Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ez jó ! Egészen biztos volt egy ipari kém az erősítős találkozón .
"Pure Class A" Ez jól hangzik! :smoke:
Milyen jól kitaláltad a HTA kapcsán a nyitott elrendezést, a látszó panelt, két oldalt burkolt trafóval.
Azt latom hogy MT-200-as tokozasu tranyo, csak azt nem mi a tipusa.
Az enyemben A1216 - C2922 paros van. )
Gyönyörű munka, gratula!
Most kellene neki egy szép doboz...
Ezt mond a gyártó cégnek akik 15000€-ért adják.
Hm... kissé tájékozatlan vagyok... azt hittem te csináltad.
Van ennek rajza? Copizhatnánk, még a negyedéért is megérné... Hogy jön ki ebből 2 x 400 W A osztályban? Még a 2 x 100 is nehezen hihető, annyira kicsik a hűtőbordák. De hát, ők tudják... Ventillátort meg nem látok sehol.
Hello
Az imént , hogy pontos legyek kb. 12:00 - kor nagyot szívtam az elektro boltban. A mellékelt kapcsihoz nem volt 2n3055-ös tranyó. Úgyhogy gondoltam akkor kérek helyette valami bd-t. Na itt jön gubanc most melyik a npn?, a bd249 vagy a 250. És én persze hogy bd250-est vettem amiről itthon kiderült hogy pnp. Úgyhogy a kérdésem az hogy ezt a rajzot át lehet úgy variálni hogy menjen velük? Minden megvan hozzá, és nincs pénzem most új alkatrészekre. Segítsetek. Üdv, kisedison
Én visszamennék még most a boltba, hogy kicseréltessem.
Kössz, csak a bolt az Kaposváron van én meg 7km-re lakom a várostól. És alkatrészt szerintem nem cserélnek.
Simán vissza cserélik, és felülsz a biciklidre, és 20 perc alatt max ott vagy. Vagy gyalog mondjuk max 2 óra. Nekem ennyit megérne pláne akkor ha újat próbálok ki és nincs pénz másik alkatrészre.
Ha ráér estig, akor átrajzolom.
Már nem kell. Kb. 3/4 - ed órája értem haza bringával. Szó nélkül kicserélték.
Ha már megcsináltad a rajzot akkor felteheted de ha még nem álltál neki akkor nem muszály.
Azt azért tudod, hogy ez nem A osztályú? Bár be lehet arra állítani. Még nem tudtam nekiállni az átrajzolásnak, de jobb, hogy sikerült kicserélned a tranyókat.
Akkor milyen osztályú? B?
Az egy AB-osztályu .
Át lehet variálni. Minden egyes tranzisztort a saját komplementer párjával kell helyettesíteni, és természetesen fordított polaritást kell alkalmazni.
Alaposan átolvastam a Hapro által készített kis cikket a Hiraga Le Monstre nevezetű erősítőről. Lenne vele kapcsolatban pár kérdésem:
1. Mennyi a be ill. a kimeneti impedanciája? 2. Az egyik képen 1 heli trimmer van. A másikon 3. (A kapcsolásban 1 szerepel.) Melyiket ajánlatos megépíteni. Vagy esetleg egy heli csak párbaválogatott alkatrészeknél játszik? 3. A BC tranyóknak is kell hűtés, vagy csak a jobb együttfutás érdekében van a hűtőbordához nyomva a képen? 4. Mivel elég drágák a Hapro kolléga által használt MJL tranyók érdemes-e őket MJE2955T és MJE3055T nevezetű tranyókkal helyettesíteni? (Én adatlap alapján nem vettem észre olyan eltérést, ami itt problémát okozhat.) 5. A tápot kisebb pufferekkel (22000µF/csatorna) és esetleg 7812 +BD kiegészítéssel nem jobb lenne megépíteni?
-Az impedanciákra nem tudok válaszolni, nem tudom mérni, és kiszámolni sem.
-Rakhatsz 1 heli trimmert de akkor párba válogatott alkatrészeket használj. -pontosan az együttfutás érdekében vannak a bordán, ha nem lenne, akkor mászkálna el az áramfelvétel, és munkapont - Gyakorlatilag betehetsz akármilyen PNP-NPN párost, így más hangot képezve az általam építettől... nem állítom, hogy ez így a legjobb. nekem ilyen van és kész. Ilyen tranyó volt itthon és ezt tettem bele. -Tápon gondolkodtam én is, hogy LM338-337 párossal készítenék neki tápot, mert valahol láttam, hogy ilyennel építettek egy ugyanilyen végfokot, aztán kipróbáltam labortápról, semmi zúgás, búgás, majd csak graetz+puffer párosról, és arról sem volt semmi számottevő zúgás-búgás, így úgy döntöttem, hogy elhagyom a szerző ajánlatát (CRC), és azt felülbíráltam, egy sima graetz+puffer tápra. Bár az említett LM IC-k már megvannak hozzá, mégse készítettem belőlük tápot. Azt hogy jobb lenne-e azt nem tudom eldönteni, nekem sokkal szimpatikusabb ez az egyszerű megoldás mint ha IC-zgetnék még a tápban. Építsd meg és akkor meglátod, hogy jobb-e vagy sem. Eljössz és meghallgatod ezt így ahogy van, aztán meg a tieddel összehasonlítod. Egy tapasztalatot azért leírnék róla: megépítettem, és messze ez tűnik nekem itthon a legjobbnak mindegyik közül, viszont elvittem az AAÉT-re és ott két HTA mérte össze vele a tudását Moszkvai kolléga dobozain. Csúnyán lebőgött...értetlenül álltam a dolog előtt, és itthon is végeztünk "hallgatózást" pár napja, és messze- magasan ver minden végfokot a saját dobozaimon, kábelekkel stb...Ez egy furcsa tapasztalat, de így van, talán nem minden hangcucc a kedvence, vagy annyira jók voltak azok a HTA-k (amikből van nekem is pont ugyanolyan , de lehet, hogy nem is pont ugyanolyan), hogy nincs miről beszélni.
MŰKÖDIK!!!
+-12V-ról tudtam eddig csak meghajtani, de így is nagyon jól szól, csak nem adja le a névleges teljesítményt. Amúgy miért van az hogy szól hangszínszabályzón keresztül, és feltolom a mélyet akkor csak a + ágban lévő tranyó melegszik nagyon, a - ágban lévő pedig alig érezhetően. Miért van ez? Üdv, kisedison
Ügyes!
Hali!
Próbáld állítani az Ofxet-et
Talán offset-et babaarc.
Ja csak nem tudtam,hogy írják
Az offset az az egyik BC547 - esnél lévő trimmer?
Sziasztok! Mint sokan mások én is bizonytalan vagyok abban hogy melyik topikban érdemes írnom a problémámról. Az az úgynevezett "problémám" hogy kinéztem magamnak egy 5.1-es Magnat Supreme 100 hangfalszettet de nem tudom milyen erősítőt kell mellé venni ami a megfelelő teljesítményt tudja nyújtani a működtetéséhez. Az erősítők terén teljesen tanácstalan vagyok mert nemigazán volt még doglom velük. Ennek a hangfal szettnek 345 Watt-os teljesítménye van szóval gondolom valami ehhez hasonló erősítő kell vagy valami ilyesmi de épp ezért kérek tanácsot! Mellesleg a számítógéphez szeretném a hangcuccot! Remélem hogy egyáltalán megoldható ez. Perpillanat 65 ezer Ft-ért lehet beszerezni és nekem 80-85 ezer Ft-om lenne amit a hangfalra és az erősítőre rá tudnék szánni és ezt úgy gondolom hogy használtan szereznék be egy olyanfajta erősítőt amit ti tanácsolnátok! Remélem érthetően fogalmaztam.
Hát ezzel nem sokat segítettél! Legalább azt mond meg hogy akkor melyikbe írjak!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |