Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Témaindító: rockersrac, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Szép!
Nekem is van egy retró orosz órám ez a kijelző van benne, 3db IC is mindent tud. Tudnak azért. Lehet még ilyen kijelzőt szerezni valahol? kicsit halovány már az enyém. üdv.
Ez is valami orosz órából volt, barna volt a burkolata, de az elektronika halott volt egy kicsit, mert csak 1db nullát jelzett, semmi mást. Már akkor órát akartam belőle csinálni, csak multiplexelt kijelző, és tudás hiányában váratott magára.
Nem tudom ,hogy lehet-e még ilyet kapni, de ennek még olyan fénye van, hogy ha nincs előtte a gyári sötétítő plexije, akkor éjszaka lámpaként funkcionálna. Lehet, hogy egy fényerőszabályzás nem ártana még bele.
Ja, ha gondolod, szétkapom az enyémet, mert azon van tompított-- > reflektor kapcsoló
És dobok fel képet.
Természetesen lehet Csak egy tipus kell, illetve ha van lábkiosztás, akkor már hasonlót lehet keresni bele…
IVL1-7 5
Ez lenne a típusa, van róla pár kép is, ha nagyon kell a bekötését is lerajzolhatom. kondorzs: köszi, de egyenlőre nem kell, meg ha meg is csinálom, akkor inkább a kontroller pwm kimenetével játszok majd el. Szerk.: A bekötést is megtaláltam az oroszoknál. Idézet: „ IVL1-7 / 5 (glow 5V, 120mA, anode, grid --27V, 12mA). .1 - Cathode (filament) .2 - Anode of the top point .3 - Grid 5-th digit .4 - Anode G .5 - E anode .6 - Grid 4-th digit .7 - Anode, C .8 - Anode of D .9 - Grid 3-rd digit 10 - the lowest point of the anode 11 - Grid 2-nd digit 12 - Anode B 13 - Anode F 14 - Grid 1-st digit 15 - anode A 16 - cathode (filament).”
Viszont nekem jól jött a típus, mert nem láttam ->rá, mellé írva.
Van nekem egy kistesója is (IVL2-7/5)
Üdv mindenkinek!
A címben szereplő orosz csövekről némi infó: http://vfdcso.atw.hu/iv6.html Használata az oldal alján, az orosz doksi után.
Ha jól emlékszem, akkor a hátulján van elrejtve a típus.
Az IVL2-7/5 tipusút megtaláltam, a többi NEC meg Futaba
Ja az nekem is megvan.
Visszakanyarodva az órához, az IV-6- os közös katódos, ezért az anódokat kellene kapcsolgatni. A sima 7 szegmenses órám, meg közös anódos Erős a gyanúm olcsón nem lehet ezt megúszni.
CD4543-as IC-t be lehet állítani közös anódoshoz és közös katódoshoz is. nagyon jó kis IC.
Hát arra találták ki a tranzisztorokat. Ha nem multiplexelve hajtja a csöveket és még másodperceket is akar, akkor alig kell pár tranzisztor az egészhez. 42 elég is hozzá.
Na igen.
Lehet, hogy mégis megértem, aki foggal körömmel védi a projektjét Mert mire összepakolom, meg kitalálom hogy meg mennyi addig elmegy a kedvem Jaja Itt hol lehet ilyet kapni MAx6921 és mennyiért, mert nyugatról drágácska rendelni.
Na ja, de ehhez kell mikrokontroller is. Viszont ha ő sima ttl/cmos alkatrészekből akarja megcsinálni, akkor a másik megoldás a jó. Egyébként én is néztem régebben ezt, de én ezzel csak 4 lábat spórolnék, tehát nem érné meg.
Valahol nekem lehet van ilyen IC, csak még nem szántam rá magam a használatára. Akkor még nem foglalkoztam kontrollerekkel.
Ha rólam van szó én PIC16f628 ra szeretném tervezni.
Találtam is a neten Ingrid féle kapcsit, ahol ki lehet váltani 2 tranyóval a Max-ot. Bővebben: ingrid IV-18
Akkor neked jó, mert én most, hogy keresgélek VFD óra ügyben mindenütt ezt látom.
Elvileg találtam már ingyen mitás lehetőséget is, de felejtős.
Megtaláltam, tényleg van 2db belőle. Ha kell adok egyet(vagy mindkettőt is). Szerintem én úgysem használom fel.
Nem 2 tranyóval, hanem 34-gyel! Nem mindegy...
Örülnék neki.
Megbeszéljük hogyé vagy miért?
Hát nem.
Kénytelen leszek Kínából rendelni vagy 100 db-ot
A többit inkább privátban, mert a modik még elküldenek melegebb éghajlatra a végén.
Ok!
Köszönöm a segítséget! Mindenkiét.
Sziasztok, kaptam egy kollégától egy ILC4-5/7 vfd csövet amely valaha egy elektronyika órában üzemelt. Az akkori szovjet technika jóvoltából a cső szinte újnak mondható, mert az sokkal hamarabb elpusztult, mintsem, hogy a cső elöregedhessen benne. Nincs valakinek egy egyszerű kapcsolása, amivel életre lehetne kelteni? Az eddig taglaltak iszonyúan bonyolultak. Üdv!
De komoly, hogy a felső pont helyett egy kis csengő jel van. Úgy látom hasonlít az enyémre, kivéve a kis csengő jelet.
Kicsit furcsák az "E" szegmensek, de egy ébresztőórát mindenképpen megér
Szia! Ami a képeken van az milyen kapcsolás? Hol találtál leírást a csőhöz? Már beírtam az orosz gugliba is cirillel de nem hoz fel semmit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |