Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   349 / 1274
(#) Doncso válasza mineral hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia, nézd meg azt a sorkimenőt. Bővebben: Link
(#) kovacspista válasza mineral hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Biztos, hogy ennyi információból nincs aki megmondja mi a gond. Néhány tipp: Túl magas a táp. Zárlatos dióda a tranyó áramkörében, és való ban a sorkimenő. Ha már úgy is kint van a tranzisztor akkor tegyél egy 230/60-as izzót az E és C közé. Ha bekapcsolod akkor mérsékelt fénnyel kell világítania, KB 140 volt körül kell lenni.
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ezeknél típushiba a zárlatossá váló sorkimenő. Orega trafó van benne?
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Milyen TV ez?
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ha jól emlékszem Igen Orega trafó van benne. Nem vagyok a tv közelében.

Amíg működött a tv távszabályzóval ki lehetett kapcsolni gond nélkül. De ha elalvás kapcsolóval kapcsolt ki akkor a kép össze ugrott egy kis csíkra és sípolt. Egyszer ilyen módban lett felejtve és addig ment míg végül elromlott.
(#) mineral válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Még annyival egészíteném ki, hogy ha rajta van az izzó akkor nézd meg ,hogy van e meghajtása, mert annak hiánya is okozhat ilyet.
(#) mineral válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Pontosítsd kérlek , hogy mire gondolsz meghajtás alatt. Vagy minek a meghajtása. A Bu-nak?

Igen a sorvég tranzisztornak. Olyan tranzisztort tegyél bele, amiben van dióda és ellenállás.
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ez a típus való oda.
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Igen ez szerepel a rajzon is. Már csak azt nem értem, hogy akkor gyárilag miért BU2525AF-et raktak bele? És hogy bírta eddig? Rendben akkor ezt rendelek hozzá. Köszönöm a segítséget majd jelzek, hogy mire jutottam a készülékkel.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ez jó.
(#) tozo01 válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Darabig csak cserélgettem az elkókat és ezután jött a melegítés.
Amikor a kép változott melegítésre, gyors csere és már működött is.
(#) kadarist válasza tozo01 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

A számát nem tudod véletlenül?
(#) tozo01 válasza tozo01 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Most melóhelyen vagyok, de megnézem ha hazaérek.

Köszönöm!
(#) tozo01 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Az értéke kellene, vagy a helye??
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Hali!
Bocs,hogy csak most jelentkezem, de köszönöm a segítséget, a tv összeállt és kifogástalanul működik..
egy csomó forrasztás rossz volt...

Mindkettőt is megadhatod, de ha csak a pozíciószámát árulod el, az is jó, mert a rajzon megkeresem. Még egyszer köszönöm.
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Örülök a sikernek! Ezért kár lett volna szerelőhöz vinni.
(#) tozo01 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Üdv.
Értéke: 16V 2200 uF
(#) kovacspista válasza tozo01 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Én ezt a módszert alkalmazom vagy 30 éve és igen jól bevált.

De mi a pozíciószáma? Mi a funkciója? Engem ez érdekel. Az értékét a rajzból meg tudnám nézni.
(#) Fofci hozzászólása Okt 6, 2010 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy lg tipusu szines tv-m. villám csapott bele, se kép, se hang. Szétszettem a tápot rendbe tuttam tenni, el is indult a tv. De viszon rá 2 napra bepirosodott a képernyő halványan látva alatta a képet, aztán kikapcsolt. most már a led sem világít az elején. Ha kihuzom és bedugom, hallani hogy behúz a tekercs szerintetek sorkimenő lehet? én arra gyanakszom. segitsetek kérlek ha tudtok! A tápban mért feszültségek megfelelők. köszönöm előre is
(#) kumpl válasza kadarist hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Nem tudom pontosan, hogy milyen típusú a tévé, mert most nincs előttem. Most már kép sincs különben. Ha be akarom kapcsolni akkor visszakapcsol készenléti állapotba. Meg egyszer volt olyan jelenség is, hogy még készenléti állapotba sem került a tv, hanem furcsa ritmusos ciccegő hangot adott. Valószínű, hogy a tranyót akkor én nyírtam ki, ugye? Ha rossz... De akkor mi lehetett az alap hiba?
(#) kadarist válasza kumpl hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Valahogyan pontosítani kellene a típust, hogy lássuk a tápegység felépítését. Sassziszámot, feliratokat keress az alaplapon.
(#) tube_dani hozzászólása Okt 7, 2010 /

Sziasztok!
Laptopomat (opredszer: windows xp) szeretném TVre csatlakoztatni. Csak VGA kimenettel rendelkezik.
A minap vettem egy VGA-RCA kábelt, majd csatlakoztattam a laptop kimenetére és a TV RGB-s bemenetére. Kép volt, de a színek nagyon nem stimmeltek. Mi lehet a baj?
(#) tube_dani válasza tube_dani hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

egy ilyen kábelről van szó
(#) raptorsz hozzászólása Okt 7, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Van egy beko-NR TVB 3090-es tipusu televizióm amelynek 2-db av csatlakozója van de sajnos az eggyik sem müködik,ha csatlakoztatok valamit csak zavaró sötét csikok látszódnak a képernyőn,találkozott e már valaki ilyen hibával,mi lehet a baj.
(#) ikalinyak hozzászólása Okt 7, 2010 /

Sziasztok!
Új vagyok az oldalon, de remélem segít nekem valaki.
Van egy HB INGELEN 72/100 TRAISEN tv-m, ami sortrafó hibás. Sajnos nem tudom beazonosítani, mert az adatcimke nincs rajt. Ha valaki ismeri a készüléket, megadhatná a trafó típusszámát, vagy egy olyat ami jó lehet bele. Köszi.
Következő: »»   349 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem