg gyári kapcsolót is.
Köszönöm a segítséged!
Jelentkezem az eredménnyel!
Ez a kapcsoló méretileg pedig illik a gyári kapcsoló helyére. Én is ilyent használok.
megtalálták a hibát, ezért: 1996-os swifthez keresek megvételre ABS vezérlő egységet. Ha van valakinek, vagy van ismerőse, aki tud ilyent szerezni használtban, megköszönöm a segítségeteket. 06/20 5020 608 komlosi01@gmail.com Péter
Üdv!
Suzuki swiftben 1996 hol van ami elromlik és nem megy az ablakemelő?Egyik percről a másikra halt meg.Kapcsoló?
Ott van ami elromlik ha nem megy. Kapcsoló lehet. Esetleg más. :idiota:
Aha. arra volnék kiváncsi hogy a kapcsolók direkte kapcsolják a motorokat vagy van-e valami relés rásegítés esetleg egy relés egység valahol elrejtve. Az ide csatolt rajzokon nem találok motoros ablakemelő rajzot.
A régi Swiftekben még nincs komfortrelé, ugyhogy simán kapcsoló-vezeték-motor kombó. A kapcsoló fordítja a polaritást, alapból a motor mindkét vezetékén test van.
Sanszos, hogy beégett a kapcsolóban az érintkező (szétszedni, megtakaritani), esetleg elszakadt a drót az ajtó-oszlop közötti átvezetőben.
Üdv! Ha valakit érdekel ha még nincs fent nekem meg van PDF formátumban, a SUZUKI SEDAN , SWIFT magyar szervizkönyv1993-2000.(16.6MB)részletes elektromos bekötési vázlattal.
vezető oldali ablaknál lefelé van automata fokozat is.
Van olyan is? Nem lehet túl gyakori, én még csak simát láttam. Az is ritka régi Swiftben.
Szerintem az ajtó és az oszlop között törött el a vezeték. Nálam is ez volt. A kapcsoló meghibásodásának kisebb az esélye.
Idézet: „A kapcsoló meghibásodásának kisebb az esélye.” Úgy 10-ből 8-szor.
Akkor lehet, hogy csak a 3 ajtósoknál és a sedanoknál volt.
Illetve lehet, hogy 96 előtti típusokban nem volt ilyen. de azután igen
A családunkba 5db Suzuki(sedan, 3 ajtós, 5 ajtós, 1.0, 1.3, 1.6) van, mind 2001-es évjárat előtti. Ami központi záras, elektromos ablakemelős azokba szinte mind a kábel törött el az ajtó és az oszlop között. Az ismerettségi körömbe is elég sok Suzukis van(17 db), és egy esetben volt csak a kapcsoló hibája az ablakemelő meghibásodásakor.
Jó, akkor kijavítom magam.
Azt továbbra is tartom, hogy túlnyomórészben a kapcsoló okozza a hibát, viszonylag ritkábban a vezetékszakadás, de ez a megfigyelésem nem Suzukira vonatkozik, hanem általános. A Swiftnél ez az arány konstrukciós okok miatt lehet, hogy fordított.
Egyik sem.Beégett egy csatlakozó (+) a MF alatt.
És van egy fiat panda aminél hasonló a hiba de ott nem csatihiba.Ért valaki konkrétan fiat elektromossághoz?
Tipustól függetlenül: fogsz egy próbalámpát, és megnézed van-e áram. Biztinél, kapcsolón, motornál.
ezen már túl vagyok.A motor nem kap áramot.Nekem Fiatos ember kell.Fiatos topicba is hiába írtam mind1
Ha ezen túl vagy, akkor biztosan megoldódott a dolog.
sajnos nem de nem az én kocsim így annyira nem érdekel csak bosszant a dolog,hogy nem tudtam megoldani.A hiba szerintem a kormány alatt rejlő fekete dobozban van belemegy vagy 12! csatlakozó.Agyrém a javítása.Azért kellene Fiatos hátha volt már tapasztalata ezzel kapcs.ban.
Egy motoros ablakhoz azért nem kell 12 csatlakozós fekete doboz.
Itt egy rajz (két darabban), ha összeilleszted, segíteni fog. A 80-as bizti az aksitól jön, a kék-fekete gyújtás+.
Köszi,hogy segíteni próbálsz de hidd el szétszedtem a dobozt és abban van a nyomaték korlátozó áramkör ami szerintem rossz.Próbáltam a söntöket is nyújtani reszelni de akkor is bénázik.Abban vannak a relék is amiket kimértem és jók.Behúz mindegyik.Egyébként a Panda 2006-os dízel.
Úgy kezdődött hogy nem ment fel csak le aztán meg csak felfelé ment s végül már semerre.Ez a bal1 ablak nyilván.
Á, az én rajzom a régiekhez valo.
Ezek a mai teknikák már egész mások. Az se kizárt, hogy szoftveresen kellett volna elkezdeni a javítást. Má mindegy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |