Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Jó vétel volt, tényleg jó szkóp. Gratula.
Hali.Ha valaki tud egy jó és olcsó helyet ahol olcsón lehet kézi szkópot vagy asztali szkópot venni az irjon legyenszives.Csak uj érdekel.
Szervusz Juszuke!
A vaterán érdemes körülnézni, időnként vannak új szkópok is tűrhető áron. Üdv.
Sziasztok!
A szkóp amit még a múltkor kérdeztem tőletek, hogy megvegyem-e egy nagyon jó vétel volt. Az árához képest nagyon sokat tud, remek állapotban van, és a kezelése is eléggé egyszerű. Annyit mondok nektek, hogy Meszi bácsitól nyugodtan vehettek szkópot, mert megéri!
Sziasztok!
Véleményetek szerint egy jó állaptú, hibátlan HITACHI V212 20MHz-s szkóp megér 35 ezret? A másik kiszemeltem ez a 22 ezres 10MHz-s japán szkóp link Köszönettel, Proci
Ajánlom figyelmedbe egy korábbi hsz.-omat(#789485), uaz a forrás a vakerán ismét egy ugyanolyat hirdet!
Köszi, az már nagy lenne nekem. Ezek a Hitachi és társaik jobban tetszenek. Suliban is ilyenekkel mértünk, így kicsit érzelmi alapon is ezek felé hajlok
Szóval volna egy 2x20Mhz-s 35E-ért (Hitachi V-212) vagy 2x40Mhz-s 50E-ért (Hitachi V-422). Szerintem a 20Mhz is untig elég lenne nekem. Végül is időzítő áramköröket, disszipatív labortápot néznék (gerjed-e). Kapcsüzeműt nem hiszem, hogy mélységében vizsgálnék. Erősítő áramköröket. Szóval kisebb hobby célokra venném, hogy lássam végre vizuálisan is a történéseket Aztán később ki tudja. Ha hosszútávra veszem 40Mhz biztos jobb vétel, de félek, hogy nem használnám ki.
A helyedben a 2x20-asat venném, elég lesz.
Sziasztok!
Hosszan internet böngészés után jutottam el erre az érdekes fórumra. Szeretném a segítségeteket kérni. Hajdan gyermekkoromban Commodore 64 rajongó voltam és most újra előjött a nosztalgia hangulatom, így vettem a vaterán egy gépet + egy rossz alaplapot is. Gyermekkoromban ez a gép a mennyországot jelentette, akkor eszembe se volt felnyitni. Azóta foglalkoztam kezdő hobbista szinten pár PIC es kapcsolással is, de most arra gondoltam, hogy nagyon jó tanulmány lenne a C64-et mint (mai szemmel) egyszerű számítógépet megismerni (és a rossz alaplapút megjavítani). Tehát kérdésem, hogy hobby szinten C64 (1Mhz), Amiga 7-40Mhz és PIC szerelésekre milyen szkópot javasoltok? Ezek ugyebár digitális kapcsolások és nem tudom, hogy a sok szép régi analóg szkóp jó e hozzájuk. Mert előfordulhat, hogy egy jelfolyamot mondjuk el is kell tárolni. A neten rengeteg szkópot láttam, 10eFt - 999eFt között és teljesen tanácstalan vagyok. Mindenképpen 100 illetve 60 ezer ft alatt keresgélnék, de persze nem tudom az ár teljesítményt sem meghatározni a látottaknál. Vaterán is rengeteg volt, és találtam direkt használt szkóp boltot is. Nekem PC-re köthető USB-s szkóp is megfelelne, nézegettem azokat is. Volt ami valamilyen jelgenerátorként is működik, szóval ez azt jelenti, hogy lehetne pl. órajelgenerátor is?? Bocsánat a hosszú levélért, előre is tisztelettel megköszönöm a segítségeteket!
Hali tessék ez egy pc-s scope.84e nettoba.
http://www.tme.eu/html/HU/2-csatornas-oszcilloszkop-adapter-200mhz/...y.html
Köszi!
Ez amúgy egy márkás gyártó? Mert 100eFt felett már nagyon a legfelső határokat súrolja. Mit tud speciálisat ami alapján ajánlottad? Köszi
Hali ha én pc-s csopot akarnék venni ezt venném.ezzel nagyon nagyon sok mindent lehet, na és persze 200MHz-es ami nem semmi.De nézz körül ezen az oldalon.Szerintem ha veszel akkor ujjat.Ez egy tipp.Én nem vennék használtat.Tul nagy a bukás rajt ha behal a gép és nincsen gar rá.
Köszi! Ezen az oldalon csak viszonteladók láthatják az árakat? Ez jelgenerátorként is működik? Nem ragaszkodom PC-s oszcilloszkóphoz, csak gondoltam jobb az ár/teljesítmény mutatója.
Hát ahogy nézem ezt nem nagyon találtam Magyarországon. Meg, hát az ára ... hmm sokkal 100eFt felett van sajnos. Vagy rosszul láttam?
Én is sokat gondolkoztam, hogy mit vegyek. Végül megvettem a Rigol1052E -t.
Képek a szkópomról (működés közben is) Amiért mellette döntöttem: Nagy a tároló kapacitása, FFT-t is tud, 2 sugaras, és 50MHz-es. Tudsz usb-re menteni képernyő képeket, Tudsz elmenteni jelfolyamot, amit aztán vissza tudsz játszani, és lehet menedzselni egy rákapcsolt számítógépről, azaz az összes kezelőszerve és a képernyője elérhető egy számítógépről, az összes funkciójával együtt. Nekem ennyi untig elég. A menüje elsőre bonyolultnak tűnik, de nagyon logikus, és könnyen kezelhető. A vaterán árulják 100 alatt van az ára. Én is onnan szereztem.
Köszi! Megnéztem a vaterán de nincs fent ilyen, csak
60MHZ DIGITÁLIS TÁROLÓS OSZCILLOSZKÓP RIGOL 1062CA - 249400 Ft-ért. Te hol vetted?
Szerintem az OWON elég kedvező áru a képességeihez képest. pl. itt
Írok neked privátot.
Ja, és azt nem is írtam, hogy firmware frissítéssel lehet belőle csinálni 2X100MHz-es szkópot. Én még nem próbáltam ki, de van róla video ha majd aktuális lesz esetleg.
Bővebben: Link erről mi a véleményetek?
Ezekkel a cuccokkal én úgy vagyok mint a kombináltfogóval: sokmindenre jó, helyettesíthet egy villáskulcsot, oldalcsípőt, sikattyút, mifenét, de nem igazi egyik feladatra sem.
Kérted privátban a Rigol DS1052E szkóp paramétereit.
Egy egész éjszakai keresgélés után jöttem rá, hogy nekem lehet nem is oszcilloszkóp, hanem logikai analizátor kell a digitális áramkörök tanulmányozására. Lehet nem ebbe a topicba tartozik, de mit szóltok ehhez: Bővebben: Link
Bár olvastam olyanról is, hogy az oszcilloszkóp is tud néha ilyet, de félek azok nagyon drágák. Esetleg tudtok ilyet? Köszi
Lehet, hogy ez kell neked?Bővebben: Link
OWON MSO7102TD . Feljebb már belinkeltem. Esetleg az olcsóbb változat MSO7102T
Ha logikai analizátor nélküli tárolós változatot választasz akkor figyelj rá hogy legalább 1M pontos tárja legyen. Ami még eszembe jutott hogy a mintavételi sebessége ne legyen 100MS/s alatti , mert be fog csapni. Én nem rég vettem egy MSO7102TD-t. Nagyon kellemes eszköz. 20ns szélességű impulzusokat vizsgáltam vele. Három jelforrásból egyszerre. 56us, 700ns, 13440us impulzus sorozatokat egyszerre. Nem volt egyszerű a mérés, mert az impulzus szélesség és a köztük lévő távolság aránya nagy. Nagyon pontos az OWON.
Szia! Tényleg nagyon kedvező árú az a HP 1600A LOGIKAI ÁLLAPOT ANALIZÁTOR, viszont kicsit félek attól, hogy ha rossz akkor nincs esélyem megjavítani, sőt még vásárláskor se tudom eldönteni, hogy működik-e mert sosem volt még hasonlóhoz se szerencsém. De azért köszi, követem a licitjét!
Sziasztok!
Szerintem érdemes,jó vétel ez a Rigol.Én is most vettem,bár Hongkong-ból jött,ezért kellett rá várni 1 picit Leteszteltem,amennyire az időm engedte,és így elsőre jónak tűnik
Eddig csak pozitivat hallottam rola. Sot egy kis modositassal 100MHz -esre alakithato. (A hardver resze megegyezik a 100MHz-es modelevel)
ps. mennyibe fajt?
Tudom,de még egyenlőre elég az 50Mhz
még nem akarom piszkálni majdnem 115 |
Bejelentkezés
Hirdetés |