Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az szééép... Hetente egyszer mehetnek akihez akarnak. Komolyan mondom felakasztom magam.
![]()
Én a K-Lite codec packot szoktam feltenni, meg egy winampot és egy VLC-t. És nem is nagyon van olyan formátum, amit így ne lehetne lejátszani. (Mivel a K_Liteban van saját lejátszó is.)
![]()
Korábban én is ezt használtam. Akkor továbbra is. Én a winampot megutáltam kb 2 éve. Azóta Jettaudio van
![]()
Én mindenhez a KMPlayert használom, codec pack nélkül.
Köszi! De már feltettem a K-Lite codect
![]() ![]() ![]()
Az a probléma, most sem tudtok angolul. A magyar oktatás nem készít fel a valós igényekre és nyelvi szükségletekre, nem tudja vagy nem akarja azt megtenni (végy magánórát 3000 Ft-tól felfelé / 45 perc), mint a nyugati (a svédek, finnek folyékonyan beszélik egymás nyelvét, plusz az angolt. Ééééééérdekes, ott meg lehetett csinálni?). Én 18 év angol tanulás után kezdem úgy érezni, hogy valamit kapizsgálok (NEM tudok! Óriási különbség.). Köszönhetem annak, hogy bejártam az összes létező főiskolai fakultatív angol órára - 6 félév - plusz az anyanyelvi lektor beszélgetős angolórájára. Azaz: csak és kizárólag az önszorgalmamnak köszönhetem, hogy megvan a nyelvvizsgám - ami fontosabb: van nyelvtudásom, nem ám a jó öreg magyar nyelv"oktatásnak". Mindemellett ne feledjük: a nyelvvizsga csak papír. A tanfolyamokon a tanárok a típus specifikus tananyagot nyomják, és ha eleget tejeltél, akkor meg "véletlenül" a nyelvvizsga feladatsort oldatják meg veled, amit másnap kapsz.
Undorító. Sőt: az egyik ismerősöm írta: voltak / vannak "buktató" bizottságok is. Tehát: van nyelvvizsgád: azaz tudsz "TELC-ül", vagy "ORIGÓ-ul", vagy "PITMAN-ul", és a többi, de semmi garancia nincs rá, hogy az élő nyelvet is tudni fogod. Sőt, semmi köze nincs az élő nyelvhez egy 100 éves prof 200 éves angol nyelvtan könyvének a ma használt idegen nyelvhez.
Igen az a baj, hogy szinte sablonszöveg kell a nyelvvizsgához. Gimibe a tanárom mondta nem egyszer, hogy csak kicsit kellene rátanulnom és el kellene mennem megpróbálni a nyelvvizsgát. Hát ez az, amit nem fogok, próbálni. Nincs felesleges 40-50 ezrem, amit kidobhatnék az ablakon, mivel tuti lenne valami buktató a dologban, hogy nehogy már elsőre sikerüljön minden. Láttam osztálytársaméknak, akik különórára jártak, nekik sem sikerült, csak 3-4 próbálkozásra. Köszönöm, ebből én nem kérek. Meg a sablonszöveggel sokat érek. Betanulom vizsga előtt, elmondom és egy hét múlva azt sem tudom miről volt ott szó. Meg azzal megint sokat ér az ember az életben.
![]()
Akkor nem lesz diplomád, mert az új oktatási miniszter is kijelentette: megmarad a rendszer. A Keszei is hallgat a témában. Elindított volna egy ilyen mozgalmat (le a nyelvvizsgával), de valamiért (vajon miért?) lefulladt. Túl sok ember érdeke fűződik a rendszer fenntartásához (több száz nyelviskola, nyelv"tanárok"), itt már csak az Unió segíthet, de az meg nem fog beleszólni a hazai érdekekbe. Ennyi. Fal, végállomás, 22-es csapdája. Azért megér még egy-két kört, de a kudarc 99%-os. Nekem eddig 68 ezer Ft-omban van benne bálintka baromsága. Ez nem más, mint gusztustalan állami (másod) pénzbehajtás, immár 13 éve.
Zoli, mindenhol rosszul tanítják, ennyi nyelvérzéketlen ember nincs - alig beszél a magyar ember idegen nyelveket. Legalábbis, ha azt akarom bizonyítani, akkor alig. Lehessen mire fogni a nyelvvizsga "szükségességét". Azért tanítják rosszul (direkt!), hogy utána a saját vizsgáikon kivághassanak. Ennyi. Más országokban megy, nálunk direkt nem.
Egy svájci-magyar kettős állampolgár írta: sehol máshol Európában nincs állami nyelvvizsga. Az meg pláne nem, hogy egy már megvédett megszerzett kompetencia kiadásának (ami a tied!) feltétele legyen. Megesett az a baki, hogy portugál nyelvvizsga volt a felvételi követelmény az ELTE-n, holott hazánkban sosem volt akkreditált portugál nyelvvizsga. Erre a fent említett személy (a kettős állampolgár) azt javasolta, hogy menjen az illető Portugáliába, tegye le ott az egyetemet, és ne tegye ki magát a magyar bürökrácia szándékos idegörlő mutatványainak. Azaz: külföldön sok minden ésszerűbb, ez is. A teljes reagálás - a komment is megdöbbentő Nem a portugál nyelvvizsga követeményt kell megszüntetni, hanem az egész rendszert, és haladéktalanul kiadni - no de sűrű bocsánatkérések között - minden visszatartott diplomát. Ennyit, és nem többet. Ja hogy sérül pár ezer ember érdeke, ezzel szemben pár százezer ember jogorvoslatot nyer? Ez már csak "mellékes" hozadék. Nem mellesleg mindent gyűjtök minden fórumról, médiáról, ami a témába vág. Addig nem nyugszom, amíg meg nem szűnik a rendszer. Elmegyek akár az uniós bizottságokig is. Ezúton kérnék mindenkit, írjon nekem, ha valami ilyen disznóságról tud. Jogsérelem, nem megfelelő elbánás, megalázás, vagy hasonló.
Majd ha ott tartok, akkor nem jókedvemből, de muszáj leszek letenni. Addig is marad ez a rendszer, nem nagyon tudunk mi ez ellen tenni semmit. legalább akkor valami normális feltétele legyen a dolognak, pl a szakhoz kapcsolódó szakmai nyelvtudás, vagy valami.
Másnak is vacakol a netje itt a fórumon, vagy csak én kapom az áldást a technika ördögétől?
Tegnap óta hol nincs, hol van kapcsolat és még a sebesség is alacsonyabb a megszokottnál. Bács-Kiskun megye-->Ballószög.
Nekem minden jó. Bács-Kiskun megyek -> Kalocsa.
Itt is szoktak történni érdekes dolgok. Van amikor napokig ugyan így akadozik, mint neked. Általában, ha értesítjük őket a hibáról, kapcsolják az informatikusukat, aki"szar a géped, elhasználta az IP címeket" szöveggel elküld.
Elhasznált IP címeket 1000HUF/db-ért felújítom, garancia 5 év.
![]()
A nyelvvizsgával nekem nem kell bajlódnom, mert ha majd visszamegyek az egyetemre akkor nem kell felvennem az idegen nyelvet. A gestuno nyelvet sok országban megértik. Itt Magyarországon alig értik egy páran. Csak hogy egy párat említsek: Angliában, Németországban, Franciaországban, Görögörszágban viszont jóval többen megértik, ha a siket elkezd jelelni és jelelve bizony tudnak neki válaszolni. A gestuno nyelv az nem más mint a nemzetközi jelnyelv ami az én anyanyelvem
Anno én is jelelésből szerettem volna vizsgázni de elhajtottak. Azt mondták az nem nyelv. Akkor mi rosseb??!! Imádom az ilyen nagyon okos **szjancsikat...
![]()
Itt i i i i s akkaa k adozik a net lehet a sok eső az o o ka.
![]()
A jelnyelvet sajnos még nem fogadják el nyelvvizsgaként az egyetemek. :no: Nekem igen sokáig (7 éves koromig) tartott mire meg tudtam tanulni beszélni magyarul.
Itt sem más a helyzet. Elég hullámzó sebességgel megy.
Ma szükségmegoldás gyanánt lefokoztam a vfd órámat a "low-cost" kategóriába. A programja átköltözött egy fele akkora kontrollerbe, mint amibe eredetileg terveztem, 1 üres láb maradt még(gondolkozok még, hogy mire használjam
![]() ![]()
A vízhűtése nem gyenge, a műödtető füst miatt ilyen a víz?
Tényleg ilyen füst-utántöltő készüléket vagy löttyöt lehet kapni valahol?Néha jól jönne...
![]() ![]()
Ha már szóba került az angol... Ma bevásárlás ööö shoppingolás közben újabb gyöngyszemét fedeztem fel a "magyar" utóneveknek, Krisztofer személyén bemutatva, akit a helyi hipermarketben szólított magához mamája...
![]()
Brazil volt, fogadjunk?
![]() ![]() ![]()
Mellesleg ha valaki fel szeretne köszönteni február 21-én, két napos csúszás még belefér úgy, hogy a napján köszönt
![]()
Én felköszöntelek, ha te felköszöntesz majd az én születésnapomon, mikor Péter lesz...
![]() ![]()
Honnan tudod, hogy december 9-én születtem?
![]()
Mármint te születtél december 9-én?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |