Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   103 / 1154
(#) hinar83 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Hello a folyton alatt folytont értettem, nincs szünet, nemis probáltam megszámolni, amugy joval több 7-nél.
(#) ptesza hozzászólása Szept 23, 2010 /

Ha már így driverezünk , honnét tudnék normális drivert leszedni egy SB live Value CT4670 kártyához. Xp-re. Mindenhol fizetni , meg regisztrálni ,meg programot telepíteni kell ... :no: Driver a végén meg nem lessz.
(#) marcall válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Próbáld meg kivenni újra visszarakni vagy a másik sínbe rakd be!
Kép van vagy nincs!?
Én memória hibára tippelek jah és még annyi hogy ne törődj 511MB-al!
Az 1T HDD se 1024GB!
(#) belfi2 válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Amennyiben Award a bios típusa és folyamatos a rövid csipogás az táp hibára utal. És miért pont 7? Az ami bios 11rövid jelet is tud produkálni.
(#) mammut válasza marcall hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Én még nem is láttam 1T-s HDD-t! A gépemben is csak 1000Gb-os és 1500Gb-os van, az eladók és boltok szokták vakításként kerekíteni. Olcsó marketing fogás.
(#) danodano válasza ptesza hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Én itt szinte mindent megtalálok. Regisztrálni kell de nem fizetős és nem áraszt el spamakkal. Ha gondolod keresek neked és elküldöm e-mailban, de szerintem ez már pm-be tartozik.Bővebben: Link

Bocs most láttam hogy AMI BIOS van a gépen .Tehát ha 11 akkor rossz a külső cache memória.
(#) marcall hozzászólása Szept 23, 2010 /

11 rövid sípszó : cache memória hiba
Hibás a másodszintű cache memória. Amennyiben nem az alaplapra vagy a processzorba integrált cache-ről van szó, megpróbálhatjuk megmozgatni a chip-et, a BIOS-ból letiltani a használatát, esetleg ha ez sem segít, eltávolítani.

Ahogy belfi2 írta!

azthiszem vmelyik fórumban olvastam 7ről ami memória hibára utal. de azonnal meghallgatom ujra.
(#) hinar83 válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Na mostmeg csöndben van.
Volt egy csipogás bekapcsolásnál utána kicsivel később még1 és semmi csak ez a kép

IMG_0899.JPG

A 7 rövid az az alaplap hibát jelenti .Nézd át a RAM slotokat hogy jól illeszkedik e bele a modul.

Akkor most várj később el kell indulnia de csinálhatsz egy BIOS resetet hátha magához tér. Az 1 csippantás "minden rendben"

Még mindig ugyan az...

Ok.
1.Vedd ki a ramokat.Próbáld meg elindítani és számold a bipp-eket.
2. tedd vissza a ramokat ,indít vagy bip számlálás. CMOS reset. Ujra indít.
Ez előtt a képernyő kiírás előtt nem volt egy hiba üzenet valamilyen ERORR-ra végződő? A második bipp milyen időközzel jött .(A rendes időköz kb 0,5 -1mp)
(#) Norby14 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Szia!

Megpróbáltam a BIOS resetet, de semmi, ugyan az a felállás, bekapcsolom a gépet, nics kép, így a BIOS-ba sem tudok eljutni, egyszerűen olyan mint ha bekapcsolnám a gépet és semmire nem reagál.
(#) belfi2 válasza Norby14 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

A monitor indul ,mert ha igen akkor be kellene engedjen a setupba.
(#) Kovidivi válasza marcall hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Köszönöm srácok! Megpróbálom, a videókártyát felrakni, viszont lehet inkább maradok a jól bevált xp-nél, és a linkelt oldalakon keresek a wifi kártyához megfelelő drivert! Vagy lesz két op.rendszerem egymás mellett, és kész! Jóéjt!
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 23, 2010 / 1

W7 ugyanazon a vason sokkal jobban elfut, mint a Vista. Ne tökölj vele, zsákutca az a rendszer, ha újonnan telepíted, akkor mindenképpen W7-et érdemes.
A wifid hogyne lenne XP-vel kompatibilis... Ez egy Broadcom BCM4318, illesztője például itt: Cnet download.com
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Ez talán nem kamu.
(#) hinar83 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Szóval igy néz ki:
1-es kép
bipp
"es kép
3mas kép
bipp
4es kép
(#) marcall válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Lehet LAN-ról akar bootolni.
A BIOS-ban állítsd be,hogy miröl bootolhat és ha a LAN engedélyezve van akkor tiltsd ill. ne engedd neki csak elsőnek a HDD-t másodiknak a CDROM-ot!
(#) belfi2 válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Üdv! Első nekifutásra normálisnak látom a kiírásokat. Mint ahogyan azt ajánlották a bootolási sorrenden kellene változtatni.

Második nekifutásra Én is a LAN-t látom a hiba okozójának.Ha az első bipp(minden rendben) után eljut idáig túl nagy baj nem lehet.
(#) hinar83 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Visszaraktam a 128megás ramot és azzal simán bebootol.
Mellérakva a 512est tul jut a 4es képen és már a boot-logo is megjeleik de azután ismét semmi.
Mellékelem a képet amit kidob.

IMG_0913.JPG

(#) marcall válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Most kéne lefutattni egy memtest-et hátha hibás az az 512-es ram!
Akkor egyből visszavinni és cserélik is!
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Tudom. Felraktam volna w7-et szívesen, csak a memórián kb. 700Mb, a videókártyám pedig 64Mb-os, és nem éppen támogatja a DX9-et sem
Amit pedig kaptam drivert, két linket is, sajnos csak 64bit-es vistával használható, nem tudtam rákényszeríteni a 32bit-esre Következő lépés lesz a wifi kártya telepítése xp alá. Egyébként talált hálózatokat xp alatt, csak csatlakozni nem tudtam hozzá valamiért... Lehet kikapcsolom a hálózati kulcsot, és megnézem, hogy úgy megy-e. Másik laptopon is volt olyan problémám, hogy xp-n nem tudtam csatlakozni, mert nem volt szabványos a kulcs (8-13 ascii karakter, vagy hogy van), viszont xp egyáltalán nem problémázik ilyeneken, ahhoz a hálózathoz is simán csatlakozik, ahol 6 karakter a kulcs...Szerintem xp lesz a gépem, mellette pedig win98, mert kell a teljes hozzáférés az LPT porthoz.
(#) danodano válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Hát ha a 128 megással probléma nélkül feláll a rendszer akkor nagyon valószínű, hogy hibás az az 512 megás. Amikor együtt van bent a kettő valószínű azért kapsz kék táblát mert nem tetszenek egymásnak. Nem minden típus működik együtt a másikkal (tapasztalat).
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Sikerült megoldanom xp alatt a hálókártya problémáját. Az vajon beleszól a net sebességébe, hogy csak 2-3 zöld jel van az 5-ből? Tehát a jelem gyenge-közepes, és max. 10Mbit/s-ot tud a netünk, ebből nem tudom, hogy lassít-e valamit a kártya?
(#) Norby14 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

A monitor működik tudom, de bekapcsolom a gépet és a LED a monitoron továbbra is villog.
(#) belfi2 válasza Norby14 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Tartok tőle neked lesz igazad.Meg "főtt" a proci!
(#) belfi2 válasza marcall hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Yes Sir!
Következő: »»   103 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem