Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Kulák vagy! Neked mindened van?
( Holnap veszek valami olyat ami neked biztos nincs. Nehogy már! )
Gyártáskor egy görgővel lezömítik a peremet, roncsolás nélkül bonthatatlan. Régen, láttam bepattanó rugós gyűrűvel szerelt jószágot, de az is csak az összeépítést egyszerűsítette le (nem kellett peremezni), de nem lehet hozzáférni.
Köszi a választ.
Ráfaragtam ezek szerint. Piacon vettem 1500-ért, ráadásul kulcs nélkül, és hiába áztattam ki benzinben, majd fújtam be WD 40-el, továbbra is szorul egy bizonyos ponton túl.
Ha látsz rajta visszaperemezést, akkor valóban macera a szétszedés. Találkoztam olyan példánnyal amelynél a fogaskoszorú és a külső palást túlfedéssel volt összetéve, ezt melegítéssel lehet oldani.
Szerintem a piacon, csak zöldséget szabad venni. Vagy legalább is olyan dolgot, amit helyben kipróbálhatsz.
Idézet: Szerintem Köbükire egyik sem illik. Inkább csak: собирателей образа жизни жив. „A kulák orosz eredetű szó (jelentései: ököl, nagygazda, zsugori).” Ha már roncsolni kell, akkor szerintem azt a peremezést kellene éppen csak egy kicsit leesztergálni, aztán utána még visszaperemezhető, vagy egy két ponthegesztéssel rögzíteni.
No ez sem teljesen így van. Forgózsámolyos Magyar gépisatu is van, csak az ára...
És még sok minden értékes régi örök életű cucc. Én Knipex fogókat is vettem pl. Nyíregyen. kettőt 3ezerért. :yes:
Hol vetted Nyíregyen? Én is ott tanultam 4 évig, de értelmes boltot nem nagyon találtam. (Kivéve egy számtech. és egy csavarboltot.) Vagy esetleg piacoltál? Bár ez itt OFF. Bocsi.
Nálunk odahaza a faluban, és a családban, azt hívtuk kuláknak, akinek sok mindene volt.
Egyéb értelmezése nekem eszembe se jutott.
Bezony, a híres Nyíregyi piacon.
Azok igen jó cuccok, nekem a piros markolatú van, az élének semmi baja, de még a kéznedvességtől is berozsdál, multkor jó vastag drótot vágtam vele, semmi csorba az élébe pedig vagy öt éves és nem kímélem.
Én ha minőség akkor csak ipari cucc. 2 éve beruháztam Fortum cuccokba. És megérte. Már megkeresték az árukat, és az olajon kívül más problémájuk nincs. :yes: Mérőeszközből meg Mitutoyo. Mi más is lehetne?
Ez a tokmány a szamócának nem jó, ez az én oszlopos fúrógépemre való.
Akinek kemencéje van , az süssön, és ne furkáljon!
A kemence ajtón sok lyukat kellett fúrni a szegecseknek.
A hangsúly a "kellett"-en van.
De már nem.
Ne stuffold már szegényt, Laci! Lehet, hogy szeretne több kemencét is, vagy kandallót a nappaliba? Ahhoz is jól jönne az a köb-tokmány...
Szia Zoli! Múltkor panaszkodtál, most meg már tokmány gyárad van?
Jó, csak akkor itt a kertem végébe építse meg azt az újat.
Mióta kolhozosítottuk a köb hypersilföldjeit, azóta van tokmányüzem is.
Tokmányfát vetett a hiperszilföld végére, állítólag toroidmagot is vetett már.
Már felhagytam a kemence építéssel, egy elég volt belőle.
Kandalló is van már, most sör kollektor lesz a következő terv. A Köbtokmány mindenre jó!
Ha kell segíteni dinnyét szedni akkor szóljál! A trafó és a tokmány már nem is érdekel. Imádom a dinnyét.
Az a két világosabb engem is érdekel...Ha segiteni kell szedni nekem is szólhat!
Még jó, hogy nincs itt egy Modi! Mert belenyomná a hiperszilt a tokmányotokba a dinnyeföldön..
Lehet, hogy nem is mind dinnye... a zöldek különlegesen impregnált, körkörösen tekercselt magok is lehetnek, ahol a teljes tekercselés belül van mint a fazékmagban: toroid hiperszil, gömbtrafó, dinnyetrafó...
Khm! Lassan elegendő lesz az OFF-olásból, Uraim!
Betekintést engedek a "műhelyem" be. Konkrétan az egész lakás egy nagy műhely. A konyha asztal, TV állvány mindig ott bütykölök ahol jól esik.
A szkópomat most álltam neki kitisztítani, átkondizni az speciel a számítógép asztalon került páka alá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |