Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   93 / 147
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A gyűjtő lencse valószínűleg inkább a nagy átmérő miatt javít ennyit.
Az az érdekes, hogy mindegyik blokkoló érzékeli sőt blokkolni is próbálja, sikertelenül. Szerintem el lehet csúszva a belső órajele, viszont akkor pontatlanul kellene mérnie. Lehet hogy írtak egy új szoftvert, nem tudom, remélem majd kiderül.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Vagy nem periódikus jeleket küld. No akkor szívás van/lesz. Tényleg jó lenne megmérni

Kivonultak egy üzletnyi blokkolóval, és egyikkel sem sikerült blokkolni. Lehet hogy nem blokkolhatatlan, csak idáig nem sikerült.

LI sem vitte?
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Gratula az újításhoz.
Lehet hogy periodikus, csak kiküld egy elő impulzust.
Én is remélem hogy sikerül bemérni.
Nem vitte sem LI sem G9.
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

lencse: de akkor ha a virtualis felulet no, akkor a kornyezetbol is tobb fenyt gyujt be, igy a kornyezeti zavarjel szintje is no. Tehat a nap igy jobban elvakit.

prol3: Akar az is lehet, hogy mas hullamhosszon van. 850 v 940nm pl, ezt siman veszik a detektorok, de zavarni mar nem lehet a 890-es leddel.

Azért ennyire nem jó az optikai szűrője a lézernek.
Szerintem vagy hibás, vagy szoftver okosság.

Ezek a magyarok mindíg beújjítanak valamit
Pár éve az SCS102, majd az SCS103 közelről és infrafénnyel ellátva.
Most meg ez?

Hat szerintem meg igen. Siman vannak +/- 5nm szelessegu szurok.

Mondjuk azt is el tudom keszulni, hogy egy megadott jelsorozatot kuld ki, aminek a visszaerkezeset varja.
(#) treshold válasza Reggie hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

TFDU-nál még van lehetőség überelni optikával az érzékenységet, mert nincs zavarproblémája
(#) Reggie válasza treshold hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

De a nap azt is elvakitja...

Ennyire nem vágom az optikát, lehet. Akkor szívás van.

Alapban kb +/-10 foknál vakítja el.
Nem tudom, hogy optikával mennyi.
Egyébként mindegyíket elvakítja

Majd esetleg probald ki, hogy egy halogenlampaval mekkora tavolsagrol vakitja el optikaval es anelkul.

Persze, de nem mindegy mekkora fenyeronel. Ha a vegen csak esos idoben vagy ejjel marad hasznalhato, az nem sokat segit

Igen erős nyári naplementénél próbáltam. Amikor még a lemenő napnak is volt ereje (potemix nélkül)
(#) Reggie hozzászólása Szept 18, 2010 /

Na itt van egy lavinafotodioda ami ir szuros. de talaltam anno egy +/-5nm-eset is, amit most nem talalok de nincs kedvem tovabb keresgelni.

Az a furcsa, hogy a lézerdiódások sem boldogultak vele.
Na mindegy, remélem kiderül.

Persze, ha attertek mas hullamhossza, akkor a lezerdiodasok plane nem jok, mert sokkal kisebb a spektralis szelesseguk. Gondolj bele, 850-re olcsobbak a vevok es az adok, 940-en a legkisebb a termeszetes kornyezeti zaj, 1310 es 1550-en is joval kisebb a kornyezeti zaj mint 905-on vagy 850-en, valamint tele van a piac ezekre a hullamhosszokra adoval es vevovel mert tavkozlesi eszkozokben is ezt hasznaljak.

Igazad van, bár én arra gondoltam hogy 905-re szűr nagyon pontosan. Ha áttérnének más hullámhosszra az a lézerdiódásokra nagy érvágás lenne.

Ha 905-re szurnek nagyon pontosan, akkor a lezerdiodasok ugyan ugy tudnak zavarni.

Persze a spec jelalak amit ellenoriz, meg mindig fennall mint lehetoseg. Erre viszont pl azt lehet megoldasnak, hogy egy idoben hosszu zavaro jelsorozatot kell kikuldeni, hogy lehetetlenne tegye az eszkoznek a sajat jelenek felismereset, sot a reszlet felismereset is, ugyan is azzal is lehet trukkozni, hogyha a sajat jelenek csak egy bizonyos minimalis hossszusagu reszletere keres ra, es az azon beluli valamelyik felfuto elhez rogziti az idomerest, akkor nem er semmit ha csak az elejebe zavarsz bele.

Az én blokkolóm 20db impulzust küld, akkor nyerő vagyok.

felteve ha nem reszletre keresnek, es az a reszlet nem fer bele a ket impulzus kozotti idohosszba. de lehet hogy a tied jo ellene.

Na jó! Ne fessük az ördögöt a falra. Bízzunk benne hogy csak valami hiba.

Hat ki tudja. Az spl pl90-es diodaval 1ns-os szelessegu impulzusokat lehet leadni. egy 550ps felfutasi ideju lavinafotodioda kb 20e forint (a mostani lidarokban kb 500 dolcsis tobbdiodas hokompenzalt lavinafotodiodak vannak, de kaphatoak 100ps felfutasi idovel rendelkezok is) . ma mar vannak olyan szkopok amelyek 10gigasample/s-t tudnak, azaz 100ps idokozzel vesznek mintat. igy semmi akadalya annak, hogy osszerakjanak egy olyan eszkozt, ami jelsorozattal operal. sot, a mostani jel idotartalma alatt akar 10 bitet is at lehet vinni.

Milyen kapcsolóelemmel állítanak elő 1nS széles impulzust? Pláne ilyen áramoknál

Szerinted megéri a magyarok miatt? Hiszen sehol máshol nem lehet blokkolót használni. A magyar gyártók meg úgy néz ki hogy meglévő hw-t használnak. Szerintem egyhamar nem lesz jelentős változás.

radiofrekis fettel. kb 10-20e ft/db. a kapcsolastechnika pedig az ami az spl pl90 appnotejaban szerepel. nem nagy ordongosseg. Itt talalsz ilyeneket peldanak. (amit lattam legjobb pl 2ns a felfutasi ideje es 5ns a lefutasi ideje)

USA nagyon sok allamaban szinten lehet blokkolot hasznalni. De sok helyen ahol nem lehet ott is hasznalnak, ezert is gyur nagyon sok gyarto arra, hogy hibakodot se adjon a meromuszer.

Nem ad hibakódot. Ezzel kit akarunk átverni. Tudjuk hogy ez csak reklámfogás a forgalmazók, esetleg a gyártók részéről. Ha nem tud megmérni tök mindegy hogy ad hibakódot vagy nem, egyértelmű hogy blokkolót használsz
Következő: »»   93 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem