Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem az átalakított AEG music centerem nem pattog, pedig nem erre van kitalálva. Viszont a géphez való Genius hangfalak kegyetlenül.
Voltak elektroncsöveim, gyűjtögettem őket, de csak úgy… Ahonnan lehetett, kiszedtem. Aztán egy másfél éve elkezdtem nézegetni boltokat, készülékeket, és megláttam egy-két éjszakai képet csöves erősítőkről! Na akkor vágott belém, hogy ilyet mindenképpen építenem kell, mivel vannak csöveim, szeretem az audio dolgokat, és ki kéne próbálni ezt is. Nem a hangjáért, az addig kicsit sem érdekelt. Aztán megláttam, hogy 180ezertől indul egy ilyen jószág, egyre kíváncsibb lettem, hogy mégis mi kerül benne annyiba… Aztán végülis nekiálltam egynek, akkor még nem igazán tudtam semmit róluk (tipusok, csövek fajtái, stb - csak a működésüket és a miérteket). Aztán ahogy megszólalt, hát az leírhatatlan! Kezdjük mindjárt azzal, hogy itt nem elég egy kapcsolást kiválasztani teljesítmény alapján, hogy "na, ekkora jó lesz"! Itt az a legutolsó Milyen csőből szeretnéd, milyen felépítéssel, a cső miért épp az ami, milyen meghajtással… Csöves egyenirányítás, és persze a varázsszemek Utána jön a sokféle-fajta dobozkialakítás, a kreativitásod kamatoztatása. Aztán a legérdekesebb, a bekapcsolás! Maga a látvány egy olyan érzést kelt az emberben (nem egy akárkiben, hanem nyilván aki értékeli az efféle dolgokat, jártas az elektronikában), hogy az már megéri! Tehát jön mindenfelől a narancsszínű fény, némelyik csőnél a kékes derengés, fizikailag is és lelkileg is egy melegség önti el az embert. A jellegzetes szaga, ha fölé hajolsz, meg amit elindít benned az, ahogy bemelegszenek a csövek. Azon morfondírozol, hogy egy halom fémből meg drótból álló cucc, és szól… Megfoghatatlan, nem csak azért, mert meleg. És ekkor jön a zenehallgatás! Egyszerűen élettel teli az egész, nem egy IC, nem egy akármilyen tranzisztor, életre kel minden (ha jól sikerült a mű)! Érzed egyből, hogy nem egy házimozi kategória, nem egy szobai erősítő kategória… Ez egy csöves! Egyszerűen érdemes kipróbálni annak, aki erősítőket már építgetett, és ennyi. Egy baj van vele: "nem lehet leállni" Ha nem sikerül, azért, ha sikerül, akkor a következő kiszemelt cső miatt… Egyelőre ennyi. Remélem felkeltettem vele a figyelmed, és mindenki másét is, aki ezen gondolkodott már, és nem mert még belefogni! Egyáltalán nem pénzes a dolog, régi cuccokból össze lehet vadászni a kellékeket, és ha j trafót akarsz tekertetni, azt is túl lehet élni! Kerül annyiba, mint egy nagyobb teljesítményű tranyós!
Ez aztán a kisregény… Azért olvassátok el, aki erősítőt akar építeni, de nem tudja, milyet, vágjon bele egy egészen más világú gép építésébe
Kérdeztek, és én válaszoltam? :hide:
Nekem úgy tűnik, hogy ez az egész olyan mint egy vírus, ha megfertőz nincs menekvés.
Jó ideje hatalmas off, az off-ban.
Látta már valaki ezt a filmet?
Itt egy jó zene, és a történetet érdemes figyelni, az meg nagyon nagyon tipikus...először italozás, "haverság", majd a koma nőjét meghúzni, stb... Bővebben: Link
Semmi különös a kapcsolási rajzát nem közlik a film végén annak a falnyi hangcuccnak.
Nem volna rossz ha ilyen falam lenne, egy ekkora teremben.
Tudjátok, hogy nem szoktam rosszalkodni Csak néha elkap a HÉV (A hosszú hozzászólásom ne töröljétek már, ha útban van, valahova tegyétek át - köfi.)
Idézet: „még el sem tud helyezkedni a szakmájában.” Hát keress egy másikat. Annyi szakma van. A bankigazgatót vagy a politikust ajánlom, mert jól fizetik és megszakadni sem kell.
Tudod mit hiányolok…? A "műsor"-t időzőjelbe kell tenni, mert mostanában nem nevezhető annak, ami a TV-ben megy - úgy hallom (csak mert nem emlékszem már rá, mikor néztem utoljára valami értelmeset / vagy épp akkora marhaságot {vígjáték} ).
Modiktól kérdeznék!
Kértem egy kérelmet, egy (szerintem) eléggé off hozzászólásra... Lehet tudni, miért maradt a helyén? :hide:
Én voltam. Egyszerű: Utána Te ugyanott folytattad az offot, azt hittem meggondoltad magad...
Hát a három darabból összerakott szexes
Én lidiére tippelek Szerintem legálisan, szabályzatba-ütközés-mentesen csinált egy extra kiemelést magának
Ez a hét az valami igen érdekes volt nekem. Hétfőn azt a feladatot kaptam (meg persze a többiek is) műszaki rajzból, hogy 2 oldalnyi 12 pontos betűmérettel megírt motivációs levelet írjunk le rövidítések nélkül műszaki rajzlapra szabványírással de úgy hogy a szabványbetűk 75fokos dőlésszögűek legyenek. Én eddig leírtam egy gépelt oldalt, de eddig erre 12 műszaki rajzlapot használtam fel. A második csapás megint csak hétfőn volt fémipari technológia tárgyból: reszelni, fűrészelni kellett vasdarabot. Mivel ilyen mechanikai munkákat már igen régen (7 évvel ezelőtt) csináltam, ezért igencsak megszenvedtem vele legalább 2 órán keresztül amiből majdnem 3 lett. A tanártól kaptam egy Unitra Zelos tipusú oszcilloszkópcsövet csakhogy végre kész legyek. Ráadásul a sok nyikorgás miatt begerjedt a mély hallójárati hallókészülékem, így azt el kellett vinnem szervizbe. Kedden meg szerdán a gyógytesik annyira megerőltetőek voltak, hogy még most is igen fáj a hátam. Csütörtökön informatikai alaptevékenységek tárgyból kellett csinálni diavetítést de olyat, amitől én is csak néztem. Keresni kellett ellenállásokat 100kOhm és 1MOhm között E48-as értéksorból 0,1W-os fémréteg ellenállást axiális csatlakozással és le kellett írni a gyártóját és a geometriai méreteit valamint képet is kellett mellékelni róla, hogy hogyan is néz ki és rendelni kellett belőle 10 garnitúrányit ami nem volt benne hogy mennyit tartalmaz egy garnitúra. Meg még egy jópár alkatrészt kellett rendelni. Pénteken meg dolgozat volt elektronikus áramkörökből amit tűzriadó miatt félbe is kellett szakítani. A mai nap meg műszaki rajzból csináltam a szabványírásos motivációs levelet egész délután. Így ez a hetem eléggé nehéz volt. Örülök, hogy túl vagyok ezen a héten. Mivel igen fáj a hátam ezért szeretnék elmenni gyógymasszőrhöz, de mivel epilepsziás vagyok így nem tudom, hogy beválalnak-e egy órás gyógymasszázst nekem mivel olvastam, hogy epilepszia esetén nem ajánlott a gyógymasszázs.
Egyszerűbbnek tűnt, hogy még oda leírom, és majd akkor azzal együtt átteszitek...
Még ehhez még annyit elfelejtettem írni, hogy hétfőn még egy nagy epilepsziás rohamom is volt nekem.
Nekem mellesleg tetszett, tényleg nagyon kreatív, de tényleg
Mondjuk amikor az akku becsúszott a köldökéhez az még viccesebb volt...
Erre felfigyeltem én is De szerintem akkor sokkal jobb lenne ha "igazi" lányka lenne :hide:
Ja, és ha veszel valamit, neked eggyel kevesebb ruhadarab lenne a képen
Álom, álom, édes álom, álomkéééép...
Mellesleg nekem nagyon tettszett az ötlet! Most megyek és kitörlöm a fejét.
Ahogy már mondottam: "nem nézni kell, hanem csinálni!"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |