Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Opel omega b 2.5tds milyen progival lehet kiolvasni? Előre is köszi!
A Tech2 nem viszi! .... Op-Com esetleg - nem próbáltam. Az OpelScanner viszont szerintem igen!
bmw carsoft 6.5 is belelát de nem teljesen
Na nécsak egy kicsit visszább - 633664 - hozzászólásban van egy Omega progi.
Hali!
Borvendeg kérésére a képek. Használat után kicsit porosan..
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Egy helikoptert szeretnék venni a veteráról olyan 10 ezer körül de ha tudtok jelentősen jobbat 15ezerért akkor annyit még tudok rá áldozni. Annyit kellene tudnia,hogy fel,le,jobbra,balra na meg ugye előre hátrafelé tudjon menni és a repülési ideje legyen olyan 10 perc körüli.Soha nem játszottam ilyennel ezért az se árt ha nem törik össze egyből. Tudnátok nekem ajánlani egy kettőt? Én egyenlőre ezt néztem ki :Bővebben: Link
Ha nem félnék tőle, hogy a családom infantilis, öreg hülyének néz, azonnal vennék egy ilyet...
Így legalább az infantilis kimarad a listából... :yes:
Üdv! Ne aggódj,nekem is van ,pedig közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz.Most cseréltem rajta mikrokapcsolót,mert balesetet szenvedett,és nem tudtam sem tölteni,sem bekapcsolni.A képen látható helikopter van nekem is,annyi különbséggel,hogy a vízszintes lapát felett a stabilizátor az enyémen nem ilyen bumfordi.És megvan már vagy 4 éve.Bővebben: Link
Szóval gépre fel!!
Sziasztok!
Jó állapotban szereztem egy Tamiya Blackfoot Xtreme típusú elektromos 2 csatornás hátsókerekes járgányt, de kipróbáláskor érdekes dolgokat produkált. bekapcsoláskor néha megmozdította a szervót/hátsó kerekeket mikor még a távirányítója be sem volt kapcsolva. Mikor kivettem a kristályt, akkor is ugyanezt csinálta. Éreztem egy kis amperszagot az autóból és úgy láttam, hogy a tekercs fölött a műanyag kicsit megmelegedett, ezért arra gyanakszom, hogy annak lehet valami baja. Néztem a neten, hátha találok hasonló nyákot, de egyelőre nem találtam. Valakinek van valami ötlete amivel előreléphetnék? Vagy vigyem be egy modellboltba a vevőt és a távirányítót? beteszek pár képet is róla.
Sziasztok!
Van nálam 2 fém mini heli, infrás. Rosszak. A vezérlő ic szállt el valószínőleg, bár a led villog a heli farokrotorjánál, de motort nem vezérel. Nincs ötletetek milyen vezérlő ic lehet benne? 14 lába van. Megnéztem microchipnél és atmelnél is, de olyat amiben 3 PWM van és 14 lábú nem találtam. Bár atmelék érdekesek, mert adattáblázatban 4 pwm csatornát írnak, adatlapon már csak 2-őt. nem értem... Köszi!
Sziasztok!
Van egy 4 csatornás mini RC helikopterem.Van benne kettő kis szervó motor.Az egyik szervó motoron sajna nincs fogaskerék.2mm szélességű kellene.A másikon ilyen van.Esetleg valaki tudna nekem ebben segíteni?
Hali. A TRIKOPTER építésemhez kellene "GYRO" chip. Ha valakinek van rossz kidobásra itélt bármilyen gyrója , főleg Miskolc környékén-- kérem adja nekem. :yes: :yes:
Laci0629
Remélem itt jó helyen van a dolog. Van egy rc repülőm aminek a hatótávját kéne megnövelni, legalább 100m-rel.Így is megvan a gyárilag megadott hatótáv ,olyan 150-180m.Azért szeretném növelni a hatótávot mert már emiatt tört össze a repülőm.Kicsi volt neki a 150m és egyszerűen lezuhant.Valami egyszerű,kicsi és könnyű megoldás kéne. Előre is köszönöm.
Szia. Nem tudom mi a mostani összeállításod,de egyszerű hatótáv növelést nem lehet összehozni. Valamikor próbálkoztam adó-vevő építéssel és tuning -gal de költséges és rossz volt. Érdemesebb már venni az irányítást készen garanciával.Ha a hazai modell boltokat drágának tartod, E bay--Hobby king stb. Vagy az RCfórumon nézzél használtat.Sokan térnek át a 2.4 GHz re és eladják az amúgy kiváló 35 MHz es cuccaikat.
És mennyiért lehet komplett adó-vevő cuccot venni,repülőhöz?
Nézz szét a neten. Google a barátod. Az RC Modell .hu /forum, vagy borsodi rc forum stb. Attól is függ hol laksz, meg hogy mihez kell-- és mennyire marad meg nálad a modellezés. Egynapos kalandba nem érdemes belefektetni. Nagyon nem akarod elárulni mihez kell.
Üdv!
Szerintem se kisérletezz otthoni hatótávnövelővel mert veszélyes egy kis hiba miatt könnyenn összetörhet a repülőd!
Kár!
Akkor hanyagolom a hatótávos témát és inkább nem megyek vele olyan messzire.
Sziasztok!
Nézelődtem egy oldalon és láttam ezt az y kábelt ez egy jelet ketté oszt tehát 2 szervó ugyan azt csinálja csak fordítva. Na már most hogyn lehetne ilyet csinálni, valakinek valami ötlet?? válaszokat várom.
Szia. MIért csinálná fordítva??Ha egy kábelen elindul pl: 1.5 msec jel és azt kétfelé ágaztatod --- az még mindig 1.5 msec jel lesz.Ahhoz elektronikus ák. kell , hogy átalakuljon az 1msec. 2 msec-é és fordítva.Azt meglehet csinálni hogy szétszedel egy szervót és a motorján és a potméterén felcseréled a vezetékeket. Akkor valóban fordítva fog dolgozni.
Igen erre is gondoltam de ha lenne más módszer mondjuk szétszedni egy y kábelt és megnézni hogy hogyan alakítja át a jelet akkor az jobb lenne mint szétkapni egy szervót de azért köszönöm.
Szia.
Az y kábelben nincsen semmiféle elektronika, az csak egyszerűen két szervókábel közösítve. Ezért kizárt, hogy ellentétesen működjön a rádugott két szervó, hacsak nem különbözik az egyik szervó normál forgásiránya a másiktól, amire nekem már volt példa, de ezt orvosolni lehet, ahogy már leírták fentebb. Üdv. Bandi
Kicsit önfejű vagy . :yes: Megoldást kérsz , de nem árulsz el semmit.Amit tudunk leirjuk ,--de nem hiszed el.Írd meg a postacímed küldök egy "Y" kábelt szétszedésre .
Tisztelt SBandee én úgy értettem hogy mondjuk a távirányítón valamelyik kart jobbra toljuk a két szervó közül pedig az egyik jobbra a másik balra fordul.
Lehet meglepő, de a szervó kívülről szimmetrikus jószág (a kábel kivezetéstől, és a fejtől eltekintve). Ami azt jelenti, hogy egy adott helyre 2 féle képpen is beszerelhető. Azaz beteheted a helyére úgy, hogy "fordítva" működjön. Arról nem is beszélve, hogy a szervókra a kart is gyakorlatilag bárhogy felteheted. Ezért is nincs semmiféle elektronika a kábeleben. Ugyan azt a jelet kapja meg mindegyik szervó, csak épp az egyiket fordítva teszed be a helyére.
Szerintem ilyen jelfordító, amit keresel nem is létezik. Mondjuk miért is létezne?! Felesleges. Én repülőre csináltam ilyen Y kábelt, a két csűrőt két szervó mozgatta. Értelemszerűen ha egyik egyik irányba mozdult, akkor a másiknak a másikba kellett. Ehhez csak megfelelő helyzetben kell beszerelni a szervót, illetve a szervókart.
Értem már mit szeretnél, de ilyen szervófordító elektronikát nem használunk, és még nem találtam magyar boltot, ahol lehetett volna kapni.
Van még egy lehetőség, a V-tail avagy Delta mixer, Bővebben: Link amivel két csatornát lehet összemixelni, tehát ha az egyik botot mozgatod, akkor egyformán, ha a másikat, akkor ellentétesen mozognak a szervók. Olyan repülőkön jó, ahol a magassági, és a csűrőkormány ugyanaz a kormányfelület (Jet repülők). Önmagában, ha egy szervó (csatorna) irányát elektronikusan meg akarjuk fordítani, akkor azt a rádión tesszük meg. A mechanikusra már írt Novak példát.
Létezik szervó irány fordító elektronika , de nem használjuk ezért nem terjedt el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |