Fórum témák
» Több friss téma |
Ha többet akarsz tudni, akkor ezen az oldalon is utánaolvashatsz. A lapátok száma valóban nagyon fontos, de nem csak a felület miatt.
Én is elolvastam, és két dolog egyból feltünt:
Tegyük fel, hogy az adott magasságban az átlagos szélsebesség 5,4 m/s. Ezek szerint nem a közelembe lakik, mert itt ekkora szelek nincsenek. Aztán: n = 60 * 5,4 * 5 / ( 3,14 * 2,5 ) = 2063 / perc Ennek ellenére lehet belőle tanulni.
Valóban elég messze: kb 60 méterre...fölfelé
Azok az értékek talajszint feletti 70m-es magasságon értendőek, olvass tovább! Ugyanilyen értékre vonatkozik a terheletlen szélkerék maximális fordulatszáma is.
Szia Joco21!
Írod: A rotor még ekkor is termel, de csak "oldalszelet" kap. Pár napja láttam egy szélkereket, hogy hogyan szelídül meg a viharvédelem bekapcsolása után. Adódott a gondolat, hogy a viharvédelemnél nem kellene hagyni teljesen lefordulni a kereket a szélről, hagy forogjon tovább. Valószínűleg számolható, hogy mekkora szöggel lehet a szélirányhoz képest elfordulva tartani azzal a feltétellel, hogy a kerék és az oszlop további terhelés növekedést ne kapjon. Kíváncsi vagyok, ki mit szól ehhez. Azt nagyon jónak tartom a leírt retesz beépítését, a hírtelen széllökések így kevésbé veszik igénybe a szerkezetet, vihar után pedig visszaállítható az alap helyzet.
Igen, tovább olvastam. Írod Te:
Ugyanilyen értékre vonatkozik a terheletlen szélkerék maximális fordulatszáma is. (gondod Te). Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni.
Szia sziriusz.
Nálam ez a szög ca. 45° most. De bárhova tudom állítani. Ha ennyire elfordul, reteszelődik és így 45°-ban kapja a szelet tovább.
Mert szerinted milyen értékekre vonatkozik? Tulajdonképpen mi a problémád vele???
Igen, de a 45 foknál tovább tud fordulni ha nagyobb a szél, én a képekből úgy látom. A teljes befordulásnál meg nincs a keréken forgató erő. Én meg azt mondom, hogy ezt a tovább fordulást kellene megállítani a teljes becsukás előtt nagy szélnél is, mehet a generátor, csak az oszlop ne kapjon az előzőeknél nagyobb terhelést. A 45 fokos ütköző meg maradjon meg a vihar hírtelen széllökéseinek kivédésére.
Köszönöm! Terhelésnél valóban már jó feszültséget mértem. Ráraktam egy 60W-os izzót, és máris 238 Volt lett a fesz. Most túrok valami szoftvert a UPShez, és megnézem, lehet-e monitorozni is. Későbbiekben még nagyon jól jöhet, ha tudom, hogy hol tart az akku Legalább az akksitól a fogyasztó felé jövő rész le van tudva.. Már a szélkerék megvalósítása is kezd körvonalazódni...
Milyen típusú az UPS-ed? APC-hez van néhány(tucat) telepítő CD-m, de le is lehet tölteni a legfrissebbet a gyártótól.
Igen, APC UPSem van nekem is, apcupsd-t használok hozzá(Linuxon), csak ez egy Apollo 1060E, de szedtem hozzá szoftvert, csak rájöttem, hogy a nullmodem kábel nem jó a UPS és a gép közé... Na majd túrok hozzá vmi soros kábelt, biztos van itthon. Köszönöm a segítséget
Ha kell, megkeresem a kábelbekötést, de az is akad az interneten. Nem a sima soros vagy egyéb megszokott.
Ha annyira nem kell keresned, akkor megköszönöm. Ha meg nagyon keresős meló, vagy Te is csak google, akkor hagyd, kigooglezom majd magamnak. Köszi
Bár most még fontosabb lesz előbb átalakítanom úgy a tápot, hogy ne akkor kapcsoljon akksira mikor nincs hálózati fesz, hanem pont fordítva. Ha lemerült az akksi, kapcsoljon hálózatra, hogy amíg van az akksiban töltés, addig mehessen onnan a gép.
A számsor értéke hibás, de számol vele. Lassító áttételt javasol a szélkerékhez, aztán kiszámolja az ékszíjtárcsa méretét és felrakja gyorsítóként, majd ad egy fényképet, amin lánchajtás látható. Gyorsan beleolvasva ez tűnt fel, kár ezekért a bakikért.
Egy adott szélsebességhez a gyorsjárási tényezővel kiszámolt fordulatszám a legnagyobb levehető teljesítmény helyét mutatja meg.
Guglin is kereshetném, de...
Be kell menni egykori munkahelyemre, előszedni a gépkönyveket, CD-ket, hányódó kábeleket... Már régóta nem dolgozok, de a szünetmentesek nagy része is az örök feszültségmezőkön szaladgál. Kivéve azt a 3 nagyteljesítményűt, amin a szerverek lógnak. Talán holnap.
Tegnap meg vettem a HQ-s 1700W-os inverteremet. Rendben viszi az 1200W-os fűtőszálat, de (mivel a garázst is rá kötöttem) a neoncsöveket nem hajlandó kigyújtani. Mi lehet ennek az oka? Valami zizegést hallok a kapcsolóból mikor fel kapcsolom. A sima izzók égnek rendesen. A fúrógép, a sarokköszörű és a dekopirfűrész megy róla simán. Ja, és az inverter módosított szinuszos.
"az inverter módosított szinuszos."
Ez annyit jelent, hogy "nem szinuszos". A normál hosszú fénycsövek előtt fojtó van, ami egészen másképp viselkedik a nem szinuszos jelekre, mint a szinuszosra. Kompakt fénycsővel nem lehet semmi gondod.
Köszi a választ! Akkor le szedem a régi armatúrát (úgy is el járt felette az idő) és megy a helyére sima foglalattal 2 kompakt fénycső. Így még gazdaságosabb is lesz.
Ha a hagyományos fojtókat kicseréled elektronikusra, (gyujtó sem kell hozzá) akkor működni fog róla.
szevasztok
Majdnen 1 eve olvasgatom a forumot ezt is a masikat is .Nagyon sok erdekes beirast talaltam es igazabol segitett is sok teren amiert koszonet a beiroknak. A masikforumon felraktam egy par videot es gondoltam valakicsak megnezi ,eskommentalja esetleg ra kerdez egy s mas dologra.eddig meg nem tortent meg Gondoltam itt is megprobalom hatha valakit erdekel vagy segit. itt a cim Bővebben: Link 4 vagy 5 kulonbozo kiserlet. sziasztok
Szia!
Látom pörgeti a szél.Ebből nekem más nem jön át. 5000 ilyen van jutubon. Engem speciel a részletek érdekelnek,hogyan csináltad,miből,fényképek vannak-e a gyártás folyamatáról.
Naja....nem ártana valami minimális info.....
szevasz Barett
nem tudom megnezted -e az osszes videot a youtube-on/Amit mutatni szerettem volna az a szelsebesseg es az rpm csak ugy szemre ma keszitettem merseket es videot ahol lehet latni a volt/Amps/fordulatot. holnap felrakom a tobbi kephez.Egyebkent 40Km-es atlag szel volt ma es a max 1700w volt 1 darab 3 fazisu tekercsen. a generator legmagos es 2 3 fazusu tekercse van aminek a bekotese lehet delta /csillag es soros vagy parhuzamosaz egyeniranyitas utan.A lapatok magasaga 2.7 meter es az atmero5 meter.a swept area13.5negyzetmeter./Kiserletre/ Igen vannak kepeim csak meg nem raktam fel mert nem tudtam hogy valakit is erdekel.Ez csak maganvelemeny de a youtube-on lathato videok fele a csattogos lepke kategoria ,a masik 40%-a az atveres kategoria ami megmaradt azokon erdemes elgondolkodni.
Elnezest hogy roszul irtam a neved Barret.
Szoval itt van par kep a generatorrol
Igen profi a cucc! Érdekelne a generátor elrendezése és adatai, pl: mágnesek és tekercsek száma, átmérő stb...
Köszi!
Én már láttam ezeket a képeket! Monumentális mű
Igy biztos hogy rákérdeznek dolgokra,mert lesz mire!
Gratulálok hozzá, de így a képeket elnézve már értem miért nem faggatnak. Első ránézésre is olyan drága lehet hogy csak kevesen engedhetnék meg maguknak. Ha lenne valami adatmentésed hogy mennyit termel napról napra,az érdekelne, de nagyon.
Fúúú!
Csorog a nyálam Nagyon nagy szerkezet kb 1 méter a generátor átmérője ha jól viszonyítok. Azt hiszem minden adat érdekel engem.
Szevasztok
Igen dobo jol saccoltad csak 20 centit tevedtel :0 Koszi a megjegyzeseket hat az igaz nem egy apro darab de ha fent van 7-8 meter magasagban es feszegeti neha 50-60 Km-es szel vagy tobb is akkor azt hiszem kicsit tul kell meretezni mindent.szerintem kicsi vagy nagyobb szelkerek mind1 eleg veszelyes uzem es ha nem akar valaki a racsos hotelba kerulni erdemes jol atgondolni az egesz konstrukciotFelraktam a youtube-ra egy rovid videot ahol lehet latnia volt amps es fordulatot 40Km es atlag szelben mit nyomott ki egy 3fazisu tekercs /csak egy volt bekotve a ket tekercsbol mikor ez a meres volt/ Akkor itt megy nehany kep a szerelgetesrol meg ilyesmi. Itt van nehany adat es kep a generatorrol wps2000uv.com |
Bejelentkezés
Hirdetés |