Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   348 / 1274
(#) jenci2007 hozzászólása Okt 3, 2010 /

Sziasztok segitségetek kellene de nagyon . Adott egy Blaupunkt IS 63-39 VT - Tv . Hiba jelenség . sorkimenő tranzisztor nélkűl hoztam a tv t . raktam bele egyet és készenléti egyfojtában világit. hakiveszem bekapcsol egyből. és hang van de ha vissza rakom csak készenléti van hiába nyomkodom tával vagy az elején.

A válaszokat kőszőnőm előre is .
(#) soos csaba hozzászólása Okt 3, 2010 /

Szevasztok, akkor nem tud nekem segiteni senki, hogy mit is csináljak azzal a Tv-el?
(#) lockstock hozzászólása Okt 3, 2010 /

Köszönöm a válaszokat az ESR mérővel kapcsoltaban!

lockstock
(#) lockstock válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Gondolom távirányítóval kell beütni a 3 számjegyű gyerekzár kódot. Probálgasd. 000,111...,999 általában néha 3 egyforma szám be szokott jönni....
(#) soos csaba válasza lockstock hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Oké, meg próbálom, köszi.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 3, 2010 /

Sajnos nem működik egyik kombináció sem :no: . Nem tudom hogy a táv irányítón a szám kombináció után máék gombot kell benyomni? Teszek egy képet fel a táv irányítóról. Gondolom az Ok-gombot de lehet hogy nem?

DSC02275.JPG

(#) garamszegiroland hozzászólása Okt 3, 2010 /

Senki nem tud segiteni?
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Szia!
Mennyi idő múlva áll le? Ha 1-2 másodpercen belül, akkor a függőleges eltérítés rosszalkodik, ha 5-10 másodperc után, akkor a sugárárammal van baj. ezen kívül lehet EEPROM gond is. Bekapcsoláskor lehet hallani a függőleges eltérítés kerregését?
(#) kumpl hozzászólása Okt 3, 2010 /

Van egy Orion TV-m. Az egyik nap a kép két oldala beljebb ment (párna torzítás) Szétszedtem, és az eltérítő környéki alkatrészeket kicseréltem.Nem lett tőle jó. Találtam viszont egy Toshiba tranzisztort, ami az adatlapja alapján egy horizontális eltérítő alkatrész. A Típusa D2586 8:12. Nem találtam sehol ilyet. Mivel lehetne helyettesíteni?
(#) kovacspista válasza kumpl hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

pl. BDX 53 -63 BDW 83, vagy valamilyen darlington, ami hasonlít ezekre.
(#) garamszegiroland válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Hello 1-2 mp alatt leáll semmi kerregést nem lehet hallani csak hogy a sor indul-leáll valamint mintha a táptrafoja nyigna
(#) kadarist válasza kumpl hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Az egy sorvégtranzisztor. Ha van kép, akkor annak nem lehet baja. Mi a tévé típusa?
(#) tozo01 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Köszi a segítséget.
A probléma megoldódott, közben kiderült, hogy a TV hotel módban van.
Persze a szervízgomb megfelelően elrejtve.
Nagy nehezen megtaláltam és kikapcsoltam a hotel funkciót.
Most már tökéletesen működik.
Még egyszer köszönöm a gyors segítséget.
Üdv: Zoli
Majd elfelejtettem, ez volt a hibás:

Kép449.JPG

(#) kadarist válasza tozo01 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Mi a pozíciószáma annak a kondinak? Csak hogy tanuljunk az esetből.
(#) -Bady- hozzászólása Okt 4, 2010 /

Üdv.
Már a múltkor feltettem ezt a kérdést, de akkor a "kicsike" túl mesze volt ahhoz, hogy képeket készítsek róla.
Tehát van egy ITT tv-m amiben egy panelon kiégett egy ellenállás. Az szeretném megkérdezni hogy mekkora lehet, mert nincsen ráírva semmi.

(A harmadik képen a kártya mellett lévő rózsaszín izé lenne az.)
(#) pocok1 hozzászólása Okt 4, 2010 /

Sziasztok!

Kaptam 1 Pillips Magnum 5510 VT Stereo TVt
Szükségem lenne a kapcsolási rajzra mert sehol nem találom fent a NET-en
Előre is köszönöm a segítséget
(#) kadarist válasza pocok1 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Szia!
Rajz: Get Manual
(#) kadarist válasza -Bady- hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Szia!
Ez egy Videoton TV. A hátlapn van valamilyen írás? Esetleg az előlapon?
(#) pocok1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Szia, és itt hol keressem az én tipusú TV-met?
Bocsi az értetlenkedésemért.
(#) kadarist válasza pocok1 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Kattints a a "Get Manualra" és töltsd le a doksit. A sassziszám a lényeg (PT11), nem a típus. Nyugodj meg, ez a rajz jó lesz hozzá.
(#) BarnaPili válasza -Bady- hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

0,33 Ohm az ellenállás,ez megy a sorvégtranzisztor bázisára.Ha elégett,akkor a tranzisztor zárlatos lehet.Ezt mindenképpen mérd még.Ha rossz a tranzisztor,/ leforrasztani a két lábáról a vezetéket/,akkor mérd meg a kollektorában lévő néhány nanoFarád/1200V kondenzátort.Ha ez elveszti a kapacitását,akkor kinyiffantja a sorvégtranzisztort.
István
(#) kovacspista válasza tozo01 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

A melegítés vált be, vagy egy egyedi módszer?
(#) jenci2007 hozzászólása Okt 4, 2010 /

Valaki tudna segiteni egy lappal arébb kőszi
(#) kovacspista válasza jenci2007 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Nézd meg, hogy a sor táp rendben van e, kap e meghajtást a sorvég. Ha igen akkor a sorkimenőről elmenő tápok nem terheltek vagy zárlatosak, valamint az
eltérítések fogják e a sorkimenőt. Mid ezek ellenére azt mondom sortrafó hibád van, ha az első két hiba nem áll fent.
(#) qgiszimi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Táp generál és sokszorozó csere után 20 percet ment és kiverte a biztosítékot. Azután már csak úgy indult el ha képcsőpanlet lehúztam. Azt hiszem ez képcső lesz.
(#) kozso31 hozzászólása Okt 5, 2010 /

Sziasztok szakik, lenne egy problémám,van egy 100herces SZAMSUNG tévém és amikor bekapcsolom akkor kikapcsol magától utána magától bekapcsol s megint ki valaki esetleg tudna e segíteni,hogy mi lehet a baj.előre is köszönöm.
(#) granpa hozzászólása Okt 5, 2010 /

Szevasztok Hozzáértők!
Egy ókori, eddig kiválóan működő Samsung színes TV-m hirtelen futólépésben nyomja a képet, egy idő után, 20 perc kb. beáll normálisra, és utána végig jó. Adjatok egy jó tanácsot /újra nem telik/, mi a baja, orvosolható-e.
Régen egy barátom, egy másiknál valamit piszkált, és megjavult a gép. Mondta, hogy mit, de már elfelejtettem.
Valamit konyítok az elektrotechnikához, hátha sikerülhet
megberhelni. Köszönöm: Granpa
(#) BarnaPili válasza granpa hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ha találsz benne egy potméter " VERT FREQ" felirattal,akkor azzal be bírod állítani a képeltérítés frekvenciáját.Ha nincs,akkor kellene még egy pár infó a gépről.Típusszám,esetleg sassziszám.De okzhatja elkók kiszáradása is,ha 20 perc alatt bemelegszik.
István
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia!
Hogyan mutatkozott be a tévé?
(#) mineral hozzászólása Okt 5, 2010 /

Sziasztok!

Előzmény

Vettem tranzisztor a kicsikébe. Bekapcsolás után a táp próbál indulni semmi egyéb jelenség. Kivettem a BU-t ezt is hazavágta. A B-C-E lábak között teljes zárlat...
Meglehet , hogy a sorkimenő zárlatos lett?
Következő: »»   348 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem