Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   18 / 173
(#) pucuka válasza gkari hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Jó vétel volt, tényleg jó szkóp. Gratula.
(#) uramesi89 hozzászólása Szept 2, 2010 /

Hali.Ha valaki tud egy jó és olcsó helyet ahol olcsón lehet kézi szkópot vagy asztali szkópot venni az irjon legyenszives.Csak uj érdekel.
(#) El_Pinyo válasza uramesi89 hozzászólására (») Szept 3, 2010 /

Szervusz Juszuke!
A vaterán érdemes körülnézni, időnként vannak új szkópok is tűrhető áron.
Üdv.
(#) Gyimate hozzászólása Szept 3, 2010 /

Sziasztok!
A szkóp amit még a múltkor kérdeztem tőletek, hogy megvegyem-e egy nagyon jó vétel volt. Az árához képest nagyon sokat tud, remek állapotban van, és a kezelése is eléggé egyszerű. Annyit mondok nektek, hogy Meszi bácsitól nyugodtan vehettek szkópot, mert megéri!
(#) Proci_85 hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok!

Véleményetek szerint egy jó állaptú, hibátlan HITACHI V212 20MHz-s szkóp megér 35 ezret?

A másik kiszemeltem ez a 22 ezres 10MHz-s japán szkóp link
Köszönettel, Proci
(#) gkari válasza Proci_85 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Ajánlom figyelmedbe egy korábbi hsz.-omat(#789485), uaz a forrás a vakerán ismét egy ugyanolyat hirdet!
(#) Proci_85 válasza gkari hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Köszi, az már nagy lenne nekem. Ezek a Hitachi és társaik jobban tetszenek. Suliban is ilyenekkel mértünk, így kicsit érzelmi alapon is ezek felé hajlok
Szóval volna egy 2x20Mhz-s 35E-ért (Hitachi V-212) vagy 2x40Mhz-s 50E-ért (Hitachi V-422). Szerintem a 20Mhz is untig elég lenne nekem. Végül is időzítő áramköröket, disszipatív labortápot néznék (gerjed-e). Kapcsüzeműt nem hiszem, hogy mélységében vizsgálnék. Erősítő áramköröket. Szóval kisebb hobby célokra venném, hogy lássam végre vizuálisan is a történéseket

Aztán később ki tudja. Ha hosszútávra veszem 40Mhz biztos jobb vétel, de félek, hogy nem használnám ki.
(#) water válasza Proci_85 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

A helyedben a 2x20-asat venném, elég lesz.
(#) Proci_85 válasza water hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Köszönöm a megerősítésed water.
(#) LacaHero hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sziasztok!

Hosszan internet böngészés után jutottam el erre az érdekes fórumra. Szeretném a segítségeteket kérni. Hajdan gyermekkoromban Commodore 64 rajongó voltam és most újra előjött a nosztalgia hangulatom, így vettem a vaterán egy gépet + egy rossz alaplapot is. Gyermekkoromban ez a gép a mennyországot jelentette, akkor eszembe se volt felnyitni. Azóta foglalkoztam kezdő hobbista szinten pár PIC es kapcsolással is, de most arra gondoltam, hogy nagyon jó tanulmány lenne a C64-et mint (mai szemmel) egyszerű számítógépet megismerni (és a rossz alaplapút megjavítani).
Tehát kérdésem, hogy hobby szinten C64 (1Mhz), Amiga 7-40Mhz és PIC szerelésekre milyen szkópot javasoltok? Ezek ugyebár digitális kapcsolások és nem tudom, hogy a sok szép régi analóg szkóp jó e hozzájuk. Mert előfordulhat, hogy egy jelfolyamot mondjuk el is kell tárolni. A neten rengeteg szkópot láttam, 10eFt - 999eFt között és teljesen tanácstalan vagyok. Mindenképpen 100 illetve 60 ezer ft alatt keresgélnék, de persze nem tudom az ár teljesítményt sem meghatározni a látottaknál. Vaterán is rengeteg volt, és találtam direkt használt szkóp boltot is. Nekem PC-re köthető USB-s szkóp is megfelelne, nézegettem azokat is. Volt ami valamilyen jelgenerátorként is működik, szóval ez azt jelenti, hogy lehetne pl. órajelgenerátor is??

Bocsánat a hosszú levélért, előre is tisztelettel megköszönöm a segítségeteket!
(#) uramesi89 válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

(#) LacaHero válasza uramesi89 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Köszi!

Ez amúgy egy márkás gyártó? Mert 100eFt felett már nagyon a legfelső határokat súrolja. Mit tud speciálisat ami alapján ajánlottad?

Köszi
(#) uramesi89 válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Hali ha én pc-s csopot akarnék venni ezt venném.ezzel nagyon nagyon sok mindent lehet, na és persze 200MHz-es ami nem semmi.De nézz körül ezen az oldalon.Szerintem ha veszel akkor ujjat.Ez egy tipp.Én nem vennék használtat.Tul nagy a bukás rajt ha behal a gép és nincsen gar rá.
(#) LacaHero válasza uramesi89 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Köszi! Ezen az oldalon csak viszonteladók láthatják az árakat? Ez jelgenerátorként is működik? Nem ragaszkodom PC-s oszcilloszkóphoz, csak gondoltam jobb az ár/teljesítmény mutatója.
(#) szücsien válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szia!

Az alábbi szkópot szintén érdemes megfontolni.
Rigol DS1052E
(#) LacaHero válasza szücsien hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Hát ahogy nézem ezt nem nagyon találtam Magyarországon. Meg, hát az ára ... hmm sokkal 100eFt felett van sajnos. Vagy rosszul láttam?
(#) emmzolee válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Én is sokat gondolkoztam, hogy mit vegyek. Végül megvettem a Rigol1052E -t.

Képek a szkópomról (működés közben is)

Amiért mellette döntöttem: Nagy a tároló kapacitása, FFT-t is tud, 2 sugaras, és 50MHz-es. Tudsz usb-re menteni képernyő képeket, Tudsz elmenteni jelfolyamot, amit aztán vissza tudsz játszani, és lehet menedzselni egy rákapcsolt számítógépről, azaz az összes kezelőszerve és a képernyője elérhető egy számítógépről, az összes funkciójával együtt.
Nekem ennyi untig elég.
A menüje elsőre bonyolultnak tűnik, de nagyon logikus, és könnyen kezelhető.
A vaterán árulják 100 alatt van az ára. Én is onnan szereztem.
(#) LacaHero válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Köszi! Megnéztem a vaterán de nincs fent ilyen, csak
60MHZ DIGITÁLIS TÁROLÓS OSZCILLOSZKÓP RIGOL 1062CA - 249400 Ft-ért. Te hol vetted?
(#) bbatka válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Szerintem az OWON elég kedvező áru a képességeihez képest. pl. itt

Írok neked privátot.

Ja, és azt nem is írtam, hogy firmware frissítéssel lehet belőle csinálni 2X100MHz-es szkópot. Én még nem próbáltam ki, de van róla video ha majd aktuális lesz esetleg.
(#) LacaHero válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Bővebben: Link erről mi a véleményetek?
(#) mex válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Ezekkel a cuccokkal én úgy vagyok mint a kombináltfogóval: sokmindenre jó, helyettesíthet egy villáskulcsot, oldalcsípőt, sikattyút, mifenét, de nem igazi egyik feladatra sem.

Kérted privátban a Rigol DS1052E szkóp paramétereit.
(#) LacaHero válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Egy egész éjszakai keresgélés után jöttem rá, hogy nekem lehet nem is oszcilloszkóp, hanem logikai analizátor kell a digitális áramkörök tanulmányozására. Lehet nem ebbe a topicba tartozik, de mit szóltok ehhez: Bővebben: Link

Bár olvastam olyanról is, hogy az oszcilloszkóp is tud néha ilyet, de félek azok nagyon drágák. Esetleg tudtok ilyet?

Köszi
(#) gkari válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Lehet, hogy ez kell neked?Bővebben: Link
(#) bbatka válasza LacaHero hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

OWON MSO7102TD . Feljebb már belinkeltem. Esetleg az olcsóbb változat MSO7102T
Ha logikai analizátor nélküli tárolós változatot választasz akkor figyelj rá hogy legalább 1M pontos tárja legyen. Ami még eszembe jutott hogy a mintavételi sebessége ne legyen 100MS/s alatti , mert be fog csapni.
Én nem rég vettem egy MSO7102TD-t. Nagyon kellemes eszköz. 20ns szélességű impulzusokat vizsgáltam vele. Három jelforrásból egyszerre. 56us, 700ns, 13440us impulzus sorozatokat egyszerre. Nem volt egyszerű a mérés, mert az impulzus szélesség és a köztük lévő távolság aránya nagy. Nagyon pontos az OWON.
(#) LacaHero válasza gkari hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Szia! Tényleg nagyon kedvező árú az a HP 1600A LOGIKAI ÁLLAPOT ANALIZÁTOR, viszont kicsit félek attól, hogy ha rossz akkor nincs esélyem megjavítani, sőt még vásárláskor se tudom eldönteni, hogy működik-e mert sosem volt még hasonlóhoz se szerencsém. De azért köszi, követem a licitjét!
(#) Tasznka hozzászólása Okt 4, 2010 /

Sziasztok!
Szerintem érdemes,jó vétel ez a Rigol.Én is most vettem,bár Hongkong-ból jött,ezért kellett rá várni 1 picit
Leteszteltem,amennyire az időm engedte,és így elsőre jónak tűnik

rigol.jpg

(#) Ktulu válasza Tasznka hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Eddig csak pozitivat hallottam rola. Sot egy kis modositassal 100MHz -esre alakithato. (A hardver resze megegyezik a 100MHz-es modelevel)

ps. mennyibe fajt?
(#) Tasznka válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Tudom,de még egyenlőre elég az 50Mhz
még nem akarom piszkálni
majdnem 115
Következő: »»   18 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem