Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Üdv. Valamit félreérthettél, klemo86 kapcsolása nem lessz jó az ICL7107 mellé, ő csak egy példát mutatatot be a mltiplexelés mikéntjéről
Idézet: . Próbálj meg beszerezni egyszerű nem multiplexelt kijelzőket. „Mert MPX-eshez ezt egyszerűbb használni, én is ezért építettem ilyenből számlálót…”
Nem értettem félre. Tisztába vagyok vele, hogy az ICL7107 nem jó nekem ide.
A 4553 helyett keresek IC-t, hogy a mért hőmérsékletet megtudjam jeleníteni. Sajna eddig nem találtam.
ICL7129 majdnem jó lenne, de az meg LCD-hez van és nem találom a LED verziót. márha létezik
Igen, ez csak a Clock-ra adott impulzusokat számolja 3 digitre megjelenítve, túlcsorduláskor nulláz! Biztos van 4 digites is, de Neked valami egész más kéne… Ha a nem MPX-es ICL-t alakítanád át, már az is egyszerűbb lenne (Megfelelő IC ismerete nélkül én azt csinálnám…)
4017 és 4069 jó öreg kombinációjával kéne valahogy megoldani a MPX-eresítését, ha nincs jobb ötlet
Na, valahogy így képzelem el, de ez csak vázlat! Ebben a formában is működne szerintem, de a tranyókák mögé is lehet, hogy raknék egy diódasort… Ez a kérdésre a válasz
Sőt, ott nincs is értelme a diódasornak, határozottan a tranyókák után kellenek!
Más dolgom is akadt, de megnéztem az utolsó rajzot.
Nincs az az isten, hogy én azt megcsináljam. Inkább veszek új alkatrészeket. Őszintén megmondva nem is értem, hogy ez hogyan működne. Kaphatok egy kis magyarázatot?
A cucc csak számolgat, a tranyósorokat egyszerre kapcsolgatja, így egyszerre 1 digit jeleit kapja a 7 szegmens. Ezt gyorsan kapcsolgatva nem is fog feltűnni, hogy kapcsolgatva van… Le van diódázva minden sor után a 7 szegmens, így nem kavarodnak össze (többek közt ezért). A 7 szegmenssel együtt kell kapcsolgatni az aktuális digiteket a kijelzőn, hogy minden helyiérték a saját helyén íródjon ki. Tranzisztormezőket használnék, és az egész bazárt SMD-ben. (Nálam a Spektrum-analizátor működik ezen az elven, csak egy kivezérlésjelzőt kellett építeni, és az az egy hajtja a 20 oszlopot szépen sorban. Ott agy oszlop kapja a plusz tápot, és vele egyidejűleg van a hozzá tartozó szűrő jele a kivez.jelző bemenetére kapcsolva.)
A legegyszerűbben akkor járnál, ha egydigites kijelzőket tennél bele! Hogy sorba álljanak, javaslom a tüskesorokba való pakolást, ami ugye az összesnek 1-1 darabból áll, így esélye se lesz ferdén állni (a másikhoz képest).
akárhány V-os digitális alapműszer V1 rajz.pdf
Megépítettem igaz 7106+lcd. De nem csinál mást csak össze-vissza villog meg kapcsolja a szegmenseket. Van valakinek tippe, hogy mi lehet a gond?
Nem értem,hogy ezt miért nekem címezted,de sajnos fogalmam nincs miért csinálja ezt.Én hőmérőt csináltam lcd-vel.Voltmérőt ezt építettem meg,de azóta is működik tökéletesen.
Nem konkrétan neked címeztem. csak a hivatkozás miatt :yes:
http://kitsrus.com/projects/k127.pdf nekem eddig csak működik. de ez sem tökéletes
Üdv.Az Alkotós feszmérőről kérdeznék.
Tudja valaki,hogy mi a teendő annak a megoldására,hogy a feszültségérték ne ugráljon annyira mert nálam még akksi feszültségmérésekor is ugrál az érték.Tantál kondik kellenének bele talán?
olvass vissza,mert már volt róla szó,hogy mi rá a megoldás.
Gratulálok.
Általában a panel hibája szokott lenni, mert ha a huzalozás nem jó, akkor a kijelzett érték változásához tartozó áramingadozások, rángatni tudják a referencia lábat, és ez bizony imbolygást eredményez. Amit én terveztem, azon figyeltem erre.
A paneled tökéletes ,könnyen után építhető csak kicseréltem a kerámiákat fóliákra és megoldódott a problémám.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy LCD kijelzős volt és amper mérőt, pontosabban 2-őt a kettős tápegységembe. Bármilyen ötletet, kapcsolást szívesen fogadok, még PIC-eset is, igaz avval még hadilábon állok, de biztos könnyebben meglehet valósítani mint egyszerű alkatrészekből. Felszeretném használni a Displaytech 162B típusú kijelzőmet. Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Edem
Mi a fontos az epites ? vagy hogy legyen muszer ?.
Olyan olcsok a kesz muszerek hogy nem erdemes idot vesziteni epitessel . Ha nem maga az eites a hobbi. Bolhapiacon ,kinai uzletekbe ( 1Euros uzletek ) lehet kapni kb 6 Euro -ert kis LCD kijelzos multimetert . Mar csak az a kerdes hogy a kijelzot meg lehet e "forgatni " ha nincs hely az egesz muszert odatenni az elolapra felallitva. Ez LCD -s lapnal bajosabb , LED-es valtozatnal nem olyan problema a vezetekeket meghosszabitani. Amugy itt temesvaron is lehet kapni KIT-eket ICL 709 ( mintha ez a tipus ..legalabb is lehetett mar reg nem voltam az uletbe ,en is akarok meg venni .olcso anszolut minden megvan csak oszse kell rakni ,panel muszernek kituno csak a szukseges par alkatrezs kel meg hogy aramot "Ampert" merjel , vagy egy par elotetellenallas /elooszto nagyobb feszultseget merni. ) szoval van ket tipus LED,es LCD . En LED-est vettem "KIT"-et osszeallitottam a kijelzoket a lap hossza ele tettem merolegessen a lapra igy nem foglal sok helyet az elolapon...
Szia!
Köszi a választ! Hát a kérdés jó, közre játszik az is hogy az építés élménye, és az is hogy legyen szuper kijelzésű műszer... Az is eszembe jutott hogy egy kijelzővel meglehetne oldani a az áram és a feszültség mérést. Megmondom őszintén az is hogy jól nézne ki, de most hogy így mondod, fontolóra veszem hogy vegyek vagy építek mert van benne valami amit mondtál... Minden esetre meglehetne valahogy oldani vagy tipped/tippetek lenne rá! Köszi
Megépítettem én is a kapcsolások között lévő fesz. mérőt ICL7107-tel.
Muszáj volt hozzá új panelt tervezni, mert kicsi a hely labortáp előlapján... no mind1. Bekapcsolom, először megjelenik a tizedespont, majd egy néhány tizedes érték, ami 4-5 másodpercenként változik és teljesen irreális (nincs a bemenetén semmi). A trimmer tekergetésére sem reagál. A ledeket külön stab.-ról járatom. A bal oldali Voltmérő van csak még bekötve. Az IC a fóliás oldalra van forrasztva, ahogy az Alkotó féle panelterven is. Lehet, hogy már itt is hibás, ezért ha valaki átfutná azt nagyon megköszönném .
Nálam nincs IC a fóliaoldalon.
Kizárólag a kijelző került az "egypaneles" terven a rézoldalra, de ennek kimondottan jó oka van, nevesítve a célszerűség.
Azért az elég durva, hogy az ICL és 230V-os fólia csíkok fél mm-re mennek egymástól...
Alkotó: Bocs, fordítva gondoltam, meg lett cserélve, mert így volt egyszerűbb beforrasztani.
Valószínű át lesz tervezve, mert a forrpontok is túl kicsik, az 1-es fúró fel is szedett jó párat, innentől meg gányolás. Igaz mindegyik lábat végigmértem és nem láttam szakadást. A trafó helye sajnos fix, sehol máshol nem fér el, megpróbálom máshogy vezetni, mert visszanézve valóban necces.
Heló Alkotó
Meg szeretném épiteni a te voltmérődet....De lenne egy olyan problémám, hogy egy akkumulátorról szeretném üzemeltetni ...Topi féle bekötés ugye +5 -5 V vel megy amit akkumulátoról sem nehéz kivitelezni, a tiéd viszont AC es nemtudom hogy lehet valmi módositást esetleg az áramkörön ? vag valami DC/AC áttalakitó ? esetleg ha eben tudnál segiteni nagyon örülnék előre is köszönöm
Ez a műszer is +5V/300mA és -5V/10mA t igényel. Ha ezt meg tudod oldani akkumulátorról, akkor simán működik.
A DC8 volt csak egy ráadás, egy szerintem praktikus könnyebbség, amiből maga az áramkör hozza létre az említett feszültségeket. Így nem kell külön gondoskodnia a felhasználóknak a stabilizátorokról és a galvanikus elválasztásokról. Ha már létrehoztad a +5 és -5 voltot az akkumulátorból akkor szólj, és berajzolom hová kell azokat bekötni, illetve mit nem kell beültetni a panelon (ha ez szükséges).
Köszönöm szépen igen már megvan a +5 és a -5 volt is :vigyor4:
Ha lesz egy kis időd berajzolhatnád nekem hogy mit hova meg hogy mit hagyjak ki :pirul: köszönöm szépen
Üdv, mindenkinek!
Én megszeretném épiteni az Alkotó által tervezett panelműszert, csak nemtaláltam róla a teljes dokumentációt (kapcs. rajz, beültetés, nyákterv) Ehhez: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/c1/c1ce8d174ee9d9de4aa86...4a.jpg És még annyit, hogy mit hová kössek ha ampert szeretnék vele mérni 0-5A-ig? A segitséget előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |