Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor pl mit lehet csinál,no, hogy van egy tolómotorom. És ne nekem keljen kis kapcsolóval tekergetni, hanem a beltéri csinálja. Azt tudom hogy van a diseqc technológia amit tud a beltéri 1.2-ig, vagy ezt nem lehet összehozni valahogy a tolómotorral.?
Mellesleg a tolómotornak 4 csatlakozási pontja van 2 a motorhoz megy,2 pedig egy reed reléhez, gondolom esetünkben az az impulzus adó.
Diseqc-es forgatómotor kellene. A koaxkábel be megy a vezérlő központba, majd onnan megy tovább a fejhez.
Értem a akkor a tolómotorral nem megoldható a dolog.
A beltérim meg az Usalst nem támogatja, gondolom régi. Ez lenne akkor a tolómotoros vezérlés. Mindenesetre akkor marad így minden mert ez a tolómotor és a mechanikája azért elég rendesen tartja a tükröt.
Nos miután ez megvan nekiállok egy másik beltérinek.
Amstrad márkájú . És úgy vélem táp hibás lehet, mert amikor bekapcsolom, csak egy pici sipolás szerűt lehet hallani, Keresek dokut. Másik.: Van egy Humax F1 Vaci- beltérim, aminek nincs baja, csak szeretném frissíteni mert régi már a soft rajta.1999-es. Csináltam, egy null, modem kábelt. és azzal kellene valahogy rácsinálni a beltérire. És még arra gondoltam, hogy lefordítom, magyarra az egyik nyelvet a softban, ugyanis el akarom adni és akinek kell se angolul se németül nem tud. És ha valamivel át lehget írni a softot.
Üdv. Ismét egy humax 5300 a project.
Nincs jel minőség. A jel erősséget tökéletesen látja. Ugyanolyan beltérivel ugyanazokkal a paraméterekkel és antenna állással a másikon minden jön. Ezen meg nem. Hol kereshetném, a problémát.? Mindkettőn ugyan az a soft.
Az f-csatlakozót takarítsd + hátha segít!
Tiszta uj. És egy másik ugyanolyan beltérivel meg jó.
sziasztok.Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a t-hom parabolára rá kötöttem egy régebbi beltéri egységet és sajnos nem tudok fogni semmilyen ingyen adást.Hogyan tudnék ingyen adásokat be fogni vagy mit kell csinálnom.Mivel hallottam hogy meg lehet valahogyan ezt oldani de nem tudom hogy mit kell csinálni ehhez. A t-hom beltéri is meg van de az kártyás és a kártya le van tiltva. Segítsetek köszi.
Szia!
Digitális beltérivel próbálkozz. A T-Home-nak is otthont adó Amos műholdon csak pár ukrán megy más keleti adás van, ami szabadon fogható. A Duna-tv a Thor pozíciójából vehető szabadon.
Maximum a T-Sat antennára köthettél rá, mert a Home kábelen terjeszkedik.
A régebbi mit takar? Analóg vagy digitális? Analógban nem sok jövő van. Mint Kadarist is írta, a T-Sat elköltözött az Amos-ról /W4°/ a Thor-Intelsat1001-ra /W0.8°/. Itt csak digitális csatornák vannak, de sok köztük a fta. . Egy kis segítség hogy találj magadnak adást:műhold tudnivalók.
T-Home-nak hívják a T-csoport műholdas műsorterjesztéssel foglalkozó szakosztályát. A kábeles a T-kábel. Nem költöztek a T-Home-osok sehová sem, az Amos pozíciójában találhatóak. A Digi-TV van a 0,8°-os pozícióban (Duna TV is), a T-home a 4°-on (nyugati) pozícióban van.
Forrás: Lyngsat
Megkövetlek, igazad van!! Ez van amikor az ember éjszaka kénytelen dolgozni. Nem tudom miért, de a UPC Direct-tel kevertem össze. Pedig ugyanazt linkeltem mint amit Te is.
Mégegyszer elnézést kérek minden megtévesztettől.
Szevasztok.
Újra beltérivel szenvedek. kettő is van. Az egyik egy ősrégi humax f1 vaci. amit nagyon szeretek. Azt írja ki csak, hogy E-ac Annyit sikerült kiderítenem, hogy egy software probléma. Csak sehol sem találom, a hozzá valót. A ha meg valamit rá akarok tenni akkor már E-hc-t ír. Amúgy jó a beltéri. A másik, meg egy columbia dapci az meg frissítéskor 30 %-nál megakad. Szerintetek mi lehet vele.?
HaHo, Sziasztok! Bocsi hogy en is idepofatlankodok, de megszeretnem kerdezni, hogy nekem van Satelit parabola antenam ami alapesetbe renlkezik sajat renbelterivel vesz barmilyen szabad adast itt Kelet-Kozep Europabol, de most felcsereltem egy masik DVB-tv belteri egysegre, ami fixalt beallitast igenyel, es amire fizetos adasokat vettem, ilyen SMS-en feltoltheto megvasarolhato szolgaltatohoz elkuldheto kodszamokkal lehet aktivalni, mint egy nem szerzodeses telefonszolgaltatas ugy mukodik. Azt szeretnem megkerdezni, hogy errol a belterirol at lehet vezetni laptopra a tv adast egy DVB-C Tv Tuner-el(Cabel Digital tv) vagy egy DVB-S Tuner-el?(Satelit Digital tv) Megkerdeztem a szolgaltatot de csak annyit mondtak, hogy csak akkor lehet megosztani ugy egy masik keszulek kozott ugy az adasukat, hogy ne ugyanaz a csatorna menjen mindket keszuleken, hogyha veszek megegy belterit es talan elofizetest is. Az LNB LOOP nem erre van a belteri hatuljan hogy tovabb lehessen mas tv-n, Laptopon nezni a fizetos adasokat? Gondolom azert nem akarjak elarulni, az ilyesmit, mert attol felnek, hogyha egyszer egy masik keszuleken is fuggetlenul lehet csatornakat valtani es nezni akkor valakinek eszebe juthat a sajat szolgaltatas kiepitese? Pedig en csak 1 masik keszulekre szeretnem kotni akar 2dik tv t is vennek ha igy is lehetne kotni, hogy egymastol fuggetlenul lehessen csatornavaltast vegrehajtani?Gondoltam talan nem kell, es szamitogepen DVB-C TV Tuner-el, vagy DVB-S TV Tuner-el meg filmet vetetni , nezni, irni, is lehet, ha lehet igy kotni? Lehetseges egyaltalan ilyesmi gyakorlatilag?vagy nem?
Szia!
Nem lehet ilyet csinálni. Higgy a szolgáltatódnak.
Általánosan igaz, hogy a készülékeket nem készítik fel a mahinációkra. Természetesen a jelet átviheted bármely más készülékbe, de csak egyetlen (komolyabb kábelvevőkben esetleg kettő) tuner van benne. Annak a jelét használhatod, vagy építesz.... az meg nem éri meg, házi körülmények között lehetetlen.
Koszi a valaszod tovabb nem mergelodok, hogy nem tudok ilyen bravurt megoldani
Üdv mindenkinek!
A minap vettem egy Nokia Dbox2 beltérit. A hibajelenség az hogy nem talál egyetlen adót sem pedig jel van. Merre keressem a hibát?
Szia!
Attól, hogy a jelerősség-jelző térerőt mutat, még nem azt jelenti, hogy hasznos információt is kap a beltéri. Lehet, hogy csak a LNB (fej) zaját jelzi. Az is lehet, hogy az adott műhold frekvenciái, szimbólumsebességei (SR) nincsenek beállítva a beltérin. Egy garantáltan működő beltéri egységgel kellene először a műholdat pontosan beállítani, és utána próbálkozni a Nokiával.
Másik beltérivel működik, csak ez nem talál semmit.
Máshol azt olvastam hogy ezt a hibát memóriahiba okozhatja, lehetséges ez? Ez van benne: MX66V1024TC-12, és állítólag ez is ugyanaz: CY7C109D-10ZX Honnan lehet ezt beszerezni?
Erről a memóriahiba-dologról nem hallottam. Nézd meg a menüben, hogy jó műholdra keres-e a beltéri, LNB-konfiguráció milyen stb.
Van már olyan digitális beltéri amiről két tv-t lehet egymástól függetlenül nézni. Két fej bemenet van, twin fejről üzemel. Az első tv AV kábelről megy a másik tv-hez egy koax kábelt és telefon kábelt kell vinni.A telefon kábel végén egy infra vevő van a másik vége a beltéribe csatlakozik.Ezen jut át a másik szobából a távirányító jele a beltéribe. A kérdésem az lenne, hogy az infrajel milyen mértékben csillapodik a telefon kábelen? A második tv kb 30 méterre lenne a beltéritől. Szerintetek működne?
Hogy szakmailag is alátámasszam a tapasztalati úton szerzett bizonyítékokat, kiegészíteném azzal, hogy:
Az infra vevő a kapott jelet demodulálja, így a kb 50kHz-es vivőfrekit leválasztja, s csak a hasznos bitsorozatot továbbítja a kábelen, ami kb. 5kHz-es csak. Ráadásul ez már TTL szintű jel. A távolság, mint ohm-ikus tényező, itt már nem oly problémás. Inkább a kábel egyéb érzékenysége okozhat hibás jelsorozathoz vezető eredményt. Megoldás, a csavart érpár, vagy az árnyékolás. Extrém esetekre a szimmetrikus jelátvitel. Remélem megnyugtattam Hohót. Vagy Ő is kifogja vágni?
Üdv Action2K!
Nos a belinkelt listában az áll, hogy a Filmbox Hungary is szabadon fogható. Sajnos azt nem sikerült megtalálnom. Tudsz ebben segíteni? Egy Digi beltérivel kerestem automatikus kereséssel, de a listában nem jelent meg. Több műholdat is kiválasztottam - már amelyiken mutatott jelet. A parabola eredetileg az Intelsat 1002-re van pozicionálva, de a Thor is a 0,8 fokon áll.
Azért nem találod, mert azok új traszporderen vannak. Be kell írni a beltéribe az adatait. A műhold beállításoknál keress olyat, hogy TP hozzáadása.
Azt megtaláltam, de ott frekvenciát kér. Beírtam a táblázat szerinti 11747-et polarizáció automatikus, erre azt írta ki, hogy nem talált csatornát. Automatikus keresés is van benne, azzal szoktam keresni - végigpásztázza az egészet. Már több mint ezer csatornát megtalált magától, de a Filmboxot nem. A beltéri leírása nem nagy dolog, az ilyen beállítások nincsenek nagyon részletezve - Humax II.
Szia!
Állítsd be pontosan a csatorna adatait ez alapján. A polaritást, az SR-értéket általában érdemes kézzel beállítani.
Köszönöm, majd később kipróbálom. Ha nem megy majd szólok. Valóban szabadon nézhető?
Ezek szerint igen. A UPC teszt jelleggel nyitotta meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |