Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Kulák vagy! Neked mindened van?
![]() ( Holnap veszek valami olyat ami neked biztos nincs. Nehogy már! ![]()
Gyártáskor egy görgővel lezömítik a peremet, roncsolás nélkül bonthatatlan. Régen, láttam bepattanó rugós gyűrűvel szerelt jószágot, de az is csak az összeépítést egyszerűsítette le (nem kellett peremezni), de nem lehet hozzáférni.
Köszi a választ.
![]() Ráfaragtam ezek szerint. Piacon vettem 1500-ért, ráadásul kulcs nélkül, és hiába áztattam ki benzinben, majd fújtam be WD 40-el, továbbra is szorul egy bizonyos ponton túl. ![]()
Ha látsz rajta visszaperemezést, akkor valóban macera a szétszedés. Találkoztam olyan példánnyal amelynél a fogaskoszorú és a külső palást túlfedéssel volt összetéve, ezt melegítéssel lehet oldani.
Szerintem a piacon, csak zöldséget szabad venni. Vagy legalább is olyan dolgot, amit helyben kipróbálhatsz.
Idézet: Szerintem Köbükire egyik sem illik. „A kulák orosz eredetű szó (jelentései: ököl, nagygazda, zsugori).” ![]() ![]() Ha már roncsolni kell, akkor szerintem azt a peremezést kellene éppen csak egy kicsit leesztergálni, aztán utána még visszaperemezhető, vagy egy két ponthegesztéssel rögzíteni.
No ez sem teljesen így van. Forgózsámolyos Magyar gépisatu is van, csak az ára...
![]() És még sok minden értékes régi örök életű cucc. Én Knipex fogókat is vettem pl. Nyíregyen. kettőt 3ezerért. :yes:
Hol vetted Nyíregyen? Én is ott tanultam 4 évig, de értelmes boltot nem nagyon találtam. (Kivéve egy számtech. és egy csavarboltot.) Vagy esetleg piacoltál? Bár ez itt OFF. Bocsi.
Nálunk odahaza a faluban, és a családban, azt hívtuk kuláknak, akinek sok mindene volt.
Egyéb értelmezése nekem eszembe se jutott.
Bezony, a híres Nyíregyi piacon.
![]()
Azok igen jó cuccok, nekem a piros markolatú van, az élének semmi baja, de még a kéznedvességtől is berozsdál, multkor jó vastag drótot vágtam vele, semmi csorba az élébe pedig vagy öt éves és nem kímélem.
Én ha minőség akkor csak ipari cucc. 2 éve beruháztam Fortum cuccokba. És megérte. Már megkeresték az árukat, és az olajon kívül más problémájuk nincs. :yes: Mérőeszközből meg Mitutoyo. Mi más is lehetne?
![]()
Ez a tokmány a szamócának nem jó, ez az én oszlopos fúrógépemre való.
Akinek kemencéje van , az süssön, és ne furkáljon!
![]()
A kemence ajtón sok lyukat kellett fúrni a szegecseknek.
A hangsúly a "kellett"-en van.
De már nem. ![]()
Ne stuffold már szegényt, Laci! Lehet, hogy szeretne több kemencét is, vagy kandallót a nappaliba? Ahhoz is jól jönne az a köb-tokmány...
![]()
Szia Zoli! Múltkor panaszkodtál, most meg már tokmány gyárad van?
![]()
Jó, csak akkor itt a kertem végébe építse meg azt az újat.
![]() Mióta kolhozosítottuk a köb hypersilföldjeit, azóta van tokmányüzem is. ![]()
Tokmányfát vetett a hiperszilföld végére, állítólag toroidmagot is vetett már.
![]()
Már felhagytam a kemence építéssel, egy elég volt belőle.
Kandalló is van már, most sör kollektor lesz a következő terv. A Köbtokmány mindenre jó!
Ha kell segíteni dinnyét szedni akkor szóljál! A trafó és a tokmány már nem is érdekel. Imádom a dinnyét.
Az a két világosabb engem is érdekel...Ha segiteni kell szedni nekem is szólhat!
Még jó, hogy nincs itt egy Modi! Mert belenyomná a hiperszilt a tokmányotokba a dinnyeföldön..
![]()
Lehet, hogy nem is mind dinnye... a zöldek különlegesen impregnált, körkörösen tekercselt magok is lehetnek, ahol a teljes tekercselés belül van mint a fazékmagban: toroid hiperszil, gömbtrafó, dinnyetrafó...
Khm! Lassan elegendő lesz az OFF-olásból, Uraim!
![]()
Betekintést engedek a "műhelyem" be. Konkrétan az egész lakás egy nagy műhely. A konyha asztal, TV állvány mindig ott bütykölök ahol jól esik.
![]() A szkópomat most álltam neki kitisztítani, átkondizni az speciel a számítógép asztalon került páka alá. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |