Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia, nézd meg azt a sorkimenőt. Bővebben: Link
Biztos, hogy ennyi információból nincs aki megmondja mi a gond. Néhány tipp: Túl magas a táp. Zárlatos dióda a tranyó áramkörében, és való ban a sorkimenő. Ha már úgy is kint van a tranzisztor akkor tegyél egy 230/60-as izzót az E és C közé. Ha bekapcsolod akkor mérsékelt fénnyel kell világítania, KB 140 volt körül kell lenni.
Ezeknél típushiba a zárlatossá váló sorkimenő. Orega trafó van benne?
Milyen TV ez?
Ha jól emlékszem Igen Orega trafó van benne. Nem vagyok a tv közelében.
Amíg működött a tv távszabályzóval ki lehetett kapcsolni gond nélkül. De ha elalvás kapcsolóval kapcsolt ki akkor a kép össze ugrott egy kis csíkra és sípolt. Egyszer ilyen módban lett felejtve és addig ment míg végül elromlott.
Még annyival egészíteném ki, hogy ha rajta van az izzó akkor nézd meg ,hogy van e meghajtása, mert annak hiánya is okozhat ilyet.
Pontosítsd kérlek , hogy mire gondolsz meghajtás alatt. Vagy minek a meghajtása. A Bu-nak?
Igen a sorvég tranzisztornak. Olyan tranzisztort tegyél bele, amiben van dióda és ellenállás.
Igen ez szerepel a rajzon is. Már csak azt nem értem, hogy akkor gyárilag miért BU2525AF-et raktak bele? És hogy bírta eddig? Rendben akkor ezt rendelek hozzá. Köszönöm a segítséget majd jelzek, hogy mire jutottam a készülékkel.
Ez jó.
Darabig csak cserélgettem az elkókat és ezután jött a melegítés.
Amikor a kép változott melegítésre, gyors csere és már működött is.
Most melóhelyen vagyok, de megnézem ha hazaérek.
Hali!
Bocs,hogy csak most jelentkezem, de köszönöm a segítséget, a tv összeállt és kifogástalanul működik.. egy csomó forrasztás rossz volt...
Mindkettőt is megadhatod, de ha csak a pozíciószámát árulod el, az is jó, mert a rajzon megkeresem. Még egyszer köszönöm.
Örülök a sikernek! Ezért kár lett volna szerelőhöz vinni.
Én ezt a módszert alkalmazom vagy 30 éve és igen jól bevált.
De mi a pozíciószáma? Mi a funkciója? Engem ez érdekel. Az értékét a rajzból meg tudnám nézni.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy lg tipusu szines tv-m. villám csapott bele, se kép, se hang. Szétszettem a tápot rendbe tuttam tenni, el is indult a tv. De viszon rá 2 napra bepirosodott a képernyő halványan látva alatta a képet, aztán kikapcsolt. most már a led sem világít az elején. Ha kihuzom és bedugom, hallani hogy behúz a tekercs szerintetek sorkimenő lehet? én arra gyanakszom. segitsetek kérlek ha tudtok! A tápban mért feszültségek megfelelők. köszönöm előre is
Nem tudom pontosan, hogy milyen típusú a tévé, mert most nincs előttem. Most már kép sincs különben. Ha be akarom kapcsolni akkor visszakapcsol készenléti állapotba. Meg egyszer volt olyan jelenség is, hogy még készenléti állapotba sem került a tv, hanem furcsa ritmusos ciccegő hangot adott. Valószínű, hogy a tranyót akkor én nyírtam ki, ugye? Ha rossz... De akkor mi lehetett az alap hiba?
Valahogyan pontosítani kellene a típust, hogy lássuk a tápegység felépítését. Sassziszámot, feliratokat keress az alaplapon.
Sziasztok!
Laptopomat (opredszer: windows xp) szeretném TVre csatlakoztatni. Csak VGA kimenettel rendelkezik. A minap vettem egy VGA-RCA kábelt, majd csatlakoztattam a laptop kimenetére és a TV RGB-s bemenetére. Kép volt, de a színek nagyon nem stimmeltek. Mi lehet a baj?
Üdv mindenkinek.
Van egy beko-NR TVB 3090-es tipusu televizióm amelynek 2-db av csatlakozója van de sajnos az eggyik sem müködik,ha csatlakoztatok valamit csak zavaró sötét csikok látszódnak a képernyőn,találkozott e már valaki ilyen hibával,mi lehet a baj.
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon, de remélem segít nekem valaki. Van egy HB INGELEN 72/100 TRAISEN tv-m, ami sortrafó hibás. Sajnos nem tudom beazonosítani, mert az adatcimke nincs rajt. Ha valaki ismeri a készüléket, megadhatná a trafó típusszámát, vagy egy olyat ami jó lehet bele. Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |