Fórum témák
» Több friss téma |
Vesz majd videó is róla? Legalább pontosabb lesz a találat.
Egyelőre nem tudom eldönteni mit építsek. Lehet több szegmenses coilgun lesz a vége.
Én sem tudom h a railgun után mit építsek. Majd keresek valami kapcsolás.
A legújabb fejlemények a railgunnal kapcsolatban.
Vettem 1200Ft-t bikázó kábelt, és kicseréltem a régi kábelekre. De nem volt időm lövöldözni. Jöjjenek a képek.
Hegesztőkábelként olcsóbban lehet venni. Egyébként lágy rézcsövet is lehet használni, impulzusra az talán jobb is.
Amúgy kipróbáltam az új kábeleket, nincs is vele semmi probléma. Lőttem vele kettőt, és a második lövésnél elrepedt a sín, ráadásul a bátyám is elkezdet okoskodni, emiatt fel ba***am az agyam. Annyira ideges lettem, hogy azt el se hinnéd, ott volt a haverom, aki elkezdett röhögni.
Elhatároztam hogy építek egy rendes sínt, valószínű olyant amilyen a powerlab's-os srácoknak van és kész. Tervek még nincsenek, de jelen el ezen a héten gyűjtöm össze, jövőhéten szabadságon leszek, és el tudom kezdeni.
Van egy videóm is a 310J-s coilgunomról.
Na ez már egész jó. Viszont nagyon vigyázz ezekre a lövedékekre, meg hogy mit használsz célpontnak, mert a lövedéknek ha nagy a tömege nincs elég nagy átütőképessége, és simán visszapattan a szemedbe vagy a kamerába.
Köszi, igaz kisebbik tekercsről még nem készítettem videót, de ha lesz időm arról is lesz videó.
Azért viselek védőszemüveget, valamit a kamerára is készítek védőfalat.
sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és érdekelne a kapcsolás, egy olyan modalitással amely ha féltöltődőt a kondi saját magát ki is süti NEM coilgunk ként működne a kapcsolás. és 50v környékén segítségeteket előre is köszönöm ![]()
Halli.
Olyan kapcsolást, ami feltölti a kondibankot, majd kisüti sajnos nem tudok javasolni. Kondibankkal kapcsolatban 63V-s kondik és nány száz ezer µF 2-3 száz J, na azzal jól lehet szórakozni. ![]() Az én kondibankom 5000µF és 350-360V-al töltve kb. 310-320J, néhány kommettel feljebb van egy videóm.
n em coilgun ként akarnám használni nekem a nagy impulzusok kelletek volna azt akarnám hasznosítani.
m ás nem lesz megszaggatom egy 555-vel csak azzal az a problémám nem biztos hogy feltöltődik a kondi rendesen mikor kisüti. azért köszi ![]()
Á, értem szóval más impulzus üzemre szánod?
Én az alábbi üzemű dolgokat ismerem.(Mellette a feszültség határok és a kondibank energiája J-ban) Fegyverek Coil gun 50V-400V 250J-1kJ Rail gun 400V-'~10kV 1kJ-akár 100kJ-ig Electro termal gun 2kV-15kV 1kJ-néhány tíz kJ Ring Cannon 100V- 400V 100J-néhány száz J Egyéb Can Crauser 400V- ~10kV 1kJ-10kJ-ig NYAG-lézer min. 250V (a villanócső miatt)-400V 100-1kJ-ig Nos, ezek közül én csak az első kettőt építettem meg. A kondibankot kisütheted tirisztorral(csak a buzogány típusú) kb. 1-2Jk-ig Nagy teljesítményű ipari kacsoló 4-5 száz J-ig Trigger indítású szikraköz minimum pár kV kel hozzá, de több száz kJ-al is elbánik. Ha jól tudsz angolul, a googlin így keress rá: Impulse energy stuff (impulzus energiájú dolgok).
Jobb lenne leírnád mit szeretnél, mert az, hogy töltsön fel a kondi, majd süljön is ki rögtön, nem mond túl sokat.
a következő videó adta az ötletet http://www.youtube.com/watch?v=glHi4m3FFxM&feature=related
itt feltöltenek egy kondibankot és kisütve meghajtanak egy nagyobb fogyasztót ez a tervem. és nézelődve a netten csak az itt leírt kapcsolás hasonlít rá csak itt ugye nem automatikus a kisütés azt kéne valahogy megoldanom azt még megoldom hogy 12v-ból 50v-ott gyártok csak kondi kisütését kellene automatizálni de mivel kezdő vagyok a témában azért kérdeztelek titeket.
Sziasztok!
Van nekem is egy kondibankom, ha így hívják. Kb 100.000u sok sok kondiból, Hogy tudnám megoldani, hogy ne égjenek el a forrasztások kisütéskor? ezek kis kondik, 3300, 5000u-sok. 50 Volt. Ja h és ez mennyi J?
Most én nem értek valamit. Minek ide kondit kisütögetni, ha egyszer nagyobb fogyasztót akarsz használni, rákötsz a nagyobb fogyasztóra egy nagyobb tápot.
Mert az, hogy 10mA-es táppal meg lehet hajtani pl. egy 1A-es izzót, igen jó, csakhogy az így fog villogni, ahogy a videón is. Ajánlom az 555 időzítő ic tanulmányozását, valamint a tranzisztorokat. A legegyszerűbb, ha logikai fetet használsz négyszögjellel, akkor nem kell semmit számolgatni, adott ütemben fogja kisütögetni a kondit a terhelésre. De a továbbiakban inkább a kezdő kérdések topikban érdeklődj, mert a coilgunhoz semmi köze ennek.
A h nem tudom mennyi J, a kondi energiát így tudod kiszámolni: (C/2)*U*U.
Halli.
Ide nézz mit találtam neked. Csak a kapacitást és a feszt kell meg adni, és máris megkapod az energiát J-ban és a töltést Q-ban. Szerintem még rakj hozzá úgy 200000µF-t, az-az kb, 300000µF (0.3F) ezzel már lehet lövöldözni. ![]()
Köszönöm, és neked is alfa007.
Nincs gondom a lövés erejével, csak azzal hogy ahol a kondi lába van hozzáforrasztva a rézrúdhoz, ott a forrasztás azonnal lerobban néhol. A lövés ereje az meg elég jó, nem példálózok, hogy mit lehet szétlőni és mit nem, de elég korrekt. ilyen módon lehet szögbelövőt készíteni? mondjuk 1 centis kárpit szög belövéséhez, Mert sinem az van erre a célra, valami fém féle anyag, nagyon kemény, de nem fogja a mágnes. E köré csak a tekercs kellene. Szóval én nem fegyvernek szánom, Veszélyes játéknak tartom. Igazából egy visszapatanó légpuska golyóhoz volt már szerencsém, ami orrnyergen talált. Ezért biztonságosabb dolgokon gondolkozok.
Ha nagy áramú csatlakozásokat akarsz, akkor rézzel forrassz. Ez persze keményforrasztás, de hőálló, jól vezet, és nagyon nagy mechanikai szilárdságot ad.
Szögbelövőt nem lehet ebből készíteni.
A kezdő kérdésben is megtalálod úgyan ezt a kérdést, de mivelhogy nem válaszolt rá senki így elkezdtem keresgélni és mivel kezdő vagyok ezt találtam hozzá a leg közelebbinek.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_792735.html#792735 Mindenki azt kérdezi mért akarok egy kisebb táppal meghajtani egy nagyobb fogyasztót. Egyszerű érdekelne ez a kapcsolás. Hátha még jó lesz valamire. És valamiért megfogott. A 555 kapcsolást már meg építettem nem 1x. Mind astabil mind monostabil verzióba. Szerintem kezdőknek kötelező. Nagyon megköszönném ha egy gyors skicben vázolnád a kapcsolást és ígérem többet nem alkalmatlankodok Köszönöm előre is.
Oké, köszönöm.
Akkor szögbelövő kilőve, megmarad szórakozás szerű lövöldözésre. A rezest megkérdem egy hűtőgép szerelő ismerősömtől. Vagy ipari ezüst? Majd még kérdezek ha nem lenne jó még így se. Köszi még egyszer.
De ha megépítettél 555 ic-vel kapcsolásokat, mi a probléma? Lerajzolhatok egy gyors rajzot erről, de jobb, ha kezdőként te magad esel neki ennek, mert ez elég egyszerű. Ha felrakod valahova a kész kapcsolást, le fogják ellenőrizni neked, hogy jó-e a célra, vagy sem.
Még csak számolnod sem nagyon kell.
Na megint zaklatnálak titeket. Most csináltam kis tesztet, és az volt a bajom, hogy 10 lövésből minimum 4 visszafele sül el. A többi elég nagy erővel kiszál a normális irányba.
Mivel tehetek e jelenség ellen? A tekercs mögé teszem a lövedéket és néha berántja de vissza is lövi, azaz visszarepül a töltő nyílás felé. Akváriumomnak majdnem annyi lett ![]() Ha nem csal a gondolkodásom, hogy a hosszabb kisütési időnél rossz a lövés? Egy speciális kapcsolóval sütöm ki, olyan mint a fényképezőgépek mechanikus vaku exponálója. Csak egy tized másodpercet kapcsol.
Valóban a kondibank túl lassan sül ki.
Próbáld egy kicsit távolabb elhelyezni a lövedéket.
A nagy kapacitású, baromi nagy időállandójú kondik nem alkalmasak coilgunhoz.
Nos, keresgéltem a neten, és találtam egy impulzus energiával kapcsolatos oldalt.
Ezek a csávók vettek 160db kondit. Ezek a kondik sima elkok, amik 2000µF/450V Szóval 160*2000uF=320000µF Ami 450V-a töltve, 32,4 kJ. Hmmm... nyami. Érdemes megnézni a különböző lépeseket Bővebben: Link
Na* a lökött franciák nagyon fura Coilgunt készítettek.
Bővebben: Link De nem ajánlom senkinek, az ilyen rossz konstrukció építését.
Kondizás: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |