Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Már régen szólaltam meg táp ügyben, mert nem volt miért.
De ez a táp tetszik, van hűtés bőven, nincs kábel rengeteg, helipotos a szabályzás. Tetszenek a kijelzők, kívül- belül gondos munka. Látszik a hozzáértés és a szakszerűség. Talán néhány betű elférne az előlapon.
Én is gondoltam a feliratozásra. Szitázni szerettem volna, de házilag nehéz megcsinálni, csináltatni meg drága. Használni nagyrészt én fogom, így nekem megfelel.
Nagyon profi lett a készüléked! Öszintén gratulálok !
Felíratozáshoz jó a Front Designer program vagy a jó öreg, hagyományos kapargatós Letraset. Kapcsolási rajzot vagy linket kérhetnénk? Annyira jó lett hogy nekem is "csorog a nyálam"... link
-Bizony nagyon dögös a cucc, szépek a nyákok. Sajnos feliratozni fekete előlapot nehezebb, mert a házi nyomtatóknak néha nem egyenletes az árnyalata, de Te biztos nem kevered össze a kezelőszerveket, megaztán nem lesz vita a használt nyelvvel
-Pár hete kipróbáltam egy módszert az LCD rögzítésére: az előlap hátuljára csavarokat ragasztok melegragasztó pisztollyal, és azokra fűzöm fel az LCD-t. Előtte felérdesítem a felületet, s ha úgy érzem egy vastagabb huzalt tekerek a csavarra, hogy jobban tapadjon. Így nem látszódnak az előlapon a csavarok. Egy USB csatlakozót is sikerült így rögzítenem, eddig még nem esett le.
Sziasztok!
Ma befejeztem az ECL86 SE elektroncsöves erősítőmet. Az anódfesz késleltetését egy kapcsolóval oldodtam meg. Az erősítőbe került egy kétcsatornás bemenet választó is. Az egyenírányítást, illetve az erősítő kapcsolását egy NYÁK-on helyeztem el a könnyebb szerelhetőség végett. Egy fa dobozt választottam az erősítőnek, ami a megfelelő lyukak, furatok kifúrása után kapott két réteg vörösfenyő lazúrt, majd végül egy réteg lakkot. Így sikerül A hangja nagyon korrekt, nagyon szép, és teljesen brumm mentes. Kapcsolási rajz: Bővebben: Link További képek az építésről: Bővebben: Link
Üdv.
"az előlap hátuljára csavarokat ragasztok melegragasztó pisztollyal" Jó módszer,nekem is bevált,de én "szilikonragasztó" helyett forrasztók ónnal. Kis gázégővel(nem malacperzselővel ),egy kis forrasztóvízzel,és ónnal. Igaz vigyázni kell,hogy el ne színeződjön a felület,vagy le ne égjen a festék,de jobban tart. Én mostanában alkottam egy DUO LED-es feszültségkijelzőt a motoromba,mert korábban 17V-ig "megtöltötte" a hibás fesszabályzó a régi akkut,és a biztonság kedvéért,mostmár remélhetőleg nem lesz ilyen súlyos hiba.(a kifolyó akkumulátorsav meg is marta a csillogó fémrészeket) Képek csatolva Bocsi a minőségért. Kép 122: A narancsszinű fény jelzi a vezetőnek(többek között nekem ),hogy az akkumulátor feszültsége 11,6V és 13,2V között van. Piros szín:a feszültség 11,5V alatt.(indításnál,vagy ha hosszú ideig így világít,akkor tudom,hogy nincs töltés) Narancs:11,6V-13,2V között(közepes gáznál,vagy amikor ég az index(villog) és/vagy a féklámpa) Zöld:13,3V-14,25V között(magas gáznál) Egyik sem: 14,3V felett Ha nem világít,akkor vagy kontakthiba van,vagy túltöltés. Üdv
Teljesen kész vagy! De nagyon tetszik! :yes:
Köszi! Most tesztelem a hűtőnkben. Mindig elfelejtem, hogy bent van és kinyitáskor összerezzenek.
Szép munka! Megkérdezhetem, hogy a doboz milyen célt szolgált az átalakítás előtt?
Köszönöm! A doboz gyakorlatilag semmilyen célt nem szolgált eddig, mert egy hobbi boltban vásároltam. Teljesen natúr volt, így bármire felhasználható, festhető stb.
Csak azért kérdeztem, mert nálunk is van egy hobbi bolt, gyanúsan hasonló dobozokkal, amikkel szemezgettem már rég. Minden esetre pofásan néz ki ez a csöves dolog benne. Meg jó ötlet volt megfordítani is, fejjel lefelé. Így jobban mutat, nem?
Igen praktikus kis dobozkák, könnyű vele dolgozni. Jól festhető, lazúrozható. Azért is fordítottam meg, mert így kényelmesebb volt a csatlakozókat és mindent egy oldalra építeni. Az eredetí tetejébe pedig csak 4db gumilábat szereltem.
Értem. Szép lett!
Szia!
Elsősorban a címére koncentrálj : Bővebben: Link :hide: Nem sértésnek szánom, csak a motivácíót vélem felfedezni benne
Sajnos nem tudtam a címére koncentrálni. A video tartalma miatt teljesen elkalandozott a fantáziám... Miről is van szó?
Szia!
Kéretik a berendezést, a nyugott sörfogyasztás biztosítása érdekének, a mélyhűtőbe áthelyezni - abban nincs világítás. Jelige
Sziasztok!
Nagy ráértemben csináltam az órámhoz egy előlapot.
Haladgatok a tápom továbbfejlesztésével. Nektek mi a véleményetek róla eddig? Kéne változtatnom valamin úgy esztétikailag? Az eddigi műveim nem voltak túl szépségesek ezért kérek kritikát tanulni kell belőle mert már nekem se igen tetszik a helyzet. Előre is köszi! A tápról meg: lesz benne hővédelem, rövidzárvédelem, stand by mód, meg műszervilágítás.
Szia.
Bár én is amatőr vagyok, nekem egy szerény észrevételem van: Ha már két vagy több nyákot egymásra építesz, akkor ne sajnáld a csavarkötést, és mind a négy sarkán rögzítsd egymáshoz a nyákokat. Ha a csokikból később ki akarsz venni egy vezetéket, fel fogsz emlegetni néhány felmenőt :yes: . Egyébként gratula. Én is a régi dobozok, alkatrészek és nyákok újrafelhasználásának a híve vagyok. Én is most tervezek egy tápot. Majd teszek fel pár képet ha kész leszek.
Üdv.
I. osztályú lett az az unatkozós előlap Érdeklődnék a technológia felől.
Szia.
Ötletes, bár utóbbi tapasztalataim alapján ha én is építenék egy hasonló készüléket, akkor az a következő szöveget ismételgetné: "Ha nem iszol meg naponta egy sört, akkor veseköved lesz !"
Gratula
Nagyon tetszik a kivitel, viszont megjegyeznék egy apró dolgot. Anno építettem egy Quad 405-t és elkövettem a hibát: nem zsugorcsöveztem a vezetékek forrasztását. Persze Murphy jóvoltából még néhányszor szétborítottam párszor és amikor az egyik elszakadt vezeték szikrákat hányt az orrom előtt, meglehetősen érdekes arckifejezéseket használhattam.
Nézegetve a képeket még egy apró ötlet: a panelon érdemes lenne feljelölni, hogy milyen vezeték megy az adott csokihoz. Évekkel később nagy segítség lehet . (+5V, gnd, Vadj, stb.)
Üdv!
Nyáklap+öntapadós fólia+alphaset.
Köszi.
Elsőre eloxált rézlemeznek nézett ki, ezért keltette fel a figyelmemet, de így is minőségi. Idézet: Sajnos akkor is dumálni fog, mert az ajtó nyitás után már fény éri a konyhából/helyiségből. „mélyhűtőbe áthelyezni - abban nincs világítás.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |