Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Üdv. Valamit félreérthettél, klemo86 kapcsolása nem lessz jó az ICL7107 mellé, ő csak egy példát mutatatot be a mltiplexelés mikéntjéről
Idézet: . Próbálj meg beszerezni egyszerű nem multiplexelt kijelzőket. „Mert MPX-eshez ezt egyszerűbb használni, én is ezért építettem ilyenből számlálót…”
Nem értettem félre. Tisztába vagyok vele, hogy az ICL7107 nem jó nekem ide.
A 4553 helyett keresek IC-t, hogy a mért hőmérsékletet megtudjam jeleníteni. Sajna eddig nem találtam.
ICL7129 majdnem jó lenne, de az meg LCD-hez van és nem találom a LED verziót. márha létezik
![]()
Igen, ez csak a Clock-ra adott impulzusokat számolja 3 digitre megjelenítve, túlcsorduláskor nulláz! Biztos van 4 digites is, de Neked valami egész más kéne… Ha a nem MPX-es ICL-t alakítanád át, már az is egyszerűbb lenne
![]()
4017 és 4069 jó öreg kombinációjával kéne valahogy megoldani a MPX-eresítését, ha nincs jobb ötlet
![]()
Na, valahogy így képzelem el, de ez csak vázlat! Ebben a formában is működne szerintem, de a tranyókák mögé is lehet, hogy raknék egy diódasort… Ez a kérdésre a válasz
![]()
Sőt, ott nincs is értelme a diódasornak, határozottan a tranyókák után kellenek!
![]()
Más dolgom is akadt, de megnéztem az utolsó rajzot.
Nincs az az isten, hogy én azt megcsináljam. ![]() Inkább veszek új alkatrészeket. Őszintén megmondva nem is értem, hogy ez hogyan működne. Kaphatok egy kis magyarázatot? ![]()
A cucc csak számolgat, a tranyósorokat egyszerre kapcsolgatja, így egyszerre 1 digit jeleit kapja a 7 szegmens. Ezt gyorsan kapcsolgatva nem is fog feltűnni, hogy kapcsolgatva van… Le van diódázva minden sor után a 7 szegmens, így nem kavarodnak össze (többek közt ezért). A 7 szegmenssel együtt kell kapcsolgatni az aktuális digiteket a kijelzőn, hogy minden helyiérték a saját helyén íródjon ki. Tranzisztormezőket használnék, és az egész bazárt SMD-ben. (Nálam a Spektrum-analizátor működik ezen az elven, csak egy kivezérlésjelzőt kellett építeni, és az az egy hajtja a 20 oszlopot szépen sorban. Ott agy oszlop kapja a plusz tápot, és vele egyidejűleg van a hozzá tartozó szűrő jele a kivez.jelző bemenetére kapcsolva.)
A legegyszerűbben akkor járnál, ha egydigites kijelzőket tennél bele! Hogy sorba álljanak, javaslom a tüskesorokba való pakolást, ami ugye az összesnek 1-1 darabból áll, így esélye se lesz ferdén állni (a másikhoz képest).
akárhány V-os digitális alapműszer V1 rajz.pdf
Megépítettem igaz 7106+lcd. De nem csinál mást csak össze-vissza villog meg kapcsolja a szegmenseket. Van valakinek tippe, hogy mi lehet a gond?
Nem értem,hogy ezt miért nekem címezted,de sajnos fogalmam nincs miért csinálja ezt.Én hőmérőt csináltam lcd-vel.Voltmérőt ezt építettem meg,de azóta is működik tökéletesen.
Nem konkrétan neked címeztem. csak a hivatkozás miatt :yes:
http://kitsrus.com/projects/k127.pdf nekem eddig csak működik. de ez sem tökéletes ![]()
Üdv.Az Alkotós feszmérőről kérdeznék.
Tudja valaki,hogy mi a teendő annak a megoldására,hogy a feszültségérték ne ugráljon annyira mert nálam még akksi feszültségmérésekor is ugrál az érték.Tantál kondik kellenének bele talán?
olvass vissza,mert már volt róla szó,hogy mi rá a megoldás.
Gratulálok.
Általában a panel hibája szokott lenni, mert ha a huzalozás nem jó, akkor a kijelzett érték változásához tartozó áramingadozások, rángatni tudják a referencia lábat, és ez bizony imbolygást eredményez. Amit én terveztem, azon figyeltem erre.
A paneled tökéletes ,könnyen után építhető csak kicseréltem a kerámiákat fóliákra és megoldódott a problémám.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy LCD kijelzős volt és amper mérőt, pontosabban 2-őt a kettős tápegységembe. Bármilyen ötletet, kapcsolást szívesen fogadok, még PIC-eset is, igaz avval még hadilábon állok, de biztos könnyebben meglehet valósítani mint egyszerű alkatrészekből. Felszeretném használni a Displaytech 162B típusú kijelzőmet. Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Edem ![]()
Mi a fontos az epites ? vagy hogy legyen muszer ?.
Olyan olcsok a kesz muszerek hogy nem erdemes idot vesziteni epitessel . Ha nem maga az eites a hobbi. Bolhapiacon ,kinai uzletekbe ( 1Euros uzletek ) lehet kapni kb 6 Euro -ert kis LCD kijelzos multimetert . Mar csak az a kerdes hogy a kijelzot meg lehet e "forgatni " ha nincs hely az egesz muszert odatenni az elolapra felallitva. Ez LCD -s lapnal bajosabb , LED-es valtozatnal nem olyan problema a vezetekeket meghosszabitani. Amugy itt temesvaron is lehet kapni KIT-eket ICL 709 ( mintha ez a tipus ..legalabb is lehetett mar reg nem voltam az uletbe ,en is akarok meg venni .olcso anszolut minden megvan csak oszse kell rakni ,panel muszernek kituno csak a szukseges par alkatrezs kel meg hogy aramot "Ampert" merjel , vagy egy par elotetellenallas /elooszto nagyobb feszultseget merni. ) szoval van ket tipus LED,es LCD . En LED-est vettem "KIT"-et osszeallitottam a kijelzoket a lap hossza ele tettem merolegessen a lapra igy nem foglal sok helyet az elolapon...
Szia!
Köszi a választ! Hát a kérdés jó, közre játszik az is hogy az építés élménye, és az is hogy legyen szuper kijelzésű műszer... Az is eszembe jutott hogy egy kijelzővel meglehetne oldani a az áram és a feszültség mérést. Megmondom őszintén az is hogy jól nézne ki, de most hogy így mondod, fontolóra veszem hogy vegyek vagy építek mert van benne valami amit mondtál... ![]() Minden esetre meglehetne valahogy oldani vagy tipped/tippetek lenne rá! Köszi ![]()
Megépítettem én is a kapcsolások között lévő fesz. mérőt ICL7107-tel.
Muszáj volt hozzá új panelt tervezni, mert kicsi a hely labortáp előlapján... no mind1. Bekapcsolom, először megjelenik a tizedespont, majd egy néhány tizedes érték, ami 4-5 másodpercenként változik és teljesen irreális (nincs a bemenetén semmi). A trimmer tekergetésére sem reagál. A ledeket külön stab.-ról járatom. A bal oldali Voltmérő van csak még bekötve. Az IC a fóliás oldalra van forrasztva, ahogy az Alkotó féle panelterven is. Lehet, hogy már itt is hibás, ezért ha valaki átfutná azt nagyon megköszönném ![]()
Nálam nincs IC a fóliaoldalon.
Kizárólag a kijelző került az "egypaneles" terven a rézoldalra, de ennek kimondottan jó oka van, nevesítve a célszerűség.
Azért az elég durva, hogy az ICL és 230V-os fólia csíkok fél mm-re mennek egymástól...
Alkotó: Bocs, fordítva gondoltam, meg lett cserélve, mert így volt egyszerűbb beforrasztani.
Valószínű át lesz tervezve, mert a forrpontok is túl kicsik, az 1-es fúró fel is szedett jó párat, innentől meg gányolás. Igaz mindegyik lábat végigmértem és nem láttam szakadást. A trafó helye sajnos fix, sehol máshol nem fér el, megpróbálom máshogy vezetni, mert visszanézve valóban necces.
Heló Alkotó
Meg szeretném épiteni a te voltmérődet....De lenne egy olyan problémám, hogy egy akkumulátorról szeretném üzemeltetni ...Topi féle bekötés ugye +5 -5 V vel megy amit akkumulátoról sem nehéz kivitelezni, a tiéd viszont AC es nemtudom hogy lehet valmi módositást esetleg az áramkörön ? vag valami DC/AC áttalakitó ? esetleg ha eben tudnál segiteni nagyon örülnék előre is köszönöm
Ez a műszer is +5V/300mA és -5V/10mA t igényel. Ha ezt meg tudod oldani akkumulátorról, akkor simán működik.
A DC8 volt csak egy ráadás, egy szerintem praktikus könnyebbség, amiből maga az áramkör hozza létre az említett feszültségeket. Így nem kell külön gondoskodnia a felhasználóknak a stabilizátorokról és a galvanikus elválasztásokról. Ha már létrehoztad a +5 és -5 voltot az akkumulátorból akkor szólj, és berajzolom hová kell azokat bekötni, illetve mit nem kell beültetni a panelon (ha ez szükséges).
Köszönöm szépen
![]()
Ha lesz egy kis időd berajzolhatnád nekem hogy mit hova meg hogy mit hagyjak ki :pirul: köszönöm szépen
![]()
Üdv, mindenkinek!
Én megszeretném épiteni az Alkotó által tervezett panelműszert, csak nemtaláltam róla a teljes dokumentációt (kapcs. rajz, beültetés, nyákterv) Ehhez: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/c1/c1ce8d174ee9d9de4aa86...4a.jpg És még annyit, hogy mit hová kössek ha ampert szeretnék vele mérni 0-5A-ig? A segitséget előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |