Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   17 / 293
(#) irbarika válasza shine1 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Shine! Elküldtem az elérhetőségemet mailben. Abszolút megértem, épp ezért javasoltam korábban a mailcímemet, mindenesetre hálásan köszönöm a segítséget!
(#) kis59 hozzászólása Okt 1, 2010 /
 
Elnézést. BAXI.
üdv!
Gondban vagyok, mert a Baxi Luna 1.240 i cirkóm leállt. Két napja este újra bekapcsoltam volna, de a hibajelző villog, hogy nincs gáz.(Gáz az van.) Gyújtani próbálom, a szikra szép, a szivattyú indul, de a próbálkozás után újra hibajelzés. Az égőtér ki volt takarítva. A gázszelepet - mármint a gázellátó mágneskapcsolóját megmozgattam, a vezérlő panelon hibát nem látok. Mire számítsak: dugulás, vagy panelcsere (ez utóbbi anyagilag igen fájna)
(#) shine1 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Üdv kis59.
Gáz belobban?Ha begyújt az égő és szikráztat folyamatosan a trafó akkor előfordulhat hogy a hálózati csatlakozó fordítva(nem fázishelyesen)van bedugva ,vagy nincs védőföld (lehet hogy az égőnél).Ha nem is gyújt be az égő akkor lehet hogy nincs elég gáz ami nyomáscsökkentő hiba illetve kioldás is lehet.Előfordulhat gázszelep baj is ,de lehet stemco(korlátozó) reteszelés is vízhőfokra vagy kéményre.Ezek ellenőrzése után lehet tovább gondolkodni.
(#) kis59 válasza shine1 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Üdv! Köszönöm a válaszod.
Írom is:
A gáz nem lobban be, nyoma sincs, hogy jönne valami.. A fázisproblémát, meg a földet kizárhatjuk, mert reggel még ment (munkába menet levettem a termosztáton a hőfokot), este meg emeltem. A gyerekek fürdésekor kezdtem gyanakodni, hogy milyen hideg van. A vízhőfok indításkor hideg volt.
A kéményt majd nappal megnézem, de ott mit figyel az elektronika?
Ha ezt is kizártuk, akkor marad a gázszelep....
A gáz a csonkig bejön (3 hete cserélték az órát, felhívtam a cserét végző úriembert, ki is jött, nézegette, mondta, hogy a készülékig minden rendben, ez már a készülékszervizes ügye...
Köszönöm, hogy időt szánsz rám.
(#) shine1 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Üdv.Kéményes kazán vagy turbós?
(#) kis59 válasza shine1 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Kéményes fali cirko (remélem, hogy jól írom)
(#) irbarika válasza shine1 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Köszönöm a segítséged, az ajánlott kolléga ma megcsinálta a kazánt, kitakarította az egészet, így már prímán megy. Minden környékbelinek csak ajánlani tudom!
(#) shine1 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
üdv kis59.Ha kéményes a kazán a deflektorra (füstgázelvezetőnél) rá van erősítve egy kis henger alakú két sarus stemco aminek folytonosnak kell lenni szakadásmérővel ellenőrizve.esetleg a hőcserélőtől jövő előremenő füstcsövön is van ilyen akkor azt is érdemes megnézni.Érdemes lehúzni a vezetéket mérés előtt hogy pontos legyen.
(#) shine1 válasza irbarika hozzászólására (») Okt 2, 2010 /
 
Üdv irbarika ! Beszéltem a kollégámmal elmesélte hogy kitakarította a készüléket és hogy beigazolódott az ionikus elektróda gyanúm.Van sok pancser kazános a világon ebből is látszik ,és csak rontják a szakma becsületét Örülök hogy tudtunk segíteni.
(#) kis59 válasza shine1 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Üdv!
Köszi, megnéztem, ez rendben van.
Egy közelben lakó szerelőt kihívtam, de nem tudott rá mit mondani.
Egyre inkább a bemenő gázszelep "kerül képbe", ezt már nem merem piszkálni, mert nagyon kompakt, ki kellett hívnom a szakszervizt (Majd egy hét, mire jönnek).
De ez húzós lesz anyagilag, erre a hónapra totálkár.
(#) shine1 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Üdv kis59.Melyik városban lax?
(#) kis59 válasza shine1 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Üdv!
Sajnos Budapesten....
(#) shine1 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
az probléma mert mi Szeged és Kecskemét környékén tevékenykedünk.Hát sok sikert a szakszervízhez.Kérdezd meg hogy számla nélkül mennyivel lenne olcsóbb ez neked ,talán engednek lejjebb az árból.
(#) döme_89 válasza zafír hozzászólására (») Okt 6, 2010 /
 
Helló! Megoldódott a probléma? Páromék kazánját ugyanilyen elektronika vezéreli, kb harmadik napja oboázok vele. Nemgyenge hibaösszesség analizálásán és megoldásán vagyok túl, de még mindig van baj. Onnan indult hogy egy TMK és két napos próbafűtés után éles bevetésben megmakacsolta magát, indul - begyújt - kb 3 sec. üzem, aztán hibajelzéssel leáll. hirtelen felindulásból kicseréltem a lángőr elektródát, de úgy sem ment. Ahogy próbálgattam, produkált pár olyan jelenséget, hogy csak gyújtást adott, de a mágnesszelepet nem nyitotta. A szelep kocogtatása után behúzott, majd szintén hibajelzéssel leállt. Kicseréltem a komplett mágnesszelepet, mivel tekercset nem lehetett hozzá kapni. Ezek után már egyáltalán nem adott feszültséget a zsírúj mágnesszelepre, kiderült h egy Zener zárlatba ment az elektronikában. Kicseréltem, összeraktam, és most ugyanaz a hibajelenség mint a kezdet kezdetén. Mivel mindhárom védelem hibátlanul működik, ezért szétbombáztam az egészet és végigmértem az összes alkatrészét, így bukkantam egy C-E zárlatos tranzisztorra, ami az ionizációs lángőr működéséért felel, holnap ez következik a cserelistán, mert ma már zárva volt a lomex... Ha esetleg kérdésed van, vagy tudnál pár bíztató szót mondani, írj a krachovy@gmail.com -ra
(#) kis59 válasza shine1 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Üdv!
Hát a siker még messze van...(
Kijött a második számú szakszerviz (az elsőt nem hívtam, mert sok negatív visszajelzést találtam-hallottam), sajnos beigazolódott a gyanúm, a panel a hibás. Erre viszont az első számúnak monopóliuma van, 60k körül lesz a javítás.
Most azon agyalok, hogy nem lenne jobb inkább - 8 év üzemelés után - új (de olcsóbb) készüléket venni. Akkor veszek fel hitelt.
Mostani FÉG-ről mi a véleményetek? Nekem a régi, "fapados" vagy 15 évig ment, javítás nélkül.
Csak ne jöjjön nagyobb hideg.....
(#) shine1 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Féget ne vegyél szerintem.A régivel még 30 évigse szokott különösebb gond lenni mert nem nagyon van benne alkatrész és ennek az árát gázszámlában ki is fizeted.Beretta Junior kazán most itt felénk akciós 100.000 Ft.
(#) Haszuboy válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Hello. Nos most jutottam el oda, hogy foglalkozzak a kazánnal. Ahogy írtad, leengedtem a vizet, utána pumpával nyomtam levegőt a tartályba, előszörre tök kevés ment bele, gondolom tele volt vízzel, mert ahogy még pumpáltam utána egy csomó víz kijött belőle. Gondolom átlyukadt a membrán... Mikor kiürült, felpumpáltam 1.2barra, nem néztem meg, hogy megtartja-e a nyomást, mert olyan sz*r autópumpám van, hogy 2 helyen is ereszt+a nyomásmérő sem valami hiteles, ezután elzártam a bizt.szelepet, feltöltöttem 1.5barra vízzel (sokkal kevesebb kellett bele, mint ezelőtt), és most örülök.

Gondolom nem sokáig, mert ha a kiegyenlítőtartályban víz volt, akkor ott gond van.. Ki tudom cserélni azt a membránt? gondolom szét kell szedni, szal valószínű tavaszi project lesz.. Természetesen légtelenítettem is. De mintha jobban fűtene (mintha melegebbek lennének a radiátorok), ráadásul a használati víz is melegebb (eddig maxra feltekerve is a víz alá tudtam tenni a kezem, most már nem mert annyira forró..

Szóval a kérdésem: membráncsere? Ha igen, mennyibe fáj egy ilyen membrán, valamint nehéz-e kicserélni? Köszi üdv
(#) shine1 válasza Haszuboy hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
üdv.A tágulási tartályt nem kell kicserélni (a membránt külön meg nem is lehet)ha megtartja a fűtésrendszer nyomását és nem kell sűrűn töltögetni bele.
(#) szerviz válasza kis59 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Hello kis59!
A szerelőd megmérte a gázszelep mágnestekercseinek az értékeit?
Ezt azért kérdem, mert a shine1 által említett apróbb külső hibák után a tekercs-szakadás a leggyakoribb hiba ezeknél a szelepeknél!
A panelhiba sokkal ritkább.
A tekercsek kimeneteire rá kell mérni.
Csati lehúz, alatta 5 tüskét találsz. Középső föld, két felső felsőtekercsé, két alsó alsótekercsé. Ha jól emlékszem, ezeken olyan 7 kilót kell mérjél. Ezek közül az egyik szokott szakadt lenni
(#) szerviz válasza shine1 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Hello!
Ha nem akarsz gondot okozni az ügyfeleidnek, akkor a Junior kazánt ne szereltesd fel!
Ez a készülék is az esztelen ócsósítás eredménye!
A turbósnak olyan kicsi a hőcserélője, hogy én 12Kw-ot sem mernék ráterhelni. Most üzemeltünk be egyet, már induláskor csattogott teljes terhelésen HMV-ben!
(#) Haszuboy válasza shine1 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Hm. Pedig azthittem a membránt is lehet külön. Na akkor mindegy így marad, ameddig megy,megy. De azt nem értem, hogy hogy megy tele a tágulási tartály vízzel, ha egyszer túlnyomás van benne, és a levegő nem tud kijönni? Mert ugy gondolom, ahhoz, hogy bele tudjon menni a víz, a levegőnek ki kell jönnie. nem?
(#) tibibalogh520 válasza Haszuboy hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Szia!
Ahogy Shine1 is írta, nem feltétlen rossz a tartály.
Membránt nem lehet cserélni, csak komplett tartályt.
Tavaszig majd kiderül, hogy mi a helyzet, addig használd egészséggel.
(#) Gabi válasza Haszuboy hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
A levegő összenyomható, a víz nem :yes: A víz be tud menni úgy is, hogy összenyomja a levegőt, tehát a levegőnek nem kell (és nem is szabad kijönnie). Amit leírtál a javításnál, attól még lehet jó a tartályod. Mivel neked a levegőoldalon alig volt nyomás, a tartály vizes oldali részét (ezt a két részt választja el a membrán) jól telenyomtad az előtte való töltögetéssel. Mikor felnyomtad rendesen levegővel, ezt a vizet nyomtad ki. Ha tartja a nyomást a rendszer és minden oké, akkor csak ez volt a gáz.
(#) kis59 válasza szerviz hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Üdvözöllek!
KÖSZI SZÉPEN a válaszod. Nem, nem mérte meg, csak megrángatta a csatlakozókat...
Este, munka után, haza megyek, kimérem.
Már nagyon mennék...)
(#) SISITA hozzászólása Okt 9, 2010 /
 
Sziasztok!

Radiant RCM 24E IDEA (ionizációs) gázkazánnal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A hibajelenség, hogy időnként úgy áll ki hibára, hogy kigyullad a RESET gomb. Ez a jelenség látszólag teljesen rapszódikus. Amikor megnyomom a resetet, minden további nélkül elindul. Egy darabig megy, majd arra leszek figyelmes, hogy k.hideg van a lakásban. Persze megint nyomkodni kell. A fűtési NTC-re gyanakodtam, de az a kimérés alapján jól működik.
Van valakinek valamilyen tippje, hogy merre keresgéljek tovább?
(#) kis59 válasza szerviz hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Köszönöm a tanácsot! Most, munka után kimértem: a felső 1k, az alsón ezek szerint szakadás van !!
Viszont szaporodnak a hibák: az első szerelő elment: alig van gyújtószikra,tegnap itt volt a másik: újabb hiba_LED villog az előző mellett: "termosztát megszakítás". A sztemkoról leszedte a csatit és vissza. A panelig kimértem, a sztemko zárva van. Gondolom, így a jó. De akkor miért van blokkolás.
A gyújtótrafó is elszállhatott?
(#) kis59 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
Az előző hsz.-emet folytatva, már végképp nincs szikráztatás se. Az AC1 11401 gyújtót néztem, szakadás mérek, de nem tudom, hogy tekercs vagy kondi
(#) tibibalogh520 válasza SISITA hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Az ionizációs lángőrnek "gyengült a szeme" .
...ezért áll ki hibára.
Szóval nem érez elég ionizációs áramot.
Ha nincs elég elektronikai ismereted, ne piszkáld, inkább hívj szakembert.
(#) ano hozzászólása Okt 12, 2010 /
 
Sziasztok!

Fég c40-es gázkazánt használok Honeywell cm67-es szobatermosztáttal. Sajnos a kazán nem mai darab(1994-es) és nem rendelkezik utókeringető funkcióval és a szobatermosztát sem tudja ezt. Egy csőtermosztát segítségével szeretném megoldani ezt a problémát, de az a gondom, hogy amint feszültséget kap a keringetőszivattyú a csőtermosztát felől, bekapcsol a kazán is. Meg tudom esetleg oldani "parasztosan" úgy, hogy kikötöm a szivattyút, hogy a kazán bekapcsoláskor ne induljon el, csak amikor a csőtermosztát kapcsolja be, de attól tartok esetleg hősokkot kaphat így a kazán?Elvileg létezik a c40-hez utókeringetős vezérlő, amin időt lehet beállítani, nem vízhőfokot, de ha lehet nem szeretném ezért a komplett vezérlést kicserélni emiatt. Valami ötlet, hogy hogyan tudnám ezt megoldani egyszerűen?
(#) Gafly válasza ano hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Talán segit ötletadónak a ZC18 utókeringetőjének a rajza. Bővebben: Link. A nagy ellenállás helyett én egy 60W-os izzót tettem be...
A termosztát egyébként nem tud utánkeringetni. Az utánkeringetés azt jelenti, hogy amikor lekapcsol a termosztát, akkor a keringető szivattyú kisebb sebességgel forog még egy ideig. A sebesség olyan kicsi, hogy az áramlásérzékelő már nem tudja égve tartani a gázt. A csőtermosztátos megoldást nem tartom jónak (szerinted mikorra ér oda meleg és addigra mi történik a hőcserélővel?).
Üdv,
G.
Következő: »»   17 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem