Fórum témák
» Több friss téma |
Miután leírtad, hogy van rajta egy fél sereg hibás szektor, mire tippelsz?
![]()
De nem hibás szektort irt a program hanem gyenge szektor , de ha baromságot irtam volna akkor nemszóltam
Ha át tudod tesztelni szektorról szektorra, akkor, a hibás, már legyengült szektorokat jegyezd fel. Majd úgy kell megformatálni, hogy ezek a szektorok üresen maradjanak, tehát ezeket ne használja. Nem muszáj egy szektornak hibásnak, lennie ahhoz, hogy lassulást okozzon. Ne kérdezd mivel lehet ilyen formatálást csinálni, fogalmam sincs, de engem is érdekelne.
Lefutattam egy Merevlemez tesztet és csak gyenge szektorokat talált.Amikor nem a rendszert tároló vinyó mellé kötöttem hanem magába akkor ment rendesen csak egy kis lassulást okozott.A hd sentinel viszont rossz dolgokat ír (képet csatomtam).
Esetleg nézz be ide, vannak tippek mélyformázásra, bár én inkább azt javasolnám, hogy partícionáld újra az egészet, aztán formázd meg (teljes formázás, nem a gyors!), és próba.
Közben pedig nyugtasd magadat azzal a gondolattal, hogy a mágnesek úgyis jók lesznek benne, amikor szétszeded ![]()
A mélyformázás már megvolt az után csináltam a képet.A HDsentinel "mélyformázás" részével csináltam.Utánna próbáltam fájlokat rátenni egy ideig engedte másolni , majd a mappát sem birtam megnyitni , de a getdataback-el mindent vissza birtam másolni róla.
HDD regenerator meg MBR javítás előtt inkább GetDataBack nevű programot kellene ráereszteni és egy MÁSIK lemezre lementeni, ami erről kell. Persze ha az adatok nem lényegesek, akkor lehet rögtön az említett próbálkozásokkal kezdeni.
Hali ! Ha nincs HDD mire eressze rá a GetDataBack ot?
![]() mizsei.robi !Lehet neked is beválna.A HD Sentinel-en hol van a mély formázás? ![]()
"A hd sentinel viszont rossz dolgokat ír (képet csatomtam)."
Ebből mi a rossz szerinted? Teljesítmény 70%-os, zöld, jónak ítélt. 0% meghibásodás várható, azaz nem kell meghibásodásra számítani. ?
Az az érekes hogy a Raw Read Error Rate értéke a smartban nem változik és más értéket sem láttam változni de néha 50%-os kondiciót ir a HDDre.A Raw Read Error Rate viszont folyamatosan növekszik
![]()
Hali DOBD KI!
Szia!
Eltávozott már fejhibával és kibeleztem ![]()
En egy IBM desktar 61,4GB-os HDD-hez keresek elektronikat.
modelszam: IC35L060AVV207-0 A masik HDD amihez keresek az egy Samsung 160gb 1654N modelszamu elore is koszi
Segítséget kérnék szakértőktől. Adott egy zsír új gép, ALiveXFire-e SATA 2 R3.0-ás alaplappal és egy 500gb-os samsung merevlemezzel. Sem a winxp sem a win7 nem megy föl rá csak félig meddig. Az xp esetén a telepítés majdnem befejeződik, amikor egy pontnál a merevlemez el kezd kegyetlenül zajolni, és a karistolás mellett az olvasó kar is ide oda ugrál. No nem is beszélve arról, hogy elkezd melegedni rendesen. Satás és a kábeleket cseréltem, partícionáltam, de a telepítés mindig ugyanott és ugyanezt a jelenséget produkálja. Kérdés a HDD selejtes? Vagy én vagyok a béna?
Hello ! Szerintem BAD - szektoros vagy is sérűlt a merevlemez. Próbáld particionálni több felé , lehetőleg az első Partició 10GB fölöt legyen mivel már 1GB- nál is hiba van. És ne a C meghajtóra telepítsd az xp-t , hanem D,E,F,stb. HÁt ha felmegy valahová. De egyszerűbb ha letöltöd a netről a Hiren’s BootCD -t Bővebben: Link és ezzel cd-ről boot-olsz. Aztán jöhetnek a lemezkarbantartó szoftverek. Így kiderűl hol a hiba ,betájolod és azt a részt kizárod particionálásnál.
A bad-szektort javítani nem lehet csak kizárni/blockolni, de ez sem tökéletes megoldás mivel az fizikai hiba ,ha már van az terjed mint a vírus. Ja de most látom( UJ ) akkor vidd vissza killódjanak ők hisz elméletileg garanciális. Sok sikert.
Ha, mint írod, "zsír új gép", miért kínlódsz vele?
Cseréld ki garanciában!
Köszi a hozzászólást, tulajdonképp nyereménygépről van szó és szervízeltetni fogom csak ha elutasítanának arra az esetre is kell egy megoldás. Mivel a gépet garanciapapírok nélkül adták és még egy bolti cimke sincs a HDD-n. De már értekeztem velük, elvileg megnézik. Gyakorlatilag meg meglátjuk. Meg csak sejtettem hogy hibás a lemez de most így biztos vagyok benne. Sőt hagyom is így az egészet, mert végülis kerülhetett gyárilag szennyeződés a lemezekre, akkor meg előbb utóbb az összes partíció behalna. Azért köszönöm.
Sziasztok! Kaptam egy Maxtor 6Y040L0 tip HDD-t 50% kondival .A Hiren's boot cd Eraser alkalmazásával töröltem a lemezt és a végén kiírta hogy a biztonsági törlés sikerült és hogy jelszóval védte csak hogy én nem kértem erre.Már többször is használtam de még igy sosem zárta le.Ha tudtok Maxtor Master password-ot amivel feloldhatnám nagyon megköszönném.
Üdv belfi2
Szia
Szerintem nem menthető ahogy én tudom bár ami password-ös az fel is lehet törni. A laptopoknál van valami hdd biztonsági kód lehetőség ami nem a bios-t hanem maga a hdd-t jelszavazza. Erre már többen és több forum-on is kitértek de megoldást nem leltek rá tudomásom szerint. De ne nekem legyen igazam nézelődj a neten hát ha megoldható. Vagy próbáld az alap bűvös számokkal: 12345 stb (de le is tilthat többszöri próbálkozás után szerintem (szóval ha már mindegy a dolog csak akkor)) Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link És egy megoldás tán : MAster password volt, de megoldottam. Leírom, hátha valaki ugyanígy jár. Bebootoltam hirens boot cd-ről úgy, hogy a hdd nem volt a gépben (mert ugye akkor csak a biosig megy, ahol a jelszót kéri), majd elindítottam ugyanazt a programot, amivel sikerült elrontani (hdd erase), ezután dugtam rá a vinyót, nyomtam egy frissítést, hogy a program észlelje a hdd-t, majd lefuttattam. Ezután már nem volt rajta a jelszó, és semmi visszahozható adat, a feladat teljesítve, csak meg lett bonyolítva ![]() További kellemes ünnepeket! CIME:Bővebben: Link sok sikert
Szia ! Én is úgy látom hogy kuka de ezt a" menetközbeni "dolgot kipróbálom.csak az nem tudom hogyan nyomok frissítést.
Köszi szépen a fáradozást. Üdv belfi!
Nem tudom a frissítést hogyan, De a menet közbeni csatlakozásnál csak az adatkábelt tedd rá ! A tápkábel nem szabad menet közben rádugni .
Javasolnám még : Külső cd/hdd usb játékos használatát . Azokat menet közben lehet csatlakoztatni. (nekem is van egy antik 2x külső cdíró elktronikája, ami simán lekezeli a HDD-is.)
Köszi de már nem kísérletezem belenyugodtam hogy K.O
Üdv.
Nekem egy Maxtor 200-as winyó halt be. Leszedtem az elektronikát és a panelon az érintkezőknél (fej) lilás, elszíneződés van... Megtisztítottam a kontaktot, és mindjárt próba...
Sziasztok
Ha tudnátok segíteni. Évekkel ezelöt egy seagate st340016a lemezem zárlatos lett (táphiba vitt mindent) Sikerült szereznem egy megegyező működő típust. Kicseréltem az elektronikát, eredmény, már nem zárlatos, de nem történik semmi a bios sem ismeri fel, lehet e még valamivel próbálkozni (a rajta lévő adatok kellenének). Üdv blackbird21
Szia!
Ha így sem működik akkor valószinűleg a fejen lévő előerősítő is tönkre ment a zárlatkor.Ezen már csak adatmentő cég segíthet. ![]()
Szia
Köszi
Üdv
Az én seagate winchesterem is behalt. Egy külső mobile rackben van. Már nem használtam vagy egy hónapja. Mennem kellett telepíteni gépet, így betettem a laptop táskába. Előveszem, bedugom a tápját, és a LED felvillan majd elalszik a racken. Újból bedugom, de semmi. Lehúzom a winchester tápcsatlakozót, akkor beindul a rack.Van rajta egy IC ami eléggé melegszik, mondhatni forró.Az van ráírva hogy:SMOOTH meg egy rakás szám.Lehet vele valamit tenni vagy kuka? Pontos típusa Seagate Barracuda 7200.10 250Gb
Sziasztok !
Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a hiba van egy Samsung SP1654N IDE winchester és tegnap vissza raktam a gépbe nem működik , mikor össze dugom a vezetékeket és indítanám a gépet nem indul el a gép , lehúzom az áram vezetéket winchester-ről a táp vezetéket az alaplapról majd vissza úgy megy csak a gép , de winchester nélkül, más gépbe is ezt csinálja. ![]()
Valószínűleg zárlatos, és tilt a táp. Kösd, be, hogy csak áramot kapjon. Ha a HDD hibás, akkor is a BIOS el kellene különben, hogy induljon. Lehet érdemes megnézni mi szállhatott el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |