Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Helo. Sikerült beállítani. Mostmár nem kékes árnyalatú a kép. Tekertem azon a hármon, amelyikhez könnyebben hozzá lehetett férni.
Én idióta... Leszedett háttal mozgattam a tv t és nekiment valaminek a képcső nyaka. Levegős lett a cső Ennek a TV nek annyi.
Ha érdekel szétnézek, hátha lesz hozzá képcsövem. TS3301-hez szinte biztos van, de 02-höz nem biztos.
sziasztok. Egy Panasonic tx 29 ps 12 ptv ,és a következöt produkálja.Egy szines kör van a képernyön.Gondolom valami a lemágnesezö tekercsel van.Hogyan tudnám kimérni?
Szia!
Cseréld ki a PTK-ellenállást.
Szia!
Először próbáld ki: Húzd ki a TV-t a konnektorból kb. 4 percre majd dugd vissza. Ha szerencséd van el fog tűnni a kör.
nem volt szerencsém,nem tünt el
a ptk ellenállást lemértem 8 ohm ,akkor is lehet rossz?
Két ellenállásértéket kell, hogy kapj a középső lábhoz képest. Lehet, hogy szakadt az egyik oldala.
Az R801 a ptk ellenállás mert akkor nincs középsö láb?
Gratula a beállításhoz. A másik dologhoz csak annyit, hogy az ilyen bárkivel bármikor megeshet, aki TV-be nyúl!
Csinálj már egy képet az érintett területről!
Oké,mindjárt.A relén nincs meg az 5 v ,nem kapcsol ,1,7 v van ,viszont a panelon meg van az 5 v,lehet hogy a tranyo?
Szerintem kettő is van benne, D805 és D804 pozíció szám alatt.
Ezt nem értem
küldöm a képeket
Kadarist, köszönöm a segítséget.
Átépítettem a (tesóm TV) hangpanelt a mellékelt módon. Az esetlegesen hasonló (TDA1037) problémákkal küzdőknek a megoldást csatoltam. Sajnos még nem a TV-ben hanem csak labortápról ordít már órák óta, de szerintem az eredeti helyén is megfelel majd (szintbeállítás szerinten nem gond mert mindkettő úgy 40 dB-t erősít a rajzok szerinti beállításban).
A fekete kocka lemágnesező ellenállás. A relének kattannia kellene indulásnál, áram alá helyezve az ellenállást, majd vissza lekapcsolnia.
Ha megnézed a rajzot az A4-es csatlakozó a hálózat.
Kissé lentebb van egy A6-os csatlakozó, igen nagy valószínűséggel a lemágnesező tekercs csatlakozik ide. Kissé jobbra van ez a két alkatrész, ami a lemágnesezést hívatott ellátni.
Én gondolom hogy ez nem ennek a tv nek a rajza,de köszi
kb mennyi idejig kell áram alatt lennie és mi vezérli?
A vezérlőproci vezérli és kb. 2 másodpercig van behúzva.
Amilyen szerencsém van a proci ment el,különben ezek a tv ek villámcsapás áldozatai(igy mondta a tulaj).Lehet - e valahogy átjátszani a procit ,hogy ne ö vezérelje a lemágnesezést,és mi van ha hosszabb idejig van behuzva a relé?
Csinálsz hozzá egy kis időkapcsolót, amivel kapcsolhatod. Azt azért ellenőrizd, hogy a relé tekercse és a kapcsolótranzisztora jó-e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |